Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף שבוע טוב לכולם.

בשיטוטי בפייסבוק, נתקלתי בפוסט של בחור המספר על מקרה שבו נקלע לזירת תאונה בעת שהיה רכוב על אופנוע, שבה נפגע הולך רגל מרכב אחר, ושנים לאחר מכן הואשם בגרימת הנזקים להולך הרגל.

הסיפור מתחיל לא טוב, ונגמר לא טוב:

לטובת אלו שאין להם פייסבוק:

האם מדינת ישראל החליטה לחסל את דרורי בועז?

ביום 15/08/1989 נפגע הולך רגל מפגיעת מונית בתל אביב. המונית נמלטה מהמקום.

אני, דרורי בועז, שרכבתי על האופנוע שלי מאחורי המונית, ניסיתי לבלום ואבדתי את השליטה על האופנוע שהחליק על הכביש. לצערי הרב, עקב טעות של חברת הביטוח שלי, לא חודש הביטוח בזמן וכך יצא שנקלעתי למקום התאונה ללא ביטוח בר תוקף.

הבחור שנפגע פונה על ידי אמבולנס ואני נחקרתי בשטח על ידי שוטרים בוחני תאונות ששחררו אותי לדרכי ללא כל אשמה או חשד לגרימת התאונה. לא נפתח לי תיק פלילי, לא נחקרתי במשטרה, לא כל שכן חקירה תחת אזהרה.

תיק התאונה במשטרה נסגר, הודעה ברוח זו הועברה אלי ואני שמתי את המקרה מאחורי.

מאז לא עליתי יותר על רכב דו גלגלי והאופנוע קשור עד עצם היום הזה לעץ הסמוך למחסן שלי.

המשכתי לחיות את חיי בשקט, נישאתי ונולד לי ילד.

לאחר כשבע שנים מיום התאונה, דפק על דלתי שליח והגיש לי תביעה על סך של למעלה משני מליון ₪ כתביעת שיבוב מטעם חברת "קרנית". קרנית מקבלת אחוזים מכל ביטוח חובה בישראל ופועלת למען מקרים בהם נדרש כיסוי כספי לנפגע בתאונת דרכים אשר אינו מבוטח.

אינני מאחל לשונאי הגדולים את התחושה הנוראה שנכנסה לביתי עקב תביעה זו, חברת קרנית החליטה כי אני פגעתי בהולך הרגל, אני גרמתי לו פגיעות גופניות ולכן אני צריך להשיב לחברת קרנית את הסכומים האדירים אשר שולמו לצורך הטיפולים בבחור המסכן שנפגע.

לכל אורך שבע השנים הללו, מאז התאונה ועד לקבלת התביעה נגדי, לא ידעתי שקרנית מתכוונת לבוא אלי בתביעה, כל ההסדרים עם הנפגע נערכו מאחורי גבי. היתי בהלם מוחלט.

לקח לי יותר מחודש להתאזן נפשית מחדש, לשכור עורך דין ולגבש הגנה ראויה. ראוי לציין שכל החומר המשטרתי מושמד לאחר כחמש שנים ולא היו בידי כל אישורים ו/או דוחות משטרתיים לגבי התאונה.

הפתעה גמורה, שוק והלם, סכומי עתק ומשפחה צעירה שנאלצת להלחם על חייה.

לצורך המשפט בבית משפט השלום בתל אביב, נאלצתי לשלם סכומים אדירים לעורכי דין, נאלצתי להביא עדים מחול על חשבוני, עד המפתח שלי נפטר כשנה בטרם המשפט. הרגשתי רע מאד אבל ניצחתי במשפט.

להלן קישור לפסק הדין http://www.law4all.co.il/PsakDinShow.asp?RowID=17562

כפי שניתן להבין מפסק הדין המצ"ב, נפסקו לי 5000 ₪ הוצאות שהן טיפה בים ההוצאות האמיתיות שנדרשו ממני לצורך המשפט ההזוי הזה. רק כדי לסבר את האזן-המשפט הזה עלה לי למעלה מחצי מיליון ₪.

די לו לאזרח מן השורה, כדי לפול לבור עמוק מאד בשל משפט כזה: כל כספי ירד לטמיון ונכנסתי לחובות כבדים מאד. אשתי שנשאה לי כשנה קודם – נאלצה לסבול זאת אף שעדיין לא הכירה אותי כלל בזמן התאונה. נותרנו חסרי כל, כמו חיילים שאך השתחררו מהצבא, כל כספינו יצא על נהול מערכה משפטית נוראה.

