Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניווט עם SMARTPHONE או מכשיר ייעודי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף להמצלמה על סמרטפון ולא מכשיר ייעודי. אני משתמש באייפון 4S ולא רואה ממש צורך במסך גדול יותר מה-3.5 שלו,

שגם יהיה אח"כ נוח לי בכיס ועל האוזן.

לגבי העניין של שיחה נכנסת - אין בעיה באייפון לחזור לוויז בזמן שיחה, אבל זה דורש פעולה.

במכשיר פרוץ יש אפשרות להתקין טוויק שנקרא CALL BAR, ואז שיחה נכנס לא מוקפצת על כל המסך, אלא רק בפס קטן למעלה,

כמו ההתראות, ואפשר להמשיך לעשות מה שעשינו קודם בלי הפרעה.

לגבי התחממות - שילוב של GPS + תקשורת נתונים + טעינה + מיקום על החלון + שמש חמה = התחממות מהירה.

במצב הזה ביום קיץ חם האייפון מתחמם תוך 10 ד' גג ונכנס למצב בטוח ואי אפשר להשתמש בו עד שהוא מתקרר.

אצלי הפתרון הוא תושבת של PROCLIP שיושבת מול פתח המזגן, ואז הוא גם לא בשמש, גם מקבל קירור מהמזגן,

גם קרוב יותר לעין וליד, גם לא מסתיר את שדה הראיה, וגם מגיע עם קונקטור לטעינה בלי צורך בפעולה נוספת של חיבור כבל.

קצת יקר אבל שווה את זה (סביב 110$).

proclip.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המון תודה על התגובות והטיפים השונים, עולם הסמרטפונים חדש לי ,כל טיפ יחסוך אי נוחות ויקטין את "התהום" (מגיע מעולם השיווק )

אנסה לסכם את הדברים

א.סמרטפון עדיף על מכשיר ייעודי - בנוסף לניווט ,הסמרטפון מאפשר שימושים רבים נוספים .

ב.הניווט זולל סוללה-אני מניח שחיבור המכשיר למצת(מטען) ברכב -פותר בעיה זו

ג.סמרטפון מתחמם כאשר הוא מוצמד לחלון-התקנת מעמד באיזור הרדיו או בורר ההילוכים אמור לפתור את הבעיה

ד.שיחה נכנסת מתנגשת עם ניווט -תמיד אפשר לסנן :) או להשתמש בWAZE בה הניווט הקולי נשאר

ה.בסמרפונים קיים עולם אפליקציות עשיר ביותר,תמיד מנסים למצוא פתרונות , אולי בעתיד תפתר בעיית התנגשות השיחה הנכנסת+הניווט בכל התוכנות והרשתות הסלולריות

ו.להשתדל לבחור בחברה סלולרית התומכת בדור 2.5 ומעלה

ז.רצוי סמרטפון עם מסך 4 אינץ' לפחות

אני רוצה לחדד שוב, אני לא יודע מה לגבי אנדרואיד , אני מדבר מניסיון עם אייפון 4.

אם אתה ברשת שתומכת גם בדור 2.5 אז כשאר שיחה נכנסת המכשיר יעבור לעבוד ברשת דור 2 ואז יש בעיית תקשורת נתונים אז אני בכלל לא בטוח שתוכל להמשיך לקבל הנחיות קוליות.

אם אתה ברשת שלא קיים בה רשת דור 2 -2.5 בכלל כמו למשל פלאפון או רמי לוי אז אין את הבעיה הזו כי גם בזמן השיחה המכשיר נשאר ברשת דור 3 ואז אין בעיות תקשורת בכלל.

אצלי המכשיר נמצא קצת מתחת לרדיו ולכן הוא לא מקבל הרבה שמש אז ההתחממות פחות קריטית , רק מהשימוש ולא מתחמם מהשמש כל כך.

פורסם

רועי.

ראשית, קצת על וייז: הנחיה קולית בוייז , ובכלל הניווט עצמו אינם דורשים תקשורת נתונים רציפה.

הדבר היחיד שדורש חיבור נתונים הוא דיווחי התנועה/התראות נקודתיות (לא כולל מיקומי מצלמות שיורדים לטלפון יחד עם המסלול עם סיום בקשת הניווט שלך).

