Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נסעתי מחיפה למצפה רמון ברציפות (3.5-4 שעות) בלי הפסקה ומחיפה לצאלים גם כן ללא הפסקות על... מוכן? סיטרואן שנת 94 (!!!) והיא רק ביקשה עוד.

נסעתי דרך הרי הרוקי הקנדיים מרחק של 600 ק"מ הלוך חזור (1200 ק"מ סך הכל) בלילה אחד על רכב שנת 2003 עם מנוע 3.6 גם כן ללא הפסקות מלבד תדלוק וקניית כוסות קפה מגוחכות בגודלן. אותו רכב נסע גם 870 בלילה אחר, גם כן עצרנו רק לתדלק ולהתחלף.

לגבי האיביזה שלך אין לך מה לדאוג, במיוחד לא לגבי נסיעה של שעתיים.

בפוסט שלי דיברתי על נהיגה רצופה, בלי שום הפסקת רענון. בהחלט עניין של כ-4-5 שעות. נהגתי גם מרחקים הרבה יותר ארוכים (עד 500-600 ק"מ ביום, עם המשפחה ובמזג אויר קשה), אבל עם הפסקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני זוכר את אבא שלי לפני המון שנים כשהיה נוסע על הפונטו 55, הוא היה עוצר כל חצי שעה, מחכים לרכב שיתקרר ואז ממשיכים, היו ימים :lol:

לא בהכרח מדובר בתקלה. ברכב הזה, אין מיכל עודפים במערכת הקירור, ואם מילאת יותר מדי מים, הוא גם יכול להתחמם.

בעיקרון, אם כבד מדובר בהתחממות, אם קורה והמנוע מתחמם (עד גבול הסביר) עקב נסיעה מאומצת במזג אוויר חם (כמובן אם אין נזילת מים ומנורות אדומות ומפחידות שנדלקות על הדשבורד, למשל בסיטרואן יש נורה אדומה גדולה שכתוב עליה STOP), מספיק לתת לו לעבוד כמה דקות בסל"ד סרק, ותראה איך מד חום מנוע חוזר לטמפ' עבודה תקינה (מניסיון עם קסנטיה, במיצובישי לנסר שיש לי עכשיו, אין דבר כזה שמחוג מגיע ליותר מחצי, 過熱は、日本のエンジンのための偉大な恥である).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני 7 8 שנים היה מבחן מעניין על סקודה פאביה דור ראשון סטיישן (נראה לי דיזל) ובדקו את גבול היכולת של הרכב.

בודקים ישראלים לקחו את הרכב וראו כמה ק"מ אפשר לנסוע עם הרכב.

אז נסעו בשביל ישראל כ15K ללא כיבוי הרכב אלא רק על ידי תידלוק כמובן. זה היה סוג של שיא כזה בזמנו

נראה לי שגם חיברו טכנוגרף בשביל האמינות

Polo 2012

פורסם
המגבלה היחידה היא עייפות הנהג ובריאות הנוסעים. מומלץ מאד לעצור כל שעה-שעתיים ולחלץ עצמות, כדי למנוע פקקת ורידים ("תסמונת מחלקת התיירים"), ובאותה הזדמנות לשתות ולהתרענן.

אכן, עדיף לעצור פעם בשעה, מקסימום פעם בשעה וחצי (פעם בשעתיים לנהגים מקצועיים הגומאים מרחקים גדולים במיוחד) להפסקה קצרה. עדיפה עצירה קצרה של פעם בשעה על עצירה ארוכה פעם בשעתיים-שלוש כמקובל. נהגים צעירים, מבוגרים במיוחד או המתקשים להתרכז צריכים להקפיד על כך במיוחד.

מצד הרכב עצמו, אפשר כמובן לנסוע לאורך זמן במאפיינים של שיוט ובלבד שיהיה דלק ושהרכב לא שורף שמן עד מתחת לגבול המינימום הנדרש לפעולתו התקינה של המנוע. אף על פי כן, אני נוטה לסברה שהפסקות קצרות כן מקלות על מספר מכלולים ברכב וגם מאפשרים לנהג לבדוק את תקינות הרכב, בעיקר של הצמיגים (בדיקה חזותית).

כמובן שעצירה של הרכב, אפילו לצורך מנוחה במקרה של עייפות או של תקלה מכנית חמורה, צריכה להתבצע רק במקום בטוח המופרד מן הכביש באופן קשיח. עצירה בשול, אפילו אם הוא רחב מספיק כדי להתרחק מנתיבי הנסיעה בצורה שלא תפריע למכוניות הנוסעות, הינה מסוכנת מדי בכל מקרה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם טרקטורים עובדים שעות רבות בלי עצירה לפעמים, ועובדים לעמים בסל"ד גבוהה הרבה יותר.

