Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניווט עם SMARTPHONE או מכשיר ייעודי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

ראשית, אני לא בטוח מה עדיף, להשתמש בסמרטפון (WAZE) או לרכוש מכשיר ניווט ייעודי

(בהמשך אפרט לגבי המכשיר הייעודי ) ?

ההשוואה בהתייחס לנוחות שימוש , אפשרות לעדכון המפות ושינוי תוכנות ניווט (בחינם!!!)

בעבר היה לי מכשיר ניווט בו עדכנתי מפות ושיניתי תוכנות ,יש לי ידע ובגוגל יש את התוכנות והעדכונים .

אם הWAZE עדיף על שאר תוכנות הניווט אז כמובן שאבחר ברכישת סמרטפון (בחודש הבא אחגוג 30 אביבים ,יהיה נחמד לרכוש סמרפון אם כי אני לא בטוח שאני צריך מכשיר כזה)

אם לWAZE אין יתרון משמעותי ארכוש GPS "פתוח"

כרגע יש לי מכשיר ניווט של איתורן שצריך להחליף בו מסך בעלות 250 ש"ח, עלותו של מכשיר איתורן חדש היא בסביבות 500 ש"ח ולכן נראה לי לא הגיוני לשלם חצי מחיר עבור תיקון מסך בלבד, תיקון המכשיר נמצא בדגר סימן שאלה ועל כן נפתחת אפשרות של רכישת מכשיר GPS בחו"ל .

בשרשורים שמצאתי ,המכשיר http://www.pandawill.com/50-gps-navi...60-p33374.html

קיבל המלצות חמות.

אני מעוניין במכשיר עם מסך 5 אינצ' , ש"ידבר" עברית , שבו אוכל להתקין תוכנות ועדכוני מפות .

המכשיר מיועד לניווט בלבד , הוספת פונקציות נוספות כמו בלוטוס ,משדר FM או אחרות סתם מיותר .

גם הרכישה בחו"ל היא בגדר סימן שאלה מן הסיבה שאם כבר אבחר לרכוש מכשיר בחו"ל ,אינני רוצה להוציא יותר מ250-300 ש"ח סה"כ

לאחר בירור בנושא וחיפוש בפורום, הבנתי שלפעמים יש לשלם מכס על מכשירי ניווט ואז אני עובר את התקציב הנ"ל .

כמו כן, הבנתי שהתשלום לא קבוע ותלוי במצב הרוח של הפקיד ,לפעמים משלמים ולפעמים לא

אשמח לתובנות שעזורו לי להגיע לידי החלטה

תודה רבה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי ניווט עם סמארטפון, WAZE מצוינת ובחינם ועכשיו יש גם את M8 שאותה פחות אהבתי, לא צריך להתעסק בכלל עם עדכון מפות.

חוץ מזה שבסמאטפון אפשר להתקין גם IGO שהיא אמנם בתשלום.

לי יש את שלושתם ואני משתמש ב WAZE.

פורסם

בימינו אין כבר צורך במכשיר יעודי, WAZE עושה הכל מהכל. עדכוני מפות כבר לא רלוונטים, ב WAZE המפות מתעדכנות ע"י המשתמשים.

פורסם

אני משתמש ב WAZE מזה שנה וחצי על הסמארטפון שלי. מאוד מרוצה מהתוכנה, היא מדייקת, תצוגה ברורה, מדברת עברית, ובחינם. מה צריכים עוד?

רק תדאג לקנות סמארטפון עם מסך גדול (מעל 4 אינץ'), אחרת יהיה לך קושי לראות בזמן נסיעה!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

מצטרף לחברים שמעלי.

מאז שיש לי את הסמארטפון התיק שלי יותר קל:

מכשיר הGPS,נגן הMP3,מצלמת הרלכ"ט שמשמשת לצילום יומיומי בענייני עבודה,הטאבלט שישמש למיילים, יומן גוגל מסונכרן למשרד, וגלישה ברשת, אפילו DVR (אני משתמש ב AUTOBOY BLACK BOX המצויינת) ומפענח OBD II (אני משתמש באנדרואיד טורק החביבה ופלאג ב5$ מעלי אקספרס) וכן, בין כל אלה גם טלפון פשוט לשיחות סמסים, וווטסאפ .

כל אלה מצאו את מקומם במחסן, מאז קניית הסמארטפון.

אם אתה עושה חשבון פשוט, של מחירי כל המכשירים לעיל, בקניית סמארטפון אתה אפילו יוצא ברווח, בלי לוותר על שום דבר בפונקציות הר"מ.

לי יש וייז ואייגו. משתמש בהן לסירוגין. שתיהן בסדר גמור.

