Jump to content

ToSToS

  • הודעות

    2,891
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי ToSToS

  1. שים לב שבמכסה הימני שמסומן בכחול יש פקק שניתן לשלוף אותו. ניתן לחבר אותו על מנת לאטום את אחד הפתחים של צנרת פליטת הגזים של המצבר שסומנו בשחור. ישנם רכבים שהמצבר מותקן בהם בתוך הקבינה בתא הנוסעים, במידה ויפלטו גזים רעילים מהמצבר הדבר יביא לריחות וגירויים קשים בנוסעים. על כן מקובל לחבר לאחד הפתחים צינור ניקוז שמוציא את הגזים מחוץ לרכב, ואת הפתח השני לאטום בעזרת הפקק הנ"ל.
  2. לא ניתן להזמין בנפרד את הסורג שמותקן על המדף של הסגירה. ניתן להזמין את כל המדף קומפלט. זה לא פשוט להחליפו, יש צורך להוריד את ריפוד הגג. תזהר לא לפתוח את הסאן רוף במצב הזה. הסורג יכול להיתקל במסילות של הגג, דבר שיגרום לסאן רוף לא להסגר. אופיר רודניצקי
  3. כנראה שמשהו זז לך לאחר הפירוק וההרכבה, יכול להיות שאחת הצמות שבתוך הדלת נפגעה מהברגים במהלך הסגירה. אם יש אצלך מרים חלונות בהתקנה מקומית, דבר ראשון היית מעיף אותו ומחזיר הכל למצב מקורי. ברגע שהוא משתבש, הוא משגע את כל העולם ואשתו אך תתחיל מהפיסקה הראשונה שרשמתי. אופיר רודניצקי
  4. [h=2]LEMFORDER[/h] זה הOEM המקורי של הרכב, FEBI ו MYLE הם גם יצרנים וגם מפיצים, כדי לקנות את הסחורה הנכונה מהם צריך להיות מומחה ובעל קשרים עם המפיצים. לעיתים תמצא שם את הסחורה המקורית ולפעמים סחורה ירודה. בתור אדם פרטי שפחות מעורבב עם המפיצים, הייתי קונה בראש שקט LEMFORDER.
  5. ממה שאני ראיתי, בד"כ הכבל נקרע בסמוך לידית המשיכה, תנסה להרים קצת את השטיח או את הפלסטיקה באזור על מנת לראות אם הכל שלם.
  6. האם פתחת והרכבת את אחד הגלגלים, לפני שכל הסיפור התחיל? סגירה חזקה מדיי של ההברגות או מומנט לא אחיד של סגירת ברגי הגלגל בצורה קיצונית יכול לגרום לתופעה כזאת.
  7. לפי מה שאתה מתאר מדובר במגברי המתח של נורות הקסנון, כשהם גוססים הם עושים את התופעה שדיברת עליה.
  8. יכול להיות קשר לערבוב השמן הגה בנוזל הבלם, שבסיסו בד"כ מים. נוזל הגה שמבוסס בד"כ על תוצרי נפט, ינפח את הגומיות אטימה שבמערכת הבלמים, שנמצאות בין השאר במשאבה המרכזית. דבר זה יכול להקשות על לחיצת דוושאת הבלם. במקרה כזה יש צורך להחליף את הנוזל בלם ביחד עם המשאבה המרכזית ולעשות שיפוץ בשאר המכלולים שיש בהם גומיות אטימה שיכולות להתפנפח ולהקרע. אותה תופעה כפי שציין פותח השרשור, יכולה להגרם גם בעקבות כשל במגבר הבלם, או בצנרת הוואקום שאמורה לספק למגבר הבלם את התת לחץ. על מנת שימשוך את הדיאפרגמה שתתגבר את עוצמת הלחיצה על דוושאת הבלם. אופיר רודניצקי
  9. Feredo היא חברה רצינית שמייצרת רפיודת OEM למספר מכובד של יצרנים, בהחלט יש חשיבות לאיכות הרפידה בקיצור מרחק בלימה. המקדם חיכוך של הרפידה משתנה כתוצאה מהתחממותה. ישנם תוספים שאמורים לשפר זאת. מניסיון שלי לאחר אלפי נסיעות מבחן אני יכול להגיד שאני הרגשתי שינוי משמעותי במרחק הבלימה ברכבים שהותקנו בהם צמיגים חדשים וגמישים שאחזו את הכביש היטב לעומת צמיגים בלויים ויבשים.
  10. לא מכיר את הרכב של מקס ולא בדקתי אותו, האומנם זה דיי נדיר אבל לפעמים קורה, שבתיבות DSG7 הבוקסת פלסטיק של המוביל שבורר את ההילוכים נשברת. ואז נוצר מצב שהמזלג של בורר ההילוכים לא יכול לתפקד. ראיתי את זה כמה פעמים ספורות אבל קורה.
