Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אכן לגיטימי. מה שנראה מצחיק והאמת גם די עלוב, זה שבמודעה הראשונה כתוב "לא גמיש בשקל"/"לא מוריד שקל"/"לא מכיר את לוי יצחק"/"לא לזייני מוח"/כל יציאה ילדותית אחרת, ואחריה שלל הודעות עם הורדת מחיר. לא רק שזה נראה עלוב, זה פוגע בעתיד ביכולת המיקוח של המוכר, הוא כבר לא ייתפס כרציני ובסוף יצטרך לרדת כמעט לזנות בשביל למכור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

בזה אני מסכים איתך. אין צורך לקבוע תנאים וגבולות שלא תוכל לעמוד בהם, שכן אח"כ תצא אידיוט.

לפרטים - ברק אובאמה (סוריה, נשק כימי), בנימין נתניהו (איראן, נשק אטומי).

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
זה אכן לגיטימי. מה שנראה מצחיק והאמת גם די עלוב, זה שבמודעה הראשונה כתוב "לא גמיש בשקל"/"לא מוריד שקל"/"לא מכיר את לוי יצחק"/"לא לזייני מוח"/כל יציאה ילדותית אחרת, ואחריה שלל הודעות עם הורדת מחיר. לא רק שזה נראה עלוב, זה פוגע בעתיד ביכולת המיקוח של המוכר, הוא כבר לא ייתפס כרציני ובסוף יצטרך לרדת כמעט לזנות בשביל למכור.

אני אף פעם לא כותב משפטים כאלה, אבל בטלפון אני תמיד שואל אם המחיר שלי מתאים או שמראש אתה מחפש לקנות בזול יותר.

אין לי בעיה לאפשר לקונה הפוטנציאלי לקחת את הרכב לבדיקה במכון בדיקה מסודר, ומשם אנחנו נתקדם.

אבל הוא חייב לצאת מנקודת הנחה שאם לא תהיה סיבה מוצדקת מבחינתי אני לא אתפשר במחיר.

כמובן שאני לא מתחייב על כלום בשום מצב.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

זה מעצבן אותכם? אותי מעצבן אלו שלא רושמים מחיר, מה הפואנטה של זה? למה שאני יתקשר מראש?

מזל שיד2 הוסיפו אפשרות לסנן את התופעה הזאת.

פורסם

^^

הם נותנים מחיר לפי כמה הצד השני נשמע להם פרייאר

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
זה מעצבן אותכם? אותי מעצבן אלו שלא רושמים מחיר, מה הפואנטה של זה? למה שאני יתקשר מראש?

הסינון אצלי תמיד מתחיל מ-1 ק"מ, 1 ש"ח.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
לא הייתי מבסס אמירות כאלה על סמך תוכנית טלוויזיה.

בקנדה, דרך אגב, יצא לי גם למכור ולקנות רכב. ואם נחשוב רגע על הדעה הרווחת לגבי קנדים (שהיא אגב נכונה ברמות קיצוניות):

canadian-standoff.jpg

אז נצא מתוך נקודת הנחה שברגע שאתה מגיע לקנות/למכור רכב מתוודעים לך כל הפרטים מייד ואפילו בלי שתשאל.

אני יכול להגיד לך שספציפית בנושא של קנייה ומכירה של רכבים, המציאות מאוד רחוקה. גם שם מנסים להוריד לך מחיר על כל שטות (והרבה מאוד אפילו לפני שראו את הרכב) כשקונים, ומציירים תמונה שמאוד רחוקה מהאמת כשמוכרים.

*עם זאת, יש לומר שפה המצב הרבה יותר גרוע. בקנדה הוא אמנם לא אידאלי, אבל בארץ הוא פשוט מגוחך.

כן, בכל מקום ינסו להוריד מחיר - זה נקרא משא ומתן. העניין הוא שיש גבול ויש גם צורה ותרבות מסוימת לעשות זאת.

בארץ, לאנשים אין את התרבות הזו - כל אחד חושב שהוא מומחה (בכל נושא) ומשחק אותה כאילו אתה טיפש.

בארץ, לאנשים אין את הגבול הזה. בארץ אתה יכול לתת לאדם רכב במצב טוב והוא יתלונן על כל פיפס קטן כאילו הרכב זבל.

בארץ אנשים משתמשים בהמון שיטות מגוחכות לנסות להוריד אותך/להעלות אותך(תלוי באיזה צד אתה נמצא).

