Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וPAPIKIAN.

מה לא טוב במתלה האחורי (קורת פיתול) ?, אם אפשר הסבר אני אשמח.

א. אחד באפריל שמח ! המנהלים עושים קצת צחוקים וזה טוב... :wink::lol:

ב. בקשר למתלה האחורי.

קורת פיתול זה מתלה פשוט, אמין וזול לייצור.

הבעיה במתלה מסוג זה היא ההתנהגות הרכב בסיבובים, אשר מאבד אחיזה חיש מהר.

במכוניות ספורט אתה תראה לרוב מתלה אחורי מסוג רב חיבורי , אשר מתמודד מעולה עם העברות משקל ואוחז הרבה יותר טוב.

אגב לפעמים יצרנים שמים קורת פיתול גם במכוניות ספורטיביות כדי לחסוך עלויות, כגון פולו GTI או יונדאי וולסטר והדבר פוגע משמעותית בהתנהגות הרכב.

תמיד צריך לבדוק איזה מתלה אחורי קיים ברכב (הקדמי יהיה לרוב מקפירסון), הדבר ישליך על התנהגות הרכב לאחר הרכישה.

זמין 8)

פורסם
א. אחד באפריל שמח ! המנהלים עושים קצת צחוקים וזה טוב... :wink::lol:

ב. בקשר למתלה האחורי.

קורת פיתול זה מתלה פשוט, אמין וזול לייצור.

הבעיה במתלה מסוג זה היא ההתנהגות הרכב בסיבובים, אשר מאבד אחיזה חיש מהר.

במכוניות ספורט אתה תראה לרוב מתלה אחורי מסוג רב חיבורי , אשר מתמודד מעולה עם העברות משקל ואוחז הרבה יותר טוב.

אגב לפעמים יצרנים שמים קורת פיתול גם במכוניות ספורטיביות כדי לחסוך עלויות, כגון פולו GTI או יונדאי וולסטר והדבר פוגע משמעותית בהתנהגות הרכב.

תמיד צריך לבדוק איזה מתלה אחורי קיים ברכב (הקדמי יהיה לרוב מקפירסון), הדבר ישליך על התנהגות הרכב לאחר הרכישה.

לא מדויק, בכל רכב ובכל תצורת מתלים יש פשרה בין נוחות להתנהגות.

במתלה רב חיבורי הפשרה פחות כואבת... ובנוסף הוא שקט יותר, החיסרון הוא המחיר, המשקל וגזלת מקום מתא המטען.

בהרבה רכבים ספורטיבים מיוחסים יש קורת פיתול, קליאו ומגאן RS פיג'ו RCZ רק שם התפשרו על הנוחות .

פורסם
^ באיזה רכבים ספורטיביים מיוחסים יש קורת פיתול מאחורה ? (והדבר לא נחשב לחיסרון מובהק של אותו רכב)

רכבים בעלי הנעה קידמית שמצוידים במתלה רב חיבורי הם בד"כ עם דגש על הנוחות, כמעט כל המשפחתיות הגדולות

כמו מונדאו פאסאט 508 וכו' מצוידות במתלה הזה, והכוונה היא להגיע לרמת נוחות ושקט גבוהה מבלי להקריב הרבה התנהגות.

למשל היונדאי I30 מצוידת במתלה רב חיבורי אבל ה וולסטר הספורטיבית רק בקורת פיתול למרות שהפלטפורמה זהה, וזה ממחיש את ההבדל בסדרי העדיפויות.

כלומר ההבדל בין התצורות הוא לא ברמת האחיזה שניתן לקבל, אלה ברמת הנוחות שתתקבל בעבור אותה אחיזה !

פורסם

אה הבנתי, התעסקתי עם זה בלי סוף בעבר, רק ברכבי RC, ככה שיש לי רקע מעשי טוב לנושא, אבל לא קישרתי בין הדברים.

רוב גדול מאוד של המכוניות יש להם קורת פיתול.

נוחות ואחיזה, לדעתי ברב חיבורי יש הרבה יותר משחק ולכן האחיזה הרבה יותר טובה.

לגבי נוחות, זה שנוי במחלוקת לדעתי, יש והיה לי גם, רכבים נוחים מאוד, והייתה להם קורת פיתול. ויחד עם זאת הייתה גם התנהגות מצויינת! (ה406 לדוגמא שהייתה לי, הייתי מרוצה מאוד מהנוחות והיה כיף גם בסיבובים, התנהגות טובה מאוד יחסית הייתה לה!).

פורסם
אה הבנתי, התעסקתי עם זה בלי סוף בעבר, רק ברכבי RC, ככה שיש לי רקע מעשי טוב לנושא, אבל לא קישרתי בין הדברים.

