Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם קיימת השפעה על המהירות המירבית כאשר הרכב מונע בהנעה קדמית? או יותר נכון לשאול האם 2 רכבים בעלי נתונים זהים למעט העובדה שאחד מצוייד בהנעה אחורית והשני בהנעה קדמית יגיעו למהירות מירבית שונה?

ידוע לי כי רכבי דראג מצויידים בהנעה אחורית לקבלת כוחות דחף גדולים יותר השאלה אם זה משפיע על המהירות המקסימלית.

תודה

פורסם

כן, יהיו פערים במהירות הסופית בין רכבים עם נתונים זהים עם הנעות שונות.

סיבה אחת היא שבהנעה אחורית יש טיפה יותר הפסדי חיכוך עקב העברת הכח לגלגלים האחוריים (מעט יותר מסובך מהנעה קדמית).

הסיבה האמיתית שרכבי דראג משתמשים בהנעה אחורית היא שבעת ההאצה רוב המשקל עובר אחורה ולכן האחיזה בגלגלים האחוריים תהיה טובה משמעותית מהגלגלים הקדמיים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הסיבה האמיתית שרכבי דראג משתמשים בהנעה אחורית היא שבעת ההאצה רוב המשקל עובר אחורה ולכן האחיזה בגלגלים האחוריים תהיה טובה משמעותית מהגלגלים הקדמיים.

אז ההגיון אומר הפוך, כיוון שהסרן הקדמי פחות עמוס בהאצה הוא עשוי לאבד אחיזה ולהתהפך ותצטרך להעביר אליו את המשקל כדי לקבל אחיזה טובה.

פורסם

אתה כנראה שוכח שרכב דראג אמור לסוע בקו ישר.

זה נכון שהיציבות הכיוונית שלו נפגעת אבל זו בדיוק המטרה של רכב מירוץ, למקסם את כל המשאבים כדי לבצע את המשימה באופן הטוב ביותר.

גם לרכב ראלי היה ממש סבבה אם היו מוסיפים לו מערכת סאונד רצינית כדי שהנהג יוכל לשמוע איזה הסמפוניה נחמדה בזמן המירוץ או מגן חזירים כדי שהאבנים שעפות לא יפגעו לו בצבע אבל זה ברור לך שזה נכנס לתחום ה"מותרות",

על אותו משקל העניין של האחיזה בצמיגים הקדמיים. ברור לכולם שהרבה אחיזה מקדימה הייתה תורמת לביטחון של הנהג אבל זה לא מאסט וניתן להסתדר גם עם המצב הנוכחי (ד"א, אם תשים לה בד"כ שמים מקדימה צמיגי "אופניים" מאוד דקים מקדימה, גם זה במטרה להוריד מהמשקל הכללי של הרכב).

פורסם

כשאתה מדבר על מהירות מירבית של רכב אתה מדבר על נקודה שבה המומנט שלו כבר נמצא אחרי ה"פיק", כלומר אין העברת משקל חריפה לאחור במהירות מירבית.

תעשה ניסוי:

תאיץ ברכב שלך מ-0 ל-100 קמ"ש, אתה תרגיש שאתה "נדבק" לכיסא בגלל המומנט של הרכב שמושך אותך קדימה.

עכשיו תנסה את אותו דבר, רק שתאיץ מ-100 קמ"ש ל-150, אתה תראה שהמהירות עולה אבל מופעלים על הגוף שלך פחות כוחות ש"מדביקים" אותך לכסא.

אותו כנ"ל הכוחות המופעלים על הרכב, מכאן אתה יכול לגזור שבמהירות גבוהה מאוד (כאמור, בסמוך למהירות המירבית) יש פחות משקל לסוג ההנעה מבחינת היכולת להוריד את הכח לגלגלים, אבל כן יש משקל לסוג ההנעה מבחינת הפסדי הכח בין מה שהמנוע מפיק לבין מה שהגלגל בפועל "מקבל".

הפסדי הכח בהנעה אחורית גבוהים יותר מאשר הפסדי הכח בהנעה קדמית ולכן אם תיקח 2 מכוניות עם נתונים זהים למעט סוג ההנעה, זו עם ההנעה הקדמית כנראה תוכל לצבור עוד כמה קמ"שים בודדים לאחר שזו עם ההנעה האחורית תגיע למהירות סופית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה על התשובות.

אני לא בטוח שההפסדים בהעברת הכוח לגלגלים האחוריים ישפיעו על המהירות המקסימלית, מה שכן יתכן ויקח לרכב יותר זמן להגיע למהירות המקסימלית. כיוון שאין לנו הפסד של כוח הדחף (הספק המנוע) וכן הכוחות הפועלים על הרכב זהים אזי נגיע למהירות מקסימלית זהה (אולי בזמנים שונים).

הכול בגדר תאוריה, אשמח לסימוכין אם יש לכם.

פורסם

אבל זה מה שמסבירים לך, שכן יש הפסדי כח בין המנוע לגלגלים המניעים...

הרכב שלי מייצר במנוע 469 כ"ס ו-71 קג"מ מומנט.

תעלה את הרכב על דיינו ותקבל שבגלגל הרכב שלי מוציא כ-400-410 כ"ס ויש הפסד של כ-7-8 קג"מ (מגרפי דיינו של בעלי רכבים זהים).

מכיוון שאני לא מכיר 2 רכבים זהים עם הנעות שונות (אחת הנעה קדמית ואחת הנעה אחורית) אתה תאלץ כמובן להסתמך על התאוריה.

פורסם

ניתן להוכיח את העניין בצורה מתמטית, השאלה מה רמת הידע שלך בהנדסת מכונות?

