Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה תיאורטית שחשבתי עליה אתמול - אם רכב נפגע מקדימה כשהוא חונה, ונפגעו חיישני הכריות - האם כשיעבירו את המפתח לON/שיתניעו אותו הכריות אוויר יופעלו? או שיש מנגנון שעוצר את זה?

תודה!

קקטוסולר ידנית

פורסם

אני בטוח שיש מנגנון שעוצר את זה. מוכן להתערב גם שהמנגגנון של הכריות אוויר לא פעיל אם המפתח בחוץ והרכב נעול. אחרת היית שומע על המון אנשים שאחרי שמישהו נישק אותם בחניה, הגיעו לרכב וחטפו בום לפנים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
בנוסף שמעתי משמאי רכב שכריות אוויר נפתחות רק מקמ"ש מסויים.

מה פתאום.

אתה רוצה להגיד לי שבמידה ועמדתי ברמזור ורכב נכנס בי מאחורה במהירות גבוהה מספיק לא ייפתחו כריות אוויר?

כי אם כן- זו טעות.

פורסם

הרכב מודרני ישנם חיישנים היקפיים ברכב אשר מגבירים את הבטיחות ומודיעים למחשב כריות האוויר הנמצא בין כיסאות הנהג והנוסע על מיקום הפגיעה על מנת להורות לכריות האוויר להפתח וכדי לא לפתוח אותן לחינם אם הפגיעה חזיתית לגמרי או חזית שמאלית לדוגמא ועוד...(רכבים ישנים יותר שצויידו בכ''א חוו פתיחה כתוצאה ממכה בינונית בעת חנייה).

בנוסף המחשב השוכן בין הכסאות של הנהג והנוסע מצוייד במטוטלת\גולה אשר זזות בעת מצב נסיעה לעצירה בכוחות 7 G ומעלה...

החשב הוא הקובע ולכן אם המכה איננה חזקה דיה ואינה עולה על 7G בחזיתית או 3-4G בצדדית אין נפתחות כ''א ,מן הסתם המחשב מתוכנת ומסוגל להבחין בשלל סיטואציות ונתונים.

בעת טיפול בכ''א ובפיקוד שלהם (מחשב) יש לנתק את המצבר וללחוץ על דוושת הבלם למספר שניות ארוכות כדי לפרוק את הקבלים ולמנוע פתיחת הכרית.

כבר סופר על ריינג' רובר ספורט אשר נלקח להתקנה כלשהי במוסך המזרח ואחד המכונאים הפך את מחשב כ''א המצויד בחיישן שברגע התהפכות מורה על פתיחת הכריות כולן (ללא ניתוק המצבר) ופונה לבית חולים...

פורסם
מה פתאום.

אתה רוצה להגיד לי שבמידה ועמדתי ברמזור ורכב נכנס בי מאחורה במהירות גבוהה מספיק לא ייפתחו כריות אוויר?

כי אם כן- זו טעות.

כריות אוויר לא נפתחות בתאונה אחורית, הטעות אצלך חבר.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
מה פתאום.

כי אם כן- זו טעות.

אני לא מבין גדול במחשבי רכב וכאלה . כשעשיתי תאונה והשמאי בא לבדוק את הרכב הוא התחיל להסביר קצת .

הוא אמר שהם נפתחות במקרה של פגיעה פיזית בחיישן (אשר יושב על השלדה בכל קצה קדמי של הרכב ימין + שמאל) ובנוסף שזה קורה מעל 30 קמ"ש בערך.

אולי הוא דיבר רק על הרכב שלי(אמפרזה 2008 2 כ"א ) אבל זה מה שאני יודע.

בנוסף קשה לי להאמין שכריות אוויר קדמיות יפתחו במקרה של כניסה מאחורה כי הראש שלך נזרק אחורה לכיסא ולא קדימה להגה/דשבורד, בנוסף לזה שהחיישנים לכריות אוויר קדמיות נמצאים מקדימה.

• תוכן חדש...