Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חולה על השאלות האלה :)

חבר, מה יעזור לך לנסוע במהירות הכי חסכונית אם ברמזור הבא אתה תשרוף את כל מה שחסכת?

רוצה לחסוך? תתחיל להסתכל הרבה קדימה (זה גם יתרום הרבה לבטיחות), חפש דברים שיגרמו לך להאטה ועזוב גז הרבה לפני, הנסיעה הכי חסכונית שלך היא זו שבה השתמשת הכי פחות בבלמים!

ובינינו, נניח והמהירות החסכונית ביותר היא 90 קמ"ש, נראה לך הגיוני לנסוע עד טבריה ב90? בשביל לחסוך מה? 20 שקל?

זרום עם התנועה וצפה קדימה - זו הדרך לחסוך דלק, מצא את הנקודה בדוושת הגז שבה הרכב מרגיש בנח וזרום (ברכב שלי זה בסביבות ה120 קמ"ש, כמובן שאפשר גם לנסוע ב90 קמ"ש אבל אנחנו לא בהולנד, וכל עליה קטנה תגרום לבזבוז.

הכל תלוי ביחסי ההעברה בגיר שלך ולכח המנוע.

בקשר להילוכים, ברוב הרכבים האוטומטיים עד השנים האחרונות היו רק 4 הילוכים.

ברכבים מודרניים תמצא 5 הילוכים בעיקר ברכבים קטנים, כי היצרן תכנן אותם לאיזורים עירוניים, ברכבים משפחתיים מודרניים תמצא 6 הילוכים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן,אתה תשמע את המנוע מאמץ ורועד.זה קורה בגיר ידני במידה ומעבירים הילוכים מוקדם מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הבנתי איך התגובה האחרונה שלי הביאה אותי לפה מקפיץ את השאלה:

אם הילוך גבוה= סלד נמוך במהירות גבוה=פחות צריכת דלק-> למה יש רק 5 הילוכים ברוב המכוניות?

פורסם

צריך הבנה בסיסית בפיזיקה ובאופן פעולת המנוע. ככלל אצבע המהירות החסכונית ביותר בנסיעה ממושכת במישור היא המהירות הנמוכה ביותר שהמנוע סובל בהילוך הגבוה ביותר. יש מכוניות עם גיר רציף כך שיש להן הרבה יותר מחמישה הילוכים. השאלה היא רק מהו היחס הגבוה ביותר.

קצת פיזיקה:

במישור במהירות קבועה הכוחות העיקריים שפועלים על הרכב: התנגדות האוויר (גוברת מאוד ככל שהמהירות גבוהה יותר) והמנוע (שמפעיל כח על הכביש באמצעות הגלגלים)

יחס העברה גבוה יותר יגרום לכך שכח המנוע לא ישתווה להתנגדות האוויר בתחום היעיל שלו.

למרות זאת יתכן יחס קצת יותר חסכוני מההילוך הגבוה ברכב מסויים בשל שיקולים אחרים (רכב צריך לנסוע גם בעליות לא רק להיות חסכוני במישור).

• תוכן חדש...