לתומי סברתי שבכך תם הסיפור הנורא הזה ובעודי מלקק את פציעותי הכלכליות הקשות שהעמידה לי חברת קרנית, ערערה קרנית לבית המשפט המחוזי על פסק הדין. נקבע דיון מקדים להקראה ליום 22/12/2010. מכיוון שלא עמדו לרשותי הסכומים לשלם לעו"ד שינהל את הערעור, נאלצתי להוציא ממשפחתי סכומים גבוהים כדי לזכות ביצוג הולם בבית המשפט.

עורך דיני מסר לי שמדובר בדיון מקדים בלבד שאינני צריך להופיע בו ואם יעלה הצורך וימשך הדיון בנושא – אבוא לבית המשפט לדיונים הנוספים. לצרך הדיון המקדים נשלח עורך דין זוטר מטעם משרד עורכי הדין ששכרתי את שרותיו.

בשעה עשר לערך, התקשר אלי עורך הדין הזוטר מאולם בית המשפט. לדבריו המגומגמים הבנתי שחלה התפתחות בלתי צפויה בתיק, מסיבה שעדיין אינני יודע את טיבה החליטו השופטות בבית המשפט המחוזי לזמן אותי מייד לאולם בית המשפט. עזבתי הכל והתיצבתי באולם, עורך הדין היה ירוק ורעד מפחד. השופטות פנו אלי והסבירו לי שכדאי מאד שאגיע לפשרה עם חברת קרנית שאחרת ובמידה ויתקיים דיון אצא בענישה כבדה ביותר. היתי בהלםֹגם עורך דיני היה בהלם מוחלט, ניסיתי לדחות את ההחלטה למועד מאוחר יותר ללא הועיל. לאחר דין ודברים החליטו השופטות על פשרה בסכום של 100000 ₪ שישולמו כל חודש במשך חמש שנים ללא ריבית והצמדה = 1600 ₪ בחודש.

למען האמת לא עיכלתי באותו מעמד חפוז וחסר לב את המתרחש באולם, לא הבנתי מה קורה מסביבי, הרגשתי לחץ בחזה ופחד רב. עד היום אינני מבין מה גרם לבית המשפט המחוזי להפוך את הקערה על פיה ולא שמתי לב כלל כי הוטלה סנקציה מטורפת על איחור בתשלומים, היתי בהלם גמור וגם עורך הדין שלי נראה מפוחד ומושפל, הוא עמד בצד ולא התערב בהחלטה המהירה שהקריאו השופטות לכתבנית. לא הבנתי באותו מעמד על מה אני חותם, לא הבנתי את חומרת הסנקציה לתשלום ולא העזתי לדבר. האיומים המפורשים שהציגו לי השופטות על הענישה החריפה שאקבל אם אמשיך בדיון לא משו מראשי. הדבר היחיד שרציתי היה פשוט לברוח מהמקום הזה.

עלותו המטורפת של המשפט הראשון והסבל הרב שנגרם למשפחתי הצעירה בשל כך, לא עזרו לי לקבל החלטה נכונה. חתמי והסכמתי לפשרה מתוך הלם ופחד.

התחלתי לשלם ולהעביר כספים לחברת קרנית. בכדי לסיים את העניין במהירות ולצאת מהר מההתחייבות הזו שנכפתה עלי, העברתי לחברת קרנית בשנה הראשנה סכומים העולים על 50000 ₪ . אולם אחד מהתשלומים שהעברתי בדאר לחברת קרנית – לא הגיע ליעדו ולא נקלט אצל עורך הדין של קרנית במערכת התשלומים שלה וכך יצא שעורך הדין של חברת קרנית קפץ על המציאה והפעיל נגדי את מלוא כובד משקלה של הסנקציה שנתנו לו השופטות בבית המשפט המחוזי:

כל יתרת החוב בתוספת 60000 ₪ הוצאות לעורך הדין הועברו לגביה מיידית בהוצאה לפועל.

וכך יצא שלאחר ששילמתי 50000 ₪ בשנה הראשונה – אני חייב כרגע 170000 ₪ בהוצאה לפועל.

אספתי את כבודי ומעט הכסף שהצלחתי לארגן וערערתי להוצאה לפועל. הערעור נדחה.

פניתי שוב לערעור בערכאה גבוה יותר, עורך הדין הכין כתב ערעור אולם לא יכולתי לעמוד בתשלום הכופר שדרש בית המשפט לצורך הדיון.

כל כספי אזל ואין ביכולתי לשלם עבור דיונים נוספים, מעבר לכך גם אבדתי את אמוני במערכת המשפט ולא נראה לי שרשם ההוצאה לפועל יעז לצאת כנגד הסנקציה חסרת הפנים שהעמיד לי בית המשפט המחוזי בתל אביב.

