Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא ממש מסתכל על הבעיה.

טכנולוגיית המשאיות התקדמה פלאים, בעצם שיפור עצום.

הבעיה? תסתכל על כל המשאיות בארץ, כולן ענתיקות שנתון 90 - 2002, אז זה לא שהטכנולוגיה לא השתפרה, זה פשוט שהמשאיות כאן ענתיקות.

אוקיי מסכים. וכאן נכנס התפקיד של משרד התחבורה להוציא תקן חדש שיחייב את החברות לרכוש דגמים חדשים ובטיחותיים יותר. כמו שידעו לעשות עם הabs והesp

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם הטענה שרוב המשאיות הן ענתיקות היא לא נכונה. רוב המשאיות הכבדות (סמי ופול טריילרים) הן חדישות. אתה צריך לקחת בחשבון שגם הESP הכי מתקדם בעולם לא יוציא אותך שלם מכל מצב, יש כאן עדיין שיקול של הנהג. ואתה בטח ובטח לא יכול להשוות משאית עם משקל כולל של 60 טון ומרכז כובד בשמיים לפרייבט, ברור שהן נוטות להתהפך בקלות!

בנוגע לתאוצות, תעשה יחס הספק/משקל של ממוצע ותחשב כמה כוח סוס אתה צריך לדחוף למשאית ששוקלת 40-60 טון כדי שזו תסע באופן דומה. מספר הזוי לא?

ואל לנו לשכוח שאתה גם חייב מומנט מטורף במשאית והילוכים ממש קצרים וכו'.

בקיצור הטענות שלך לא מבוססות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
ומה תגידו על מטוסי הנוסעים שההתקדמות הטכנולגית שלהם תקוע בשנות החמישים?

אני לא מתכוון למחשבים במטוסים אלה לכול השאר.

איך הטכנולוגיה תקועה בדיוק בשנות ה50?

תסתכל על 707 לעומת 787 או 777 ותבין את ההבדלים העצומים שביניהם.

ב707 היו לך מחשבי טיסה מתקדמים? מערכות שמדווחות על תקלות לטכנאים ומהנדסים על הקרקע? היו לך מערכות בידור אישיות ושקעי טעינה מתחת או ליד המושב? היו לך חלונות מצופים גבישי LCD? הייתה לך תאורת LED? מנועים שקטים וחסכוניים? צריכת דלק טובה? מערכת מיזוג חכמה שפועלת על בסיס חשמל ולא על בסיס מנוע? מערכות חשמליות במקום מערכות הידראוליות? מקלט נתוני טיסה מתקדם שמסוגל להקליט מאות נתונים ממאות חיישנים? לא היו לך.

אל תשווה בכלל, התעופה מאוד התפתחה - בין אם בביצועים, בטוווח, בבטיחות, בנוחות הנסיעה, באבזור שהמטוס זוכה לו, בנוחות ההטסה לטייסים - מערכות מתקדמות שמונעות אסונות ומאפשרות למטוס שליטה כמעט עצמית לחלוטין, סימולטורים שמאמנים טייסים לטוס במצבי קיצון כגון טיסה ללא מנועים וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
גם הטענה שרוב המשאיות הן ענתיקות היא לא נכונה. רוב המשאיות הכבדות (סמי ופול טריילרים) הן חדישות. אתה צריך לקחת בחשבון שגם הESP הכי מתקדם בעולם לא יוציא אותך שלם מכל מצב, יש כאן עדיין שיקול של הנהג. ואתה בטח ובטח לא יכול להשוות משאית עם משקל כולל של 60 טון ומרכז כובד בשמיים לפרייבט, ברור שהן נוטות להתהפך בקלות!

בנוגע לתאוצות, תעשה יחס הספק/משקל של ממוצע ותחשב כמה כוח סוס אתה צריך לדחוף למשאית ששוקלת 40-60 טון כדי שזו תסע באופן דומה. מספר הזוי לא?

ואל לנו לשכוח שאתה גם חייב מומנט מטורף במשאית והילוכים ממש קצרים וכו'.

אני אישית עוד לא יצא לי לראות משאית חדשה מעורבת בתאונה בארץ (אני לא אומר שלא הייתה, פשוט לא לא יצא לראות)

רוב המשאיות שראיתי בתאונות זה משאיות ישנות כמו המשאיות הפצועות של אנג'ל.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

לא יודע מה אתם מדברים.

