Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הייתי מעוניין באופציה כלכלית נטו , הייתי נוסע כבר במוניות ואוטובוסים. הכי משתלם.

רק שואל שאלות, כי אמנם נסעתי ברכבים ספורטיבים, אבל בחיים לא הייתי בעלים של אחת כזאת. רק רציתי לוודא שהחיוך נשאר גם כשאתה נוהג עליה באופן קבוע :)

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם הייתי מעוניין באופציה כלכלית נטו , הייתי נוסע כבר במוניות ואוטובוסים. הכי משתלם.

רק שואל שאלות, כי אמנם נסעתי ברכבים ספורטיבים, אבל בחיים לא הייתי בעלים של אחת כזאת. רק רציתי לוודא שהחיוך נשאר גם כשאתה נוהג עליה באופן קבוע :)

וכאן נמדד ההבדל בין סתם רכב מהיר וספורטיווי לרכב שעם אופי אמיתי,

בהתחלה כל רכב חדש מרגש,אבל רק לאורך זמן רכב עם אופי ישאיר אותך מרוגש לאורך זמן.

Porsche 944 turbo

פורסם
קודם כול, אני אפתח ואגיד שאני בן אדם של "הכול או כלום" , זאת אומרת שאם אני קונה דברים אני הולך או על המשהו הכי טוב(או מתקרב אליו) או על המשהו שייתן את התמורה הכי טובה למחיר, לא הולך על פשרות ביניים.

כל אדם עושה פשרות. לקחת איביזה FR זה לא "הכל", אני למשל חושב ש"הכל" זה מרצדס SLR, מורצלגו, פרארי, בוגאטי או לפחות פורשה (וגם אז יש קוניגסגג ועוד כל מיני רכבי סדנא מיוחדים ומעניינים).

תמורה הכי טובה למחיר זה תלוי מה אתה מצפה לקבל, מה היא התמורה הזאת בשבילך.

תמורה הכי טובה למחיר זאת הנקודה הנכונה ולא "הכל או כלום" כי זה תמיד פשרה ותמיד תקבל לא את הכל אלא אם כן הדרישות שלך ממש צנועות. אתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה רוצה בדיוק לקבל ואז יהיה לך קל יותר לבחור רכב.

למשל אני לא הצטערי על קניית רכב ספורטיבי כי לא היה לי כזה ואין גם בתוכניות. :-)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני רוצה לנער קצת את הדיון ולהגיד שכן, אני הצטערתי על זה שקניתי רכב ספורטיבי.

הייתה לי וולקן שאהבתי וטיפחתי ושפכתי עליה המון כסף בשנה שבה החזקתי אותה (מעל ל30 אלף שקל, לא כולל מחיר רכישה). לאהבה שלי אלייה לא היה גבול. הסיבה היחידה שמכרתי אותה הייתה כי טסתי לחו"ל ולא ידעתי מתי אחזור, אז העדפתי למכור מאשר שהיא תירקב ברחוב.

א-ב-ל. הצטערתי על הרכישה (יותר על צורת האחזקה הפסיכו-פדנטית) רק כשמכרתי אותה והבנתי כמה כסף בזבזתי, אני אפילו אגיד יותר מזה, לא הצטערתי על הרכישה עצמה, אלא יותר על התזמון: לא היה לי קשה להחזיק אותה, אבל במבט לאחור, אם הייתי חוסך את ה30 אלף ההם - אתה יודע מה, גם אם הייתי קונה רכב אחר וחוסך רק 20 אלף - היה יכול להיות לזה אפקט הרבה יותר משמעותי על החיים שלי מאשר הבעלות על הוולקן.

כשהיא הייתה אצלי, היא העלתה לי חיוך (או יותר נכון פרצוף רציני, זה הפרצוף שלי כשאני נהנה) לפחות פעמיים ביום, גם אחרי שנה. גם בנסיעת מבחן שעשה עלייה הבחור שקנה אותה ממני היה לי פרצוף רציני.