תוצאה:

חברת קרנית עקלה את כל חשבונות הבנק שלי, את כל קופות הגמל והפנסיה, את כל מעט מחסכונותי, את כלי הרכב שברשותי. אשתי מסרבת לחיות איתי ומשפחתי מתפרקת, אני נמצא בלחץ נפשי רב מאד.

היום קבלתי רשימה של הגבלות נוספות מטעם ההוצל"פ:

אין לי רשיון נהיגה, אין לי דרכון ואפשרות לצאת מהארץ, אין לי אפשרות לנהל חשבון בנק, אני מוגבל בבנק ישראל, אין לי אפשרות לנהל עסק או להיות שותף בעסק.

אינני יכול להמשיך לשלם את הסדר החוב שקבע לי הבנק, אבדתי את כל זכויותי הביטוחיות בביטוח החיים שלי, אבדתי את כל זכויותי בבטיחוים המשלימים של קופת חולים מכבי.

אין לי אפשרות וכסף לשלם מזונות לאשתי הראשונה ותלוי נגדי צו מעצר ל 21 יום בשל כך.

אני מלא כעס וזעם, אינני יכול להמשיך לתפקד, אינני יכול להמשיך לעבוד והגרוע מכל – אינני מבין מדוע מתנהלת מדינת ישראל בצורה כזו נגדי, הכין חטאתי? מה פשעתי? מדוע מבקש בית המשפט בישראל לחסל את דרורי בועז?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזעזע, פשוט מזעזע.

פתאום אני מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמי על כל הפעמים שצרחתי על בת דודתי שלא תעלה על הכביש בלי ביטוח.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מה שלא ברור בכל העניין של מפרסם הפוסט הוא אותה "טעות של חברת הביטוח". אז הם עשו טעות וזהו, פטורים מכל אחריות? אם הבנאדם העביר תשלומים לחברת הביטוח עבור אותה תקופה ולאופנוע היה "טסט" בתוקף ובאותו הזמן התרחש אותו תרחיש ביטוחי, הוא אמור להיות מכוסה (וזה בהנחה ואכן היתה אצלם טעות, אין לנקודה הקריטית הזו שום התייחסות בהמשך וזה קצת תמוה).

מתוך הפס"ד -

כמו כן, אין מחלוקת כי באותה עת ובמקום התאונה, הנתבע רכב על אופנוע מ.ר. 482965 שהיה בבעלותו ללא ביטוח לפי פקודת הביטוח ולא היה לו ביטוח שכיסה את שימושו ברכב.
פורסם
מה שלא ברור בכל העניין של מפרסם הפוסט הוא אותה "טעות של חברת הביטוח". אז הם עשו טעות וזהו, פטורים מכל אחריות? אם הבנאדם העביר תשלומים לחברת הביטוח עבור אותה תקופה ולאופנוע היה "טסט" בתוקף ובאותו הזמן התרחש אותו תרחיש ביטוחי, הוא אמור להיות מכוסה (וזה בהנחה ואכן היתה אצלם טעות, אין לנקודה הקריטית הזו שום התייחסות בהמשך וזה קצת תמוה).

מתוך הפס"ד -

יתכן שמפרסם הפוסט החסיר פרטים מסוימים בנוגע ל"טעות" הזו, אך מה שברור פה זה שביטוח בתוקף, לא היה לו.

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

ללא מילים בנוגע למקרה. אני רק שאלה:

האם חברת ביטוח רשאית להתנער במקרה ואחד הפרטים שנמסרו לחברה אינם מדויקים?

לדוגמה - צבע רכב. במקום כסוף, נרשם אפור עכבר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
ללא מילים בנוגע למקרה. אני רק שאלה:

האם חברת ביטוח רשאית להתנער במקרה ואחד הפרטים שנמסרו לחברה אינם מדויקים?

לדוגמה - צבע רכב. במקום כסוף, נרשם אפור עכבר.

לא נראה לי. לדעתי זה מה שנקרא טעות בתום לב, וכל שופט בר דעת עם קצת שכל בין האוזניים יבין שמדובר באותו הדבר.

כמובן שאני לא עורך דין וזו רק דעתי.

סיפור מפחיד. אני מאוד מקווה שלא סתם קפצו על הבחור ויש יותר לסיפור הזה ממה שאנחנו יודעים כי המצב המתואר בו הוא לא פחות ממזעזע.

אם הכל אמת בסיפור והכל נובע מטעות של חברת הביטוח, אז אין מילה אחרת לתאר את זה מלבד מפחיד.

במצב שלו, הייתי בורח מהארץ גם אם הייתי צריך לשחות את כל הים התיכון.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

במצב שלו, הייתי בורח מהארץ גם אם הייתי צריך לשחות את כל הים התיכון.

