Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בחג מדברים ומדברים ומדברים ונשאלה השאלה למה אני מחפש רק ידני . כולם יודעים במשפחה שאני מחפש כבר 4 חודשים ולא מוכן להתפשר. ואז הונחתה הפצצה. ״הרי כמה כבר ההפרש בין ידני לאוטומט בשנה? 10%? אם אתה מודאג לגבי האמינות של הגיר קח לך איזה סוויפט 2007-2008 וסע לשלום״. אחרי שביצעתי כמה נסיעות על רכבים ידניים פוטנציאלים ובכולם מעל 110 לא אהבתי מה ששמעתי - ברכב אוטומט אין את זה. לאחר לבטים כבדים סדק נבקע בחומת הידני שהתבצרתי בה קרוב ל5 שנים. אי לכך ובהתאם לזאת מבקש את עזרתכם - קודם כל לגבי הצריכה . לצורך העניין נקח מנועי 1400 או 1500. וגם מבקש התייחסות מבחינת אחזקה האם היא יקרה משמעותית ? תודה רבה

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בהערכה גסה - קודמי צודק בקשר לצריכת הדלק.

לגבי אמינות - גיר אוטומטי צפוי ליותר תקלות וכנראה יזדקק מתישהו לתיקון או שיפוץ.

מהבחינה הזו, גיר ידני מאריך חיים הרבה יותר.

alfa 156 2.5.

פורסם

10% הפרש בצריכת דלק, גם בעקבות ממיר המומנט, ואף יותר מכך אם בגרסה הידנית יש יותר הילוכים מאשר בגרסה האוטמטית.

תלוי כמובן באופי הנהיגה.

תיבה אוטומטית אולי תצטרך שיפוץ, אבל בתיבה ידנית יש החלפת קלאצ'ים מידי פעם. לדעתי זה לא שיקול ענייני בהחלטה בין ידני לאוטומטי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ההפרש בצריכת הדלק לא גדול ויש רכבים עם גירים כמו ה DSG שההפרשים נמוכים ובחלק מהרכבים צריכת הדלק ב DSG עדיפה.

בנוסף כמו שציינו יש את עניין האמינות הלקויה של הגירים האוטומטיים.

לדעתי העניין שבגללו אני נוסע בידני ולא באוטומט הוא עניין ההנאה והשליטה ברכב בעיקר,ויש המון מה לפרט על כך אבל העיקר הוא שבאוטומט לא נהנתי לנהוג והשתעממתי,צריכת הדלק לא משנה לי.

Miata ND2

פורסם

10 אחוז לא נשמע כמו סכום כבד במיוחד . אני טועה?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
בהערכה גסה - קודמי צודק בקשר לצריכת הדלק.

לגבי אמינות - גיר אוטומטי צפוי ליותר תקלות וכנראה יזדקק מתישהו לתיקון או שיפוץ.

מהבחינה הזו, גיר ידני מאריך חיים הרבה יותר.

אין ספק שגיר ידני עדיף וזה המצב באירופה הרוב נוסעים על גיר רגיל

פורסם
ההפרש בצריכת הדלק לא גדול ויש רכבים עם גירים כמו ה DSG שההפרשים נמוכים ובחלק מהרכבים צריכת הדלק ב DSG עדיפה.

בנוסף כמו שציינו יש את עניין האמינות הלקויה של הגירים האוטומטיים.

לדעתי העניין שבגללו אני נוסע בידני ולא באוטומט הוא עניין ההנאה והשליטה ברכב בעיקר,ויש המון מה לפרט על כך אבל העיקר הוא שבאוטומט לא נהנתי לנהוג והשתעממתי,צריכת הדלק לא משנה לי.

לא משגע אותך שהסל״ד ברכב ידני בנוי אחרת מאשר באוטומט. באוטומט אין רעש מעיק כמו בידני מעל 110 קמ״ש ואפילו במנועי 1.4.

פורסם

ההפרש בדלק לא עצום אבל קיים, הכול כמובן תלוי בצורת נהיגה, אם תנהג באותה צורה ובאותו הרכב שההבדל היחיד בניהם זו התיבת הילוכים ההפרשים יהיו קיימים אבל לא מטורפים ברמה של 1/10 או 1/20.

הבעיה שרוב הרכבים האוטומטים העממיים בשנתונים הנמוכים הם בעלי גיר 4 הילוכים רגיל ולא רובוטי או רציף ופה מתבטאת צריכת דלק דיי גבוהה, ברכב ידני עם מנוע קטן תקבל צריכת דלק עדיפה בהרבה.