לפעמים יש תקופות לחוצות שצריך להספיק לעבד הרבה שדות בזמן קצר אז עובדים 24/7 במשמרות, כמה עובדים (2,3,4), מתחלפים כל כמה שעות טובות והטרקטור יוצא "להפסקה" רק שהמפעיל מתחלף (אפילו לילות שלמים).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
גם טרקטורים עובדים שעות רבות בלי עצירה לפעמים, ועובדים לעמים בסל"ד גבוהה הרבה יותר.

באופן כללי מנועי דיזל סלחניים יותר כלפי סל"ד גבוה ממושך (לספק כח למערכות ההידראוליות, כמו ב"אוטוזבל" שדואג להשכים את השכונה מדי יום) ו/או עבודה ממושכת בסרק.

פורסם

הרכבים סלחניים לא בגלל שזה דיזל, אלא בגלל שמדובר ברכבי עבודה עם מערכת קירור שיכולה להתמודד עם מאמצים לאורך זמן. מעבר לזה במשאיות וטרקטורים סל"ד לא כזה גבוה. המקסימום לרוב עד 2500סל"ד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בפוסט שלי דיברתי על נהיגה רצופה, בלי שום הפסקת רענון. בהחלט עניין של כ-4-5 שעות. נהגתי גם מרחקים הרבה יותר ארוכים (עד 500-600 ק"מ ביום, עם המשפחה ובמזג אויר קשה), אבל עם הפסקות.

כתבנו את התגובה באותו זמן, התגובה שלי הופנתה לפות"ש ולא כדי חס וחלילה להמעיט או לזלזל באריכות הנסיעות שלך.

מצטער אם הבנת אותי לא נכון, לא באתי להראות ש"יש לי יותר ארוך" (מרחק נסיעה כמובן, למבולבלים).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

היה מירוץ לה מאן שבו רכב של מאזדה מסוג 787b נסע במשך יום שלם ללא הפסקה , ולא מעט יצרני רכב היום בודקים עמידות של הרכב במצבים קיצוניים גם אם זה נסיעה ללא הפסקה ,כמובן שמחליפים נהגים בין לבין אבל המנוע ממשיך לפעול.

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

אני עם מיצובישי כריזמה 99 רגיל לעשות ביום אחד כמה פעמים בחודש:

קרית שמונה אשדוד - לפחות 3 שעות

אשדוד - ראשל"צ

ראשל"צ - אשדוד

אשדוד - קרית שמונה, באותו היום.

אני סובל מכאבי גב מזה 20 שנה, ודווקא ברכב אין לי שום בעיה מהבחינה הזאת, אולי כי לאחר כ"כ הרבה שנים המושב הנמוך תפס בדיוק כל פיפס בגוף שלי :-D

בקיצור...לא נראה לי שיש בעיה כלשהי.

יצא לי גם לנהוג ביום אחד מרמת הגולן לאילת עם הרכב (עברנו בכל גבולות המדינה), עם עצירות מינימליות לשירותים, היינו צריכים להגיע בשעה מסויימת...לא היתה שום בעיה. מה שכן הרכב הריח כמו מסעדה :lol:

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

בצבא רכבי סיור גדר (בעבר מסוג טויוטה היילקס, כיום DMAX) נוסעים על הגדרות מסביב לבסיסים ללא כל הפסקה או כיבוי מנועים. מחליפים רק את הנהגים ואת הדלק. מידי פעם עצירות להתרעננות וטיפולים אבל בקלות ניתן למצוא רכבים שעשו אלפי קילומטרים של נסיעה רצופה ואפילו צפונה מזה.

אין שום רכיב ברכב שזקוק "למנוחה", בניגוד אלינו, המכונה המסורבלת וחסרת האמינות שנקראת בן-אדם...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

למכונה זה אפילו טוב לעבוד רצוף. הבלאי הכי גדול בהתנעה קרה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נסעתי עשרות פעמים לאילת וכמעט תמיד ללא הפסקות , החל מפזו 304 שנת 72 פיאטים 127 אונואים מכל הסוגים אלפות וכמובן רכבים חדישים יותר

רכב תקין אין בעיה עם נסיעה רצופה של שעות על גבי שעות.

• תוכן חדש...