Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום תקופה עם אלפא 159 - 2200 סלספיד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כמה ק"מ עבר האוטו?

כנראה שמכרת אותה בדיוק בזמן, כי ברגע שמתחילה איזה נזילת נוזל קירור זה לא נגמר.

ברגע שמחליפים את החלק הדולף, אז הלחץ יעבור לחלק אחר עד שהוא יקרוס וככה חוזר חלילה.. עד שכל המערכת מוחלפת.

סיקור מעניין ומלמד של הרכב, נהנתי לקרוא.

בנוגע לתגובות:

טוסטוס, קפצת למסקנות נחרצות מדי ולא נימקת, לכן זכית לתגובות שזכית. לטעמי התגובות הללו אלימות מדי ופוגמות בדיון ענייני ומלמד. בהמשך הסברת וההסבר שלך איננו לחלוטין משולל הגיון, אך גם לא מחייב. גם עסקת במכוניות ישנות יותר כמדומני.

גם בתגובה הראשונה שלי רשמתי הסבר ובשנייה פירטתי אותו יותר.

האלפא המדוברת היא בת 5 ואני יכול להגיד לך מניסיון שלי על הBMW שבגיל הזה מתחילות נזילות המים שלא כך כך נגמרות. עד שלא מחליפים את כל המערכת. כל פעם שמחליפים צינור, אז הצינור שלידו מתחיל להתפגר. הפטנט הוא פשוט להחליף את כל הצינורות שמתחברים אל המנוע. במיוחד העליונים שהם נתונים באופן טבעי ללחצים וטמפ' גבוהות יותר.

ד.א לקרוב שלי יש C5 מאותו הבציר שלי, שגם אצלו ישנה הבעיה שכל חודש צינור/מכסה אחר מטפטף לו.

החכמולוגים שהגיבו פה בצורה מביישת, עדיין לא רשמו תגובות ענייניות. היחידי שרשם תגובה הגיונית הוא אלעד. אך המקרה הראשון שלו עם הקולר הוא הגיוני שקרה מפגם בייצור ולא מבלאי. בקשר לאלפא אף אחד לא יודע מה הרכב עבר ב10 שנים שלפני כן. אני גם מחזיק בפאסט 93 יד ראשונה שכבר המון זמן לא החלפתי בה צינור טפו טפו, לאחר שהחלפתי בה את כל הצנרת בשנת 2004 בערך ומאז הרכב בקושי נוסע.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לא ברור לי איך מניסיון על בימר כלשהי אתה מסיק מסקנות על רכב אחר, עם בעיה שאתה לא מכיר... מהכרותי עם המוסך של אלפא וה-159 אני סומך עליהם שיעשו בדיקה רצינית (כפי שהציעו כשניגשנו אליהם לאחר הבדיקה, לא הסכימו לתת שום הערכה ללא בדיקה) ויתקנו את מה שצריך (זה לא אומר שזה יהיה בהכרח זול...).

לא הייתי משווה את האמינות של האלפא לזו של c5

בסה"כ אני משתדל לתת פה את העובדות וכל אחד יקרא ויחליט מה שהוא רוצה, אני פשוט מרגיש שאתה מפחיד את האנשים ללא טעם.

זה לא אומר כמובן שאתה לא צודק... אבל התחושה(ניחוש, הערכה) שלי שונה משלך, זה הכל

פורסם
הנימוק שרשמתי הוא מאוד הגיוני והוא מבוסס על גולף שנת 2002 שנאלצתי להחליף בה כמעט כל צינור אפשרי, כריזמה 98 כנ"ל, פאסט 93 כנ"ל BMW 07 כנ"ל. אני עוד לא ראיתי שום נימוק הגיוני למה שאתם רשמתם!

אני חבר פורמים מקצועיים מכל העולם והתופעה שתיארתי היא ידועה ומוכרת.

נימקתי מספיק את התופעה , אתם יכולים לקחת את זה או לא. זאת העבודה שלי, אני חי את זה ומדבר מתוך ניסיון.

כל הצינורות קירור ברכב מיוצרים בד"כ אצל אותו יצרן, מאותם חומרים, מאותה בקרת איכות ושיטת הרכבה. כנ"ל הגומיות וכנ"ל וכל הפלאנג'ים . עייפות החומר של חלקי הקירור באותו אזור שדולף היא בד"כ זהה. זה עניין של זמן קצר עד שהצינור או הגומיה השכנה תדלוף.

תקבלו את זה או לא.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

יש עכשיו למכירה ביד 2 אלפא 159 3.2 ידנית עם 102 אק"מ.

כותב שמתחייב על הכל.

זה זאת מהתאונה או שצצה לה אלפא רביעית?

עריכה - יש שלוש כאלו למכירה, אז בעצם לא משנה...

פורסם
אכן יש לא מעט 3.2 ידניות, ברמות גימור שונות. הגרסה הבכירה ביותר, ה-TI - כמוה יש 2 (או 3...)

בדיוק מה שבובי אמר,

קיימות 4 בארץ כולל שלי (ברמת גימור TI עם מנוע 3.2 ידני)

יש אחת זהה לשלי בצבע שחור שכבר נתקלתי בה במרכז, אפילו עם אותו ק"מ ומספר בעלים :lol:

ה-2 הנותרות הם מה שכתבתי בהודעה הקודמת.

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

תודה על הסקירה הממצה בובי.

יצא לך לדגום 2.2TI ידנית? מעניין לשמוע על ההבדלים בהרגשה.

2.2TI זו חיה אחרת לגמרי, היו לי שתיים כאלה. לדעתי זו ה159 הטובה ביותר, טובה יותר מה3.2.

הרכב אמנם קשה יותר אבל לא באופן קיצוני, הניהוג שונה לחלוטין, ההגה חד ומתקשר הרבה יותר טוב והיא יציבה משמעותית יותר מהרגילות. בגרסא הידנית יש בודדות ובסלספיד יש בערך 20.

ה-3.2 של תמיר היא חיה נדירה מאוד! יש רק 2 כמוה בארץ והשניה אומרים שעברה תאונה (לא יודע בוודאות!)

השניה לא רק עברה תאונה, היא גם עלתה לכביש בתקופה (קצרה) בה לא רשמו מספר בעלים ברשיון כך שאי אפשר לדעת באמת איזה יד היא.

היא נמצאת כרגע בטרייד אין אינפיניטי, זו הפעם השניה, והיא לפחות יד שלישית אם לא יותר אבל מופיעה שם כיד שניה.

מישהו יודע כמה 159 סטיישן ידניות יש, במיוחד עם המנוע 3.2?

יש שלוש 3.2 סטיישן ידניות, חומה 2007 ושתי לבנות 2008. החומה היתה של הבעלים של סמל"ת ואחת הלבנות עדיין שלו.

יש עוד 5 1.8 טורבו סטיישן ידניות (אחת מהן שלי).

• אחראי פורום
פורסם

תודה על הסיכום! ה-159 נמצאת גבוה ברשימת המחליפות עד שאני בכלל שוקל לרכוש אותה לאשתי,

גם כי אני עדיין נהנה מה-147 וגם כי החלטנו להחליף את שלה קודם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...