למעשה, אתה יכול להשתמש בוייז בלי חבילת נתונים בכלל- פשוט להוריד את המסלול בבית על הWIFI, ורק ללחוץ "סע" כשאתה מגיע לאוטו. פשוט יהיה לך יותר שקט מה"פטפטת" (אגב, מעלום לא הבנתי את הצורך בשטות הזו) ולא תקבל התראות "שוטר לפניך" (או יותר נכון תקבל כאלה שמעודכנות למתי שהורדת את המסלול)

בתור אנדרואידי מכור עוד מימי ה1.6 העליזים, אני יכול לומר לך שמולטיטסקינג היה "אצלנו" עוד לפני שלאייפונים היה מספר צמוד לשם.

הבעיה אינה ברמת הOS, אלא ברמת האפליקציה (עובדה שווייז ממשיכה לעבוד חלקית)

האמת- לא ניסיתי ללחוץ BACK אחד בזמן שיחה. רוב הסיכויים שאפשר יהיה להמשיך לשמוע את השיחה ולראות את מסך הניווט.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני רוצה לחדד שוב, אני לא יודע מה לגבי אנדרואיד , אני מדבר מניסיון עם אייפון 4.

אם אתה ברשת שתומכת גם בדור 2.5 אז כשאר שיחה נכנסת המכשיר יעבור לעבוד ברשת דור 2 ואז יש בעיית תקשורת נתונים אז אני בכלל לא בטוח שתוכל להמשיך לקבל הנחיות קוליות.

אם אתה ברשת שלא קיים בה רשת דור 2 -2.5 בכלל כמו למשל פלאפון או רמי לוי אז אין את הבעיה הזו כי גם בזמן השיחה המכשיר נשאר ברשת דור 3 ואז אין בעיות תקשורת בכלל.

אצלי המכשיר נמצא קצת מתחת לרדיו ולכן הוא לא מקבל הרבה שמש אז ההתחממות פחות קריטית , רק מהשימוש ולא מתחמם מהשמש כל כך.

התאור שלך לא מדוייק. אם אתה ברשת שיש בה דור 2 + דור 3, כשאתה נמצא באיזור שיש בו כיסוי של דור3, שזה רוב הזמן,

אז אין שום בעיה, בזמן שיחה תוכל להמשיך עם תקשורת נתונים, זה חלק מהמאפיינים של רשת דור3.

הבעיה היא כשאתה נמצא באזור כיסוי של דור2 בלבד (באורנג' למשל, או בסלקום, כשבמקום 3G יש לך עיגול).

במצב הזה אתה יכול לקיים שיחות, או תקשורת נתונים בקצב נמוך, אבל לא שניהם במקביל.

אז ברגע שנכנסת שיחה תקשורת הנתונים מפסיקה.

במצב הזה גם אם במהלך השיחה תחזור לאזור של דור3 זה לא יעזור לך, כי המכשיר לא יודע לעלות חזרה לרשת של דור3

במהלך שיחה. רק בסיום השיחה תעבור חזרה לדור3 ותתחדש תקשורת נתונים.

ברשתות של דור3 בלבד אין את הבעיה הזאת - או שיש לך קליטה, ואז יש לך הכל, או שאין לך קליטה בכלל ואין לך כלום.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האמת- לא ניסיתי ללחוץ BACK אחד בזמן שיחה. רוב הסיכויים שאפשר יהיה להמשיך לשמוע את השיחה ולראות את מסך הניווט.

כמובן שאפשר, למשל בזמן השיחה למשוך מה"וילון" מלמעלה את וויזואז אתה מנווט כרגיל וגם מדבר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
רועי.

ראשית, קצת על וייז: הנחיה קולית בוייז , ובכלל הניווט עצמו אינם דורשים תקשורת נתונים רציפה.

הדבר היחיד שדורש חיבור נתונים הוא דיווחי התנועה/התראות נקודתיות (לא כולל מיקומי מצלמות שיורדים לטלפון יחד עם המסלול עם סיום בקשת הניווט שלך).

למעשה, אתה יכול להשתמש בוייז בלי חבילת נתונים בכלל- פשוט להוריד את המסלול בבית על הWIFI, ורק ללחוץ "סע" כשאתה מגיע לאוטו. פשוט יהיה לך יותר שקט מה"פטפטת" (אגב, מעלום לא הבנתי את הצורך בשטות הזו) ולא תקבל התראות "שוטר לפניך" (או יותר נכון תקבל כאלה שמעודכנות למתי שהורדת את המסלול)

בתור אנדרואידי מכור עוד מימי ה1.6 העליזים, אני יכול לומר לך שמולטיטסקינג היה "אצלנו" עוד לפני שלאייפונים היה מספר צמוד לשם.

