Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא רוכש רכב חדש כי אין לי כסף לרכב חדש כמו שאני רוצה.

כנ"ל.

יחי הגמרניות המתרסקות בירידת הערך :)

Porsche 944 turbo

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחליף מכמה סיבות: אם הרכב לא ממלא את תפקידו עקב שינוי בצרכים, כאשר ההתעסקות בו (תיקונים וזמן) עולים יותר מההחלפה, אם צפוייה הוצאה גדולה מאוד בעתיד הקרוב (כמו שילוב של טיפול גדול וקלאץ' עייף) או אם הרכב בן 6 וגמר את הפחת החשבונאי.

ברכב השני השיקולים הם עלויות מול נוחות ולרוב נעשית פשרה באמצע.

כעיקרון היו רכבים שהיו אצלי גם 10 שנים והיו כאלה שמכרתי אחרי פחות משנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ב-3 שנים הראשונות, הרכב מאבד את הערך הכי גבוה, מי שרוצה למכור רכב פרטי בן 3 צריך להתמודד מול חברות הליסינג שמציפות עכשיו את השוק וגורמות למחיר הרכב שלו להחתך ביותר מחצי.

אצלנו במשפחה נוסעים ברכב ושומרים עליו במשך שנים, עד שבאמת מרגישים צורך להחליף רכב.

להורים שלי היה 8 שנים רכב שנקנה חדש והיום הוא אצלי (ונמצא בסמלון), כבר 12 שנה הרכב נוסע ומטופל לפי הספר, וכבר נושק ל-200,000 קילומטר ועדין נוסע כמו שצריך, מניע בבוקר בלי שום בעיות וסוחב יופי גם בשיוט על 120-130 קמ"ש.

בחיים לא ניסינו לחסוך עליו שקל, כל הטיפולים בוצעו בזמן ובמוסך מורשה, ללא שום אלתורים וקומבינות, זה הסיבה שהעדפתי לקחת את הרכב מההורים ולא לחפש רכב משומש אחר, גם כי אני יודע מה ההיסטוריה שלו וגם זה עושה טוב להורים שלי שהרכב ממשיך לשרת את המשפחה ולא נזרק אצל מישהו אחר.

נכון שרכב סופר מיני יצרוך פחות דלק ויש רכבים עם עלויות אחזקה נמוכות יותר, אבל אני מעדיף רכב שנוסע לי כל יום בלי הימורים על איזה תקלה הוא יעשה לי בבוקר מאשר לקנות רכב יד שנייה שאני לא יידע מה עבר עליו אצל הבעלים הקודמים.

הרכב עוד רשום על ההורים שלי ויש לי כוונה אחרי התואר למכור אותו, ככה שאם אני ימכור אותו הוא עדין יהיה רשום יד ראשונה, אז ככה אני מאמין שלא יהיה לי קושי במכירה, אני פשוט ימכור אותו למרבה במחיר (גם ככה מדובר באוטו שיימכר בפחות מ-15,000 שקלים).

ההורים שלי נוסעים היום ברכב שנת 2009 שנקנה חדש, חשבנו לאחרונה להחליף אותו, אבל הגענו למסקנה שעדיף להשאר איתו.

אח של אבא שלי, קנה לפני שנתיים קורולה חדשה שהחליפה קורולה שנת 96 שהיתה ברשותו 15 שנים, כמטפלים ברכב כמו שצריך ולא במטרה לחשוב על מה יהיה שצריך למכור אותו אז הרכב יוכל לשרת אותך הרבה שנים בשקט וגם לא תהיה בעיה למכור אותו במצב של שוק המשומשות היום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מבחינה כלכלית נטו עדיף להשאיר את הרכב כמה שיותר זמן.

ניקח לדוגמא רכב בעלות של 120K ש"ח ועם ירידת ערך ממוצעת של 15% בשנה.

לאחר שלוש שנים ערכו יהיה: 73.7, לאחר חמש שנים יהיה ערכו: 53.2, לאחר עשר שנים יהיה ערכו: 23.6.