+1

עצוב לשמוע, כל יום מתפרסם סיפור כזה או אחר בנוגע לרדיפה של תאגידים/חברות ביטוח/חברות סלולריות

על דבר שלכאורה הופעל נגד אזרח לאחר מספר שנים מיום המקרה/תאונה וכו'.

הכוח הנפשי שצריך בשביל תהליך שכזה הוא אדיר, אני הייתי נשבר עוד בחודש הראשון.

פורסם

הסיפור לא נשמע הגיוני, איך קרנית הגיעו דווקא אליו, האם לא נרשם בדו"ח תאונה שההולך רגל נפגע ע"י המונית?

בועז תיאר שהאופנוע שלו החליק, האם ייתכן שמירב הנזק להולך רגל נגרם ע"י האופנוע?

במקרה כזה אם הוא היה שומר מרחק מהמונית הוא היה מספיק לבלום בזמן, כנראה שהוא שלא שמר מרחק מספיק ולכן הוא נגרר לתאונה.

כמן כן מה הקטע שבאשמת חברת הביטוח לא חודש הביטוח? יותר הגיוני שבועז לא הודיע על רצונו לחדש, נכון שבדר"כ לחברת הביטוח יש אינטרס להודיע למבוטח שהביטוח עומד לפוג, אך היא לא חייבת לעשות זאת.

בועז רוצה להציג את הנושא באור קפקאי, אך לי נראה שהדבר לא בדיוק כמו שהוא מספר.

פורסם

לא נראה לי שזה הסיפור השלם, וזה גם בכלל לא הגיוני כל הסיפור הזה.

בכל מקרה יש מוסר השכל לסיפור, אם פצעתם בנאדם ואתם בלי ביטוח חובה תברחו מהארץ:-D .

פורסם

בלי להיות עו"ד, הסיפור הזה נשמע מאוד לא אמין.

לקח לי יותר מחודש להתאזן נפשית מחדש, לשכור עורך דין ולגבש הגנה ראויה. ראוי לציין שכל החומר המשטרתי מושמד לאחר כחמש שנים ולא היו בידי כל אישורים ו/או דוחות משטרתיים לגבי התאונה.

אז סמך מה אפשר לעשות הרשאה כזאת :/?

פורסם

למה הבחור לא תבע את הביטוח שלו מההתחלה, הרי הביטוח אשם בטעות שקרתה כאשר הביטוח לא חודש?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

מקרה קשה מאוד, קשה לעכל מה חוסר פראנואידיות גורם לבנאדם.

תמיד הורים שלי אומרים לי תתעד כל דבר, תשיג הכל בכתב, תמיד.

מקרה כזה יכול לגרום לבנאדם להתאבד. (מה שהמדינה עשתה לו זה שטויות, לפי התיאור גם הבית התפרק לו).

למה השופט לא מרחם עליו?

בסך הכל הוא כולה איבד שליטה, אני מאמין שגם למיון הוא לא הלך.

עם כל הכבוד שזה זירת התאונה, הבנאדם לא קשור בכלל, גם לא בעקיפין, אני רואה כל יום ושומע מחברים כל יום על קטנוע שמחליק והרוכב נפצע קלות.

אם הוא לא היה מחליק, והוא היה נוסע כרגיל, כנראה שהיום הוא היה חיי את החיים שלו וקם כל יום עם חיוך בבוקר.

שאני קורא מקרים כאלה זה רק מעודד אותי לחשוב (במידה ואני לא הפוגע) שאסור להתערב בכלום, הכי טוב לדחוף פול גז ולברוח.

פורסם

אני לוקחת בערבון מוגבל כל מה שמופץ ברשת הפייס בוק,

בתקופה האחרונה יש המון פרסום שקרי ולא אמין,

בדומה למייל זבל שנשלח למייל האישי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

1. ה"עקב טעות של חברת הביטוח" זה בולשיט.

אחריותו של הרוכב/נהג לוודא שברשותו ביטוח חובה.

לחברת הביטוח אסור לחדש ביטוח לשנה נוספת מבלי לקבל הוראה לכך מהמבוטח.

2. בפסה"ד השופט (בבימ"ש השלום) קובע:

22. נוכח האמור לעיל אני דוחה את התביעה מבלי לקבוע ממצא עובדתי באשר לזהות כלי הרכב שפגע בנפגע.

כלומר דחיית התביעה היא מחמת חוסר האפשרות לקבוע איזה כלי רכב פגע בנפגע.

3. הדבר העיקרי שמסריח פה (מאוד) הוא הגשת תביעה על ידי קרנית אחרי כמעט 7 שנים. למה חיכו עד רגע לפני סוף ההתיישנות?

4. מי שנוסע בלי ביטוח חובה הוא אידיוט.

(וגם מי שנוסע בלי צד ג', אגב)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...