אז מצד אחד: כשהיא הייתה אצלי, זאת הייתה הקנייה הכי טובה שעשיתי בחיים שלי. לא הצטערתי לרגע.

אבל מצד שני: חודשיים אחרי זה, הבנתי שזאת הייתה טעות.

אז אני מציע לך לחשוב קדימה ולחשוב על כדאיות תזמון הרכישה יותר מאשר כדאיות הרכישה עצמה, כי כדאי (במחינה כלכלית נטו) זה לא. חד משמעית. אם אין לך קניות גדולות בעתיד שאתה צריך (דירה, אוניברסיטה, חנות חיות) לך ותקנה מה שאתה רוצה. אם כן, אני מציע לך לחכות עם זה קצת. גם אם יהיה לך מספיק כסף לקנייה וגם מספיק כסף לאחזקה, אולי תעדיף לשמור את הכסף הזה (והכסף העתידי שצוציא על הרכב) למשהו יותר משמעותי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא יודע אם כלכלי ורכב ספורטיבי הולכים ביחד.

זה הכל תלוי במה אתה מחפש ובשיגעון שלך.

ומה אני יגיד? נוסע על רכב שנת 96 ומושקע עליו מבחינת קניה ושיקום ארוך שעשיתי לו שבתקציב שהוצאתי יכלתי היום לקנות איזה לאון יחסית חדשה או איביזה חדשה.

אבל אני לא מצטער על כלום, זה מה שרציתי והלכתי עם זה עד הסוף כמו שאתה ציינת בהודעה הראשונה, ברגע שאתה הולך בכיוון של משהו בזיגזג תמיד יגיעו חרטות ומחשבות אחרי זה.

אנשים חושבים שאני משוגע שאני ככה משקיע כספים על האוטו וכל מה שהוצאתי עליו, אבל כל פעם המבט מהחלון על הקופה והסוויץ שמעיר אותה לחיים מסדר לי הכל בראש.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
אני הולך או על המשהו הכי טוב(או מתקרב אליו) או על המשהו שייתן את התמורה הכי טובה למחיר,

"הכי טוב" זה משהו אחר לגמרי מ-"הכי טוב למחיר".

או שאתה מישהו שהולך על הכי טוב או שאתה מישהו שהולך על הכי טוב למחיר, כי הרי אף אחד לא הולך על הכי גרוע למחיר, יו קנואו...

בחיים לא הצטערתי שקניתי רכב ספורטיבי.

אני מעדיף רכבים ספורטיבים תמיד, רק שהפסיקו לייצר רכבים מעניינים ברמות מחיר ומיומנות שרלוונטיות לי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מצטער שרכב ראשון קניתי בהתאם להמלצת הורים ולא לפי רצוני, ניסן אלמרה יפני אמין חסכוני .

זהו רכב הכי שנוא שהיה לי ומאז אני קונה רכבים כאלה שאני רוצה ונהנה מהם כל רגע.

פורסם

קניתי לפני חודשיים רנו קליאו ספורט.

הייתה לי התלבטות דומה מאוד לשלך, אבל החלטתי לפנק את עצמי וללכת על זה.

ההסתגלות לא הייתה קלה (כאבי גב מהמושב הספורטיבי וכאבי רגליים מהקלאץ' הקשה בהתחלה).

אבל!! אחרי ההסתגלות אני לא מצטער אלא להיפך.

אמנם הרכב פחות פרקטי מרכב הקודם שהיה בעל 5 דלתות, אבל איזה כיף יש מהנסיעה (גם בנסיעה עירונית פקוקה - שלא לדבר על כשהכביש קצת נפתח ואפשר לתת לסוסים קצת להתבטא :wink:).

גם העלויות בינתיים לא כ"כ נוראיות - הביטוח לא יקר משמעותית מהרכב הקודם, צריכת הדלק כמובן פחות טובה אבל שוב לא בהרבה (קצת פחות מ - 1:9.5 ברנו לעומת 1:11 בפיג'ו).

לסיכום - לדעתי לך על זה

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

קניתי לפני 7 ומשהו שנים קליאו ספורט.

