Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני נוסע עם נורת דלק דולקת ולא נכנסתי לתדלק. מחר!

מי שישמע, כמה כבר זה יחסוך לך? להיפך, אתה גורם רק נזק בכך שאתה נוסע על המינימום שבמינמום.

ראשית, משאבת הדלק מקבלת קירור מהדלק שבו היא טבולה. אם נוסעים על המינימום אז היא לא טבולה כולה בדלק.

שנית, אתה מושך את כל הבררה שבתחתית המיכל, כך אומרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה לא נכון.

ראיתי מיכלים של רכבים של רכבים בני 20 שאין להם טיפת ג'יפה למטה.

והסיבה שלא פותחים על זה שרשורים זה כי הממשלה לא אחראית לידירה.

אם כבר, היא אחראית לזה שהירידה לא יותר משמעותית.

פורסם

הגעתי עכשיו לתחנת דלק דור אלון שבצומת מסובים, בתאריך 1.4.13 המחיר לא התשנה עדיין עומד על 7.95 שאלתי את אחד העובדים לא הייתה לו תשובה חכמה להגיד לי, "המנהל עוד מעט יבוא ויסדר את זה" אז מה בעצם כל היום זה עומד על 7.95 כאשר הדלק ירד ב38 אגורות!

מקס.

פורסם

השינוי נכנס לתוקף רק עכשיו, 2/4, כאמור.

אני נוסע עם נורת דלק דולקת ולא נכנסתי לתדלק. מחר!

הנורה צורכת 0.000001W, החשמל הזה מגיע מאיפשהו, הזרם הזה יוצר עומס מיותר על האלטרנטור מה שיוצר בלאי ומגביר את צריכת הדלק, חראם!

לפחות הלד לא ישרף כל כך מהר...

פורסם
זה לא נכון.

ראיתי מיכלים של רכבים של רכבים בני 20 שאין להם טיפת ג'יפה למטה.

נכון מאוד.

לפני שבוע וחצי שיפצתי משאבת דלק, וכשפתחו את המיכל, ראיתי שהוא יותר נקי מתחת של תינוק. (מיכל בן 18 שלא נגעו בו בחיים, ואני מתדלק קבוע שנשאר חצי מהרבע האחרון (שיש בערך 6 ליטר במיכל), ופעם בחצי שנה-שנה יוצא לי להגיע למנורה, פעם אחרונה איך שעצרתי ליד העמדת תידלוק נדלקה המנורה.)

פורסם
השינוי נכנס לתוקף רק עכשיו, 2/4, כאמור.

הנורה צורכת 0.000001W, החשמל הזה מגיע מאיפשהו, הזרם הזה יוצר עומס מיותר על האלטרנטור מה שיוצר בלאי ומגביר את צריכת הדלק, חראם!

לפחות הלד לא ישרף כל כך מהר...

נו באמת...

ולא היה לי כוח לתדלק היום. מחר. במילא הרכב נוסע כל יום 2 ק"מ עד תחילת שבוע הבא. :)

פורסם
זה לא קשור לביבי. הנפט ירד ב-9% והדולר ב-3% והם משפיעים על המחיר הסופי.

לעומת זאת, אם יעלה המע״מ באחוז, אנחנו נשלם עוד 8 אג׳ לכל ליטר.

האמת שבכל הנוסחאות של חישוב מחירי הדלקים לא מוזכר אפילו פעם אחת מחיר הנפט.

מה שקובע הוא ממוצע מחירי התזקיקים באירופה (איזור הים התיכון) בחמשת הימים הקובעים (חמישה ימי מסחר בשבוע האחרון לכל חודש).

יש עוד המון פרמטרים בטבלאות החישוב אך המשפיעים ביותר (ושאינם תלויים בממשלה) הם שער הדולר וממוצע התזקיקים.

*הכי שיעשע אותי לגלות שהנוסחאות לוקחות בחשבון גם את מחיר "הדלף" (איבוד חומר בהובלה ושינוע) :|

להלן קישור לטבלאות החישוב: http://energy.gov.il/Subjects/Fuel/Documents/%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%94%20%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99%20%D7%94%D7%93%D7%9C%D7%A7/2012/March2012.xls#'1'!A1

שימו לב שניתן לשנות את הפרמטרים וע"י כך לראות את ההשפעה של כל אחד מן הפרמטרים על המחיר לצרכן.

מרתק.. :roll:

פורסם
מי שישמע, כמה כבר זה יחסוך לך? להיפך, אתה גורם רק נזק בכך שאתה נוסע על המינימום שבמינמום.

ראשית, משאבת הדלק מקבלת קירור מהדלק שבו היא טבולה. אם נוסעים על המינימום אז היא לא טבולה כולה בדלק.

שנית, אתה מושך את כל הבררה שבתחתית המיכל, כך אומרים.

עוד אגדת עם טיפשית.

דלק נשאב מתחתית המיכל, שם ממוקמת משאבת הדלק, ולכן אין שום הצטברות ג'יפה בתחתית המיכל.

לגבי קירור המשאבה אתה כמובן צודק.

• תוכן חדש...