אם אני צריך לנסח את זה בדרך הכי פשוטה אז ה"כח" שיוצא מהמנוע עובר דרך הרבה יותר אלמנטים בעלי הפסדי חיכוך בהנעה אחורית מאשר בהנעה קדמית.

פורסם
ניתן להוכיח את העניין בצורה מתמטית, השאלה מה רמת הידע שלך בהנדסת מכונות?

אם אני צריך לנסח את זה בדרך הכי פשוטה אז ה"כח" שיוצא מהמנוע עובר דרך הרבה יותר אלמנטים בעלי הפסדי חיכוך בהנעה אחורית מאשר בהנעה קדמית.

אני חושב שהבנתי, היחס העברה הסופי משתנה ומשפיע על מהירות הרכב, בהנעה קדמית אנחנו לא מכניסים את נתון ה-Transfer שמשפיע על היחס העברה הסופי gear*transfer*final drive אלא רק gear*final drive.

Am i right?

פורסם

לא בדיוק.

ברכב הנעה אחורית רגיל אין טרנספר.

טרנספר (תיבת ההעברה) יש ברכבי 4 על 4.

יחס העברה יכול להיות זהה בהנעה קידמית ואחורית.

פשוט בהנעה אחורית המנוע נדרש לסובב יותר חלקים (דרייבשאפט ארוך עם מפרקים) עם יותר משקל ויותר חיכוך וזה גורם להפסדי כוח.

לא הייתי אומר ששפסדים האלו ישפיעו מאוד על מהירות מירבית, אבל מהירות מירבית תלויה (גם) בהספק מנוע ואם חלק מההספק מתבזבז באישזהו מקום, תהיה השפעה כלשהי על המהירות. לדעתי יהיה הבדל של כמה קמ"ש בודדים.

ברור שאם יחס העברה כללי יהיה שונה, מהירות מירבית תהיה שונה.

השוואה נכונה היא בין שני רכבים זהים עם יחס העברה כללי זהה, מנוע זהה וההבדל הוא רק בהנעה קידמית/אחורית

פורסם

בוקי כמובן, רק הבאתי דוגמא קיצונית. לסיכום רכב בעל הנעה קדמית בתאוריה יגיע למהירות מקסימלית גבוהה יותר.

תודה לכולם.

פורסם

רגע רגע.

ואם המנוע אחורי?

כלומר, השאלה שלי היא, איפה כדאי למקם את המנוע וההנעה מבחינת כח נטו (לא אחיזה והתנהגות כביש)

פורסם

ההגיון אומר שאם המנוע אחורי, ברוב המקרים ההנעה תיהיה גם אחורית (אני מתעלם מהנעה כפולה שבה ברור שיש עוד יותר הפסדי כח) משמע סרן אחורי שמחובר למנוע עם ציריות ואז התוצאה שקולה לרכב עם מנוע קדמי והענה קדמית.

ככלל, סרן מניע ומנוע שממוקמים באותו ״צד״= מינימום הפסדי כח בין המנוע לגלגלים.

סרן מניע ומנוע בצדדים מנוגדים= הפסד כח גדול יותר.

הנעה לכל ארבעת הגלגלים= הפסד כח מקסימלי, ללא תלות במיקום המנוע כי בכל מקרה צריך דרייבשאפט.

במהירות ממרבית עשויה להיות השפעה שולית יחסית לסוג ההנעה\מיקום מנוע, גם אני משער שמדובר בכמה קמ״שים בודדים.

בפתיחה יש משמעות יתרה להרכב ההנעה\מנוע מבחינת יכולת הורדת כוח לכביש (הנעה קדמית הכי תתקשה להוריד כוח רב, הנעה אחורית הבאה בתור, הנעה כפולה תוריד כוח בצורה הטובה ביותר).

פורסם

גם אחורי זה לא כ"כ טוב כי זה יוצר מומנטי גלגול רציניים שצריך לאזן עם "משהו" מהציר הקדמי.

מבחינת ניהוג המיקום המושלם למנוע הוא במרכז המסה, מבחינת אחיזה הכי טוב לשים אותו על הציר האחורי בשביל לשפר את האחיזה. ברוב המקרים מנסים להגיע לפתרון שהוא שילוב בין ה-2 (מנוע "מרכזי").

וזה על קצה המזלג, יש עוד מיליון ואחד שיקולים, לדוגמא אופי/סוג הניהוג (over steer, under steer or natural steer), כמה משקל אתה הולך להעמיס על הרכב (פעולה שיכולה להפוך לדוגמא רכב שתוכנן להיגוי ניטרלי להפוך להיגוי יתר והתוצאות של זה יכולות להיות הרסניות).

בדיוק הסמסטר סיימתי קורס נורא מעניין במכללה במסגרת ההתמחות בתחום הרכב, דינמיקה של כלי רכב. הקורס הזה השלים לי הרבה פרטים קטנים שהיו חסרים להבנה ועל הדרך להסביר מבחינה מתמטית מה השיקולים בכל תצורה.

אני כבר לא יכול לחכות למה שיהיה בשנה הבאה (קורסים מרתקים כגון מבנאות רכב, מעבדת מנועי בעירה פנימית וכו').

פורסם

רציתי להוסיף שההיגוי הופך קשה מאד כאשר רכב בעל הרבה כוחות סוס (מעל 250HP) מונע באמצעות הנעה קדמית בלבד שכן הגלגלים הקדמיים "מתקשים" גם להעביר מהירות גבוהה וגם לשלוט בהיגוי

תקנו אותי בבקשה אם אני טועה

• תוכן חדש...