רוב המשאיות שאני רואה, הם חדשות, נניח ואני לא כל כך מבין, אבל הם משנת 2007 ומעלה!

במהלך כל השבוע, יצא לי ליסוע בכביש בינעירוני בערך ב12 בלילה כל יום, אני רואה משאיות, בעיקר מרצדס וולוו חדשות, נוצצות.

יום אחד בערב ראיתי בכביש בכניסה לעיר משאית קנוורת' אמריקאית יפייפיה ונוצצת, וגם הייתה בלי עגלה.

אתמול, חזרתי מבילוי ב5 בבוקר, גם ראיתי איזה 4 משאיות בדרך, כולם מהשנים האחרונות.

אני רואה גם ישנות, אבל בדרך כלל הם של חברות חלשות, ובעיקר זה הפול-טריילרים.

בנוגע לטכנולוגיה ובטיחות.

זה רכבי עבודה שמסוגלים לסחוב יותר מ60 טוב, כמה מערכות שלא יהיה, קשה מאוד להתנגד לכוחות הפיזיקליים שפועלים.

ברכב של טונה זה נחמד ויפה הESP.

פורסם

אני באמת שלא מדבר על ESP... אלו מערכות שתפקידן להיכנס לפעולה בשלב שבו האסון הוא כבר על סף הבלתי נמנע והן בדר"כ עוזרות להקטין את הנזק אך לא מסוגלות למנוע אותו לחלוטין.

אני מדבר על צמצום הסיכון על-מנת שהESP לא תצטרך בכלל להגיע לידי ביטוי.

אני לא בקיא במשאיות ואיזה טכנולוגיות הן נושאות על גביהן או גם על מה זה משאית חדישה לעומת אחת מלפני 20 שנה.

אני רק אומר שאם משאיות היו כלי רכב שמתנהג בדומה לאחיו האחרים בכביש אז הנהגים שלהם לא היו צריכים לבצע פעולות מסוכנות בכדי להישאר בקצב של שאר הכלים בכביש ובכך למנוע את הסכנה.

מה צריך טכנולוגית לקרות כדי שזה יבוא לידי ביטוי זה די גדול עלי - אני עוד לא מהנדס תחבורה אבל העובדה הפשוטה היא שאם הנחיתו אדם על הירח לפני יותר מ40 שנה אין שום סיבה שלא יצליחו לגרום למשאית גם ששוקלת 100 טון לנוע על הכביש באותה מהירות כמו שאר כלי הרכב.

נראה לי שכמה פה שוכחים איזה סדרי גודל של כלי תחבורה מלבד כלי רכב נעים כל יום במהירויות אדירות ברחבי העולם - תפתחו את העיניים, לא צריך להמציא כלום מאפס.

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

לא ברור על אילו טענות אתה מדבר ומה צריך להיות מבוסס.:screwy:

אם היתה קיימת חיה כמו שאני מציע אז לא היו צריכים להמציא אותה נכון?

פורסם
איך הטכנולוגיה תקועה בדיוק בשנות ה50?

תסתכל על 707 לעומת 787 או 777 ותבין את ההבדלים העצומים שביניהם.

ב707 היו לך מחשבי טיסה מתקדמים? מערכות שמדווחות על תקלות לטכנאים ומהנדסים על הקרקע? היו לך מערכות בידור אישיות ושקעי טעינה מתחת או ליד המושב? היו לך חלונות מצופים גבישי LCD? הייתה לך תאורת LED? מנועים שקטים וחסכוניים? צריכת דלק טובה? מערכת מיזוג חכמה שפועלת על בסיס חשמל ולא על בסיס מנוע? מערכות חשמליות במקום מערכות הידראוליות? מקלט נתוני טיסה מתקדם שמסוגל להקליט מאות נתונים ממאות חיישנים? לא היו לך.

אל תשווה בכלל, התעופה מאוד התפתחה - בין אם בביצועים, בטוווח, בבטיחות, בנוחות הנסיעה, באבזור שהמטוס זוכה לו, בנוחות ההטסה לטייסים - מערכות מתקדמות שמונעות אסונות ומאפשרות למטוס שליטה כמעט עצמית לחלוטין, סימולטורים שמאמנים טייסים לטוס במצבי קיצון כגון טיסה ללא מנועים וכו'.

לפי דעתך, ההתפתחות של המטוסים היא באותו קצב כמו של מכוניות?

