רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום. אם אני מתניע רכב מבלי לנסוע בו, ואין לי רישיון האם הדבר נחשב עברה? אם כן, מהו הקנס ?
הודעה אחרונה מאת WonderDin, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש מישו שיכול לחלץ אותי??
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא בטוח אם זה הפורום הנכון ( בכל מקרה אין לי הרשאות לאוף טופיק), אבל אני מחפש המלצות על מושב בטיחות לתינוק מעל 9 קילוגרם. יתרונות: כמובן שבטיחות, נוחות לתינוק, נוחות חיבור והרכבה, רצוי עם isofix, ועם ריפודים שיורדים בקלות. הכסא שצד את עיננו הוא קוסקו סנרה. לפי הכתוב כאן : http://www.xnet.co.il/family/articles/0,14566,L-3091551,00.html הוא הבטיחותי ביותר לקבוצתו. אשמח להמלצות ממי שיש את הכסא או להמלצות מבעלי כסאות אחרים תודה.
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מזמן עזרתי לחבר שלי לקנות רכב, ואחד המועמדות היו סיאט קורדובה 2002. אני חייב להגיד שהופתעתי מאוד לגלות שלרכב אין ABS למרות שיש נורת ABS(מקרה שחוזר גם בסיאט קורדובה 1994 שיש לחבר אחר) השאלה היא למה לא לשים ברכב 2002 התקן בטיחותי בסיסי כזה? מילא מחברות שבכוונה מורידות אבזור בהתאם לדרישה של היבואן(יונדאי גטס למשל) , אבל מחברה שדוגלת בבטיחות כמו פולקסווגן? נשמע לי מעט תמוה. יש למישהו הסבר לעניין?
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אנשים מעלים לפורום חשבוניות שעשו לטיפולים ברכבם(טיפול 10000), וראיתי שלחלק יש בסוף החשבון הנחה כגון 10% ולחלק אין. האם יש לכם טיפים איך לקבל הנחה מהמחיר המחירון ה"רשמי" של המוסך מבלי להרגיז את האיש שירות. ומתי לבקש את ההנחה לפני הטיפול או אחריו?
הודעה אחרונה מאת elians, -
-
קדילאק CTS החדשה 1 2
מאת roiei- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לדעתי מזכירה את מרצדס E קלאס (בעיקר בפרונט), אבל בסה"כ נראית מרשימה. http://www.carbuzz.com/news/2013/3/27/Cadillac-Debuts-New-CTS-in-NYC-7713593/
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ומה יהיו ההבדלים בין 98 ל95 כשמדובר במנוע 1.4TSI עם 122 כ"ס? חוץ מחור בכיס כמובן.
הודעה אחרונה מאת hagay59, -
-
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי כבר שנתיים רישיון ואני עוד חצי שנה בן 20 ורציתי לדעת בנוגע לחוקים של לעשות עכשיו רישיון על אופנוע כמה שיעורים צריך ולאיזה כלי אני יכול לעשות והאם זה צריך להיות רק בתוך מגרש או צריך גם עירוני
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 1 תגובות
- 870 צפיות
שלום רציתי לדעת מהו קיט פרו דרייב לסובוארו WRX כמה הוא עולה ומה הוא כולל ואם הוא משאיר את הרכב באמינות
הודעה אחרונה מאת benjah, -
סמל"ת הביאו ב 2011-2012 כ- 25 מכוניות פיאט 500 במהדורה בשם "בלאק ג'ק" שעלתה 5000 ש"ח יותר והשינוי הוא צבע שחור מט-פחמי מיוחד בעיקר. הבנתי שיוצרו כ 400 מכוניות סה"כ ובארץ נמכרו סביר להניח כל ה 25... הענין הוא, שכמעט כל אחת שאני נתקל בה היא למכירה וזה לא שיש אותה הרבה על הכבישוגם ביד 2 יש 4-5 מודעות של הרכב הזה למכירה. נראה שאנשים נואשים למכור את הרכב במחיר הפסד... מה הקאץ'? האם זה הצבע שהוא כנראה בעייתי בשמש הישראלית? קשה לניקוי? מתבלה? בכלל, זה באמת צבע שחור מט מיוחד או מדבקת קרבון? אודה אם מישהו יוכל לשפוך אור על התעלומה.
