Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא מתעניין ברכב ספציפי, ככה שאין טעם לייעץ לו לחפש אחת אחרת כדי לחסוך בדלק או באחזקה או משהו בסגנון.

הכותרת קצת מטעה, שוק היד2 פשוט לוהט, במיוחד במחירים הנמוכים ויש שפע של רכבים למכירה - בעיקר בזכות אתר יד2, שפתח את המסחר לכל חלקי הארץ.

לבחור שמחפש את הפיג'ו - תתחיל לחפש בכל הארץ. תפתח את החיפוש שלך בצורה כללית, אל תחפש יד ספציפית או ק"מ ספציפי.

בסוף תמצא רכב כלבבך.

פורסם

אני כבר התפשרתי שירדתי בתקציב מ-40 לסביבות 10-15 אלף.

ודרך אגב, בתקציב הזה הדרישות שלי לא כול כך בשמיים, פשוט מלאי הרכבים בארץ לא עונה על זה. רק רוצה רכב עם 4 כוכבי בטיחות, שיהיה חזק יחסית, ושיהיה ידני.

ולצערי במסגרת התקציב הזה, רק ה-XS עונה על הדרישות(אלא אם יש משהו אחר שפיספסתי)

פורסם

אל תשאל אנשים מה המצב של האוטו ואיך הוא טופל. כאילו אתה יכול כן יכול לשאול אבל אל תסיק מזה שום מסכנה, בנתיים מכל המכוניות המשומשות שקנינו במשפחה ההכי טובות היא של כל מני הזויים כאלה שלא יודעים מה בכלל הם מוכרים ושלא נסעו הרבה.

גם איזה נוזל קירור יש כרגע לא אומר הרבה, יכול להיות שהאוטו נסע עם נוזל מקורי עד לפני חודשיים שנזל הרדיאטור ואז הבעלים החליט שבגלל זה האוטו לא אמין וצריך להעיף אותו מהר. או שיכול להיות שמישהו רק עשה יישור קו אבל לפני הכל היה ג'יפה בתור נוזל קירור. בקיצור אם יש לך עין לראות מיכל מים נקי ולראות איפה צבע מקורי ואיפה תיקון פשוט תלך ותראה. אל תסנן בטלפון, כי לא תמצא ככה אוטו בחיים. גם על חוברת קבלות אל תבנה, לא כולם פדנטיים ששומרים את הקבלות מסודר, אבל כן מטפלים כל שנה והכל טוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

עם תקציב של 15k כמעט כל רכב שתקנה יהיה כבר בתחילת הפרק האחרון בחייו. התמורה האופטימלית לתקציב כזה היא כנראה יפנית כלשהי בסגנון של לאנטיס או באלנו, וגם אלה בגיל כה מתקדם לא תמיד יתנהגו בהתאם למוניטין שלהן. אולי תמצא איזו אירופאית קטנה שבעליה כבר ביצע את רוב התיקונים היקרים בה, אבל זה נדיר ועדיין לא מבטיח שחלקים נוספים לא יכשלו בהמשך.

xs אולי תצליח לקנות בסכום הזה, אבל יש סיכוי טוב שתוציא סכום דומה על תיקונים במהלך השנתיים-שלוש הראשונות שהוא יהיה אצלך.

פורסם

זה ממש לא נכון.

היום ב 15.000 אפשר לקנות רכב נורמאלי שנת 2004-2006, עם קילומטרז' סביב 100-150 אלף קילומטרים ורוב המכלולים תקינים ומקוריים, לא במצב פירוק מתקדם ולא כלום.

ועם תחזוקה סבירה הוא ישרת אותך עוד כמה שנים ללא בעיות מיוחדות.

פורסם
מה הסיפור של זו מלוח המכירה של הפורום? בדקת?

תודה :)

ואדים, גם אני חשבתי כמוך, אבל יצא המקרה שקניתי לחבר שלא מבין כלום ברכבים, מיצובישי כריזמה 2002 ב-11 וחצי אלף, מטופלת, עם קילומטראג' נמוך, ומאז שעברה כבר חצי שנה, הרכב לא גמגם אפילו לשניה מבחינת אמינות. ככה שאפשרי לקנות רכבים די טובים בסכומים האלה. פשוט צריך סבלנות. וזה משהו שקשה כשמחפשים משהו די ספציפי.

פורסם

ב-15 זה אולי לא מדוייק, אך ב-10 אני עדיין עומד מאחורי דבריי.

כריזמה זה בדיוק סוג המכוניות שעליהן דיברתי בהודעתי האחרונה (באלנו, לאנטיס ושות'), אבל גם שם אפשר ליפול לפעמים על רכב מוזנח. דייהטסו YRV מהשנים הראשונות היא עוד דוגמה רלוונטית. בכל אופן, הבנתי שזה לא מה שפותח השרשור מחפש.

יש כמה דגמים ספציפיים שאיתם אפשר לעלות בשנתון בתקציב הזה כמו גיבורות הליסינג שברולט אבאו ויונדאי אקסנט. אני אישית חושב שרמת הבטיחות והחומרים הנמוכה מייתרת אותן בשוק של היום ועדיף כבר לרדת בשנתון ולהתמקד ביפניות האיכותיות יותר. מצד שני, למרות כל זה יש עדיין אלפי מכוניות כאלה ברוסיה שממשיכות לנסוע ולא מתלוננות.