הבעיה אינה ברמת הOS, אלא ברמת האפליקציה (עובדה שווייז ממשיכה לעבוד חלקית)

לא הבנתי בדיוק על מה אתם מדברים.

כשאני מקבל/מוציא שיחה אני פשוט מגלל את ה STATUS BAR למטה וחוזר לוויז תוך כדי שיחה.

הניווט הקולי גם כן עובד בזמן שיחה אבל זה סתם מעצבן.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
שלום ,

אם הWAZE עדיף על שאר תוכנות הניווט אז כמובן שאבחר ברכישת סמרטפון (בחודש הבא אחגוג 30 אביבים ,יהיה נחמד לרכוש סמרפון אם כי אני לא בטוח שאני צריך מכשיר כזה)

תודה רבה

סמארטפון הוא מסוג הדברים שרק אחרי שיש לך אותו אתה מבין כמה היית צריך אותו.:-)

אם בכל זאת תחליט ללכת על סמארטפון, אז ההמלצה שלי היא לחכות שבשבועות הקרובים יצא SAMSUNG S4, ואז לקנות את S3 לאחר שמחירו ירד (אם יש אופציה אז עדיף להביא מחו"ל).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

יצא לי להשתמש במספר מכשירי GPS יעודיים ואם כמה שהם "יעודיים" הם נופלים משימוש בסמארטפון בהרבה בגלל שתי סיבות:

הראשונה היא עדכונים: אפליקציות GPS מתעדכנות אוטומטית כל הזמן (גם כאלה שלא מחוברות לתקשורת נתונים באופן קבוע) מה שמבטל את הצורך לזכור להוציא את הכרטיס מהמכשיר, לקחת אותו הבייתה, להוריד עדכון תוכנה ולזכור לקחת אותו חזרה לרכב (במידה והGPS נמצא קבוע ברכב).

השנייה היא נוחות שימוש: בתקופה שגרתי בקנדה השתמשתי בגוגל מאפס, חיפוש זריז בגוגל נותן לך תוצאות של כל דבר החל מתחנת רכבת, דרך קניון או סופרמארקט ועד מסעדה הודית עם בופה שפועל 'עכשיו' כל זה תוך כדי קריאת ביקורות על המקום, מספר טלפון ושאר נתונים. GPS יעודיי פשוט לא ייתן לך את הדברים האלה ותצטרך לנווט (no pun intended) דרך מבוך תפריטים ל"נקודות עניין" ולחפש משהו קרוב שאיך שהוא דומה בתיאור למה שאתה רוצה וכל זה במידה ועדכנת את המכשיר לאחרונה והמקום שמצאת לא נסגר (קרה לי יותר מכמה פעמים שנסעתי למקומות מסויימים וכשהגעתי לשם לא היה אפילו ריח של אותו מקום).

שאר הסיבות מובנות מאליהן: הטלפון תמיד נמצא אצלך בכיס - אני משתמש בניווט לעיתים רחוקות מאוד, לכן אם הייתי משתמש במכשיר ייעודי הייתי לוקח אותו רק כשאני יודע שאני לא יודע איך לסוע לשם - כך שאם אתה מגיע למקום מסויימם ופתאום תוקף אותך רעב, מהר מאוד תמצא שווארמיה או מסעדת גורמה באיזור.

תקשורת נתונים קבועה שמתריעה על פקקים (חשוב חשוב חשוב!), שוטרים ועוד הפתעות בדרך שבמכשיר GPS שעולה פחות מכמה (הרבה) מאות שקלים (עם חיבור אינטרנט) פשוט לא יהיו.

פשטות שימוש: כבל אחד שמטעין את "כל המכשירים" הניידים שלך.

אפשרות להראות מאוד עסוק במקומות ציבוריים כשאתה בעצם לבד, משועמם ואין לך באמת מה לעשות (פחות קשור לGPS, אבל עדיין נקודה מאוד חשובה)

החסרונות לעומת זאת הן:

1. תקשורת נתונים: למרות שהיום - בעידן של חבילות גלישה של 3 ו-5GB ואפילו "לא מוגבלות" זה לא כלכך אישיו, קח את זה בחשבון אם אתה מתכנן חבילה "רזה" לטלפון שלא כוללת נפח גלישה טוב. למרות שכמה מאות מגהבייטים אמורים להספיק מעל הראש לשימוש חודשי ממוצע, ברגע שאתה משלב את זה עם שאר השימושים של סמארטפון (יו-טיוב, רדיו אינטרנט [מי שומע רדיו?! אני. טוב?] וואטסאפ, גלישה) חבילה רזה יכולה לא להספיק.