לא מצטער לרגע.

אמנם 90% מהנסיעות שלי מנהלתיות אבל גם בנסיעה מנהלתית אני לא מרגיש שאני סובל.

נכון, 3 דלתות זה לא נוח למי שנוסע מאחור אבל אם יש למישהו בעיה אז אף אחד לא מכריח אותו להשתחל, הוא מוזמן לנסוע במונית עם 4 דלתות.

מבחינת עלויות אחזקה - אין ספק שזה יותר יקר מלהחזיק איזו קליאו 1400 או קורולה או משהו כזה.

אבל לא בטירוף יותר יקר.

במיוחד בשנים האחרונות שמצד אחד הק"מ שאני עושה ירד ומצד שני גם ירידת הערך ירדה (כי כבר אין הרבה לאן לרדת)

מבחינת ביטוח ודלק, לפחות בקליאו ספורט השד ממש ממש לא נורא. האוטו עושה 1:11-1:12 (כמובן כשלוחצים אז היא לוגמת יותר, אבל מי סופר דלק כשבאמת נהנים?)

אם אחליף לאיזו יונדאי בת 3 אז בוודאות אפסיד יותר כסף כל שנה (בגלל ירידת הערך).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני בידיוק בכיוון ההפוך, אני מצטער שלא קניתי רכב ספורטיבי, רציתי לחסוך ואני חוסך יותר ממה שציפיתי עם הספייס הזאת, לא שזה רע אבל חסר משהו, בינתיים אני מתרץ את זה ל"כשאשתחרר מצה"ל", עד אז אני יחסוך.

פורסם

ההנאה והחיוך שהרכב עושה שווה כל שקל לדעתי.

גם אני בשבוע שעבר התחדשתי במכונת נהיגה שרחוקה שנות אור מלהיות כלכלית או חסכונית איכשהו, לכל אדם.

כל מי שראה אותי אמר שאני לא נורמלי, אבל זה אהבה לתחום הזה, ופה זה נגמר.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם
אני משלם ביוקר על הביטוח, הירידת ערך בלתי נתפסת, אני מתדלק 98 וגומר מיכל בחצי מהמרחק שרכב ממוצע גומר ושצריך לתקן משהו זה בדרך כלל נגמר בבכי...

אבל מה? אני הבן-אדם הכי מבסוט בעולם!:beerchug: לא מתחרט לרגע על הרכישה, כבר שנתיים איתה...

כבר שנה אני עם הוולוו ומתחרט על כל רגע... ואז אני נכנס לאוטו והכל נשכח! עד הCEL הבא...

סתם שאלה, תדלוק ב98 באמת משנה כל כך הרבה?

חשבתי שעם כל הטכנולוגיה המודרנית והקידום הצתה והVVT למיניהם זה כבר הפך לדי מיותר.

והפתרון של אתנול\מתנול 5% מטנק דלק לא יותר זול, אבל נותן אותה תוצאה?

מאוד מעניין אותי לשמוע ממישהו שאכן מתדלק 98 ויכול להשוות את זה ל95, מה דעתך?

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

כל אחד רוצה רכב ספורטיבי אבל גם רוצה אפס הוצאות. אני התפשרתי על רכב מנהלים שהוא גם חזק וגם חסכוני) יחסית(. רכב שני ואני מפסוט ממנו בדיוק מה שאני רוצה ויכול.

אני רק מקווה שבעתיד יהיה אפשרי מבחינת החוק "לשפר". ככה אני יחזיק אותו הרבה יותר זמן.

פורסם
ההנאה והחיוך שהרכב עושה שווה כל שקל לדעתי.

גם אני בשבוע שעבר התחדשתי במכונת נהיגה שרחוקה שנות אור מלהיות כלכלית או חסכונית איכשהו, לכל אדם.

כל מי שראה אותי אמר שאני לא נורמלי, אבל זה אהבה לתחום הזה, ופה זה נגמר.

למה "פה זה נגמר" ?

זה רק מתחיל (או יותר נכון התחיל...).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...