  11. אהלן חבר, בדקתי ואף הזמנתי לך את הפלסטיקים זה 20 ש"ח לפלסטיק, יגיע מחר
  12. אתה פועל בצורה חכמה ונכונה, תחזוקה כזאת תשמר את הרכב ותאפשר אמינות מקסימלית. אני גם שם לב שאתה מחליף חלקים שיש להם נטייה סטטיסית לכשלים, שבמוקדם או במאוחר ברור שהם יכשלו. בין השאר אני מאמין שקראת את הטבלה תחזוקה שהכנתי בזמנו
  13. היי כשהפולי-קלאצ' גמור הוא נתפס ואז ישנם גם רעידות חזקות בשינויי מהירות של המנוע. זה מודגש מאוד בתחילת נסיעה או כאשר משלווים להילוך דרייב, רבים נוטים לטעות באבחון ומפרשים את הרעידות שנוצרים בשילוב לדרייב כבעיה מהגיר. ישנו גם רעש של גרגור מאזור האלטרנטור וכמובן שבין השאר רואים את מותח הרצועה קופץ יותר מהרגיל.
  14. מחשב בקרת האקלים ברכב מנתר עשרות חיישנים של המערכת, במידה ואחד החיישנים נותן סיגנל שהוא מחוץ לספציפיקציה מערכת בקרת האקלים תפסיק את פעולת המדחס על מנת להגן עליו. באחוז גבוה מהפעמים המערכת לא תיתן על כך קוד תקלה וידרש תהליך דיאגנוסטיקה ע"י מומחה לרכבי VAG לאיתור התקלה.
  15. היי מה שקנית סביר להניח שזה משופץ של סדנת בוש , יש להם מפעל שיפוצים בסלובניה. בד"כ הם לא מחזיקים פה בארץ אלטרנטורים כאלה במלאי ויש צורך להזמינם בהזמנה מיוחדת. המחיר שקנית הוא יותר ממצוין. אני מעריך שפעם חנות\מוסך הזמין אותו ונתקע איתו כי העלויות של האלטרנטור הזה הם גבוהות הרבה יותר. ד.א התמחור של אלטרנטורים חדשים הוא פשוט לא הגיוני וגם היבואנים הרשמיים מציעים פה אלטרנטורים משופצים. עד היום לא נתקלתי בשום בעיה גם לאחר שנים של שימוש, עם אלטרנטורים ששופצו ע"י החברות הרשמיות עם חלקים מקוריים.
  16. בסיטיגו\ סיאט מי\ פולו אף. מותקן גיר רובוטי שמנוהל ע"י סולונואידים (מנועים חשמליים) שושולטים על הפרדת המצמד ובוררי ההילוכים. נתקלתי לא מעט בעבר,בתקלות בגיר שנגרמו בגלל מצבר חלש, שהניב מתח נמוך בזמן ההתנעה. המחשב אינו רושם תקלה על מתח נמוך אלא נותן תקלות על המנועים החשמליים וחיישני הטמפ' שלהם. ממליץ לך דבר ראשון להחליף מצבר במידה וגיל המצבר שלך הוא מעל3.
  17. טוב שהחלפת את החלקים הנ"ל הם ידועים כבעייתים, מה גם, שהיית לך תקלה עליהם בעבר. אם הייתי פותח את המכסה שסתומים ברכב הנ"ל הייתי כטיפול מונע, מחליף גם את האטמים של המשאבת וואקום.
  18. חבר,מוסך משלם מס חברות ולאחר מכן משלם מס על דיבידנד. המס המצרפי הוא 46%. זה לא בן אדם פרטי שמשלם מס פרוגרסיבי על היגיע האישית שלו. והאצבע כנראה חזרה אליך בחזרה. אתה הגעת ל64 שח רווח בלי לקחת עלויות שוטפות וביטוח על טעויות שיכולות להיות. כמה אתה חושב שהרווח של מוסך מהמחזור? בוא אני אעזור לך בערך 10%. כלומר מ250 נשאר רווח של בערך 25 שח נטו. הקיצר צאו מהסרט שנוסך זה כספומט, תנסו לפתוח עסק ותראו שדברים מכאן לא נראים משם.
  19. באודיי A1 מנוע CAX הבהוב נורת הבדוק מנוע, מסמנת על מיספיירים. כלומר החטאות הצתה. בד"כ הדבר נובע מכשל במערכת ההצתה "סליל הצתה", אך יכולה להיגרם מעוד שלל סיבות. בCAX אין חוטי הצתה אלה סליל הצתה נפרד בצורת נר לכל צילינדר. ההחלפה של הסליל במנוע הנ"ל דורשת התעסקות בפירוק צינורות נשם עדינים לצורך גישה מעל הסלילים. אם זאת פעם ראשונה שלך, לא מומלץ לבצע את העבודה לבד בגלל הסכנה שבפציעת צינורות הנשם היקרים. אתה מוזמן להגיע אלינו למוסך לצורך בדיקת מחשב מורחבת ללא עלות.
