Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש איזו רוח שנושבת אצל השר כץ, בנוסח "כחלוניזם", שבמסגרתה הוא כנראה מבקש להראות כמי שמיטיב עם הציבור.

אני מניח שלרוב משתתפי הפורום הזה יש רעיונות כיצד ניתן, ללא פעירת בור תקציבי משמעותי, להקל על האזרח - בפרט שהמדיניות עד היום היתה "הכל אסור, חוץ ממה שבפירוש מותר".

אני אתחיל ותמשיכו איתי, אולי יצא מזה משהו :

1. איסור ייבוא אישי של דיזל - למה בעצם ? (כלומר, ברור למה - שלא יתחרו ביבואני הרכב הכבד והרווחי, אבל זו סתם רגולציה מתעדפת טייקונים מטופשת שאין לה שום סיבה).

2. איסור ייבוא אישי לרכב מסחרי - כנ"ל.

3. הגבלת גיל שנתיים בייבוא אישי לרכב "חדש" - אם מישהו רוצה לנסוע ברכב ישן (נגיד עד בן 10) זו זכותו, למה שהמדינה תמנע ממנו ?

4. ביזור סמכויות מעמדה 1 לרבי הבוחנים במכוני הרישוי.

5. טסט למכונה ניידת/טרקטור/מלגזה פעם בשנתיים במקום פעם בשנה - הן ממילא לא נוסעות בכביש. למסור קרייזיק עושים טסט ? הוא גם מסוכן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מתן הוראה למפכ"ל המשטרה ולמפקד מתנ"א לשנות את סדר העדיפויות באכיפת עבירות התנועה, בהתאם לנתח שכל אחת מהן תופסת מכלל תאונות הדרכים.

הזזת מכמונות הגטסו אל תוך הערים והימנעות מהצבתן בדרכים בין עירוניות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל מה שנאמר זה יפה וטוב, אבל ברגע שהממשלה לא מרוויחה מאיפה אח"כ צריכים להחזיר את הכסף?, זה מעגל קסמים כזה.

אלעד הזזת פרוייקט המצלמות לא ייתן כלום, רוב הערים פקוקות במרבית שעות היום, הפרוייקט לא יכניס כסף למדינה, משמע הכסף של המצלמות יילך לטמיון, הצבת מצלמות בעיר מעודדת תאונות, בגלל בלימות פתאומיות של נהגים עד כדי עצירה מוחלטת, אוסיף ואומר כי מרחקים בין רכב לרכב בעיר הם קצרים יותר וקיבלת את התשובה, והעשרת קופות הכספים של חברות הביטוח.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אלעד, מה שכתבת נכון ויפה אבל פחות סביר שיקרה כי זה אומר פחות כסף שנכנס.

לעומת זאת מה שכתבתי בהתחלה כמעט ולא עולה כסף למדינה, אלא רק מסיר תעדוף מטופש של יבואנים גדולים שנשלטים ברובם ע"י משפחות מהשמנה והסלתה של ישראל, על חשבון הכיס שלי ושלך.

ולגבי המשטרה - לא בסמכות משרד התחבורה, אלא בטחון הפנים.

פורסם

1. איסור ייבוא אישי של דיזל - למה בעצם ? (כלומר, ברור למה - שלא יתחרו ביבואני הרכב הכבד והרווחי, אבל זו סתם רגולציה מתעדפת טייקונים מטופשת שאין לה שום סיבה).

3. הגבלת גיל שנתיים בייבוא אישי לרכב "חדש" - אם מישהו רוצה לנסוע ברכב ישן (נגיד עד בן 10) זו זכותו, למה שהמדינה תמנע ממנו ?

אני רק חצי מסכים אתך- לדעתי ההגבלה צריכה להיות 5 שנים. רכב בן יותר מחמש עשוי להיות רכב בעייתי שיגרום להוצאות של יישור קו בצורה רצינית יותר מרכב בן שנתיים, אבל הרבה פחות בעייתי מרכב בן 10.

