Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז התחשק לי לנהוג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשרשור הזה אין שום מוסר השכל. אין כאן קונפליקט, ריב, עליות או מורדות. אין חדשות מסעירות. אם בעניינים כאלה חשקה נפשכם, אאלץ לאכזב אתכם ולומר - מוטב שתלחצו "הקודם", כי השרשור הזה סתם יבזבז את זמנכם. זהו סתם שרשור שנפתח כדי שאני אוכל לבטא את אהבתי לנהיגה, בידיעה שרובכם כנראה יסכימו איתי. וזהו.

היום לפני מספר שעות שעמם לי, והייתי טיפה עצבני מסיבה כלשהי. אולי זה קשור לעובדה שהייתי צריך לנסוע לחיפה, אבל התוכניות השתנו ובסוף לא יצא לי. ניגנתי קצת בגיטרה עד שנמאס, שיחקתי במחשב, הורדתי את הכלב. כל אלה לא הרגיעו אותי. רציתי לנהוג. לא היה לי יעד. רק לשבת מאחורי ההגה ולהפעיל דוושות של "מהר" ו"לאט".

מרים טלפון לאמא שלי ומתלונן: "אני רוצה לנהוג, אבל סתם ככה בלי סיבה?". אני אוהב להציק לאמא שלי בשאלות שהתשובה זהה לתשובה של חילוק באפס. "בירושלים יש כבישים מפותלים עם נוף יפה" השיבה. אם סמיילי כלשהו עבר לי בראש, זה היה הסמיילי הזה: :twisted:. אני חושב לעצמי "ירושלים את אומרת, מה?". טוב. שם מכנסי בד מרושתות כמו של הכדורסלנים, נעליים סגורות, מתניע ויוצא לדרך. לא הפעלתי מוסיקה, גם לא מזגן. רק חריץ בסאנרוף. האוויר בחוץ נעים, והוא נכנס מפתחי האוורור של המזגן גם ככה. עולה על כביש 4 ומשם ממשיך לכביש 1. מחליט לנסוע מ 471, יש פיתולים די משעשעים וגם נוף נחמד. החלטתי לפתור את התעלומה של "איפה 471 נגמר". אז פשוט נסעתי ישר. לא יצאתי בשום יציאה. הגעתי לירושלים. עיר יפה. אני מניח שבשלב מסויים השם השתנה מ 471 לשדרות שקר כלשהו, אבל לי זה לא שינה. רציתי לראות לאן אגיע. הגעתי לרחובות קטנים ועירוניים יותר. המגבלה כבר ירדה ל 50 קמ"ש. בשלב מסויים, הכביש פשוט נגמר. האפשרויות היו ימינה או שמאלה, כשהפניה שמאלה מלווה ברמזור. פניתי שמאלה, והתחלתי לנסוע לכיוון תל אביב. הצבתי לעצמי יעד חדש - להגיע הביתה לפני שחשוך בחוץ. מה שלא ידעתי, זה שהדרך חזרה מהנה הרבה יותר. הגעתי לכביש דו נתיבי מפותל במיוחד. עליות, ירידות, נוף, כל החבילה. לצערי הרב רוב הדרך היפה הזאת נתקעתי מאחורי דבילים שנתקעו על השמאלי במהירות בלתי חוקית של 50-70 קמ"ש. בשלב כלשהו הרמתי את משענת היד ושילבתי ל M כדי לדמות תיבה ידנית עד כמה שניתן. כשהצלחתי לברוח מהמוגלגים שנתקעו על השמאלי, האצתי, ומהר אל תוך הפניות. בלימות, קצת תת היגוי, האצות. היה תענוג. בשלב מסויים התחלתי להרגיש שהבלמים אומרים לי "מר בחור, חלאס, פה זה לא ברמבו". השתדלתי לבלום עם המנוע כמה שניתן כדי לתת להם להתקרר קצת בירידות. נראה לי שהקפתי את כל ירושלים, בגלל שהכביש הזה היה ארוך למדי ולקח לו זמן להסתיים. לא שאני מתלונן. בשלב כלשהו עליתי על כביש 1, העפתי מוגלגים מהשמאלי והגעתי למהירויות בלתי חוקיות בעליל. אתגר זה אתגר, וצריך להגיע לפני שחשוך. כך הסתיימה לה בערך שעה של נהיגה אגרסיבית ומעייפת, ובאמת שהתחלתי להתעייף. כבר נהגתי במשך 6+ שעות והתעייפתי פחות מהשעה הזאת, כי זאת הייתה שעה של ריכוז מירבי. בכל מקרה, הגעתי הביתה בשלום. שעה וחצי, טיפה פחות מ 130 ק"מ ע"פ מחשב הדרך. קצת יותר מרבע מיכל. אם הייתי יוצא מוקדם יותר, וודאי שהייתי ממשיך לים המלח. אבל את זה נשמור לפעם אחרת.

זהו, נרגעתי.

.Your average Notepad

פורסם

אהבתי את הסיפור,

והכי חושב שנרגעת !

גם אני לפעמים שאני עצבני יוצא לסיבוב של 10-15 דקות ברכב וחוזר הכי רגוע שיכול להיות,

כאילו שעישנתי משהו בדרך...

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אין דבר יותר טוב מזה, אם אני לא נוסע לפחות פעמיים בחודש בכביש בית אורן אני משתגע.