לפי דעתי בשוק שיש בו רק שתי מתחרות מרכזיות אין באמת תחרות, ולכן היצרנים נמנעים משיפור מתמיד של המוצר.

IA_B707.jpg

300px-United_Airlines_B777-200_N780UA.jpg

לעומת:

220px-Peugeot_403_front.jpg

Peugeot_508_001.jpg

פורסם

יש להביא בחשבון פרמטרים נוספים המאפיינים חלק ניכר מצי המשאיות הנע על כבישי ישראל.

להבדיל מארצות מתוקנות מפעילי משאיות רבות ,משיקולי רווח ותאוות בצע, מעמיסים את המשאיות

באופן חריג במשקל. לא נדיר למשאית שמותרת ל- 30 טון להעמיס

45-55 טון. לא צריך להסביר מה ההשלכות על יכולות ההאצה, התמרון והבלימה.

כמעט ואין אכיפה בנושא.

בנוסף חלק גדול מהמשאיות מתוחזק תחזוקת שבר רשלנית. מספיק לנהג מהצד

להבחין בצמיגי סליק חצי קרועים ומערכות תאורה תקולות.

פורסם
אני באמת שלא מדבר על ESP... אלו מערכות שתפקידן להיכנס לפעולה בשלב שבו האסון הוא כבר על סף הבלתי נמנע והן בדר"כ עוזרות להקטין את הנזק אך לא מסוגלות למנוע אותו לחלוטין.

אני מדבר על צמצום הסיכון על-מנת שהESP לא תצטרך בכלל להגיע לידי ביטוי.

אני לא בקיא במשאיות ואיזה טכנולוגיות הן נושאות על גביהן או גם על מה זה משאית חדישה לעומת אחת מלפני 20 שנה.

אני רק אומר שאם משאיות היו כלי רכב שמתנהג בדומה לאחיו האחרים בכביש אז הנהגים שלהם לא היו צריכים לבצע פעולות מסוכנות בכדי להישאר בקצב של שאר הכלים בכביש ובכך למנוע את הסכנה.

מה צריך טכנולוגית לקרות כדי שזה יבוא לידי ביטוי זה די גדול עלי - אני עוד לא מהנדס תחבורה אבל העובדה הפשוטה היא שאם הנחיתו אדם על הירח לפני יותר מ40 שנה אין שום סיבה שלא יצליחו לגרום למשאית גם ששוקלת 100 טון לנוע על הכביש באותה מהירות כמו שאר כלי הרכב.

נראה לי שכמה פה שוכחים איזה סדרי גודל של כלי תחבורה מלבד כלי רכב נעים כל יום במהירויות אדירות ברחבי העולם - תפתחו את העיניים, לא צריך להמציא כלום מאפס.

מה שאתה אומר זה - בו נתעלם מחוקי הפיסיקה ונגרום למשאית לסוע כמו פרייבט. כנראה שטכנולוגית זה אפשרי (בערך) אבל כנראה שזה גם מייקר מאוד ולא נחוץ. לא יודע איפה אתה נוסע ביום-יום שזה כל כך מציק לך. דווקא משאיות הן לרוב אחד הדברים שפחות מציקים לי בכביש, מה גם שהן אולי מאיצות לאט אבל לא כמו שאתה מתאר את זה.

מעבר לזה beamvelavan צודק, בארץ נהוג להעמיס משקל מעל המותר וגם זה פקטור שמשפיע על כל העניין.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ישנם אוטובוסים שמאיצים מהר יותר מרכב פרטי. לא חושב שטכנולוגיית הרכב הכבד מתקדמת בצעדים קטנים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אף אחד לא הזכיר את העובדה שהרבה משאיות דואגות כמה שיותר להתעכב עם החלפת גלגלים בזמן, בדיקת בלמים (כמעט לא קורה שאני לא רואה משאית ללא רעש מהבלמים) משקל גבוה ממה שצריך ועוד ועוד.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

תחום הרכב הכבד ממש לא נשאר מאחור, אין לי מושג מהיכן הגיעה האמירה הזאת.

אין אפילו פרמטר אחד שניתן לומר עליו שהוא נותר ללא שינוי לאורך ציר הזמן.

זיהום אויר: בכל כלי הרכב הכבדים נעשה שימוש בתוסף אוריאה, לצורך הורדת רמת המזהמים.

