Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההגיון אומר שאם המנוע אחורי, ברוב המקרים ההנעה תיהיה גם אחורית (אני מתעלם מהנעה כפולה שבה ברור שיש עוד יותר הפסדי כח) משמע סרן אחורי שמחובר למנוע עם ציריות ואז התוצאה שקולה לרכב עם מנוע קדמי והענה קדמית.

ככלל, סרן מניע ומנוע שממוקמים באותו ״צד״= מינימום הפסדי כח בין המנוע לגלגלים.

סרן מניע ומנוע בצדדים מנוגדים= הפסד כח גדול יותר.

הנעה לכל ארבעת הגלגלים= הפסד כח מקסימלי, ללא תלות במיקום המנוע כי בכל מקרה צריך דרייבשאפט.

במהירות ממרבית עשויה להיות השפעה שולית יחסית לסוג ההנעה\מיקום מנוע, גם אני משער שמדובר בכמה קמ״שים בודדים.

בפתיחה יש משמעות יתרה להרכב ההנעה\מנוע מבחינת יכולת הורדת כוח לכביש (הנעה קדמית הכי תתקשה להוריד כוח רב, הנעה אחורית הבאה בתור, הנעה כפולה תוריד כוח בצורה הטובה ביותר).

הפסדי הכוח גבוהים יותר ברכבים חזקים יותר וגדולים יותר, ומה באשר לרכבים קטנים?

אני תוהה מהם ההבדלים גם במבנה הפיזי של הרכב עצמו.

למשל

אם יש לך ב.מ.וו סדרה 3, רכב בעל אורך של 4.5 מטר ובעל הנעה אחורית

עכשיו קח פיג'ו 205 בעלת הנעה אחורית

למי תהיה הפסד כוח קטן יותר? באופן יחסי באחוזים לצורך העניין.

בכוונה הבאתי דוגמא קיצונית בנפחים והספקים

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

ל205 יש הנעה קדמית...

אבל אם כן הייתה לה אחורית, היה לה הפסד יותר קטן כי המרחק בין הגלגלים והמנוע קצר יותר (אז כתוצאה, המאסה של החלקים שמעבירים את הכוח היא קטנה יותר) , אז ה205 הייתה מפסידה פחות.

פורסם
ל205 יש הנעה קדמית...

really?

מעניין במיוחד כשמדובר ברכב ראלי עטור פרסים

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...