Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע מעט מאוד, אבל בכל זאת יצא לי לראות הרבה "כמעט תאונות" ועבירות מסוכנות של נהגים.

גם בי כמעט והתנגשו פעמיים במהירות גבוה נהגים פשוט מפגרים.

אבל יש תופעה של האוטובוסים, שכשהם עוצרים בצד להורדת/העלאת נוסעים, הם חוזרים לנסיעה בלי להסתכל בכלל.

הם פשוט גולשים לנתיב הימני בלי להסתכל, ואחרי זה ממשיכים וחותכים גם לנתיב השמאלי.

לדוגמא לא מזמן אני נוסע בכפר סבא, כביש דו נתיבי חד סטרי, בצד ימין יש תחנת אוטובוס כך שיש לי 2 נתיבם פנויים ומצד ימין יש תחנת אוטובוס.

אני עובר לשמאלי כי אני יודע שהאוטובוס עשוי תכף להתחיל בנסיעה, והאוטובוס מחליט לשים פול גז ולעבור לנתיב הכי שמאלי תוך כדי שהוא חותך אותי.

היה ממש קרוב ללפגוע בי כי הוא אפילו לא הסתכל, רק הצופר הציל אותי.

וזאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לי.

מה עושים עם הדבר הזה? האם זה פשוט חוסר מזל שזה קרה לי פעמיים למרות שאני לא נוסע הרבה או שזה באמת ככה?

פורסם

ככה זה כשאתה נוסע על רכב ענקי,גם אני נתקלתי בזה,במיוחד כשהם עוזבים את התחנה,מה לעשות?

להוריד מהירות ולהתכונן אליו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדרך כלל אחרי האוטובוסים של אגד יש מס' טלפון "איך אני נוהג"

מנסיון , אני יודע שמטפלים היטב בנהגים שסרחו.

תלונה אחת ועוד תלונה ועוד תלונה, הנהגים האלו יפגעו במקום שהכי כואב להם.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

3 ספרות אמצעית של האוטובוס+ מס קוו ושעה , אתה תדע מי הנהג - במידה ויש ואתה רוצה להתלונן , או שיש פגיעה זה הפרטים הראושנים שאתה חייב לרשום (לא חסר נהגים שיברחו לך) או אם אתה רוצה להתלונן

פורסם

מעצבן.

במיוחד כשהם עושים את זה כשאין שום סיכוי שהם מסוגלים להאיץ מבלי לגרום לי לבלם חזק.

תמיד כשאני מתקרב למפרצים ובהם אוטובוס אני בהיכון על הצופר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
בדרך כלל אחרי האוטובוסים של אגד יש מס' טלפון "איך אני נוהג"

מנסיון , אני יודע שמטפלים היטב בנהגים שסרחו.

תלונה אחת ועוד תלונה ועוד תלונה, הנהגים האלו יפגעו במקום שהכי כואב להם.

כיצד פועלים מול אותם נהגים?

מה הסנקציות?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הם יודעים שאף אחד לא יתן להם להשתלב אם הם יחכו בנימוס.

חוץ מזה, בישראל כידוע זכות הקדימה שייכת למי שיש לו יותר גדול, והמוטו בכביש הוא "המעז מנצח".

V5

פורסם

שמע מצד אחד זה לא תקין.

באמת שרציתי לרצוח נהג אוטובוס שכמעט העיף אותי לאלף עזאזל (ועוד אני במסחרית, ענקית) כשהוא חתך צומת ענקית בז'בוטינסקי 3 שניות לאחר שהיה לו אדום בסביבות ה70 קמ"ש.

מצד שני, ביציאה ממפרצי תחנות- הוא רכב ארוך, איטי, מלא בהסחות דעת, בעל מסלול משמים, קבוע ולחוץ בזמנים.

תמיד תהיה מודע לזה שהוא נכנס ויוצא ממפרץ כל דקה, אלף פעמים ביום.

נורא קשה תמיד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, וכמעט בלתי אפשרי להשתלב בתנועה בכל מקרה.

כמעט תמיד הוא יגרום למישהו להאט כשהוא יוצא מהמפרץ. אין תירוץ לכל התפרצות או לדברים מוגזמים, אבל אני פשוט מסתכל על זה בצורה חיובית כמה שאפשר..

זה רכב ציבורי שחייבים לעודד את הקיום שלו. צריך למרות הכל לתת לו את הכבוד ולעתים לתת לו לצאת מהמפרץ ולעזור לו להשתלב לאן שהוא מבקש, כי סה"כ הוא מסיע 50 אנשים ואני רק אחד ברכב.

