Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהירות נסיעה באיילון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, אני רוצה להזהיר את כל הנהגים פה בפורום על כך שמדי יום שישי בשעות הבוקר (כן, דווקא בשעות הבוקר ולא בלילה), שוטפים את איילון כנינג'ות עשרות שוטרי תנועה אשר החליטו כי זמן איכות עם משפחתם/נשותיהם הוא פחות כיף מאשר להיטפל לנהגים תמימים.

מסתבר, ואני לא ידעתי את זה כלל, כי תמרורים אלקטרוניים אשר מוצבים על הגשרים באיילון, מורים על מהירות הנסיעה המותרת. אני תמיד חשבתי כי הם מורים על המהירות הממוצעת הנמדדת בזמן נתון באיילון, בהתאם לעומס תנועה כזה או אחר. כך למשל, ניתן לראות כי בשעת עומס, אותם תמרורים אלקטרוניים המוצבים על הגשרים מורים על מהירות 30 למשל או שמסמלים גודש תנועה באיור של מכוניות. כנראה שתמרורים אלה מבטלים את התמרורים הקלאסים אשר מוצבים בצידי הדרך כמו בכל כביש אחר. אם מישהו חושב שמותר לנהוג באיילון 120, הוא טועה.

וכך ביום שישי, בחור תמים שבסך הכול ביצע נסיעת מבחן ברכב מהיר ונהג במהירות "מטורפת" של 125 קמ"ש, מצא את עצמו נקנס בסכום שמן+ נקודות. אותו שוטר עלוב חיים שקנס אותו, רשם כי מהירות הנסיעה המותרת היא 90 קמ"ש. אגב, המקרה התרחש ממש ליד רוקח לכיוון דרום. אם מתייחסים לתמרור הקלאסי אשר מוצב בצידי הדרך, הרי שאם נוסעים ב- 120+, לא עלול לקרות שום דבר שכזה, אך מסתבר אחרת.

ראו הוזהרתם!

פורסם

125 = 130 לאחר הפחתה, 130 במכשיר המדידה = 140+ על הספידומטר, זה בערך תחום האכיפה ברוב כבישי הארץ. השוטר כמובן לא נמצא שם מרצונו החופשי אלא כך הציבו אותו.

תודה על האזהרה בכל זאת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

אתה רוצה ללמד את חברי הפורום את יסודות קריאת התמרורים, אשר נלמדים לקראת מבחן התאוריה?

תמרורים אלקטרוניים כאלה מקובלים בכל העולם, אם כי לזכות נתיבי איילון יש לציין כי הם הותקנו בו בשלב מוקדם מאוד יחסית.

המקום הנוסף היחיד שנתקלתי בו בתמרורים כאלה בארץ הוא מנהרות הכרמל, אבל בעולם מדובר בטכנולוגיה נפוצה ביותר. ויש להתיחס לכל תמרור אלקטרוני בדיוק כמו לכל תמרור אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית כל צר לי על כך שנתפסת ואני רוצה להבהיר שאני אנטי אכיפת מהירות במיוחד בכבישים בין עירוניים.

השוטר ה"עלוב"הוצב שם עם הנחיות ברורות מה עליו לאכוף במהלך המשמרת.

מי שעלוב הוא כל אותם גונבי דעת שמשכנעים את כולם במשך שנים שהמהירות היא היא הבעיה והגורם לתאונות דרכים בישראל והם ראש אגף התנועה שר התחבורה אור ירוק וחבר מרעיו שזרקו ועוד יזרקו כסף רב על פרויקט א3(מצלמות הגאטסו שצצות כפטריות אחרי הגשם).

האכיפה צריכה להתמקד בתרבות הנהיגה .שימוש בפלא בזמן נהיגה,אי שמירה על הימין,חניות נכים,גנבי פקקים ונוסעי שוליים למיניהים.