רוצים מקרה קיצוני? יש לי במשפחה יונדאי אקסנט שנת 98' ששווה 5K ביום טוב, מגיעה עם מזגן וגיר אוטומטי ועדיין די חסכונית (1:12.5). לאדם שמחפש ניידות בסיסית לא צריך יותר מזה, היא אפילו ורסטילית למדי עם הדלת החמישית. הטיפולים זולים, היא לא נתקעת ולא מתקלקלת... אולי לא הכי נוחה או מפנקת, אבל קשה לי לראות מה יתן תמורה יותר טובה לכסף.

יש עסקאות טובות בכל תקציב פה ושם, אבל סטטיסטית ככל שהתקציב עולה הסיכוי למצוא עסקה כזאת גבוה יותר.

פורסם

אם הדיבור היה על רכב מ-א ל-ב , אז בכלל לא היה צורך בשרשור הזה. הבעיה מתחילה ברכבים קצת יותר מעניינים.

בכול מקרה תודה על העיצות, לצערי לא יהיה מנוס מלחכות ואולי אפילו לנסוע ולראות רכבים(ומקווה לא לנסוע לחינם)

פורסם
אילו דגמים בדיוק נותנים את אותה תמורה באותו תקציב?

1.סופר מיני 3 דלתות עם עיצוב מוצלח שנראה עדכני ומודרני יחסית גם היום.

2. 110 כ"ס, גיר ידני ו 10 שניות מ 0 ל 100.

3. גג שמש.

4. ABS וכריות אוויר.

5. מחירי תחזוקה לא בשמיים.

פונטו ספייס? גטס? זה בכלל לא אותו דבר.

קליאו 1600

פורסם

לקליאו אין את העיצוב ה"ספורטיבי" שיש ל 206, אין דגם 3 דלתות שהוא לא קליאו ספורט (יש כמה בודדות 1.2, לא רלוונטי), אין גג שמש וגירסת 1600 ידנית מאוד מאוד נדירה, הייתה קיימת רק בחלק מהשנים. 2002-2004 ליתר דיוק.

בדגול, היום כל דגמי הקליאו B מבוקשים פחות ועולים הרבה פחות לעומת דגמים מקבלים של 206. בעיקר בזכות העיצוב המוצלח יותר של 206.

כחדשים הם כמובן עלו בערך אותו דבר.

פורסם

אם כבר הפכנו את זה לשרשור יעוץ, מה עם פולו 16V או פאביה 100 כ״ס מהשנים הראשונות?

בקצה העליון של הסקאלה גם בורה וטולדו ידניות נכנסות לתקציב ונותנות הרבה יותר פח לשקל.

כל אלה לא נפוצות במיוחד כשלעצמן, אבל ביחד משפרות את הסיכויים של הקונה הפוטנציאלי.

פורסם
בשורה התחתונה, הבנתי שאם אני צריך מכונית שתתניע כל בוקר ותיסע, זו לא הכתובת. xs בגיל הזה יכולה להיות אחלה רכב לסופ"שים או לנסיעות עירוניות שאפשר לגבות עם תח״צ בעת תקלה, אך לא מומלצת כרכב יחיד ועיקרי.

מומלץ כרכב עיקרי , בתנאי שהרכב היה מתוחזק כראוי בעברו ולא נהגו עליו כל מיני חוליגנים .

בבעלותי אחת כזו מודל 01 בעלת 110 כ''ס , נוסע בחודש כ-2500 ק''מ כבר שנתיים וחצי ללא תקלות מיותרות פרט לבלאי של חלקים שעברו כ-180K . פעם אחת לא הניעה לי עקב ''פטירתו'' של המצבר מעבר לזה משרתת אותי נאמנה .

חסכונית ביותר ( 16 ק''מ/ל בחודשי החורף , 14.5 ק''מ/ל בחודשי הקיץ ) , ביטוח לא יקר .

מאוד מרוצה ממנה (כבר המכונית השנייה שלי מהדגם הנ''ל )

פורסם

כנראה שאתה יודע לבחור את מכוניותיך היטב ולכן נופל כבר פעם שניה על תפוז. (ההפך מלימון :-))

חיפוש בפורום מראה שלא כך הדבר אצל רבים אחרים, כולל כאלה שמחזיקים את הרכב שנים רבות.

פורסם
אילו דגמים בדיוק נותנים את אותה תמורה באותו תקציב?

1.סופר מיני 3 דלתות עם עיצוב מוצלח שנראה עדכני ומודרני יחסית גם היום.

2. 110 כ"ס, גיר ידני ו 10 שניות מ 0 ל 100.

3. גג שמש.

4. ABS וכריות אוויר.

5. מחירי תחזוקה לא בשמיים.

פונטו ספייס? גטס? זה בכלל לא אותו דבר.

אני הייתי ממשיך ומחפש, אל תתבייש להשאיר פתקים לאנשים ולשתף ברשת החברתית אם זהו הרכב שאתה נעול עליו.

אם זאת, הייתי מוסיף לרשימה דגמים אחרים בצקציב דומה:

אלפא 147 1.6 ידנית

פונט HGT 1.8 ידני

אם תהיה סבלני ועקשן תמצא.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...