2. שכחת את המטען בבית/ אין לך מטען קבוע ברכב? הז***נת: מעטים הדברים שיותר מבאסים מזה. גורם לעיתים למצבי תסכול עד כדי איבוד אמון טוטאלי בעצמך כבם אדם. (מנסיון).

3. שיחה במקביל לניווט: כמו שנאמר. קח בחשבון, שהשיחה תמיד תכנס כמה שניות לפני צומת. זה חוק. הפתרון קיים, אבל הוא לא עוזר לתזמון של חברים שלך.

4. התחממות: חוויתי את זה גם בסמארטפונים שבהם אני השתמשתי (HTC דיזייר וסמסונג גלאקסי נקסוס), אבל מעולם לא נתקלתי במה שתואר פה על חימום עד כדי כניסה ל"מצב בטוח".

5. מבטל את הסיבה להסתובב על man purse.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
התאור שלך לא מדוייק. אם אתה ברשת שיש בה דור 2 + דור 3, כשאתה נמצא באיזור שיש בו כיסוי של דור3, שזה רוב הזמן,

אז אין שום בעיה, בזמן שיחה תוכל להמשיך עם תקשורת נתונים, זה חלק מהמאפיינים של רשת דור3.

הבעיה היא כשאתה נמצא באזור כיסוי של דור2 בלבד (באורנג' למשל, או בסלקום, כשבמקום 3G יש לך עיגול).

במצב הזה אתה יכול לקיים שיחות, או תקשורת נתונים בקצב נמוך, אבל לא שניהם במקביל.

אז ברגע שנכנסת שיחה תקשורת הנתונים מפסיקה.

במצב הזה גם אם במהלך השיחה תחזור לאזור של דור3 זה לא יעזור לך, כי המכשיר לא יודע לעלות חזרה לרשת של דור3

במהלך שיחה. רק בסיום השיחה תעבור חזרה לדור3 ותתחדש תקשורת נתונים.

ברשתות של דור3 בלבד אין את הבעיה הזאת - או שיש לך קליטה, ואז יש לך הכל, או שאין לך קליטה בכלל ואין לך כלום.

בסלקום תמיד לאחר מספר דקות גם אם הכיסוי של הדור שלישי הוא טוב עדיין ה 3G היה נעלם ואז לא היתה תקשורת נתונים.

ורק לאחר סיום השיחה היה מופיע E ואז לאחר מספר דקות חוזר ל 3G , זה היה קורה גם אם יש כיסוי טוב לדור 3.

ככה הם היו חוסכים תעבורה ברשת דור 3

פורסם

זה לא קורה היום למיטב ידיעתי אחרת היה עולה קול זעקה גדול גם מלקוחות סלקום וגם מלקוחות גולן, שיושב על סלקום כרגע.

באורנג' לפחות זה לא קורה (אני ביופון שרוכבת על אורנג'), ויש להם דור 2 בלבד באזורים מסויימים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האם כשאתה מתחיל שיחה יש לך קליטה 3G ? ואתה נשאר באותו מקום וזה הופך לE במהלך השיחה ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עשיתי קצת בירורים, יש אמת בדבר. בסלקום המכשיר עובר לדור2 בזמן שיחה בכל מקרה, כדי לחסוך רוחב פס.

אני הייתי עובר חברה ומהר רק בגלל זה !

יש לזה פתרון, לא מושלם אבל עובד -

בהגדרות רשת צריך לשנות ב

הגדרות->רשת תקשורת נתונים סלולארית->מצב רשת->wcdma only

הבעיה עם זה - יש אזורים שבהם אין כיסוי של דור 3 ואז לא תהיה לך בכלל קליטה לשיחות גם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
זה לא קורה היום למיטב ידיעתי אחרת היה עולה קול זעקה גדול גם מלקוחות סלקום וגם מלקוחות גולן, שיושב על סלקום כרגע.

באורנג' לפחות זה לא קורה (אני ביופון שרוכבת על אורנג'), ויש להם דור 2 בלבד באזורים מסויימים.

זה קורה גם באורנג', לי זה קרה בלסלקום לחברים שלי זה עדיין קורה בגולן וגם לחבר שלי שהיה באורנג' ועבר לגולן סיפר שזה היה קורה באורנג'.

• תוכן חדש...