האייגו פרימו (שתהיה בחינם ליומיים, כמו שכבר אמרו לך) היא תוכנה מצויינת. שווה אפילו את ה260 ש' שהיא עולה ברגיל.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בעקרון - שימוש במכשיר נייד סלולרי לטובת GPS גורמת למכשירים להתחמפ יתר על המידה + להוסיף לזה שמש חמימה בימים הקרובים = לא כ"כ כדאי, אצלי זה היה ברוב המכשירים הניידים, הGPS עצמו מחמם מאוד את המכשיר, (בדכ המכשיר יפסיק לטעון עצמו עקב החימום והסוללה תטחן).

לדעתי הכי טוב זה מכשיר יעודי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא מסכים עם ליאב.

אני משתמש באייגו ומנסיוני הארוך עולה כי אין התחממות משמעותית בשימוש ארוך בתוכנת הניווט.

שיחה ארוכה בד"כ גורמת להתחממות גדולה יותר.

מה שכן, שימוש ב - GPS הוא זולל סוללה וכשנכנסת שיחה לטלפון, תוכנת הניווט נסגרת.

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

גם אצלי אין שום התחממות.

אני רץ עם GPS פועל בכיס (אפליקצית ENDOMONDO הנפלאה שמגיע לה שרשור נפרד משלה) כל יום שעה ועשרים דקות.

הGPS פועל על החלון כל הזמן ואם לא אז הבלק בוקס. מעולם לא הייתה בעיה של טעינה או התחממות אפילו מינימלית.

לגבי כניסת שיחה (אצלי לפחות):

בווייז אתה ממשיך לשמוע הוראות ניווט במקביל לשיחה. המפה אכן נעלמת אך חוזרת לבד בסוף השיחה.

באייגו (יש לי את הגרסה הראשונה שיצאה לאנדרואיד,מקבילה ל-8 בPND ,אולי בפרימו זה נפתר) התוכנה נכנסת להשהייה מלאה וחוזרת לבד בסוף השיחה. זה אכן פאול רציני. כשאתה בתוך העיר, החמצה של שתי דקות הוראות ניווט יכולה להוציא אותך חזק מהמסלול המתוכנן.

במקרים כאלה אני פשוט מסנן את השיחה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באייפון 4 יש מולטי -טאסק אתה לוחץ לחיצה כפולה וחוזר אליה מה BAR ואז אתה גם מדבר בטלפון וגם רואה את המפה.

זה המקום לציין שבחברות הסלולר שעדיין מחזיקות רשת דור 2, בזמן שיחה לאחר כמה דקות המכשיר עובר לרשת דור 2 ואז אי אפשר לגלוש ולדבר בו זמנית ואז ה WAZE מאבד תקשורת, ב IGO זה לא קורה כי הוא לא צורך נתוני סלולר.

מיותר לציין באיזה חברות זה קורה.

פורסם

אז אולי ההתחממות היא אצלי מה WAZE כי אייגו לא ניסיתי יותר מדי

אני מתכוון אגב כשה GPS פועל מוחשית על המכשיר ועל ההתקן בחלון הרכב

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה צודק שכאשר המכשיר נמצא בהתקן על שמשה קידמית הוא מתחמם יותר,אני אישית הייתי משתמש בו כך מעט פעמים כי לדעתי זה לא נוח אבל ראיתי שהרבה אנשים משתמשים בסמארטפונים ככה.

פורסם

המון תודה על התגובות והטיפים השונים, עולם הסמרטפונים חדש לי ,כל טיפ יחסוך אי נוחות ויקטין את "התהום" (מגיע מעולם השיווק )

אנסה לסכם את הדברים

א.סמרטפון עדיף על מכשיר ייעודי - בנוסף לניווט ,הסמרטפון מאפשר שימושים רבים נוספים .

ב.הניווט זולל סוללה-אני מניח שחיבור המכשיר למצת(מטען) ברכב -פותר בעיה זו

ג.סמרטפון מתחמם כאשר הוא מוצמד לחלון-התקנת מעמד באיזור הרדיו או בורר ההילוכים אמור לפתור את הבעיה

ד.שיחה נכנסת מתנגשת עם ניווט -תמיד אפשר לסנן :) או להשתמש בWAZE בה הניווט הקולי נשאר

ה.בסמרפונים קיים עולם אפליקציות עשיר ביותר,תמיד מנסים למצוא פתרונות , אולי בעתיד תפתר בעיית התנגשות השיחה הנכנסת+הניווט בכל התוכנות והרשתות הסלולריות

ו.להשתדל לבחור בחברה סלולרית התומכת בדור 2.5 ומעלה

ז.רצוי סמרטפון עם מסך 4 אינץ' לפחות

פורסם

אני מאוד מרוצה מוייז, יש לו את כל היתרונות של מכשיר ייעודי פלוס עדכונים בזמן אמת ממשתמשים אחרים.

זה גם תלוי בבן אדם, אם יש לך סמארטפון או מתכנן לקנות בזמן הקרוב אני לא רואה סיבה למה לקנות מכשיר ייעודי, אבא שלי למשל מחזיק נייד פשוט אז הוא קנה בזמנו מכשיר ייעודי.

• תוכן חדש...