Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתפלא, אבל מצד אחד הסטיגמה על נהגי מונית אינה מיוחדת לישראל אלא מקובלת במקומות רבים בעולם. מצד שני, מידת מעורבותם בהתנגשויות קשות הינה נמוכה יחסית, כך שבאמת ייתכן שהסטיגמה לא נכונה. רוב הדברים שנהגי מוניות עושים שמרגיזים את הנהגים הינם בוטים ולא תרבותיים, אבל לא מאוד מסוכנים, וגם על הסיכונים שהם נוטלים הם מפצים לפחות חלקית בדרכים אחרות.

אגב, הנקודה החשובה ביותר בסרטון התפספסה עד עכשיו, והיא התאמת המהירות לשדה הראיה של הנהג. ניתן להשים לב שהילד מגיח מאחורי פינה או מן מחצלת בצד הרחוב. הבעיה היא שהנהג לא מסוגל לראות את האנשים שמעבר לפינה, וגם הם לא יכולים לראות אותו.

בנהיגה, מהירות הנסיעה צריכה להתאים למרחק הראיה. אם אפשר לראות 50 מטר לפנים, אז צריך לנסוע במהירות שמאפשרת לעצור (בבלימת חירום) במרחק קצר יותר; נגיד, 45 מטרים בערך. כמובן שמרחק העצירה צריך לכלול גם את זמן התגובה שהוא בערך שניה אחת.

הבעיה כאן ובהרבה מקומות אחרים היא שיש מקומות שלא רואים. "חוכמת הכביש" האמתית אינה בלנהוג לפי מה שרואים אלא לפי מה שלא רואים. השיטה פשוטה: תנהג לפי מה שאתה רואה, ואיפה שאתה לא רואה - תניח שהכל יכול לקרות והתאם את מהירות הנסיעה, ואת מיקום הרכב בכביש בהתאם.

בתנאים כאלו, שבהם ישנם רכבים עומדים שיכולים להסתיר הולך רגל נמוך (ילד מתחת לגיל 10) יש לנסוע במהירות שהיא אטית מבחינה אבסולוטית כדי שגם את תתרחש פגיעה היא לא תגרום לנזק. אין בושה לנסוע גם 10 קמ"ש היכן שצריך, וכיון שבדרך כלל מדובר בקטעי קצרים בדרך לא מדובר על עיכוב כלשהו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכיר את המקרים האלה טוב מאוד. אני גר ממול לבית כנסת וכל יום פוקדים אותו יחד עם המתפללים עשרות זאטוטים קטנים שמשתוללים ברחבה של בית הכנסת שגובל בכביש דו סטרי די עמוס בשעות אחה"צ, ולא פעם אני רואה איך ילדים קטנים פשוט מתפרצים לכביש מבלי להסתכל בכלל ימינה או שמאלה. ילדים יושבים על קצה המדרכה, משחקים תופסת על הכביש, מתחבאים מאחורי מכוניות עומדות (כשהם נמצאים על הכביש - הילדים) וכל זה מבלי שההורים שלהם בכלל יוכלו להשגיח עליהם (כי איך לא? הם עסוקים בעבודת אלוהים).

הכל מתחיל ונגמר בחינוך, ההורים לא מחנכים את הילד שלא להתפרץ לכביש בגלל שנוסעות בו מכוניות, ופגיעה של מכונית גם ב-30 קמ"ש בילד שהגובה שלא לא עולה על מטר יכולה להסתיים רע מאוד. וקרו מקרים של "כמעט ו.."

מזל שהנהג מונית נסע לאט, והיה מספיק רגוע כדי להסביר לילד מה הוא עשה.

רק מוכיח עד כמה חשוב לנסוע לאט באזורים צפופים.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם
אני מכיר את המקרים האלה טוב מאוד. אני גר ממול לבית כנסת וכל יום פוקדים אותו יחד עם המתפללים עשרות זאטוטים קטנים שמשתוללים ברחבה של בית הכנסת שגובל בכביש דו סטרי די עמוס בשעות אחה"צ, ולא פעם אני רואה איך ילדים קטנים פשוט מתפרצים לכביש מבלי להסתכל בכלל ימינה או שמאלה. ילדים יושבים על קצה המדרכה, משחקים תופסת על הכביש, מתחבאים מאחורי מכוניות עומדות (כשהם נמצאים על הכביש - הילדים) וכל זה מבלי שההורים שלהם בכלל יוכלו להשגיח עליהם (כי איך לא? הם עסוקים בעבודת אלוהים).

