Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה cx5 סיכום חצי שנתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טודה על הסקירה המפורטת !

בנסיעה קצרה שלי על ה CX5 מול קשקאי : הקשקאי עדיף כרכב עירוני בגלל מנוע וגיר חלקים ושקטים יותר בנסיעה מתונה, אוטו קטן יותר וקוטר סיבוב מצויין.

נוחות הנסיעה דומה, עם יתרון קטן למזדה.

המזדה מרגישה כאוטו מקטגוריה גבוהה יותר בגלל פשטות הפלסטיקים בקשקאי, מרחב מצומצם יותר, ואיבזור מועט.

נראה שהמזדה עדיפה בתמורה.

פורסם
אין כאן שום אזכור לשידרוג ניהול מנוע/גיר.

על פי הקישור, ההבדל היחיד הוא שילוב של מנוע ה-2.5L בהיצע הדגמים ושדרוג מערכת השמע אשר תציג SMS.

הקישור שעליו מתבסס הדיון, תמציתי מדי. לא הייתי נוקט עמדה או מגיע למסקנות. מעניין אם מישהו יציג קישור קצת יותר מפורט.

לפחות לפי מה שאני העלתי מקבלים קצת פרטים, מספרים ומועד (בקישור העברי יש רק מועד 3/2013). כך צריך להיות.

עריכה:

http://www.caradvice.com.au/217253/mazda-cx-5-review-2/

אולי מכאן ניתן ללמוד שאכן מדובר בעדכון מיפוי. גיר ומנוע וההשפעה.

Until now, the Mazda CX-5 has been at its most convincing in diesel form with the more affordable versions let down by a 2.0-litre four-cylinder petrol that felt underpowered. It was compounded by a dithering six-speed auto that struggled to deal with the 2.0-litre’s lack of torque.

Mazda has responded by adjusting the mapping of both engine and gearbox, lifting the rev ceiling from 6500rpm to 6800rpm and raising power and torque marginally to 114kW (up 1kW) and 200Nm (up 2kW). The change quickens the 2.0-litre model’s accelerative performance by four-tenths of a second to 9.1 seconds, the company says.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם מעלים את הקו האדום אז זה אומר שהלוח מכוונים יהיה שונה (הקו האדום לא יהיה באותו מקום).

לכלים שעל הכביש כבר יש כמה אפשרויות:

1. לעשות עדכון תוכנה מלא שיכלול את כל השיפורים (ולהחליף לוח שעונים ?)

2. לעשות עדכון תוכנה אבל להשאיר את הקו האדום איפה שהוא.

3. לא לעשות כלום.

נכון ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

סיקור מצויין, העברת חוויה בצורה טובה.

מאוד קשה לי לקבל את העובדה שקנית רכב חדש במיטב כספך ותוך חצי שנה ביקרת במוסך כל כך הרבה פעמים.

רעשים, כיוונים וכו' זה פשוט נושא כל כך מטריד.

הכל טוב ויפה שכל התיקונים וההחלפות האלו באים על חשבון החברה, השאלה שלי היא האם מישהו משלם לך

על ימי החופש שאתה לוקח על מנת להגיע למוסך? על הנסיעה במוניות בשאר הימים (במקרה שהרכב נשאר שם כמה ימים).

מצב מביך מאוד, מה עושים ברגעים כאלה?

פורסם

זה בכלל לא ודאי שהיצרן יאפשר עדכון למכוניות שנמכרו עד כה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אין כאן שום אזכור לשידרוג ניהול מנוע/גיר.

על פי הקישור, ההבדל היחיד הוא שילוב של מנוע ה-2.5L בהיצע הדגמים ושדרוג מערכת השמע אשר תציג SMS.

שי כל הכבוד על הקישורים לכתבות שהבאת, לי אין סבלנות לקרוא באופן יזום כתבות באנגלית, אבל עכשיו טרחתי וקראתי.

לפי הכתבה הזאת יתווסף למאזדה CX5 מנוע ה- 2.5 + המערכת למניעת תאונות בעיר, איזה פיצ'ר שציינת של הודעות טקסט במסך המגע ואף המשקל של הרכב הופחת.