כמו שאני תמיד אומר במצבים כאלה - או שאני ממש חכם או שאנשים ממש טיפשים, שהם לא מבינים שזה ממש שקוף מה שהם עושים. וזה כולל אגב, אנשים מכל הרבדים. החל מאיזה עובד מפעל פשוט ועד לאיש עסקים בעל ממון. הרבה אנשים פה ככה.

פורסם
כן, בכל מקום ינסו להוריד מחיר - זה נקרא משא ומתן. העניין הוא שיש גבול ויש גם צורה ותרבות מסוימת לעשות זאת.

למען האמת מדובר בתופעה שהיא די ייחודית למנטליות הישראלית, בה אין כבוד למחיר בו המוכר נוקב וברירת המחדל היא להתמקח מאחר וזה ברור שהמוכר מנסה לדפוק קופה ע"ח הקונה. חוויתי זאת כשמכרתי את ציוד הצלמון שלי.

למי שתוהה, המחירים היו מעבר להוגנים ובהתחשבות מוחלטת במצב הציוד. מה שכן, המכנה המשותף של מרבית אלו שכן באו ורכשו את הציוד, היה שסוגיית המחיר לא עלתה בתחילת השיחה מבחינתם, מהסיבה הפשוטה - מדובר בחבר'ה רציניים אשר יודעים, בדיוק כמוני, מה הציוד שווה ונוכחו לגלות גם שלא טעו במעמד הרכישה.

השיא היה כשאיזה נער שרצה עדשה למצלמה שלו, לא רק שקיבל ממני חפירה בת ~30 דקות על אם בכלל העדשה מתאימה לצרכים שלו ואולי שווה לו לחפש משו אחר וזול יותר, הוא גם טרח לקנח ב"בשביל ההרגשה הטובה, בוא נסגור על 200 פחות". הילדון חוזלש באלגנטיות.

בפעם הבאה - עיבאיי.

פורסם

תרבות המיקוח בארץ מפותחת הרבה פחות ממקומות אחרים בעולם. תנסה ארצות חבר העמים, במיוחד המזרחיות יותר. תנסה טורקיה. אז תבין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למה אני צריך לעשות בשבילך את העבודה? תפתח מחירון לוי יצחק ותבדוק כמה רכב כזה שווה, ככה תדע מה המחיר שלו.

רוצה להתווכח על המחיר? בכיף, תעשה את זה מול הפנים שלי, אחרי שראית את האוטו, לא הטלפון כשכל מה שאתה מזיז זה סתם אוויר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אז הנה מתוודה מולכם הפראייר הראשון שרכש רכב אמריקני 7% מתחת למחירון :-D

אני שילמתי מחירון מלא.

באיזה רכב מדובר?

Gn'f'R

פורסם
לפני כמה ימים נתקלתי ברכב שנת 94 שנמכר ב55K. בהצלחה במכירה :smile:

מה שמוכיח את המשפט פרייארים לא מתים .

האוטו עדיין לא נמכר, לא קשור לפראיירים. המוכר מבקש 55 אלף, ועל כן מאחלים לו כאן בהצלחה

עם ישראל - כל אחד מנסה לדפוק את השני. פעם כמוכר, פעם כקונה.

שוב, באותו הקשר: הבדיחה על אמא ששני ילדיה התחתנו לא מזמן- בן ובת.

כששאלו אותה על החתן החדש של ביתה, ענתה "איזה בחור, רק מפנק, עוזר ונותן. כל מה שהיא מבקשת ממנו הוא עושה ומפרגן"

"ואיך כלתך החדשה?" ממשיכים לשאול

"יוווווווו, איזו קלפטע, כל היום מסנג'רת את הבן שלי- תלך לפה, תביא לי זה, תקנה לי תתן לי... :lol:"

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
האוטו עדיין לא נמכר, לא קשור לפראיירים. המוכר מבקש 55 אלף, ועל כן מאחלים לו כאן בהצלחה

::"

מהמודעה ההזויה של ה-55K:

"רכב מאוד נדיר בארצנו.

הרכב מושקע מעל 80000 ש"ח אז אנא לא לבלבל את המוח בבקשה."

"המחיר הוא 55.000 בבקשה לא לקשקשנים. אפשרות החלפה על משהו מעניין גודש אחר.

גמיש לרציניים בלבד שבאים לראות ולא בטלפון !"

• תוכן חדש...