הכל מתחיל ונגמר בחינוך, ההורים לא מחנכים את הילד שלא להתפרץ לכביש בגלל שנוסעות בו מכוניות, ופגיעה של מכונית גם ב-30 קמ"ש בילד שהגובה שלא לא עולה על מטר יכולה להסתיים רע מאוד. וקרו מקרים של "כמעט ו.."

פחות מסכים , ככה זה ילדים. כמו שזה קרה בשכונה כזאת אתה יכול להיתקל במצבים כאלה גם בצהלה..

ילדים עד גיל מסויים לא חושבים במצבים כאלה , והחינוך של ההורים לא תמיד עוזר

פורסם

הנסיעה לאט הצילה את הילד,ושוב חבל שההורים שלו התנהגו בחוסר אחריות ולא לימדו אותו לא להתפרץ לכביש.

וממש כל הכבוד לנהג שהסביר לילד שמה שהוא עשה מסוכן. מקווה שלפחות הילד למד ולא יחזור על זה בפעם הבאה.

פורסם

בתנאים כאלו, שבהם ישנם רכבים עומדים שיכולים להסתיר הולך רגל נמוך (ילד מתחת לגיל 10) יש לנסוע במהירות שהיא אטית מבחינה אבסולוטית כדי שגם את תתרחש פגיעה היא לא תגרום לנזק. אין בושה לנסוע גם 10 קמ"ש היכן שצריך, וכיון שבדרך כלל מדובר בקטעי קצרים בדרך לא מדובר על עיכוב כלשהו.

מסכים מאוד,למרות שלפעמים אפשר לפגוע גם במהירות איטית,תלוי מאיזה מקום הולך הרגל מופיע,אלא שאם נוסעים בזהירות

אז גם חומרת הפגיעה היא לא גדולה.

פורסם

ואו איזה מקרה קרוב, מספיק אפילו שהנהג היה על רכב אחר עם קורות עבות יותר או ראש קצת יותר ימינה וזה יכל להגמר עם הילד מתחת לגלגל .

פורסם
באמת כל הכבוד לנהג!!

לא בטוח שהייתי יכול להגיב ככה :oops:

פשוט צריך לנסוע לאט יותר באזורים כאלה.

פורסם
ואו איזה מקרה קרוב, מספיק אפילו שהנהג היה על רכב אחר עם קורות עבות יותר או ראש קצת יותר ימינה וזה יכל להגמר עם הילד מתחת לגלגל .

כן,אבל כמו שכבר אמרו כאן,הנהג נסע מספיק לאט כך שהספיק לבלום בזמן וגם אם הוא היה פוגע בילד זה היה נגמר אולי במכות בשות

ולא פציעה חמורה.

פורסם

לי זה קרה בשיעור האחרון בבוקר של הטסט :shock:.

זה יום שישי בבוקר, שני ילדים עמדו ליד מעבר חצייה שמצדו השני בי"ס.

ראיתי אותם מרחוק והאטתי מראש.

כשהגעתי למרחק של 5 מטר מהמעבר, הילד שהיה בגבו אל הכביש עשה 180 ורץ לתוך הכביש בלי להסתכל.

דפקתי ברקס ונעצרתי מבלי לגעת בילד.

המורה נהיגה אפילו לא הספיק להזיז את הרגל שלו לכיוון הבלם והביט עליי במבט של "איך לעזאזל הספקת לעצור".

מאז כל פעם שאני רואה ילדים בקרבת הכביש, אני מאט באופן טבעי ומנסה לשמור אותם בשדה הראייה שלי למקרה שהם יתפרצו לכביש.

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

מאז כל פעם שאני רואה ילדים בקרבת הכביש, אני מאט באופן טבעי ומנסה לשמור אותם בשדה הראייה שלי למקרה שהם יתפרצו לכביש.

כמו שצריך. להיות מוכן ודרוך לכל תרחיש ולפעול בהתאם.

• תוכן חדש...