Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דלק (עם הST) וקרסו (עם המגאן RS) ויוניון (עם הGT86) התנהגו בצורה הרבה יותר מגעילה מצ'מפיון עם התמחור שלהם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל מי שתכנן לרכוש ג'טה - הנה הנחה של כ- 10% בלי להתאמץ: http://www.motodeal.co.il/deals/223/

סתם דמגוגיה- הרכב רשום יד ראשונה על ליסינג והיד והרוכש הוא היד השניה.

אני יודע שיש מהלכים לגבי ביטול היד הראשונה מליסינג 0 ק"מ, אבל עד שזה לא קורה בפועל ולא ברור מה המשמעות בשוק נראה לי לא חכם ללכת על זה למרות ההנחה היפה במחיר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה חבר, נקרא דיסוננס קוגנטיבי. זה לקחת משהו ולשכנע את עצמך כל כך עמוק שאין טוב ממנו.לא הבנתי מה כך כך "נעלה" בסביבת העבודה של הגולף לעומת הפורד, אני חושב שהן לפחות באותה רמה. לא הבנתי על איזה תכונות ורכיבים אלקטרוניים ומכניים אתה מדבר. זה לא שהגוף נהנית ממוניטין אמינות מטורף, בעוד אחרות נתקעות תדיר על הכביש, זה לא שהגולף שורדת את השנים ומזדקנת יותר טוב מאחרות. וזה שהחלטת שבידוד הרעשים, הנסיעה , ובכלל הRIDE הכללי בגולף טוב יותר, וה"מוביל בקטגוריה" זאת זכותך. אין לה ולא שום קשר עם איזה אמת אבסולוטית.אהבתי את טכנולוגיות ההנעה הקריפטוניות המתקדמות יותר (אגב , בפורד אותה טכנולוגיה "חייזרית"), אותן תקלות, אותן תלונות שיש. על השירות תמצא דברים טובים ורעים גם בדלק, וגם בצ'מפיון. אגב, דווקא ברמת האבזור פורד עשירה יותר.והכי אהבתי? את "האיכות הלא נראית" של הגולף שחייבים להעריך אני מוכרח להודות...

זה לא שאני לא חושב שהגולף לא איכותית ומצויינת, נהפוך הוא, אבל אם אשפי השיווק של צ'מפיון הצליחו לשכנע את הציבור שהרכב מצויין לא רק בדברים שהם רואים וחשים וממששים, אלא גם בזה שיש סוג של איכות "שהיא בלתי נראית.." שאפו ענק להם.מזכיר לי את "ששש... רוצה אויר בשקל?.." של רחוב שומשום, למי שזוכר...

ראשית דבר, אני ממש לא מהמכורים למוצרי פולקסווגן והראיה היא שבבעלותי מאזדה CX5 ומעולם לא היה בבעלותי רכב של אחד ממותגי פולקסווגן.

אני פשוט מעריך את הרכבים לגופו של עניין ולגבי הגולף ישבתי בה באולם התצוגה וקראתי מבחני דרכים ומכאן הגעתי למסקנות אשר ציינתי.

לגבי הרכיבים הלא נראים בגולף אכן מדובר בהשערה שלי, וגם רשמתי "אני משער שמתחת לפני העור...." אבל אני חושב שיש איזה בסיס למסקנה זו, מאחר והתכונות הטובות של הגולף שניתן להרגיש בהן לא מגיעות יש מאין.

לגבי רכיבים נראים כגון חומרי פנים, הנדסת אנוש, מרווח פנים, גודל ושימושיות תא מטען וכיוצ"ב ניתן להבחין באולם התצוגה ובפרמטרים אלו מצאתי את הגולף כמובילת הקטגורייה (בהשוואה לרכבים שאני בדקתי באופן אישי, שהם מרבית הרכבים בקטגורייה דרך אגב). גם ביחס לפוקוס הגולף מובילה, הן מבחינת סביבת נהג מודרנית ונקיה בהרבה עם מסך מגע לעומת שלל כפתורים מבלבלים ועמוסים בפוקוס, הן מבחינת מרווח פנים עדיף בכל הכיוונים ולרבות קונסולה מרכזית פחות מגודלת ועמוסה כמו בפוקוס, הן מבחינת איכות החומרים שבפוקוס טובה רק בדשבורד ובשאר החלקים בינונית מאד, הן מבחינת גודל תא המטען והן מבחינת טכנולוגיית ההנעה, מנועי טורבו לעומת מנועים אטמוספריים בפוקוס.