5. טסט למכונה ניידת/טרקטור/מלגזה פעם בשנתיים במקום פעם בשנה - הן ממילא לא נוסעות בכביש. למסור קרייזיק עושים טסט ? הוא גם מסוכן.

המשתמש במסור בד"כ יכול להרוג רק את עצמו, לעומת זאת הנוהג על מלגזה יכול להרוג את עצמו, כמה עוברי אורח, ויותר גרוע* - לגרום לנזק עצום לסחורה וציוד.

(* = בעיני אנשים שאיבדו את סדר העדיפויות שלהם לטובת בצע כסף, יש יותר מדיי כאלה)

לא ציינת גם את חובת הריענון אחת לשנה של נהגי המלגזה...

אני מעדיף שישאירו את המתכונת של המלגזות כמו שהיא, גם כך הרוב מתעלמים מכל ההנחיות הללו (לצערי הרב. מכיר את זה ממקור ראשון- אני הייתי היחיד שאשכרה הקשיב בריענונים השונים ומילא אחרי הוראות הבטיחות).

אם כבר, אני מציע ביקורות פתע במחסנים לבדיקת רמת התחזוקה של המלגזות ושמירה על הוראות הבטיחות בהן. הסיבה העיקרית לזילזול היא המחסור ב"שיניים" של אכיפה. בעיניי זו לא סיבה מספיק טובה בשביל שאב לא יוכל לחזור הבייתה לילדים שלו :roll::evil:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כבר כתבתי בשרשור של הורדת המחירים.

לא לאפשר מכירה של היבואנים ללקוח קצה (הנהג), המיסים ישארו אותם מיסים, פשוט במקום למכור לנו ב-127K הם ימכרו לאלבר/אלדן/אוטודיל ב-105K ושהם ימכרו בכמה שבא להם. תתעורר בינם תחרות. והמחיר ללקוח קצה ירד -> יעורר צריכה מוגברת -> יותר מכוניות = יותר מיסים.

לגבי גיל הרכב, לדעתי שנתיים זה סביר. ירידת הערך בחו"ל היא חדה, ולכן המכס על רכב שעלותו נמוכה יותר, הוא נמוך יותר כמובן.

משכנתא זה קל

פורסם

לא לאפשר מכירה של היבואנים ללקוח קצה (הנהג), המיסים ישארו אותם מיסים, פשוט במקום למכור לנו ב-127K הם ימכרו לאלבר/אלדן/אוטודיל ב-115K ושהם יתאמו מחירים כולם יחד ואז ימכרו בכמה שבא להם.

טיפה תיקנתי לך. אני לא רואה את זה הולך לעבוד בצורה שאתה מקווה לה.

פורסם

למה? היום יש תחרות בין מוכרי היד ראשונה 0 ק"מ.

כמה שיותר "דילרים", הם יצטרכו "להילחם". אפשר גם לבלום הצלבות של דילר וליסינג.

משכנתא זה קל

פורסם
כבר כתבתי בשרשור של הורדת המחירים.

לא לאפשר מכירה של היבואנים ללקוח קצה (הנהג), המיסים ישארו אותם מיסים, פשוט במקום למכור לנו ב-127K הם ימכרו לאלבר/אלדן/אוטודיל ב-105K ושהם ימכרו בכמה שבא להם. תתעורר בינם תחרות. והמחיר ללקוח קצה ירד -> יעורר צריכה מוגברת -> יותר מכוניות = יותר מיסים.

לגבי גיל הרכב, לדעתי שנתיים זה סביר. ירידת הערך בחו"ל היא חדה, ולכן המכס על רכב שעלותו נמוכה יותר, הוא נמוך יותר כמובן.

אתה פספסת את הכוונה שלי. גם ככה יש רגולציית יתר שמעוותת את השוק. שימכרו מכל מי שרוצה למכור לכל מי שרוצה לקנות. למה שהמדינה תתערב בזה?