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 39 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מתייחס כמובן לאלה שאין ברשותם חניה מקורה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האם ניתן למכור רכב בן חצי שנה ליבואן שממנו הרכב נקנה? ואם כן, אז הוא יקנה אותו לפי המחירון? ובכלל, רכב כמו שתיארתי, עדיף למכור ליבואן או באופן פרטי? הרכב בן חצי שנה, +5000 ק"מ, אחריות ל - 3 שנים, במצב כמו חדש.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
השעה 5 לפנות בוקר,ואני בהרהורים לא על דברים ספציפיים,אבל עלתה במוחי המחשבה (בתור נהג חדש ולא עם נסיון רב בכביש) שכמעט אבל כמעט תמיד כשאני באוטו אני "מוביל" אוטו מלא,שחצי בו תינוקות וחצי בו הורים.. עלתה המחשבה מה לעשות כשרכב "חודר" לי לנתיב הנגדי,ראיתי שהרבה תאונות קורות מהשגיאה הנ"ל.. האם יש משהו חכם יותר מאשר לרדת לשוליים? מה שראיתי שלא תמיד עוזר,ובכל זאת תאונות מהסוג הזה ממשיכות לקרות,וגובות שוב,ושוב קורבנות. איך ניתן להמנע?וכמובן מה לעשות ברגע האמת? חג שמח.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אני מחזיק ברשותי פורד פוקוס משנת 2007 ויש לי מפתח משעמם כזה. ראיתי את המפתחות החדשים כמו של הקיה ספורטאז' שהם כמו אולרים עם קפיץ. חיפשתי באיביי ואני מעוניין בעזרה מאנשים שעשו זאת/מתכוונים לעשות. תודה.
הודעה אחרונה מאת dormandel007, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי יונדאי אטוס שנת 2000 מנוע 1000 שאלתי היא לשמירה על סל"ד נכון בעליות, הרכב מוגבל בכוח מכיוון שהוא מחזיק במנוע קטן לכן אני נוהד למשוך את ההילוך ה3 עד ל75 כש60 זה זה בערך הגבול של ההילוך, ברכב אין מד סל"ד כך שאיני יודע אם אני מביא את המנוע להתחממות קיצונית ולהרס, אני אשמח אם מישהו אתן לי פירוט על כמה בעצם מותר לי למשוך הילוכים במנוע קטן שכלכך מבלי לגרוע ולהזיק למנוע(ד"א קראתי שנסיעה בסלד גבוהה מנקה חלקים מסויימים ברכב)?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 0 תגובות
- 691 צפיות
שלום לכולם, הייתי מאוד שמח לקחת את הרכב האישי שלי לטיול בחו"ל. לצורך העניין, מדובר בארה"ב, או אירופה - כלומר, לא טיול לפטרה (ירדן) למשל, הנמצאת במדינה שכנה, ומספיק לעבור את הגבול (עם כל האישורים הבירוקרטיים, כמובן). הסיבה היא שמדובר ברכב שטח פרטי, משודרג מאוד ובנוי לטיולים ארוכים (אוהל על הגג, שני צמיגים רזרביים, כננת, הייליפט ושאר תופינים..). זה רכב שאני אוהב אותו ורוצה שהוא יהיה איתי. הייתי שמח לדעת מה התהליך כולו (לצורך העניין, מהרגע שקיבלתי כאן הסבר מסודר - אני כבר אתחיל להריץ עניינים) כולל עלויות (זול זה לא יהיה). תודה רבה
הודעה אחרונה מאת E.T 4x4, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 32.2 אלף צפיות
אהלן , מדובר ביאריס tsport שנת 2005 מידות הצמיגים 188/55r15 אני מתכנן טיול מחר , ורציתי לדעת מה הלחץ אוויר המומלץ לרכב . תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת Hayuk, -
-
מרסדס CLA החדשה נראת פשוט מדהים כמעט בכל תמונה וזוית אפשרית שצולמה עד עכשיו. בגרסת AMG תראו למה הופכת ברמת איבזור בינונית/נמוכה: נראה כמו פאקינג וולו משנות הטראמפאמפו, וכבודו של הוולו מונח במקומו כמובן...
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוכים על כך שקליאו RS החדשה התרככה או ללא תיבה ידנית? כניראה שיש חדשות טובות מאוד מרנו. סופרמיני עצבנית עם הנעה אחורית ומה שניראה כמו רנו R5 אלפין הבאה.
