Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מנקה את הרכב פעם בחודשיים(אפילו שלושה).

אבל אני לא רוצה לשרוט את הצבע בזמן הורדת האבק/ לכלוך.

אין לי צינור בלחץ גבוה/ חיבור לצינור בחצר ושאר שכלולים..

איך הכי טוב לפעול כדי לשמור על הצבע? לשפוך הרבה מים- זה ברור. אבל כמה ומה כעת?

עם מה להוריד את הלכלוןך שהצטבר? ספוג? איזה סמרטוט? לחכוןת? לשטוף מיד?

מים פושרים? קרים? חמים? (בהנחה שאני לא שוטף שהרכב חם והוא נמצא בצל)

ועוד בקשה: זקוק להמלצה על חומר ניקוי זמין לרכישה באזור ת"א / הרצליה. האם יש משהו שבאיזושהיא דרך עוזר למנע/ להוריד אבק אם המרווח גדול בין השטיפות?

יכול להיות יקר(כאמור אני לא שוטף הרבה)- רק שיהיה טוב וישמור על הצבע.

אה, ואני רוצה לשטוף לבד :) לא רוצה ללכת למתקן/ מכון שטיפה ואי לא הולך לשטוף בתדירות יותר גבוהה :).

חג שמח ותודה

פורסם

ב-צ-ע ח-י-פ-ו-ש !

ב-צ-ע ח-י-פ-ו-ש !

ב-צ-ע ח-י-פ-ו-ש !

ב-צ-ע ח-י-פ-ו-ש !

ב-צ-ע ח-י-פ-ו-ש !

ב-צ-ע ח-י-פ-ו-ש !

גם לי אין צינור... :(

האמצעים הדרושים :

כפפה/ספוג מיקרופייבר = פה

מטלית ניגוב מיקרופייבר = אפשר להשתמש במטליות של ניקול ושל סנו מהסופר

שמפו לרכב = אפשר להסתדר עם האמריקן איגל של הום סנטר

2 דליים

זהו בעיקרון...

הנה שרשור עם המוצרים הפשוטים והזולים = http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=469793

מים פושרים מתאימים לשטיפה...

אלון הסביר את השיטה בשרשור גדול על דיטיילינג :

לוקחים 2 דליים.

''אחד מהם עם מים נקיים, השני עם מים ושמפו לרכב.

מנקים טוב טוב את ספוג המיקרופייבר איתו תשטפו את הרכב. לאחר מכן, מכניסים אותו לדלי עם השמפו.

מרטיבים ומשפשפים בעדינות חלק קטן (נאמר בגודל של כנף קדמית) עם הספוג ומחזירים אותו לתוך הדלי עם המים ללא הסבון.

מנקים בתוך המים את הספוג ומעבירים אותו לדלי עם המים המהולים בשמפו. מכאן התהליך חוזר חלילה.

הפואנטה של השיטה היא שכל האבק אשר נדבק לספוג לא משתפשף על הפח, אלא יורד בתוך המים הלא מהולים ונשאר שם. כך, המים עם הסבון נשארים כמה שיותר נקיים והלכלוך לא חוזר כל פעם עם הספוג אל פח הרכב.

זו השיטה המומלצת ביותר לשטיפת הרכב.''

יש אוטמי צבע ווקסים אשר מגנים על הצבע, וזה שומר על הצבע...

נ.ב : מנהלים להעביר לפורום דיטיילינג

פורסם

היי ניר ושלום שוב לכולם:

ביצעתי חיפוש אבל גם ממה שראית וגם אתה לא ענית לי לי על השאלה שמטרידה אותי:

הבנתי ששיטת 2 הדליים עוזרת כי אני לא מחזיר את הטינופת לתוך המים+ סבון שאיתם אני שוטף, אבל,

איך אני מונע את השריטות של האבק בזמן שאני מוריד אותו?

אם היה לי צינור עם מים זורמים אני חושב שלחץ מתון של מים היה מפריד את רוב הלכלוך מהצבע ושוטף אותו.

אם אני עובד עם סמרטוט (אפילו אם אחליף אותו כל פעם ואמציא שיטת "15 דליים",) אני עדיין משפשף את הלכלוך שמתחת לספוג כנגד הצבע.

אז אם למישהו יש הערה מחכימה יותר, אני אשמח לשמע.

והערה, לך, ניר:

אני מניח לפי מספר ההודעות שלך פה ולפי הנוסח שרשמת שאתה בחור צעיר ולא מאד ותיק פה, אז תפסיק לחשוב שאתה הגאון היחיד שחושב על חיפוש ואל תנסה לחנך אותי או לומר למנהלים איך ולאן להעביר הודעות.

ואם המקום של ההודעה בפורום דיטיילינג, אז אתם (המנהלים) בהחלט מוזמנים להעביר אותה לשם

תודה לכולם (גם לך ניר)

פורסם

כמו שרשמתי למעלה גם לי אין צינור...

אני ממלא 5-6 בקבוקי ''עין גדי'' במים, 3 אני שופך בהתחלה ובכך מרטיב את הלכלוך ועם ה 3 ש נשארו אני מוריד בסוף את הסבון.

היום כאשר שטפתי את הרכב, היה לי רק בקבוק ריק 1, לכן לקחתי מהמחסן את הגלון בצבע כתום/אדום שנועד למילוי דלק.

אני אף פעם לא מילאתי בו דלק ולכן הוא נקי, לקחתי את הדבר הירוק הקטן (הפייה) ואיתה מילאתי את הבקבוק כל פעם.

בברכה,

ניר

נ.ב: איך מספר ההודעות קשור עכשיו ?

אם לדוגמא הייתי דיטיילר שגלש רק בפורומים אמריקאים וגיליתי את הפורום רק לפני כמה שבועות זה מוריד מהנסיון ?

(אני לא מקצוען, שלא תתבלבל, אני סתם אחד שאוהב את התחום)

פורסם

ההדרכה של ניר טובה, ואני משתמש בשיטה זו כבר 26 שנים, מאז שרכשתי את מכוניתי הראשונה. בעצם עוד 15 שנים קודם - כי כך ניקיתי גם את מכונית המשפחה כנער.

אני משתמש בשני דליים (אחד של 10 ליטר למי סבון, השני של 20 ליטר לשטיפה), בספוג רחצה ישן ובשתי ג'ילדות לייבוש.

כדי לצמצם את צבירת הלכלוך אני שוטף את המכונית מדי 2-3 שבועות, אם כי בחורף התדירות יותר נמוכה - איני רואה טעם לנקיון כאשר כעבור מספר שעות המכונית מתלכלכת מהגשם.

מעבר לכך אני מורח וקס בתדירות כל 2-3 חודשים.

פעולת השטיפה אורכת בסביבות 15-20 דקות (כוללת גם וינדולין לחלונות וניגוב שטחי של הפלסטיקים בפנים הרכב), מריחת וקס (נוזלי, של Turtle) לוקחת לא יותר מחצי שעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמצא אותם בכל הום סנטר\אייס\אוטו-דיפו ואפילו שופרסל-דיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש המלצות לווקס וחומר ניקיון לחלונות?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...