אלו מס דוגמאות על קצה המזלג

לצערי הרב בתור חולה הגה איני רואה כל שינוי בעתיד הנראה לעין ואותו השוטר שמבצע את המוטל עליו גם אם אינו תמיד מסכים לכך ימשיך לחכות בצידי הדרכים..וההרוגים ימשיכו להצטבר.סליחה על התגובה הארוכה

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
125 = 130 לאחר הפחתה, 130 במכשיר המדידה = 140+ על הספידומטר, זה בערך תחום האכיפה ברוב כבישי הארץ. השוטר כמובן לא נמצא שם מרצונו החופשי אלא כך הציבו אותו.

תודה על האזהרה בכל זאת.

טעות בידך. המהירות הייתה 120 אחרי ההפחתה. לא יודע כמה הופיע בספידומטר (לא מדובר בי אלא במקרה ששמעתי) אבל השוטר

אמר לאותו בחור שמהירות הנסיעה המותרת היא 90 והוא נהג במהירות של 125 קמ"ש בפועל. בנוסף, השוטר אמר לאותו בחור כי עוד 5 קמ"ש, והוא היה שולל לו את הרשיון לחודש.

פורסם
אתה רוצה ללמד את חברי הפורום את יסודות קריאת התמרורים, אשר נלמדים לקראת מבחן התאוריה?

תמרורים אלקטרוניים כאלה מקובלים בכל העולם, אם כי לזכות נתיבי איילון יש לציין כי הם הותקנו בו בשלב מוקדם מאוד יחסית.

המקום הנוסף היחיד שנתקלתי בו בתמרורים כאלה בארץ הוא מנהרות הכרמל, אבל בעולם מדובר בטכנולוגיה נפוצה ביותר. ויש להתיחס לכל תמרור אלקטרוני בדיוק כמו לכל תמרור אחר.

אז כנראה שאני זקן מדי. בתיאוריה שעשיתי בגיל 17 וחצי, לימדו אותי להתייחס לתמרורים שנמצאים בצידי הדרך. בנוגע למנהרות הכרמל, דווקא די ברור לי העניין של המהירות אשר מצויינת בתמרורים האלקטרונים (כי גם אין תמרורים בצד הדרך). באיילון, תמיד קישרתי את התמרורים האלה לעובדה שיש עומס בזמנים מסוימים ומהי המהירות הנמדדת באותם זמנים. הרי יש תמרורים בצד שמורים על המהירות המותרת (100, 110). האם דינם מוות כאשר מדובר בתמרורים אלקטרונים?

פורסם
ראשית כל צר לי על כך שנתפסת ואני רוצה להבהיר שאני אנטי אכיפת מהירות במיוחד בכבישים בין עירוניים.

השוטר ה"עלוב"הוצב שם עם הנחיות ברורות מה עליו לאכוף במהלך המשמרת.

מי שעלוב הוא כל אותם גונבי דעת שמשכנעים את כולם במשך שנים שהמהירות היא היא הבעיה והגורם לתאונות דרכים בישראל והם ראש אגף התנועה שר התחבורה אור ירוק וחבר מרעיו שזרקו ועוד יזרקו כסף רב על פרויקט א3(מצלמות הגאטסו שצצות כפטריות אחרי הגשם).

האכיפה צריכה להתמקד בתרבות הנהיגה .שימוש בפלא בזמן נהיגה,אי שמירה על הימין,חניות נכים,גנבי פקקים ונוסעי שוליים למיניהים.

אלו מס דוגמאות על קצה המזלג

לצערי הרב בתור חולה הגה איני רואה כל שינוי בעתיד הנראה לעין ואותו השוטר שמבצע את המוטל עליו גם אם אינו תמיד מסכים לכך ימשיך לחכות בצידי הדרכים..וההרוגים ימשיכו להצטבר.סליחה על התגובה הארוכה

מסכים איתך. אגב, לא מדובר בי. אני אכלתי אותה לפני חודש בערך, גם באיילון. ומאז אני נוהג כסבתא אבל לתומי חשבתי שמהירות של 120 וקצת באיילון זו מהירות אשר בגינה לא עוצרים. אם זה הייתי אני, הייתי זוכה לחודשיים פסילה באופן אוטומטי ובגלל זה אני כל כך נסער מהמקרה הזה ששמעתי.