הודעה אחרונה מאת alexk, -
חג שמח לחברי הפורום. רציתי לכתוב את הפוסט הזה לפני שבוע אבל רק עכשיו התפניתי לזה. טוב, נתחיל מההתחלה... נשלחתי מהעבודה לעשרה ימים באירופה, כאשר רובם בגרמניה. קיבלתי שובר להשכרת רכב מקבוצה כלשהי, כאשר כרכב לדוגמה הופיע פורד פוקוס. ידעתי שיהיה עלי לנסוע קילומטרים רבים, אבל זה לא כל כך הטריד אותי - בכל זאת, על כבישי גרמניה אפשר ליהנות אפילו עם משפחתית סטנדרטית, במיוחד מכיוון ששם היא בטח תהיה ידנית. נחתתי בפרנקפורט וניגשתי לדלפק חברת ההשכרה. לאחר שהפקיד פשפש קצת במגירת המפתחות, הוא מצא את זה שיועד לי והכריז: Fiat 500L. "זה לא קצת קטן?" הגבתי. "לא, זו הגרסה הגדולה" ענה הפקיד. קצת התאכזבתי, אבל קיוויתי שאולי הרכב יהיה לפחות זריז (עדיין לא ידעתי איך נראה הדגם הזה). לקחתי …
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני וכמה חברים מתכננים טיול עם הרכבים לנס הרים. שמעתי שהאיזור מציע כבישים מהנים ונופים יפים אך מעולם לא יצא להיות בו ואני צריך את עזרתכם בבחירת המסלול. אנו מגיעים מכיוון תא ובנוסף לכבישים טובים אנו זקוקים להמלצה למקום בו אפשר לטייל קצת ברגל ומקום לעשות על האש (עדיף שולחנות וספסלים במקום). בנוסף אם יש לכם המלצות על אטרקציות או דברים שלא חשבתי עליהם אתם מוזמנים להוסיף! תודה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
המקום עדיין קיים או שנהרס לחלוטין? אם נהרס, איפה אפשר לנסוע באזור אשדוד? תודה וסופ"ש נעים.
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, אני יודע שזה אולי מתאים יותר לפורום הטכני אך עוד כמה שעות אנחנו צריכים לעזוב לנסיעה ארוכה מאוד הביתה והפורום הכללי מקבל הרבה יותר צפיות אז אשמח מאוד אם המנהלים יכבדו את הבקשה שלי, תודה מראש. אז לסיפור - הבאנו איתנו גנרטור והורדנו לחוף, מילאנו ממש טיפה דלק בו ואז הבנו שאין צורך בגנרטור והחזרנו אותו לאוטו מבלי להתניע אותו, כלומר הקצת דלק נשאר במיכל, מודה שיצאנו מטומטמים שלא חשבנו על זה, הגנרטור שכב באוטו מספר מכובד של שעות. עכשיו ב3 בלילה העירו אותי בטעות, נהייתי רעב, קפצתי לאוטו להביא ארנק, פותח את הדלת ואני וחבר מקבלים בום לפנים, ריח בנזין חריף מאוד. באוטו כמו שהבנתם יש ריח בנזין חזק מאוד, שפשוט מסרב לעזוב את הרכב, אי אפשר להשאר בתוך הרכב ליותר מ3…
הודעה אחרונה מאת Skity, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שמעתי שאוטובוס נכנס לתוך סניף סופר פארם וראיתי כמה תמונות שאנשים העלו לפייסבוק אך מחיפוש קליל באתרי החדשות לא מצאתי אזכור, למישהו יש יותר פרטים על המקרה ?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לכל התמונות והתיוגים:
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח. בקרוב אהיה הבעלים (הגאה???) של אלטו חדשה ויש לי מספר שאלות בקשר לנהיגה: מה הצורה הנכונה ביותר לנהוג ברכב (כביש בין עירוני) הן מבחינת חיסכון בדלק והן מבחינת שמירה עליו (הכוונה לרמות סל"ד, הילוך גבוהה או נמוך וכו). מה המהירות המומלצת (כמובן שמהירות חוקית אך מאחר ובכביש שש מותר 130...)? כל עצה נוספת תתקבל בברכה. חג שמח
הודעה אחרונה מאת כפיר26, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בבקשה http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pQ3DvvWxXYA#!
הודעה אחרונה מאת new_driver_MAZDA, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
האם הגיוני שבסיטרואן C5 1800 שנת 2003 הצריכת דלק בעיר היא 1:6 ומחוץ לעיר 1:11 אני חייב לציין שהמדידות הם מדויקות 1:6 רק בעיר ו1:11 רק מחוץ לעיר וזה בנסיעה איטית מאודד בלי האצות כמעט בכלל. בנוסף הנסיעות בעיר הם בערך כל 3 ק"מ וכיבוי מנוע. האם צריכת הדלק הזאת סבירה. תודה מראש לעוזרים וחג שמח .
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בערך באמצע הקטע מאחר והמנוע לא התניע עד אז הטייס מבצע פעולה בחיווט החשמלי לניקוי הפיח שבמנוע,שלאחריה בנסיון ההתנעה הבא המנוע פלט פיח רב. . לא הצלחתי להבין מה הוא אמר ואם זה נכון מבחינה טכנית. מישהו יודע ? IACjOvyx5hs דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 תגובות
- 717 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4360402,00.html
הודעה אחרונה מאת Shay_u,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 105 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- viper83
- shilo_v
- itaimoto
- discoTD5
- צוק
- נירו72
- David32
- mcshmupi
- T_A
- Shay Shd Dave
- Ash1
- bigfoot7375nadav