זיהום רעש: מנועי הדיזל המיוצרים כיום שקטים בעשרות מונים מאלה שיוצרו אך ורק לפני עשור או שניים.

בטיחות: שימוש בבלמי דיסק הפך להיות נפוץ מאוד, לעומת בלמי התוף שהיו נפוצים עד תחילת שנות האלפיים. תראה את הסרטון של מרצדס עם הסמיטריילר שבולם כדי להבין איזו קפיצה חלה בפרמטר הזה.

הספק: ראה את דבריו של חן פרחי.

לעניין מגביל המהירות: בהתאם לתקינה האירופית, כל כלי רכב כבד שיוצר החל משנת 92' מחוייב במגביל מהירות אלקטרוני.

אבא שלי בעברו היה חבר אגד (כיום פנסיונר). בשנת 96' הוא קיבל מרצדס O-404, כזה:

394_0204200571521.jpg?time=0

(אפילו מספרי הרישוי קרובים, ההוא של אבא שלי היה 903)

לדגם הזה יש מנוע טורבו דיזל V6 עם 340 כ"ס (בגירסה הזאת - מנוע יורו 2. בגירסה הבאה - יורו 3, ההספק למיטב זכרוני היה מעט גבוה יותר) ותיבה בעלת ששה הילוכים. כשהוא תקין התאוצה שלו סבבה לגמרי ביחס לרכב שמשקלו העצמי הוא 12 טון. כשמגביל המהירות מתקלקל - ולמען הסר ספק: יצא לנו פעם לחוות את זה - הוא מזנק מעמידה כאילו מישהו נתן לו ביס בטוסיק. אם לא המגביל הזה, בכל פעם שהוא היה יוצא מהתחנה, הנוסעים היו עפים על השמשה האחורית.

אז לדריפטים או סתם בשביל להשפיל עארסים בעונדה סיוויק זה נחמד ואפילו משעשע. לנהיגה מנהלתית שגם אמורה לשמור על הנוסעים שלך בריאים ורגועים עדיין טוב שיש את המגביל הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כמו שציינתי קודם, דווקא אוטובוסים הם דוגמא חיובית מאוד, לטעמי, בתחום כלי הרכב הכבדים.

הלוואי שמשאיות בארץ היו ברמה של אוטובוסים בארץ...

פורסם

חבל שאנשים שלא מבינים כותבים סתם.

ראשית כל הטכנולוגיות שקיימות ברכבים הפרטיים קיימות מזמן במשאיות ואטובוסים (ואין מה להפריד ביניהם-רב המכלולים משותפים)

ראשית בנוגע להאצות מעמידה- בכל המשאיות (והאוטובוסים) המומנט מוגבל בתחילת הנסיעה בכדי לא לשבור ולפתל את מכלולי ההנעה (גלי הינע ודיפרנציאלים)

בנוגע למערכות בטיחות- קיימים היום מגוון מרשים של מערכות ברכבים כבדים בהם: בלמי דיסק בכל הגלגלים, מערכות EBS ויסות בלימה לכל גלגל בנפרד לחלוקת בלימה שווה, מערכות בלימה כתוספת לבלמי הרכב כגון מאיטים הידראוליים (אינטרדר, ריטרדר) מערכות בלימת מנוע (VEB, ואגזוז ברקס ) וכמובן ESP ובקרות החלקה שונות.

ישנן מערכות שמירת נתיב ואפילו קיימות בארץ כ6-10 משאיות עם מערכת לשמירת מרחק אוטומטית.

כמעט לכל חברה גדולה יש מערכת לניהול צי רכב עם התראות על פעולות הנהגים וסטיות מהנורמל.

לא לשכוח שכמעט לכל משאית (מעל 10 טון ) קיים טכוגרף לרושם את נתוני המהירות וחשוף לכל שוטר בדרך.

היום כמעט ולא מעמיסים במשקל עודף הודות לאכיפה מוגברת זה פשוט לא משתלם (הקנס)

כל רכב מעל מעל 10 טון מחוייב בבדיקה חודשית של קצין בטיחות וכל חצי שנה אישור בלמים מממוסך מורשה.

בסוף המכונה הזאת נשלטת ע"י בן אדם וגם הוא מדבר בטלפון או ישן או עסוק במי יודע מה או איזה נהג רכב פרטי עוקף אותו וחותך לפניו ובודק את המערכות הבטיחותיות של הרכב שלו ואז מתחיל הסיפור.

• תוכן חדש...