רוב גדול מאוד של המכוניות יש להם קורת פיתול.

נוחות ואחיזה, לדעתי ברב חיבורי יש הרבה יותר משחק ולכן האחיזה הרבה יותר טובה.

לגבי נוחות, זה שנוי במחלוקת לדעתי, יש והיה לי גם, רכבים נוחים מאוד, והייתה להם קורת פיתול. ויחד עם זאת הייתה גם התנהגות מצויינת! (ה406 לדוגמא שהייתה לי, הייתי מרוצה מאוד מהנוחות והיה כיף גם בסיבובים, התנהגות טובה מאוד יחסית הייתה לה!).

ל 406 יש מתלה רב חיבורי, היא הייתה החלוצה בסגמנט בזמנה... אח"כ כולם ישרו קו עם הסטנדרטים שהיא קבעה.

פורסם

במידה ונתוני האוטו לא ישתנו מבחינות אורך ורוחב ומאחר והאוטו מקבל צורת טיפה דבר שיקטין את נפח תא המטען.

העיצוב מנסה להיות יותר חדשני ועדכני אבל לא הלכו איתו עד הסוף ורואים את התוצאה.

כבעל סקודה עם הילוכים מורגש המחסור בהילוך השישי . מעניין האם סקודה יתחילו להביא 6 הילוכים כסטנדרט . מעניין האם הרפיד החדש מגיע עם 6 הילוכים ידניים או עדיין עם 5 הילוכים.

בכלל לא ברור לי מדוע סקודה לא מחליפה את המנוע 1.4 הרגיל למנוע יותר מתקדם שהוא לא TSI הרי לא כולם צריכים טורבו . זהו אין לפולסווגן מנועים אחרים שהם לא TSI .כיום לכול קוראנית יש מנוע 1.4 שנותן יותר ביצועים וגמישות מהמנוע של פולסווגן 1.4 .

פורסם
ל 406 יש מתלה רב חיבורי, היא הייתה החלוצה בסגמנט בזמנה... אח"כ כולם ישרו קו עם הסטנדרטים שהיא קבעה.

והיה לה גם תא מטען מעולה, אפשר להכניס כמה גופות בכיף:lol: (מאז שמכרתי אותה, הקניות בסופר ירדו בכמה מאות בחודש).

מישהו יכול להביא לי תמונה ברורה של שתי הסוגים?

למה לא פעם ולא פעמיים ראיתי שהרכב היה על הליפט (ב406 שהייתה לי ובמיוחד בקוואליר) וכמו שאני מזהה את זה זה קורת פיתול.

ואם כבר הזכרנו את הצרפתיה, היו לזה כמה חסרונות, שהלכו לי המוטות קישור (REAR UPPER ARM BAR DROP LINK RODS)

, קיצור הם עלו הרבה בחברה, והיה קשה מאוד להשיג כאלה במצב טוב מפירוק. (בסוף החלפתי רק אחד (זה במצב הגרוע יותר) באחד אחר מפירוק במצב יותר טוב, זה עלה לי גרושים כי המוסך היה של קרוב משפחה שלי).

(ואם בעלים של אחת כזאת רואים את זה פה, אז התסמינים, זה שנכנסים לבורות עם הגלגלים האחוריים, יש רעשי בומים כאלה עמוקים, לא הכי בטוח ליסוע עם זה שהם הרוסים, שהם גמורים לגמריי יכול להזרק תחת והרבה דברים, אבל לא בטוח זה לא קרה לי).

פורסם
במידה ונתוני האוטו לא ישתנו מבחינות אורך ורוחב ומאחר והאוטו מקבל צורת טיפה דבר שיקטין את נפח תא המטען.

העיצוב מנסה להיות יותר חדשני ועדכני אבל לא הלכו איתו עד הסוף ורואים את התוצאה.

כבעל סקודה עם הילוכים מורגש המחסור בהילוך השישי . מעניין האם סקודה יתחילו להביא 6 הילוכים כסטנדרט . מעניין האם הרפיד החדש מגיע עם 6 הילוכים ידניים או עדיין עם 5 הילוכים.

בכלל לא ברור לי מדוע סקודה לא מחליפה את המנוע 1.4 הרגיל למנוע יותר מתקדם שהוא לא TSI הרי לא כולם צריכים טורבו . זהו אין לפולסווגן מנועים אחרים שהם לא TSI .כיום לכול קוראנית יש מנוע 1.4 שנותן יותר ביצועים וגמישות מהמנוע של פולסווגן 1.4 .

הראפיד 1.2TSI מגיע עם 6 הילוכים, הדיזל לעומת זאת עם 5.

• תוכן חדש...