Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקים ברכב ומיתוסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע על מה אתה מדבר.

אצלי פאביה 12, קיבלתי איתה פח מהסוכנות שקניתי ממנה את הרכב, והפח יושב טוב מאוד, והספקתי גם לשטוף אותו כמה פעמים.

שמי שקורא פה, לא יחשוב שהיא צפופה כמו שאר המיני (ומבדיקה יחסית מעמיקה, היא מבין המיני הכי מרווחות!) קניתי אותה ולא מיני אחרת, כי אני ואבא שלי כל אחד 1.95 מטר.

פנסי ערפל, מניסיון, גם מהצד של האזרח וגם מהצד של זה שעומד עם הפנס, לא אומרים על זה כלום, אבל אם מחפשים אותך זה יכול לגרור לקנס.

אם היה לי ברכב הייתי מפעיל חופשי. (כמובן עושה מה שאפשר שהם יהיה למטה ולא יסנוורו אף אחד).

3 אורות ברקס\חגורות\מראות, תלוי בשנתון של הרכב.

אם הרכב הוא 2010 לדוגמא, אין סיבה שלא יהיו לך 3 אורות ברקס.

הייתה לי פעם פיג'ו 305 שנות ה80, היה לה חגורות רק מקדימה, ולא הייתה בעיה עם זה.

שלא תבין לא נכון, אני מאוד מרוצה מהפאביה, הוא באמת האוטו הכי מרווח מתוך כל סופר מיני. לגבי הפח, גם אני קיבלתי פח בסוכנות (זרוק בבאגז') כי בגלל המחזיק כוסות מאוחרי הידית בין המושבים הקדמיים אין מקום לפח, שוב, זה כלל לא מפריע ליושבים מאחרוה אבל אם אצלך הפח יושב טוב מאוד כנראה הכנסת אותו לשם בכח, או הוא יושב על המחזיק כוסות או שזה פח מותאם ולא סטנדרתי.

לעומת זאת אני מאוד לא מרוצה מהשרות של סקודה בארץ, בהתקנות של הסוכנות התקינו לי רמקולים אחוריים הפוך (ימני לשמאלי וההפך), הדיבורית לא מחוברת לרמקולים האחוריים ( mki 9100 עם נגן mp3) שגם היא לא מותקנת טוב ומאתחלת את עצמה כל כמה זמן, המח של החיישני רוורס פשוט הודבק עם איזולירבנד איפה שהגלגל הרזרבי ונפל אחרי כמה ימים ופשוט היה זרוק בפנים. במוסך אחר (מורשה) לאחר שנה עשיתי טיפול 15k והוסיפו לי מים רגילים במקום G12 מעל המקסימום.

לגבי התגובות של הפנס אחורי, אני כלל לא מודאג מזה בפאביה, זאת הייתה שאלה כללית, תודה בכל אופן על התגובות.

פורסם

כמי שקיבל דו"ח על העדר אשפתון (שהומר באזהרה בסופו של דבר), אז כן, החוק הזה קיים. הוא נולד עם הקמתו של המשרד לאיכות הסיבה אי שם בשנות השמונים.

אבל, יש עוד מיליון ואחד חוקים שכתובים אבל הם לא נאכפים כיום מסיבות שונות שהשיקולים העיקריים שבהם זה העדר משאבים, הורדת העומס מבתי המשפט והרצון להתמקד בגורמי תאונות דרכים.

פורסם
שלא תבין לא נכון, אני מאוד מרוצה מהפאביה, הוא באמת האוטו הכי מרווח מתוך כל סופר מיני. לגבי הפח, גם אני קיבלתי פח בסוכנות (זרוק בבאגז') כי בגלל המחזיק כוסות מאוחרי הידית בין המושבים הקדמיים אין מקום לפח, שוב, זה כלל לא מפריע ליושבים מאחרוה אבל אם אצלך הפח יושב טוב מאוד כנראה הכנסת אותו לשם בכח, או הוא יושב על המחזיק כוסות או שזה פח מותאם ולא סטנדרתי.

לעומת זאת אני מאוד לא מרוצה מהשרות של סקודה בארץ, בהתקנות של הסוכנות התקינו לי רמקולים אחוריים הפוך (ימני לשמאלי וההפך), הדיבורית לא מחוברת לרמקולים האחוריים ( mki 9100 עם נגן mp3) שגם היא לא מותקנת טוב ומאתחלת את עצמה כל כמה זמן, המח של החיישני רוורס פשוט הודבק עם איזולירבנד איפה שהגלגל הרזרבי ונפל אחרי כמה ימים ופשוט היה זרוק בפנים. במוסך אחר (מורשה) לאחר שנה עשיתי טיפול 15k והוסיפו לי מים רגילים במקום G12 מעל המקסימום.

לגבי התגובות של הפנס אחורי, אני כלל לא מודאג מזה בפאביה, זאת הייתה שאלה כללית, תודה בכל אופן על התגובות.

מניסיון אישי והמלצות של הרבה מאוד אנשים, לא התקנתי כלום חוץ מקודן+כספת ודיבורית BT פשוטה, וגם אז הייתי ליד המתקין לראות שהכל יושב טוב והעבודה מקצועית.