נניח שנחזיק את הרכב 10 שנים, במקרה זה לרכישת רכב חדש (בהנחה שגויה שבעוד 10 שנים מחירי הרכבים יהיו זהים להיום, אל תדאגו, הם יהיו הרבה יותר יקרים..) נזדקק להוסיף עוד 96.4K ש"ח, אך עם נחזיק את הרכב "רק" חמש שנים הסכום אותו נזדקק להוסיף על פני התקופה של 10 שנים (כלומר שתי החלפות) יהיה 133.6K ש"ח.

כלומר יש הפרש של 37.2K ש"ח לטובת החזקה לתקופה של 10 שנים מול חמש שנים.

אם מדובר על שלוש שנות החזקה אז ההפרש גדל ל-60.6K ש"ח (מול החזקת אותו הרכב למשך 10 שנים).

לגבי עלות אחזקה, אם מדובר על רכב אמין ככל הנראה ההבדל יהיה רק בסט צמיגים פעם בארבע שנים ומצבר אחת ל-4 שנים, כלומר שמונה צמיגים ושני מצברים לתקופה של עשר שנים (5500 ש"ח פלוס מינוס לרכב ממוצע).

ברכבים אשר עושים שימוש ברצועת טיימינג יש להכניס גם שתי החלפות לתקופה של 10 שנים, עוד 5000 ש"ח +/-.

מניסיון שלי עם רכב בן-10 שהיה לי, למעט צמיגים ומצבר לא הייתי צריך להחליף כלום.

כלומר, לאחר קיזוז של עלויות אלו עדיין ישנו הפרש של 27-32K ש"ח בהחזקת רכב לתקופה של 10 שנים במקום 5 שנים, והפרש של 50-55K ש"ח לעומת החלפה כל שלוש שנים.

כמובן שזה חישוב מאוד מאוד גס ולא נלקח בחשבון ביטוח ואגרת רישוי (אשר הולכים וקטנים עם הזמן) וכדומה.

מסקנה, מבחינה כלכלית נטו, עדיף להשאיר את הרכב כמה שיותר זמן וכתלות בזאת שהרכב מראה אמינות מופלגת.

מסקנה אישית שלי, עדיף להחליף כל חמש שנים ולהוסיף כל שנה 3K ש"ח בממוצע בכדי לנסוע ברכב חדש (וגם קצת לגוון את החיים).

יחד עם זאת (למדתי באחרונה שמשפט זה מבטל את כל האמור לפניו..),

אני חושב שהכי משתלם לרכוש רכב משומש בן שלוש שנים ולהחליפו באחד משומש בכל שלוש שנים, כך יוצא שעלות ההחזקה (מבחינת ירידת ערך נטו) לתקופה של 10 שנים שוות ערך להחזקה של רכב חדש לתקופה של 10 שנים (כלומר 96K ש"ח ל-10 שנים). אז נכון שלא נוסעים אף פעם הרכב חדש לגמרי, אך בממוצע הרכב יהיה חדיש הרבה יותר (בן 3-6 שנים) ועל הדרך גם מגוונים הרבה יותר (באותה התקופה אני מחליף כבר 4 רכבים, בזמן שאם הייתי רוכש רכב חדש מהחברה ומחזיק אותו 10 שנים הייתי זוכה להשתעמם ממנו הרבה יותר זמן).

בקיצור, תודה למי שרוכש רכב חדש ומחליף כל שלוש שנים!!

בזכותכם רכשתי קאמרי במחיר של סיאט איביזה. :lol:

פורסם

אלון - אם תחליף רכב מבן 6 לבן 3 כל 3 שנים בילו הממוצע יהיה 4.5 שנים. אם תחליף חדש לחדש מדי 10 שנים הגיל הממוצע יהיה 5 שנים - לא הפרש גדול (במיוחד כאשר 3, 6 ו-10 שנים הם "בערך".

אני מסכים לחלוטין עם איציק לגבי העברת הרכב במשפחה - אני קניתי כך 3 מכוניות (אחת מאבא שלי ושניים ואבא של אשתי). אחת היתה נפילה (הסובארו שהזכרתי בפוסט מאתמול) ושתיים מוצלחות (באלנו וקורולה). אין לי שום סנטינטים לרכב וממש לא אכפת לי מי ינהג ברכב אחרי, אבל יש לי סנטימנטים לבני המשפחה שלי וחשוב לי שהרכב יהיה "עם אבא", כלומר ההיסטוריה שלו תהיה ידועה, במיוחד מבחינת תאונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כולה החלפתי רכב אחד לרכב אחר, אבל אני מניח שאני אבצע החלפה כל 4 שנים בערך.