אם ההפרש בין דגם ה- 2.5 לדגם ה- 2.0 יהיה כמו במאזדה 6, בגובה של 10 א' ש"ח בלבד, הרי שזה מאד יאכזב אותי שמאזדה בחרו לא להציא את המפרט הזה מההתחלה, שכן בוודאות הייתי מוכן להוסיף את הסכום הזה בשביל לקבל עוד ביצועים. אני מעריך שמנוע ה- 2.5 יציע גם מערכת עצור וסע כפי שיש בגירסת המנוע 2.5 במאזדה 6 ולכן גם צריכת הדלק תהיה גבוהה רק באופן זניח.

בכלל לא ברורה לי ההתנהלות של מאזדה שבוחרים להוציא שיפורים כאלו ואפילו הפחתת משקל! לרכב שנמכר בסה"כ כמה חודשים גם בעולם. נראה שהם הוציאו בהתחלה לשוק גירסה לא מושלמת כמו שמייקרוסופט נהגו לעשות עם גירסאות הווינדוס ומי שרכש את הרכב עד כה כמוני פשוט קופח ונפגע.

דרך אגב הם היו צריכים להכניס לשיפורים גם את נושא כיסוי הקורות הקלוקל שציינתי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
סיקור מצויין, העברת חוויה בצורה טובה.

מאוד קשה לי לקבל את העובדה שקנית רכב חדש במיטב כספך ותוך חצי שנה ביקרת במוסך כל כך הרבה פעמים.

רעשים, כיוונים וכו' זה פשוט נושא כל כך מטריד.

הכל טוב ויפה שכל התיקונים וההחלפות האלו באים על חשבון החברה, השאלה שלי היא האם מישהו משלם לך

על ימי החופש שאתה לוקח על מנת להגיע למוסך? על הנסיעה במוניות בשאר הימים (במקרה שהרכב נשאר שם כמה ימים).

מצב מביך מאוד, מה עושים ברגעים כאלה?

תודה רבה :)

אתה צודק מאד, אני גם מאד מרוגז מהנושא הזה והחיוך שציינתי אינו משקף את הרגשתי כרגע. רכשתי רכב חדש בכדי להימנע מכניסה למוסך. עד כה שרפתי שני ימי עבודה בביקור במוסך.

מעבר לכך חויית הנסיעה ברכב נפגעה לי בכל הזמן עד שתוקן הרכב ועד "שהוא הסתדר מאליו" וגם כעת לאור הליקויים בכיול הגיר ו/או המנוע החוייה עדיין פגומה. מצליל המנוע ודפוס הפעולה המוזר והאי סדיר של המנוע שציינתי שקיים בהנעה קרה יש לי הרגשה של בעית כיול או בעיה אחרת גם במערכת המשנק האוטומטית ו/או המנוע כשהוא קר. באקפיירים לרכב חדש !! (אמנם קטנים ובעיקר בימים קרים יותר) לי זה נשמע לא טוב.

ברכב הישן שלי מיצובישי לנסר שנת 2007, שהיה אצלי במשך 6 שנים, לא ביקרתי במוסך בכלל מעבר לטיפולים שוטפים אחת לשנה ועד החלפת קטליזטור פעם נוספת (וכמובן מצבר וצמיגים).

שדבריי לא יתפרשו באופן קיצוני מדיי, הרכב עדיין טוב מאד, אבל יש את הבעיות הנ"ל שלא אמורות להיות ופגמו ועדיין פוגמות בשלמות החבילה.

פורסם
בדיוק מה שחשבתי.

אותי מעניינת העובדה שאיך זה שאף כתב רכב לא ציין זאת בין ים המילים אשר נכתבו על הרכב.

לי זה הפריע מהשניה הראשונה של הנהיגה, האם אני רגיש יותר מכתבי הרכב?

לדעתי כתבי הרכב עשו יותר מידי חסד עם הרכב הזה.

רכב טוב, אבל לא בטוח שמוביל הקבוצה.

*עריכה,

אם מדובר בעדכון תוכנה בלבד, למה צריך להמתין עד שיגיעו הרכבים החדשים?

האם מאזדה לא יכולה להוציא את עדכוני התוכנה כבר אתמול? או שיש דברים מעבר..