למה אין דבר כזה אצלי פין אחד שבור, שישב גם 8 שעות על הרכב, אבל שיצא מושלם. (כמובן שהוא קיבל גם כמה ג'ובות לכיס בנוסף לחשבונית.)

לגבי מוסכים, גם שם אני נשאר לראות שהם עושים את העבודה טוב.

זה השריטה שלי, ברכבים, במיוחד שהם חדשים, הכל חייב ליהיות יותר ממושלם.

כי אם אני הייתי עושה את זה לבד, אם זה היה לוקח לי שעה או היה לוקח יומיים, הייתי עושה הכל מהלב, נזהר כמו פיל בחנות אלכוהול, ולוקח לאט לאט את הזמן, בלי לחץ, הכל מהלב.

כמי שקיבל דו"ח על העדר אשפתון (שהומר באזהרה בסופו של דבר), אז כן, החוק הזה קיים. הוא נולד עם הקמתו של המשרד לאיכות הסיבה אי שם בשנות השמונים.

אבל, יש עוד מיליון ואחד חוקים שכתובים אבל הם לא נאכפים כיום מסיבות שונות שהשיקולים העיקריים שבהם זה העדר משאבים, הורדת העומס מבתי המשפט והרצון להתמקד בגורמי תאונות דרכים.

בהחלט מזל נאחס!

אני חייב לציין, ברכב האישי שלי אין פח, למה אין לי כוח לכאב ראש של לנקות אותו, ואם מישהו זורק שם פחית או תפוח או סנדוויץ'.

פשוט מי שמכניס לכלוך אחראי גם להתפטר ממנו ולא להשאיר אותו ברכב.

אם אני אוכל איזה סנדוויץ או משהו אני פשוט מחכה להגיע ליעד כדי לזרוק את הנייר.

פורסם
לאחר שהחלפתי הרבה רכבים במהלך השנים הצטברו אצלי כמה תהיות לגבי חוקים ששמעתי, האם הם אמיתיים או סתם אגדות?

1. חובה פח אשפה ברכב - ברשותי סקודה פאביה 2012, פיזית אי אפשר להכניס פח מכיוון שהמשענת יד יותר מדי קרובה למושבים האחרויים, האם באמת לפי חוק חייבים פח, ומה קורה במקרה כמו של הפאביה?

2. נורת בלם שלישית - ברכב קודם שלי נשרפה נורת בלם שלישית, למרות שעברתי טסט במוסך אמרו לי שמבחינת חוק היא חייבת להיות פעילה ואני עלול לחטוף קנס, אז מה קורה ברכבים ישנים ממש, שאין כלל נורת בלם שלישית?

3. 3 מראות ברכב - שמעתי שלפי חוק חייבים רק שניים (שמאלי ואמצעי או שמאלי וימני), האם זה נכון?

4. גלגל רזרבי - האם מחויב לפי חוק?

5. פנסי ערפל רק בערפל - מי מגדיר את סמיכות הערפל בשביל לקבוע אם אפשר להדליק אורות ערפל?

6. להנמיך רדיו ולפתוח חלונות בחציית מסילת רכבת - לא ראיתי מישהו עושה את זה, אמיתי או מיתוס?

אשמח לתגובות ואם מישהו שמע על חוקים מוזרים אשמח אם תשתפו גם

1. חובה לטסט. יאכפו או לא זאת שאלה אחרת. נתקלתי גם באכיפה של זה בטסטים

2. חובה וזה אחד מהכלים הכי חשובים נגד תאונות

3. כולן חייבות להיות מותקנות וחייב להיות לך שדה ראייה לשמאלית ולעוד אחת לפחות (בהעמסת משא וכו').

4. כן למעט רכבים שהגיעו עם צמיגי run flat וערכת ניפוח. לפעמים הרזרבי קטן במידות ויש עליו אזהרה לא לנסוע מעל 80 קמ"ש ורק עד הפנצ'רייה

5. השוטר שייתן לך דו"ח על זה. תעשה טובה לעצמך ולכולם אין ערפל? אל תדליק פנסי ערפל

6. זו לשון החוק

רק לי מוזר שהתשובה לחצי מהשאלות (3, 5, 6) נמצאת בחומר לתיאוריה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הפח הוא אכן חובה, כפי שלא מעט רשמו לך. אם אין מקום לפח, אפשר לתלות שקית אשפה על אחת מהמשענות של המושבים הקדמיים וזה מהווה החלפה חוקית לפח. האמת, אני מתפלא שאף אחד לא רשם זאת.

פורסם

הסיבה לפח היא לא שלא תזרוק זבל מהחלון אלא שלא תזרוק אותו על הרצפה ובדרך כלשהי עלול להתגלגל אל מתחת לדוושות ולסכן את הנסיעה והיכולת שלך לבלום בחירום

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בזמנו, הבנתי שהסיבה היא נטו איכות הסביבה, אבל לא התעמקתי בעניין. אם רוצים להתעמק ולהכנס לעובי הקורה, הפיתרון שלי חוקי למהדרין. (כן, גם הייתי נהג חדש ונלהב בן 17 בעבר:)).

הפיתרון בהחלט מתאים לכל אותם אנשים שטוענים שצפוף מאחור.

• תוכן חדש...