אחריי שנגמרת האחריות, והרכב מתחיל להתיישן, מעדיף להמשיך הלאה ולא להתקע עם רכב ישן, שגם כנראה יבלה יותר במוסך וגם המחיר שלו יהיה נמוך יותר, וכך יהיה יותר קשה להתקדם לרכב חדש.

נכון שבשנתיים - 3 שנים הראשונות איבוד הערך הוא הגדול ביותר, אבל תסכימו איתי שנניח, יותר קל לטפס מאוטו בן 4 לאוטו חדש, מאשר לטפס מאוטו בן 7-8 לאוטו חדש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין זמן ספציפי להחלפת רכב , אצלי שנמאס שהרכב לא עושה לי את זה יותר שאני מתבאס עליו אני מחליף.

4 רכבים ב2 וחצי החלפתי עכשיו החמישי בדרך מחפש מה לקנות ;/

Seat Leon FR 2014 Stage 2 Veloster Turbo 2014 Black - sold Polo GTI 2012 BLACK Stage 2 - sold White Pontiac Solstice 2007 - sold

פורסם

אחריי שנגמרת האחריות, והרכב מתחיל להתיישן, מעדיף להמשיך הלאה ולא להתקע עם רכב ישן, שגם כנראה יבלה יותר במוסך וגם המחיר שלו יהיה נמוך יותר, וכך יהיה יותר קשה להתקדם לרכב חדש.

נכון שבשנתיים - 3 שנים הראשונות איבוד הערך הוא הגדול ביותר, אבל תסכימו איתי שנניח, יותר קל לטפס מאוטו בן 4 לאוטו חדש, מאשר לטפס מאוטו בן 7-8 לאוטו חדש.

דור - זה נכון לגבי החלפה בודדת, אבל כאשר אתה מחשב לאורך זמן, עם כמה החלפות, הורדת תדירות ההחלפות חוסכת כסף.

מעבר לכך - מכונית בת 4 מתוחזקת היטב ושנוסעת נסועה סבירה בד"כ אינה בסיכון גבוה לתקלות חמורות (אלא אם מדובר בלימון שהחל לעשות צרות מתחילת הדרך). החוכמה היא לחסוך כסף באופן סדיר כך שתוכל להתחדש לאחר 8-10 שנים, כשהרכב באמת מתחיל להזדקן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי מי שמרוויח משכורת ממוצעת במשק (9,000 ברוטו) או אפילו קצת יותר ואין לו דירה (שנמצאת הרבה יותר גבוה בסדר העדיפויות מאשר רכב) אל לו להחליף לרכב חדש כל 3 או 5 שנים.

אני ורעייתי מרוויחים יותר מהשכר הממוצע ויש לנו כבר בית משלנו ובכל זאת:

1. אנו לא רוכשים רכב חדש, אלא רק משומש.

2. מחזיקים ברכב מעל 3 שנים.

כרגע יש לי שני רכבים ממודל 2007, יוצאי ליסינג, שמשמשים אותנו נאמנה ללא בעיות כבר 3 שנים.

את הכסף שאני חוסך אני דואג להשקיע בדברים יותר משתלמים.

פורסם
דור - זה נכון לגבי החלפה בודדת, אבל כאשר אתה מחשב לאורך זמן, עם כמה החלפות, הורדת תדירות ההחלפות חוסכת כסף.

מעבר לכך - מכונית בת 4 מתוחזקת היטב ושנוסעת נסועה סבירה בד"כ אינה בסיכון גבוה לתקלות חמורות (אלא אם מדובר בלימון שהחל לעשות צרות מתחילת הדרך). החוכמה היא לחסוך כסף באופן סדיר כך שתוכל להתחדש לאחר 8-10 שנים, כשהרכב באמת מתחיל להזדקן.

אם הנסועה שלי תשאר כמו שהיא עכשיו (בסביבות 2000 ק"מ בחודש), כנראה שכדאי לי להחליף רכב אחת ל4-5 שנים.

הרכב שלי מאז אוגוסט 12' עשה כבר 14 אלף ק"מ. עברו כ-8 חודשים מאז.