לגבי נוחות מתלים, רעשים, ביצועים ושאר דברים שניתן להרגיש בזמן הנסיעה, לא נסעתי על הגולף החדשה וכאן אני מסתמך על מבחני הרכב שנערכו לה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

התמחור הזוי לא רק אצל צ'מפיון.

קאיה פורטה החדשה ב 127 אלף לגרסת בסיס - לא פחות הזוי ...

ולא חסר דוגמאות אצל יבואנים אחרים.

פורסם
זה חבר, נקרא דיסוננס קוגנטיבי. זה לקחת משהו ולשכנע את עצמך כל כך עמוק שאין טוב ממנו.לא הבנתי מה כך כך "נעלה" בסביבת העבודה של הגולף לעומת הפורד, אני חושב שהן לפחות באותה רמה. לא הבנתי על איזה תכונות ורכיבים אלקטרוניים ומכניים אתה מדבר. זה לא שהגוף נהנית ממוניטין אמינות מטורף, בעוד אחרות נתקעות תדיר על הכביש, זה לא שהגולף שורדת את השנים ומזדקנת יותר טוב מאחרות. וזה שהחלטת שבידוד הרעשים, הנסיעה , ובכלל הRIDE הכללי בגולף טוב יותר, וה"מוביל בקטגוריה" זאת זכותך. אין לה ולא שום קשר עם איזה אמת אבסולוטית.אהבתי את טכנולוגיות ההנעה הקריפטוניות המתקדמות יותר (אגב , בפורד אותה טכנולוגיה "חייזרית"), אותן תקלות, אותן תלונות שיש. על השירות תמצא דברים טובים ורעים גם בדלק, וגם בצ'מפיון. אגב, דווקא ברמת האבזור פורד עשירה יותר.והכי אהבתי? את "האיכות הלא נראית" של הגולף שחייבים להעריך אני מוכרח להודות...

זה לא שאני לא חושב שהגולף לא איכותית ומצויינת, נהפוך הוא, אבל אם אשפי השיווק של צ'מפיון הצליחו לשכנע את הציבור שהרכב מצויין לא רק בדברים שהם רואים וחשים וממששים, אלא גם בזה שיש סוג של איכות "שהיא בלתי נראית.." שאפו ענק להם.מזכיר לי את "ששש... רוצה אויר בשקל?.." של רחוב שומשום, למי שזוכר...

ערן, אשווה את הפוקוס אל מול הגולף (MK6) / יטי - על סמך ניסיון עימם.

איכות חומרים / הרכבה / הקפדה - יתרון מורגש ונראה לאחיות לבית VAG. זאת לא סטיגמה חסרת בסיס, זאת עובדה בשטח. בפורד דיפוני הדלתות עשויים חומרים נוקשים ופחות נעימים למגע, גם בד הדיפון גס ופחות נעים למגע. בנוסף, כיסויי ברגים שנראים לעין (למשל ליד ידיות הפתיחה הפנימיות של הדלתות) - אומנם לא רואים בורג חשוף, אבל ביטי / גולף גם לא תראה את הכיסוי הזה בכלל כי הבורג יוסתר באלף דרכים שונות ומשונות. ב-VAGיות זה פשוט מתכונן ומבוצע עם הרבה יותר מחשבה והקפדה מראש.

המגש האחורי של הפוקוס מרגיש כמו דק כנייר ושברירי להפליא, הוא נוטה לזמזם ולהרעיש. ביטי / גולף זה פשוט לא קורה, שם הוא גם מרגיש כאילו עשוי פלדה ומרגיש מאסיבי - ליד זה של הפוקוס. זה אומנם דבר טיפשי לחלוטין, אך מורגש בהחלט. אותי זה בהחלט מצליח לשגע במהלך הנסיעה.

