Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מסתדר לי זה ש"המוסך טוב", אבל אתה נאלץ לעמוד על ידו במשך כל הזמן הזה.

ואם לא - אז מה...?

אני לא "נאלץ", אני עושה את זה מתוך בחירה כי חשוב לי לראות מה עושים עם הרכב שלי.

מעבר לכך הרכב שלי לא מגיע למצב כזה שצריך לשים את הרכב למוסך ולהמתין עד שחלק יגיע. כל החלקים שאני צריך כבר יש במוסך, אם זה משהו שאין זה בדרך כלל לא קריטי ויכול להמתין שבוע עד שהם יזמינו חלק והוא יגיע. אני מחליף חלקים לפני שהם קורסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א. אתה אף פעם אינך יכול לדעת איזה חלק בדיוק יתקלקל / התקלקל. לא תמיד. אתה יכול להעריך לפי מידת ידיעותיך.

ב. אתה אף פעם אינך יכול לדעת אם תקלה כלשהי תשאיר אותך בדרך (לא תוכל תמיד "להתכונן" ולהחליף חלקים לפני שהם קורסים).

ג. תשאר אתה ליד הרכב מבחירה (בזמן שבו אתה יכול לנצל את הזמן לעשות גם דברים חשובים לא פחות).

ד. כל מה שאתה אומר (שזה מבחירה וכו'), תסובב את זה איך שאתה רוצה - אין לך אמון במוסך (כי כנראה אתה ורק אתה, חושב שתוצאות התיקון/טיפול תהיינה שונות אם תשאיר את הרכב במוסך ותלך).

alfa 156 2.5.

פורסם

חולגי, אני רואה שיש לך לא מאט חששות להתקע עם הרכב ואתה כל הזמן מזכיר כל מיני דברים שעלולים להתקלקל.

ולגבי מה אני כן יכול לדעת או לא - אל תשפוט את אחרים לפי עצמך.

בלת"מים זה אומנם משהו שיכול לקרות. אבל ככל שמצב הרכב שלך טוב יותר והוא מתוכנן נכון יותר - הסיכוי לכך נמוך יותר.

תוסיף לזה בדיקות תקופתיות של כל החלפים שמתבלים וביטול כל הבעיות ובעיות פוטנציאליות על ידי החלפת חלפים לפני הזמן והסיכוי לבלת"מ יורד פלאים. אני לא מושך עם חלקים עד שהם קורסים. אני רואה סימנים של בלאי: מחליף באופן מיידי. אני גם מחליף חלקים ליתר ביטחון. אם היה צריך להחליף צינור אחת שטיפה הזיעה - אני מחליף את כל הצנרת. אני רואה צינור ייבש, עוד לפני שמשהו התחיל לקרות - אני מחליף. אם מפרקים משהו ברכב ומגעים למקום איפה יש מחזירי שמן - הם מוחלפים בכל מקרה ולא משנה מה מצבם.

אם אני רואה שיש מכלול גדול בעל פוטנציאל לקרוס - אני מחליף. היה לי רכב שלפעמים היה מוריד הילוך 3 ל2 בצורה לא חלקה - הגיר הוחלף לחדש מיצרן (לא מפח זבל או איך שקוראים לזה פירוק ולא משופץ שזה אותו גיר מפח זבל, חדש זה חדש).

כל פעם שאני במוסףך אני מנצל את הזמן כדי ליראות מה מראה סימנים של בלאי על מנת להחליף. כך שאני לא מבזבז זמן לחינם. אני משקיע את הזמן הזה בעתיד, כדי שלא יצטרך להתקע בשיא החום בשוליים.

אני מאמין ש99% תקלות שקורות בדרך וגורמות לרכב להתקע הן בגלל רשלנות הבעלים. ה1% הנותר הוא כשלים בתכנון של היצרן.

היו לי לא מאט רכבים ולא תנתקעתי בכביש מעולם, הרכב לא התחמם מעולם. חלק מרכבים היו ישנים יותר, חלק פחות. לרוב היה קילומטרז' גבוה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחרי תקופת "הרצה" ברכב שלי (שכללה יישור קו מאסיבי) - איני פוחד כבר מלהתקע בדרך עם הרכב.

לא שופט את רמת הידיעות שלך. בכלל לא (ייתכן שאתה מתמצא רבות במכונאות, איני יודע).

שכחת לציין באחוזים את התקלות שנגרמות מבלאי "טבעי" של רכב שעבר הרבה ק"מ (וכזה יש לי וכנראה גם לך). זה קיים. תתפלא.

מברוק על הודעה 9000 !

(עריכה - הדיון "נסחב" לנושא מעט אחר. עדיין לא שכנעת אותי שאמונך במוסכים שריר וקיים. מצטער).

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה. :)

מה שאני למעשה מנסה להגיד אסכם בכמה מילים. אני עומד ליד מכונאי על מנת שמעבר לפעולת אחזקה הרצוייה להחליף עוד חלפים ש"לא נראים לי". במוסך כבר מכירים אותי ואם אני מחליף משהו אחד, כבר מצעים לי גם את החלקים המשלימים או המקבילים. כמובן אני עומד גם בשביל השקט הנפשי, אני מרגיש טוב יותר כאשר אני רואה שכל הברגים סגורים.