פורסם
כיצד פועלים מול אותם נהגים?

מה הסנקציות?

ל'

זה מתחיל בבירור משמעתי, פעם שניה יכול להיות השעייה ליום יומיים, מעבר, זה כבר פוגע כלכלית (קנסות וכו' ואף פיטורין)

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

עד כמה זה חוקי לקנוס עובד?

עד כמה שידוע לי על פי חוק יש יסור, גם אם עובד חותם על כך בתחילת עבודתו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

האוטובוסים האלו לוקחים בחשבון שעם הם עוברים נתיב, פרייבט קטן לעומתו איך הוא ימנע מהאוטובוס לא לתת לא להכנס?

כנראה הם לוקחים בחשבון את המשוואה הזאת ופשוט נכנסים לנתיב שבא להם, גם אמרו פה משהו מאוד נכון באנשים גם לא נותנים לאוטובוסים להכנס לנתיב שלהם בנימוס, אין להם ברירה אלא להכנס מתי שיצליחו עם כמה שפחות להפקריע לנהג שמגיע באותו נתיב

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

כשאני ב MODE של נוסע אוטובוס, אני הרבה פעמים בוחן את עבודת הנהג בשעה שהוא משתלב חזרה מהמפרץ לנתיב הנסיעה. ברוב המוחלט של המקרים הנהג מתעסק עם מתן/קבלת כסף מנוסע בעת ביצוע ההשתלבות ואינו מרוכז במאת האחוזים במה שקורה מסביבו בכביש וזו בעיה. יש הטוענים שמדובר במיומנות נרכשת ואין בזה שום פסול, אני טוען שזה בולשיט כי על ההתנהלות שלהם אל מול שאר הנהגים מסביב אנחנו דנים כאן. באותה מידה אני גם יכול לטעון ששימוש בסלולרי תוך כדי נהיגה הוא מיומנות נרכשת.

נהג צריך עיניים על הכביש/מראות ולא על הנוסע/מכונת הכרטוס/פורט. באופן כללי, מאז כניסת ה"רב-קו" אני מייחל ליום בו הנהגים יתעסקו נטו בנהיגה.

פורסם
ככה זה כשאתה נוסע על רכב ענקי,גם אני נתקלתי בזה,במיוחד כשהם עוזבים את התחנה,מה לעשות?

להוריד מהירות ולהתכונן אליו.

היציאה של נהג האוטובוס מן התחנה היא עניין בעייתי ביותר, גם כיון שהוא בדרך כלל עדיין מתעסק עם הנוסעים והכסף שלהם. כמו כן יש להתחשב בשטחים המתים בשדה הראיה שלו, ובמקום המוגבל שנוצר בחלק מן התחנות העמוסות יותר.

הפתרון מצד נהג הרכב הפרטי:

א. התרכזות והשגחה באוטובוס. ניתן להבחין בהטיית הגלגלים חזרה לעבר הכביש, בעשן יוצא מהאגזוז ובטון המנוע ואף לשמור על קשר עין עם נהג האוטובוס דרך המראות הגדולות ואזור החלון הגדול ולראות האם הוא סיים לטפל בנוסעים שעלו לאוטובוס או סגר את הדלתות.

ב. האטה קלה, רגל על (או מעל) דוושת הבלמים לקראת החליפה על פני הנהג.

ג. להתרחק מהאוטובוס על ידי היצמדות לצדו הרחוק של הנתיב והימנעות מנסיעה במקביל לרכב אחר משמאל כדי לשמור נתיב "מילוט" ואם ניתן אז לעבור נתיב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יוצא לי לנסוע כמעט כל יום בתחבורה ציבורית, ולאחר שהאוטובוס עוצר ברציף תחנה בין עם זה בעיר או בבינעירוני לאחר העלאת הנוסעים הוא מתחיל את הנסיעה מבלי להעיף מבט בכלל במראות. פשוט עוזב את הרגל מהברקס ולוחץ על דוושת הגז כאילו הוא לבד בכביש, תוך כדי שהוא מתעסק עם הנוסעים שעלו בהחזרת עודף\תפעול הרב קו. כמה סיטואציות כאלה קרו כאשר משאיות סמי ופול טריילר דוהרות בכביש ופתאום צץ אוטובוס מולן. כך נהג האוטובוס מעמיד בסיכון את כל יושבי האוטובוס מפני פגיעה.

גם כשרואים אוטובוס עוצר ברציף, צריך להתרחק ממנו ולהיזהר שלא יתפרץ לך לנתיב ולך לא יהיה לאן לברוח וזה יגמר בפגישה.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

• תוכן חדש...