בידוד רעשים / שקט / נוחות נסיעה / התנהגות - לא מרגיש שום יתרון ליטי / גולף על פני הפוקוס. רעשי גלגלים נשמעים בכולן באופן מורגש יחסית ובהתאם לסוג האפסלט. מעבר לזה, שומרות על שקט כמעט מופתי (הכל יחסי כמובן, בהשוואה אל שאר המשפחתיות המתחרות). לטעמי לפוקוס יתרון קל בנושא - אולי בגלל מנוע שקט יותר (פעולת מנועי ה-TSI מעט רועשת ודיזלית). בכל הקשור לנוחות הנסיעה עצמה - יתרון גדול ומורגש לפוקוס, היא פשוט נוחה מהן בכל מצב, בכל מקום ובכל זמן שהוא. אם זה לא מספיק, הרי שהפוקוס טובה מהותית בכל הקשור לפן הדינמי. ההיגוי שלה טוב באלפי מונים מזה שב-VAG, הבלמים מספקים נשיכה כבר בנגיעה הקלה ביותר בדוושה (בעוד שב-VAG יש תחום מת) וצרפו לכך כיול שלדה / מתלים עדיף - וקיבלתם משפחתית שבאמת כיף לנהוג בה.

טכנולוגיה - לפולקסווגן מנועי TSI שזכו בתארי מנועי השנה. לפורד יש מנועי EcoBoost גם הם זכו בתואר דומה. לצערנו אין בארץ את הוורסיות השונות של גרסת הליטר ל-EcoBoost כך שקצת קשה להשוות אל וורסית ה-1.2TSI של VAG. מנגד, ה-1.6EcoBoost אינו נופל בדבר מה-1.8TSI לדעתי. היתרון היחיד של ה-TSI הוא בתחושה, שם מנוע ה-EcoBoost מרגיש לינארי לחלוטין, בלי שום פרצי דחף כאלה ואחרים - פשוט צובר מהירות בזריזות ונחישות. ל-1.8TSI יש פרצי דחף והמון צליל גדישה מסביב.

לפולקסווגן יש את ה-XDS. לפורד יש את ה"פורד טורק וקטורינג". שניהם פועלים על עקרון זהה. מהנהיגה ב-VAG עם XDS (לאו דווקא הספורטיביות, אלא לאון 1.2TSI או 1.4TSI למשל), המערכת של פורד פחות מורגשת בעת עבודה ובקרת היציבות כמעט ולא מתערבת בכלל (ניקח את הגשם של אתמול בערב - הכביש היה חלקלק והיא נכנסה לפעולה רק בזינוק מהמקום). אז כמו שאמרתי, אין כאן נפילה טכנולוגית - לא בפן הדינמי ולא בפן המנועי. צרפו לכך את ה-DSG מול ה-Powershift, אם תגידו ששכחתי לציין זאת.

הפוקוס מציעה רמות איבזור עשירות מאלה המוצעות בגולף / יטי, כך שגם כאן היתרון לפוקוס (בקרת שיוט ולימיטר / מערכת שמע עדיפה עם דיבורית BT מקורית ושליטה קולית על הרדיו / מיזוג). לשלילה אציין חוסר באפשרות לניתוק כרית אוויר נוסע / חיישן לחץ אוויר בגלגלים (TPM) / חוסר פתחי מיזוג לנוסעים מאחור ומשענת יד לנוסעים מאחור - מה שכן היה קיים ביטי.

המעבר מהיטי אל הפוקוס היה מעט מוזר בהתחלה - החוסר בזמינות כוח בסל"ד נמוך, החוסר בהילוך נוסף (שוב חזרנו ל-5), המרחב הפנימי הדחוק יותר, האיכות הרכבה / הקפדה הפחות נעימה והחוסר יכולת לרדת לשבילים. אכן, היה קצת מבאס ומאכזב יחדיו.

עכשיו, לאחר חודשיים וחצי - נעלמה לה אותה תחושת אכזבה קלה. המנוע כבר מתעורר לו, הנוחות נסיעה עדיפה, התא מטען נוח וגדול יותר, האקסטרה איבזור בהחלט יעיל ובכל הקשור לניהוג - היא פשוט מפתיעה. לבינתיים בהחלט מרוצים. חבל שאין את ה-1.0EcoBoost125. יכלה להיות מחליפה ראויה עוד יותר :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...