בקשר לרעש שציינת - אחרי 3 רכבים ידניים ועוד אחד שנרכש ממש בקרוב, וכשאני מחזיק רכב אוטומט כבר למעלה משנה, אני חייב לציין שאני לא יודע על מה אתה מדבר, אולי מדובר על בידוד רעשים - כלומר רעשי רוח, או תקלה אחרת ברכבים שנהגת עליהם, אני לא שמתי לב למשהו ואני פדנט רציני ברמה חולנית.

פורסם

גם אני לא מבין על איזה רעש מדובר, אולי בגלל סל"ד יותר גבוה במהירויות מסוימות באוטומט כיון שיש פחות הילוכים ולכן יחס העברה יותר גבוה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גם אני לא מבין על איזה רעש מדובר, אולי בגלל סל"ד יותר גבוה במהירויות מסוימות באוטומט כיון שיש פחות הילוכים ולכן יחס העברה יותר גבוה

באותו נפח מנוע וכ"ס לא אמורים להיות הבדלים ברעשים

בעליות באוטומט כשעושים kick down המנוע גם מרעיש, היה לי אלמרה 1.8 ובעליות לירושלים מכיוון מזרח בהחלט נשמע המנוע

כרגע עם פיקנטו ידני הרעש גדול יותר אבל לא ניתן להשוואות 1.8 משפחתית ל 1.0 מיני:|

פורסם
ההפרש בדלק לא עצום אבל קיים, הכול כמובן תלוי בצורת נהיגה, אם תנהג באותה צורה ובאותו הרכב שההבדל היחיד בניהם זו התיבת הילוכים ההפרשים יהיו קיימים אבל לא מטורפים ברמה של 1/10 או 1/20.

הבעיה שרוב הרכבים האוטומטים העממיים בשנתונים הנמוכים הם בעלי גיר 4 הילוכים רגיל ולא רובוטי או רציף ופה מתבטאת צריכת דלק דיי גבוהה, ברכב ידני עם מנוע קטן תקבל צריכת דלק עדיפה בהרבה.

בקשר לרעש שציינת - אחרי 3 רכבים ידניים ועוד אחד שנרכש ממש בקרוב, וכשאני מחזיק רכב אוטומט כבר למעלה משנה, אני חייב לציין שאני לא יודע על מה אתה מדבר, אולי מדובר על בידוד רעשים - כלומר רעשי רוח, או תקלה אחרת ברכבים שנהגת עליהם, אני לא שמתי לב למשהו ואני פדנט רציני ברמה חולנית.

לא מדובר על רעשי בידוד. אני מדבר על הסל"ד . הוא נהיה לא נעים לאוזן . על 110 ברכב ידני הסל"ד הוא 3500-4000 בערך. נבדק ב3 מכוניות ידניות . בגלל שהסל"ד גבוה יש את הרעש המדובר. קח רכב אוטומט ותבדוק תראה שבמהירות של אפילו 120 הסל"ד הוא 3000 ולא שומעים שום רחש מכיון המנוע. מדובר על רכבים 1.4.

פורסם

טעות ענקית אתה עושה פה.

זה הכל תלוי ביחסים של הגיר.

לרוב, רכב אוטומט הוא בעל פחות הילוכים ולפיכך יהיה באותה מהירות עם סל"ד גבוה יותר ויעשה יותר רעש.

מה שקרה זה (סביר להניח) שבדקת אוטומטיות מודרניות מול ידניות ישנות שהן עגלות בלי בידוד רעשים ועם יחסי גיר קצרים יותר.

פורסם

הכול תלוי/קשור ליחסי העברה.

כרגע על 110 המנוע של על 3000 סל״ד.

ברכב של אמא שלי שגם הוא 1600 אוטומט הסל״ד על 2500-600 בערך.

ברכבים הידניים הקודמים שלי אני כבר לא זוכר, עברו כמה שנים, אבל בוודאות פחות מ4K סל״ד.

עשיתי נסיעת מבחן על קיה ריו מנוע 1250 ידנית ועל 100 הרכב פחות מ3K סל״ד.

יצא לך לנהוג כניראה על ידניים עם יחסי העברה קצרים

פורסם
טעות ענקית אתה עושה פה.

זה הכל תלוי ביחסים של הגיר.

לרוב, רכב אוטומט הוא בעל פחות הילוכים ולפיכך יהיה באותה מהירות עם סל"ד גבוה יותר ויעשה יותר רעש.

מה שקרה זה (סביר להניח) שבדקת אוטומטיות מודרניות מול ידניות ישנות שהן עגלות בלי בידוד רעשים ועם יחסי גיר קצרים יותר.

נבדק בשרייד 97 , גטס 2009 , יאריס 2007. בכולם ללא יוצא מן הכלל רעש מציק של סל"ד מעל 110 קמ"ש.

לשם השוואה פיגו 206 אוטומט - לא נשמע שום רחש של סל"ד גם לא על 120 וצפונה.

• תוכן חדש...