Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למעט פניות שמאלה בצמתים (שזה @שוט והגיוני עד לכדי גיחוך) וסקאלה שנושקת לתחומים בדיוניים בדרכים מהירות, אין הרבה הבדל מישראל. *סע* ברכה 8)

פורסם

נהיגה בלילה בארץ זרה היא חוויה לא נעימה בעליל.

למה?...

זה לא שהוא הולך להסתנן לסוריה לנהיגת לילה, גרמניה מדינה מפותחת (הרבה יותר מארץ הקודש).

אני נהגתי קילומטראז׳ לא קטן יחסית בכבישי איטליה כולל נהיגות בלילה והיה פשוט תענוג, WOT בכבישים עם תנועה דלילה שמתנהלת באיזור ה-150 קמ״ש, היה ממש כיף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - קודם כל, אתה בעל נסיון רב בנהיגה בתנאים משתנים ובמדינות שונות. לפות"ש מדובר בהתנסות ראשונה בתנאים זרים, והוא כנראה גם מחפש קצת אקשן אבל חושש ממנו.

שנית - יש נהיגת לילה ויש נהיגת לילה. אוטובאהן או אוטוסטראדה במזג אויר צח לא מהוים בעיה בשום שעה משעות היממה מעבר לאפקט העייפות. לעומת זאת נהיגה בכביש הררי באיזור מיוער, כאשר מסביב חושך צלמוות, אין שוליים (יתרון עצום של הכביש הישראלי על פני האירופי) ויורד גשם זה כבר סיפור שונה לגמרי.

אלפא - צריך להתרגל להרבה דברים מעבר לפניה שמאלה ברמזור, והניואנסים מאו מקומיים. למשל - בלי קשר לשאלה שעלתה בפתיחת השרשור - אתה מכיר מעגל תנועה ספרדי? מתברר שבספרד, במעגלי תנועה גדולים, כדי להמשיך ישר צריך לנסוע במעבר החוצה את המעגל. לעומת זאת כדי לפנות שמאלה יש להכנס למעגל התנועה (ימינה) ולהקיפו. או (בכל אירופה) להתמודד עם מעגל תנועה עם 3-4 נתיבים ונהגים שחוצים אותו כדי לצאת ממנו, והרמזור מוצב דווקא ביציאה ממעגל התנועה. או, בגרמניה, פניה ימינה ברמזור אדום שבמקומות מסויימים מותרת, באחרים מותרת לסרוגין ובנוספים אסורה בכלל. או כל מיני סימונים מוזרים על הכביש בכל מיני צבעים שלמרות עבודת הכנה יסודית אתה נתקל בהם לראשונה בשטח. בקיצור - צריך להתרגל לכל מיני מצבים לא מוכרים, ולכן עדיף שיהיה נהג המתרכז בכביש ולצידו נווט שעוקב אחר המפה\GPS ומהווה גם זוג עיניים נוסף לתנועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יכול להיות שאתה צודק ובתנאים מסויימים זה יהיה קצת פחות נעים עבור אנשים מסויימים.

אני אישית (ובלי קשר לניסיון נהיגה) מאוד מאוד אוהב איזורים הרריים או מיוערים בלילות, כנראה תולדה של יותר מדי לילות בניווטים בשירות הצבאי..

:lol:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני קצת מכיר את הכבישים- השאלה היא מעמדת הנהג, האם הנהיגה מסובכת?

האם יש דברים שחשוב להקפיד עליהם במיוחד?

התמצאות נוחה?

כי דווקא זכורות לי תשתיות טובות, נהגים נחמדים ובסה"כ פחות או יותר אותם חוקי תעבורה כמו בארץ (מלבד המהירות).

נתת לעצמך תשובה במשפט האחרון.

יחד עם זאת, השאלה ממה אתה חושש. האם ממצב שחלילה תתבלבל או תתקע ולא תדע לפתור את הבעיה בגלל שפה או חוסר בטחון כשאתה לבד? זה נדיר ביותר וניתן לפתרון ע"י הצטיידות במפה מתאימה, GPS, טלפון ומספרים רלוונטים.

הנהיגה בגרמניה היא חוויה מתקנת למה שקורה בארץ ואני מאוד ממליץ לחוות את זה. אין שם שום דבר מסובך יותר מאשר פה.

תתנהג בצורה תרבותית, תחזור לימין ואל תצפור ותנופף בידיים.

הנאה מובטחת.

בהצלחה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...