Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שכחת להוסיף:

מציינים את גיל הבוחן, ותק נהיגה שלו וסוג רכבו הפרטי כנקודת ייחוס :roll:

לדעתי אלו נתונים קריטיים בכל סיקור. בארץ אנחנו כל כך רחוקים מזה...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תחושת האיכות, ה"פרימיום", בתוך הרכב היא נתון שלפעמים קשה לכמת אותו. יותר מכך – היא עשוייה להיתפש באופן שונה מאדם לאדם ולעיתים פרמטרים שמדברים אלי יהיו בלתי מוחשיים לאחרים. קיים מונח הקרוי באנגלית Perceived Quality ("איכות נתפסת") שבאופן כללי - ובטח בענף הרכב - ניתן לשייך אותה למדדים כגון תחושה במגע, מראה וצליל. לעיתים אפילו חוש הריח מושפע. יצרני רכב מסויימים משקיעים הון בתכנון משתני איכות שלפעמים אנחנו לא שמים לב שאלה בכלל קיימים, כגון מרווח בין כפתורים\מפסקים למסגרת שלהם, לחץ\משקל שיש להפעיל על מנופי איתות וידיות אחרות, גימור מתוכנן- ומבוצע היטב לתפרים וקצוות שונים, שיכוך לתא כפפות\מאפרה\ידיות בגג\משענת יד בין המושבים, מרקם חומרים והתאמת הגוונים שלהם, תאורה היקפית יעודית ולא רק מנורה התקועה במרכז הגג, תאורת אווירה, רעש המזגן, תקתוק האיתות וכו’.

אני לא מדבר על הנדסת אנוש או רמת- וכמות האבזור בגרסה זו או אחרת, אלא על רמת הביצוע של מה שמותקן.

הררי מילים נשפכו בזמנו על צליל סגירת הדלתות של יצרן מסויים ועל הלחץ שנוצר באוזניו של מי שישב ברכב כאשר הדלת אטמה את תא הנוסעים בזמן הסגירה.

כאמור, את רמת האיכות ניתן לחוש, לראות ולשמוע גם כשהמכונית עומדת. הוסף לכך את השפעת ה-NVH שבה ייצרנים מסויימים מטפלים עד רמה הקרובה לשלמות – ואלה משפיעים במיוחד כשהמנוע פועל ובטח בזמן תנועה, ותראה כי יצרן המטפל במשתני האיכות הנתפסת וב-NVH מגיע בדרך כלל לתוצר סופי המעניק תחושת איכות כוללת גבוהה יותר – כאשר כל מה שאתה נוגע משוכך בצורה מסויימת, מוסט או חוזר עצמאית למקומו במהירות מסויימת, משמיע קול שכנראה מצוי סטטיסטית במנעד הנתפס על ידי חלק גדול מבני האדם כ"לא מפריע" – וכאשר כל זה מתווסף להרכבת המוצר בצורה אופטימלית ומתוכננת היטב (דמיין לעצמך נסיעה על כביש "שבור" ואת הצלילים הנוצרים מכך במכונית "מוצקה" לעומת מכונית "משוחררת"), אז מתבררת התמונה המלאה של איכות המוצר.

אני באופן אישי יכול לצאת מדעתי כשיש חריקות, צקצוקים ורעשים למיניהם בתא הנוסעים. במצטבר, העברתי מליון שנה בפרוק, "שפצור" והרכבה של דשבורדים, פנלים פנימיים של דלתות, קורות A ו-B ושאר מלכודות רעש למיניהן ברוב המכוניות שהיו ברשותי בעבר. אישתי, לעומת זאת, לא הבינה בזמנו על מה אני מדבר ולמה אני מבזבז זמן חיים. מבחינתה כל מכונית כוללת מופע רגיל של חריקות, תקתוקים, צפצופים וכדומה, ובכל רגע נתון. עם הזמן, ועם עליות מדרגה בכל פעם שהחלפנו כלי רכב, ירד לה האסימון עוד שלב וכיום היא מעריכה בדיוק כמוני את כל מה שקשור לאותה איכות נתפסת, הן כאשר המכונית בעמידה והן כאשר היא בתנועה.

The older you get, the better you used to be

פורסם
edan82, אתה לא מערבב קצת את המינוח פאר (/רמת גימור) עם איכות? זה לא אותו דבר.

פאר ורמת גימור אלו חלק מאיכויותיו הויזואליות/תחושתיות של הרכב (החדש, לפחות). אבל בדיון כאן יש אספקטים נוספים שאתה לכאורה מבטל.

כאשר מנטרלים את היבטי התחושה והאסתטיקה ומודדים את איכויות החומר וההרכבה, מפתיע לא פעם לגלות שהמפואר הוא זבל וההיפך.

אני לא מתייחס לפאר, זו הסיבה שגם התייחסתי למכוניות דוגמת פוקוס, גולף וכדומה.

חומר נעים למגע בדשבורד זה לא פאר, זה משהו שקיים היום כסטנדרט כמעט בכל משפחתית ממוצעת.

גם המונח רמת גימור היום מתייחס ברוב המקרים לאיבזור ולא בהכרח לשימוש בחומרים שונים (שוב, מדבר על רכבים עממיים).

כשאני מדבר על איכות אני מכוון לאיכות הרכבה, תחושת המוצקות של הרכב, איך מרגיש ה״קליק״ של כפתור שאתה לוחץ עליו בדשבורד, איך מרגיש ה״קליק״ כשאתה מפעיל את ידית האיתות, איך מרגישה התנועה של תא הכפפות כשאתה פותח אותו וכו׳.

אלה דברים שמצביעים על איכות, לכן אני לא מבין את ההתייחסות לזוטות דוגמת ציפוי שהתקלף מכפתור הווליום וכדומה- זה רק מעיד על כך שהחומר הספציפי לא מגלה עמידות לאורך זמן או שרגיש לאקלים מסויים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...