מכתבות הרכב צריך מאד להיזהר. קראתי את כל הכתבות שנכתבו על המאזדה CX5 ואין זהות בין אחת לשנייה, לפחות בחלק מהפרמטרים ויש אפילו ממש סתירות בהערכות שונות לגבי אותם הפרמטרים, אפילו בדברים מוחלטים כגון דעה לגבי נפח תא המטען ומרווח פנימי. כמובן שלגבי שאר הפרמטרים הפחות מוחלטים כגון נוחות נסיעה, ביצועים וכיוצ"ב יש עוד הבדלים גדולים יותר.

אני לא מאשים את כתבי הרכב, קשה מאד להעריך תכונות של רכב אפילו ביום נסיעה ארוך, זה בכל זאת יום אחד בלבד.

לי לקח חודשים לזהות ממש את מאפייני הרכב ועדיין אנשים אחרים שיסעו בו יגידו לך דברים אחרים לגמרי ממה שאני ציינתי.

כל אחד שם לב לדברים אחרת וגם חלק מהמסקנות שאני בעצמי ציינתי אינן מוחלטות, בכל זאת מדובר כאמור בהתרשמות סובייקטיבית שלי.

פורסם

מצליל המנוע ודפוס הפעולה המוזר והאי סדיר של המנוע שציינתי שקיים בהנעה קרה יש לי הרגשה של בעית כיול או בעיה אחרת גם במערכת המשנק האוטומטית ו/או המנוע כשהוא קר. באקפיירים לרכב חדש !! (אמנם קטנים ובעיקר בימים קרים יותר) לי זה נשמע לא טוב.

גם ב 6 פעולת המנוע דומה בהתנעה קרה.

זה עובר אחרי דקה-שתיים או בשילוב להילוך.

אתה צודק מאד, אני גם מאד מרוגז מהנושא הזה והחיוך שציינתי אינו משקף את הרגשתי כרגע. רכשתי רכב חדש בכדי להימנע מכניסה למוסך. עד כה שרפתי שני ימי עבודה בביקור במוסך.

שדבריי לא יתפרשו באופן קיצוני מדיי, הרכב עדיין טוב מאד, אבל יש את הבעיות הנ"ל שלא אמורות להיות ופגמו ועדיין פוגמות בשלמות החבילה.

כשקונים רכב חדש לגמרי עם טכנולגיה חדשה צריך לקחת דברים כאלה בחשבון.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
גם ב 6 פעולת המנוע דומה בהתנעה קרה.

זה עובר אחרי דקה-שתיים או בשילוב להילוך.

כשקונים רכב חדש לגמרי עם טכנולגיה חדשה צריך לקחת דברים כאלה בחשבון.

זה עובר בדיוק אחרי 20 שניות, מדדתי.

שילוב ההילוך אכן עוצר את התופעה באופן מיידי, אולם אני לא משלב להילוך לפני שהסל"ד יורד והמנוע עובר לדפוס פעולה רגיל. ככל הנראה שזה דפוס הפעולה האופיניי למנועים האלו עקב טכנולוגיית הסקיי אקטיב.

מעבר לכך רציתי לכתוב לך בשרשור שבו העלת את התמונות של המאזדה 6 החדשה של אימא שלך, שהיא פשוט יפיפיה, ממש נראית יוקרתית ומעוצבת בטוב טעם וגם הפנים משופר מאד לעומת הדגמים הרגילים עקב הריפודים הבהירים.

משום מה לשרשור הספיציפי הזה שפתחת המערכת לא איפשרה לי להגיב וכל הזמן קיבלתי הודעה שגיאה.

פורסם

באוקטובר נהגעתי על כזה בספרד. הוא היה דיזל ידני. הופתעתי לטובה מהמנוע שהיה חלק מאוד ומהגיר הידני שהיה פשוט מצויין. גם התנהגות הכביש הפתיעה לטובה יחסית לקטגוריה (מול יונדאי ix35 למשל). אני זוכר את ההגה שבלט לטובה למרות שהוא חשמלי.

לחובתו, צריכת הדלק היתה סבירה בלבד והאיכות, כמו שכתבת, זה לא גולף.

emotion of motion

• תוכן חדש...