האוטו שלי מתוחזק פיקס וכנראה זה לא לימון, אפילו שהוא לא בן שנה הוא כבר נכנס לטיפול ראשון.

מבחינתי אני מעדיף קצת 'להקרע' כספית, אבל לנסוע ברכב חדש, בטיחותי וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור, אתה ילד צעיר ואני חייב לומר - מפונק. איני מכיר הרבה בני 20 שמחזיקים רכב לצרכי עצמם (למרות שלאחד הבנים שלי חבר בן 17 שקיבל מתנה לכבוד הרשיון - שברולט קאמארו).

כאשר תצטרך לנהל חיים עצמאיים, כולל משק בית ומשפחה, תגלה שהרכב יורד לעדיפות נמוכה ותקרע את עצמך גם בשביל האוכל והבגדים. חסכון של כמה עשרות אלפי ש"ח שיצטבר בזכות דחיית החלפת רכב בכמה שנים יהיה ברכה גדולה לאיכות חייך.

פורסם

דור, בא נצא מנקודת הנחה גסה שהקפיצה מרכב בן 4 לחדש כל 4 שנים דורשת תשלום עבור מימון/חיסכון של כ 2000 שקל בחודש.

אם בסיום ה 4 שנים במקום להחליף רכב תמשיך לשלם את אותם 2000 שקלים אבל לחיסכון במקום למימון בסיום ה 10 שנים תהיה עם כסף לאיטו חדש בלי למכור את הישן ועוד קצת עודף. עכשיו בוא נניח שבששת השנים הנוספות יהיו כמה תקלות גדולות (נניח גיר-6000 שקל ועוד כמה דברים קטנים יותר-5000 שקל). ערך הגרט של בן ה 10 שווה הרבה יותר מזה ובינתיים הרווחת ביטוח זול יותר (לא צריך מקיף לרכב בן 10).

פורסם
דור, אתה ילד צעיר ואני חייב לומר - מפונק. איני מכיר הרבה בני 20 שמחזיקים רכב לצרכי עצמם (למרות שלאחד הבנים שלי חבר בן 17 שקיבל מתנה לכבוד הרשיון - שברולט קאמארו).

כאשר תצטרך לנהל חיים עצמאיים, כולל משק בית ומשפחה, תגלה שהרכב יורד לעדיפות נמוכה ותקרע את עצמך גם בשביל האוכל והבגדים. חסכון של כמה עשרות אלפי ש"ח שיצטבר בזכות דחיית החלפת רכב בכמה שנים יהיה ברכה גדולה לאיכות חייך.

צעיר, מפונק, קרא לזה איך שאתה רוצה, אם אני יכול להרשות לעצמי - למה לא? :roll:

מה, הקנאה? שילד בן 20 מסוגל להחזיק רכב לבד כמעט? זה מה שמפריע לך? לא הבנתי מה הקטע.

עד שאני אגיע לשלב הזה יש לי זמן, בנתיים אני כנראה אוכל להרשות לעצמי להחליף רכב כל כמה שנים ולא להתקע עם רכב בן 8-10.

מעבר לכך, אני מקווה שעוד כמה שנים אני אעבור לליסנגומטית.

פורסם

דור, מאחל לך תמיד שתהיה מסוגל להחזיק רכב חדש יוקרתי ושתוכל להחליף אותו כל שנה. מה שמנסים להגיד לך זו לא צרות עין אלא שכדאי לך לחשוב קדימה.

אתה היום נמצא במצב שמה שאתה מרויח זה דמי כיס ולכן אתה חי ברמת חיים גבוהה (ואין בזה כל פסול). בעוד כמה שנים אתה תהיה באמצע לימודים עם התחייבויות לשכר לימוד, שכר דירה, חומרי לימוד, אוכל ועוד כל מיני שטויות של אנשים שחיים מחוץ לבית יחד עם דלדול בהכנסות ואז פתאום לא רק שלא מחליפים אוטו אלא מוכרים את הקיים ועוברים לווספה ישנה וחבוטה.

אם במקום להחליף אוטו כל 4 שנים לחדש תדאג להכין מספיק רזרוות תוכל לצלוח את התקופה הזו יותר בנינוחות ותתחיל את החיים האמיתיים עם חסכונות במקום עם חובות.

• תוכן חדש...