  20. היי אני מכיר את התופעה הנ"ל היא בד"כ נובעת באחד מרכיבי מערכת הCAN-BUS שמשבת את התקשורת בין מחשבי מערכות הבטיחות וגורמת להזרמת נתונים שגויים בין המערכות. אתה מוזמן להיכנס אלינו לבדיקה חינמית לבדיקת מחשב מעמיקה.
  21. בפאביה למאוורר יש שתי מהירויות, אחת נמוכה שבא הזרם שמגיע למנוע המאוורר עובר דרך נגד שנמצא בתוך המאוורר. והמהירות השנייה הגבוה היא זרם ישיר למנוע המאוורר. בד"כ הנגד שבתוך המאוורר נשרף ואז המאוורר מסוגל לעבוד רק במהירות הגבוה. כנראה שיש צורך בהחלפת מאוורר, אתה מוזמן להכנס אלינו למוסך לבדיקה.
  22. בתור מישהו שחי בתחום המוסכים, תמחור של מוצר או שירות צריך לכלול בתוכו המון פרמטרים שבדרך כלל לצרכן הפשוט אין מודעות אליהם. דבר ראשון זה מס, כידוע 46% מההכנסה הולכת למס ועוד 17% למע"מ, אז כבר תחתוך את הסכום הזה בערך לשליש. עכשיו כבר הגענו ל80 ש"ח בערך רווח נטו. בסכום הזה המוסכניק היה צריך להשקיע בערך 10 דקות בקבלה שלך ובאבחון, אחרי זה עוד 10 דקות להעמיד את הרכב על הליפט ולהזיז אליו מכונאים ועוד 10 דקות העבודה עצמה ואחרי זה עוד תהליך של נסיעת מבחן שזה בערך 10 דק. מוסך רציני גם יקח את הרכב לאוויר ושטיפה. שזה עוד 15 דק מינימום. סה"כ הגענו ל55 דק נטו. 80 ש"ח זה שכר שמרוויח סטודנט שנותן שעורים פרטיים במתמטיקה לילד מתקשה בכיתה ו'. לסטודנט אין ארנונה אין שכר עובדים שלא נכלל פה, שזה בערך 50 ש"ח עלות שכר ממוצעת של עובד. כבר הגענו ל30 ש"ח רווח נטו. מה היה קורה אם איזה הברגה בשלדה של התושבת היית הולכת? הבעלים של המוסך היה מפסיד פה כבר כסף. בקיצור חברים עד שאתם לא פותחים עסק אתם בחיים לא תצליחו להבין את מרכיבי התמחור של מוסך. וד.א חלק נכבד מהתמחור של המוסך כולל בתוכו את עניין האחריות. הספקים נותנים 3 חודשי אחריות על חלפים, מוסך מכובד נותן שנה אחריות, מה קורה אם החלק מת אחרי חצי שנה? הכל נופל על המוסך. יש פה גם את המרכיב האנושי. מי שמרכיב את החלקים יכול לטעות, מכונאי טוב יטעה בעשיריות אחוזים בודדים. אבל מספיק שהוא יטעה פעם אחת ברכיב שעלותו אלפי שקלים, וכל הפידיון השבועי נדפק. בקיצור יש המון סיכונים שעל המוסכים לקחת על עצמם, וכמו כל דבר בכלכלה כשיש סיכון יש לתמחר אותו.
  23. השליפה של הרדיאטור לא מסובכת יותר מדיי. את שלי עשיתי לפני איזה 4 שנים, ככה שקשה לי להנחות אותך במדוייק. אבל תחפש קצת באינטרנט כל הE90 הם אותו דבר בקטע של רדיאטור. נדמה לי שצריך גם גומיה לצינור של הקולר גיר שנכנס לרדיאטור.
  24. אצלי הרדיאטור הלך ב100K בערך. הרכבתי BEHR תוצרת דרום אפריקה והרכב עובד תקין. כמו כן תצטרך להחליף צינור עליון על הדרך. כי המחבר המהיר פשוט נדבק על הפיה של הרדיאטור ולא ניתן לשליפה.
  25. כדי למדוד את כמות השמן במשאבת ההגה האלקטרו-הידראולית, עליך לפרק את הפנס הקדמי שמאלי. ואז תהיה לך גישה טובה למשאבה. כדי לפרק את הפנס עליך להצטייד במברג\בוקסה עם ראש של טורקס 30. ישנם שני ברגים שתופסים את הפנס לחזית, שחרר אותם ומשוך את הפנס החוצה. אכן בפולו GTI ההגה קשה יותר מפולו רגילה ומרגיש יותר ספורטיבי. ההגה בעל קוטר קטן יותר, מידות הצמיגים שונות ומשקל המנוע הגדול יותר משפיעים על משקל ההגה.
×
×
  • תוכן חדש...