פורסם
קודם כל, אני רוצה להזהיר את כל הנהגים פה בפורום על כך שמדי יום שישי בשעות הבוקר (כן, דווקא בשעות הבוקר ולא בלילה), שוטפים את איילון כנינג'ות עשרות שוטרי תנועה אשר החליטו כי זמן איכות עם משפחתם/נשותיהם הוא פחות כיף מאשר להיטפל לנהגים תמימים.

מסתבר, ואני לא ידעתי את זה כלל, כי תמרורים אלקטרוניים אשר מוצבים על הגשרים באיילון, מורים על מהירות הנסיעה המותרת. אני תמיד חשבתי כי הם מורים על המהירות הממוצעת הנמדדת בזמן נתון באיילון, בהתאם לעומס תנועה כזה או אחר. כך למשל, ניתן לראות כי בשעת עומס, אותם תמרורים אלקטרוניים המוצבים על הגשרים מורים על מהירות 30 למשל או שמסמלים גודש תנועה באיור של מכוניות. כנראה שתמרורים אלה מבטלים את התמרורים הקלאסים אשר מוצבים בצידי הדרך כמו בכל כביש אחר. אם מישהו חושב שמותר לנהוג באיילון 120, הוא טועה.

וכך ביום שישי, בחור תמים שבסך הכול ביצע נסיעת מבחן ברכב מהיר ונהג במהירות "מטורפת" של 125 קמ"ש, מצא את עצמו נקנס בסכום שמן+ נקודות. אותו שוטר עלוב חיים שקנס אותו, רשם כי מהירות הנסיעה המותרת היא 90 קמ"ש. אגב, המקרה התרחש ממש ליד רוקח לכיוון דרום. אם מתייחסים לתמרור הקלאסי אשר מוצב בצידי הדרך, הרי שאם נוסעים ב- 120+, לא עלול לקרות שום דבר שכזה, אך מסתבר אחרת.

ראו הוזהרתם!

אלו אכן שלטים אלקטרוניים הממליצים על המהירות המתאימה שתמנע היווצרות פקקים בכביש. אין מדובר בתמרור מאחר ותמרור אמור להיות קבוע ומתוקף החלטה של הרשות הרלוונטית.

פורסם
אלו אכן שלטים אלקטרוניים הממליצים על המהירות המתאימה שתמנע היווצרות פקקים בכביש. אין מדובר בתמרור מאחר ותמרור אמור להיות קבוע ומתוקף החלטה של הרשות הרלוונטית.

והאם על זה מותר לשוטר להסתמך? הרי הוא נתן את הדו"ח על סמך אותו שלט אלקטרוני ולא על סמך התמרור המוצב בצד הדרך. אחרת, אותו נהג לא היה מקבל דו"ח על מהירות של 125 קמ"ש.

פורסם
...

...

נכון השלטים מורים על מהירות הנסיעה המותרת. מפתיחת דבריך כבר חשבתי שאקרא שהיה רשום על השלט 70 קמ"ש והבחור נקנס בהתאם למהירות הזאת, אך לא כך הדבר.

המהירות המותרת המירבית היא 90 קמ"ש, גם אם נניח שהמהירות הזאת היא לפני הפחתה עדיין הבחור "התמים" לדבריך נסע במהירות של 35 קמ"ש מעל המותר, זאת בהחלט לא סטייה זניחה.

הכינויים שבהם תוארו השוטרים, לא רואיים לתגובה.

למיטב ידעתי השילוט מחייב ואם רשום בתמרור המואר מהירות מסויימת, הוא מחייב כמו תמרור קבוע שמוצב בצידי הדרך.

אך בכל מקרה, מה שתואר כאן לא מושפע בכלל מהשילוט המתחלף ולא על סמך זה ניתן הדו"ח.

פורסם

השוטר נתן קנס על מהירות גבוהה מהשלט הקבוע שבצד הדרך

ולא על סמך השלט האלקטרוני.

בשלט הקבוע באיילון מופיע 90.

• תוכן חדש...