אחד ממקורות הידע במכונאות הוא זה שאני עומד ליד המכונאי ומסתכל. זה מדרבן לעשות את הדברים הקטנים לבד.

מעבר לזה, הרכב הנוכחי זה האוטו הראשון שאין לי תוכנית של מקצה שיפורים. תמיד ידעתי מה עוד צריך יהיה להחליף. עכשיו פשוט אני לא מוצא שום דבר כזה.

פורסם

שמונה שעות אני לא אשאר במוסך, אך כארבע שעות נשארתי.

אני לא מאמין בלנשוף למוסכניק בעורף כל הזמן, אף אחד לא אוהב שמסתכלים עליו ללא הרף בזמן שהוא עובד ואני לא מאמין שזה יוביל לעבודה טובה יותר. אני כן ניגש מדיי פעם לאוטו ומסתכל כך שיידעו שאכפת לי ושאני משגיח אך אני לא הופך זאת להתקרצצות.

פורסם

למה העליתי את השאלה במקור.. שני מקרים לדוגמה, והיו עוד.

1. מוסך מורשה מסוים בצ'קפוסט, המוסכניק בא להחליף ידית בדלת. מכניס מברג כדי לפתוח חלק פלסטיק, החלק במפתיע נשבר לשנים במקום להיפתח במקום המיועד. אם לא הייתי בסביבה, הוא היה מטייח את זה. כעסתי עליו, ניסה לטעון שזאת לא היתה אשמתו.

2. הכנסתי רכב (אחר) לטיפול 10000 למוסך (אחר). מגיע לראות מה קורה (בנוהל) אחרי כ-10 דקות בחדר המתנה.. אני רואה ולא מאמין: המכונאי עומד מתחת לרכב שלי ודופק עם פטיש בכל הכוח על כלי כלשהו לתוך איזו נקודה במנוע. כל מה שדרוש זה להחליף פילטרים ושמנים. הבנ*ונה, חיבל לי ברכב, ייצר לעצמו עוד עבודה. אולי רצה להראות לי אח"כ "יש לך דליפה פה, אתה צריך להחליף אגן שמן" או משהו.

si vis pacem, para bellum

פורסם

למה זה משנה אם מורשה (יבואן) או לא ?

זה מוסך שלא צריך (במינימום) לחזור אליו.

קשה למצוא בעלי מקצוע שניתן לסמוך עליהם לחלוטין.

קשה אבל אפשרי.

alfa 156 2.5.

פורסם

כשצריך טיפול ברכב אני נשאר עם הרכב במוסך.

כשהאופנוע צריך טיפול, יום קודם אני משאיר לבעל המוסך את המפתחות ספייר ולמחרת בבוקר אני משאיר את האופנוע ליד המוסך קשור ונוסע באוטובוס לעבודה.

בסוף יום העבודה אני חוזר לקחת את האופנוע.

כל זאת רק משום שאני סומך בעיניים עצומות על המוסך לאופנוע.

פורסם
wwave, המוסך השני היה מורשה?

המוסך השני היה מורשה VW, לפני כשנה הפך ל"מומחה VW", כנראה לא מורשה יותר.

si vis pacem, para bellum

פורסם

זה למה את רוב הדברים אני מנסה לעשות לבד בבית,יש כמויות מידע עצומות באינטרנט.

ואין כמו הסיפוק.

הפחד במוסך,כן יש לך אמון במנהל עבודה... הכל טוב ויפה,חיוך,לפעמים חיבוק.

אני יותר מפחד מהעובד הממורמר שיוציא זעמו על הרכב שלי.

(בתור מכונאי לשעבר - ישנם דברים כאלו).

פורסם

בלת"מים זה אומנם משהו שיכול לקרות. אבל ככל שמצב הרכב שלך טוב יותר והוא מתוכנן נכון יותר - הסיכוי לכך נמוך יותר.

תוסיף לזה בדיקות תקופתיות של כל החלפים שמתבלים וביטול כל הבעיות ובעיות פוטנציאליות על ידי החלפת חלפים לפני הזמן והסיכוי לבלת"מ יורד פלאים.

אני מאמין ש99% תקלות שקורות בדרך וגורמות לרכב להתקע הן בגלל רשלנות הבעלים. ה1% הנותר הוא כשלים בתכנון של היצרן.

היו לי לא מאט רכבים ולא תנתקעתי בכביש מעולם, הרכב לא התחמם מעולם. חלק מרכבים היו ישנים יותר, חלק פחות. לרוב היה קילומטרז' גבוה.

מניסיון מהצבא עם כל מיני רכבים (החל בריאוסים האמרים דרך נגמשים ועד טנקים קשישים), רכב שנבדק, במקרה שלנו כל שבוע, הסיכוי שלו להיתקע נמוך עד אפסי. ועובדה קיימת שהרבה זמן לא נתקע שום רכב אצלנו, חוץ ממנורות שרופות בלילה.

עוד סיבה להישאר עם המוסכניק זה ללמוד את האוטו. ואם כבר הגעת למצב שנתקעת, תדע לתפעל את התקלה.

ב2 רכבים שנתקעתי, הצלחתי להניע אותם ולסוע יותר מפעם אחת.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...