אותו כנ״ל לגבי יבוא רכב משומש. למה שהמדינה תחליט לי באיזה גיל לייבא את הרכב ? רכב בן 10 (מודל 2003 להזכירכם) בשום אופו אינו מיושן באורח בלתי בטיחותי. אם אני רוצה גרוטאת אלף יורו בזול ועוד לפרנס מוסכים מקומיים, למה לא?

כדי שלא יישבר שוק המשומשות של הליסינג? למה אני צריך לתמוך בגב שלי ברווחים של אלדן ו ניו קופל?

פורסם
למה? היום יש תחרות בין מוכרי היד ראשונה 0 ק"מ.

כמה שיותר "דילרים", הם יצטרכו "להילחם". אפשר גם לבלום הצלבות של דילר וליסינג.

מי שמחפש מלחמה, ימצא שלום הזוי במקומה... אף אחד לא ירצה להילחם אם יש חלופה טובה יותר עבור הכיס של כולם.

פורסם

המחיר שוק, זה המחיר שבו המוצר נמכר. כנראה שהמחיר היום הוא מספיק טוב לטענתך. יכול להיות. אם כך, אני מציע לא לעשות כלום.

משכנתא זה קל

פורסם

הוצאת את כל מה שאמרתי מהקשרו באופן מוחלט.

אתה זוכר את כלבוטק על המזון לבעלי חיים והבלגאן של קרטל המחירים שהיה שם (או שזה היה בחדשות? לא זוכר בדיוק)?

כשתיכנס מעט תחרות זרה, או משהו שיכול להשפיע על המחירים, מישהו ימצא את הדרך ליצור קשר עם כל האחרים ולגרום לכך שהם לא יפסידו כסף.

בדיוק כמו שאני קיבלתי טלפונים מעניינים לגבי זה שאני מוכר בר מסויים במחיר נמוך מדיי, ועוד כמה תקריות בסגנון הזה.

כולם יעדיפו לשתף פעולה ולהרוויח אותו הדבר, מאשר *להיכנס למלחמה שבה הם רק יפסידו*.

*= ההיגיון המעוות שקיים בארץ.

פורסם
יש איזו רוח שנושבת אצל השר כץ, בנוסח "כחלוניזם", שבמסגרתה הוא כנראה מבקש להראות כמי שמיטיב עם הציבור.

אני מניח שלרוב משתתפי הפורום הזה יש רעיונות כיצד ניתן, ללא פעירת בור תקציבי משמעותי, להקל על האזרח - בפרט שהמדיניות עד היום היתה "הכל אסור, חוץ ממה שבפירוש מותר".

אני אתחיל ותמשיכו איתי, אולי יצא מזה משהו :

או שלא קראת את החוק אף פעם או שאני לא יודע מה, כי מה שכתבת כאן ברורו אין לו אחיזה במציאות:

1. אין איסור של יבוא אישי לרכבי דיזל, עד 1993 לא ניתן היה בכלל לייבא או לרכוש בישראל רכב פרטי דיזל.

2. אתה אומר דבר והיפוכו: יבוא אישי מוגדר בחוק לשימוש אישי ומשפחתי, רכב מסחרי משמש לצורכי עסק. לכן זה לא קיים לפי החוק הנוכחי.

3. אני מניח שהמדינה מגבילה משתי סיבות: הראשונה כדי שהמכוניות שיעלו על הכביש מדי שנה ויתווספו לאלה הקיימות כבר יהיו בטוחות יותר, מזהמות פחות ויצעירו את צי הרכב (בממוצע הגיל). בהקשר הזה רכב אספנות הוא תחביב ותרבות מוטורית והמדינה מעודדת את זה וטוב שכך.

4. ביזור סמכויות מעמדה מספר 1 כבר בוצע, למשל הבדיקות לרכב ביבוא אישי נערכות במכוני הרישוי ולא בעמדה 1.

5. זה שהם לא נוסעים על הכביש זה לא אומר שצריכה להיות הפקרות, פעם בשנה צריכה להיות ביקורת וזה סביר. לגבי המסור שאל במשרד המסורים 8)

• תוכן חדש...