השתגעתי, נתראה בעוד 30-40 דקות :wink:

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
העפתי מוגלגים מהשמאלי והגעתי למהירויות בלתי חוקיות בעליל. אתגר זה אתגר, וצריך להגיע לפני שחשוך. כך הסתיימה לה בערך שעה של נהיגה אגרסיבית ומעייפת, ובאמת שהתחלתי להתעייף.

ידידי, מפחיד ליקרוא את מה שכתבת. החל מחצי השני של הטקסט אני הזדעזעתי כימעט בכל שורה שקראתי.

זה בדיוק מה שכתבתי היום בשרשור אחר פה בפורום על נהיגה אגרסיבית.

כתבת "העפתי מוגלגים מהשמאלי", אומנם מי שנוסע בשמאלי לא בסדר, אבל זה בשום פנים ואופן לא מצדיק מעשי ביריונות.

עוד לא אבדה תקוותי שהפורום מקנה בדיוק ההיפך מזה בתרבות הנהיגה.

בכל מקרה, הגעתי הביתה בשלום.

אני שמח שזה נגמר טוב. מקווה פעם הבאה לא תנהג בצורה כזאת בכביש ציבורי.

ראית במקרה סרט מהיר ועצבני 6 לאחרונה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^

הבהוב זריז בפנסים למי שמפריע לתנועה בנתיב השמאלי לא מסכן אף אחד. מי שמסכן את הכביש אלה החבר'ה הנחמדים שבוחרים להתנחל בשמאלי בלי סיבה.

תאמין לי שאני לא לוקח סיכונים על הכביש. כל עוד מרוכזים בנהיגה בלבד אפשר לנהוג בזריזות בלי להוות סיכון לאף אחד.

ככה מעבירים את הזמן!

מותר לשאול על מה אתה נוהג?

אאודי A1 ספורטבק.

לא בדיוק הכלי המושחז ביותר לנסיעות פאן, אבל כן אפשר להינות גם אם לא ברמות מטורפות.

.Your average Notepad

פורסם

לא נותן לי לערוך אבל אני רק מעדכן שנרגעתי, היום, ההנאה שבאיטיות.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
^

הבהוב זריז בפנסים למי שמפריע לתנועה בנתיב השמאלי לא מסכן אף אחד. מי שמסכן את הכביש אלה החבר'ה הנחמדים שבוחרים להתנחל בשמאלי בלי סיבה.

אם זה רק הבהוב - זה מיילא.

אתה צודק, מתנחלי הנתיב השמאלי לא בסדר ואין מה שיצדיק אותם. אבל זה גם לא מצדיק לבצע מהלכים מסוכנים בכביש.

אני רואה הרבה פעמים נהגים שרואים שמישהו לא זז משמאלי עוקפים מימין ואז חותכים את זה שנוסע לאט בשמאלי.

אני מקווה שאתה יודע להבדיל מנהיגה אגרסיבית לבין נהיגה מהירה/ספורטיבית.

אני מביא ציטוט של חן שלדעתי חשוב מאוד (משרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=481259):

לא רק שיש הבדל בין נהיגה ספורטיבית לנהיגה אגרסיבית, אלא שהן הפכים! אין בנהיגה ספורטיבית שמץ של אגרסיביות. היא הנהיגה העדינה, החלקה והמדויקת ביותר. מי שלא נוהג ככה - רק חושב שהוא נוסע מהר. נהיגה ספורטיבית, אגב, מקומה כלל לא בתוך תנועה של מספר כלי רכב, אלא בכבישים מפותלים בלבד ולכן נהג ספורטיבי לא אמור להיצמד ולעשות את הדברים האחרים. בכביש עם תנועה נוסעים כפי שצבי אמר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מעוניין להיכנס להגדרות. פשוט אתאר את הנהיגה שלי. מהר יותר מהמהירות המותרת. העברתי נהגים איטיים אל הנתיב שאליו הם שייכים. תקפתי אייפקסים כמו משיגנע כשהכביש היה פנוי. ולא, לא חתכתי נהגים / זגזגתי בין נתיבים כמו חולה נפש, רוב הזמן הכביש היה ריק ממילא. כשרמזורים התחלפו - לא חשבתי על צריכת הדלק. וזהו.

.Your average Notepad

פורסם

471 לירושלים???

471 זה הכביש "החדש" ליד פ"ת וקרית אונו. הקשר בינו לבין ירושלים הוא רק בירידה לכביש 40 ובירידה לכביש 6...

פורסם
לא נותן לי לערוך אבל אני רק מעדכן שנרגעתי, היום, ההנאה שבאיטיות.

היית בבית אורן הלילה? בסוף נתחיל לעשות שם צ'ק אין בכניסה/יציאה :)

יצאתי לבדוק את הצמיגים החדשים (Good Year Asymmetric 2). סדר המנות בארוחה הלך כך:

כביש דורי (לכיוון זיו) -> מנהרה (לכיוון המת"מ) -> פרויד (לכיוון חורב) -> פרויד (לכיוון המת"מ) -> כביש 2 עד ליציאה של עתלית -> בית אורן (לכיוון עספיא) -> עצירה באיזור דניה לצילומים -> ירידה לכיוון המפרץ דרך חורב, מרכז זיו, כביש דורי.

אופוריה :mm_tongue

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כנראה הוא התכוון ל417. זה הכביש שבין מחלף אדומים שעובר דרך מחסום הקיוסק-בית לחם-ארמון הנציב.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...