Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספרי רישוי של מונית (xx-xxx-25)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נעשה שימוש במספרי רישוי של מוניות שימוש חוזר?

פשוט ראיתי לפעמים מוניות עם מספרי רישוי נמוכים ונראה לי שהמכונית חדשה מידי.

האם פשוט חילקו את המספרים לא לפי הסדר?

השבוע גם ראיתי על מובילית מוניות עם מספרים 25-ששש-99, ואני מניח שנגמרים המספרים ויתחילו סיומת 26.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
כן,

המספר הוא היתר להפעלת מונית, עולה לא מעט כסף ועובר מרכב לרכב (עם רישום כמובן)

אשמח לדעת למה אתה מתכוון? מה זה היתר להפעלת מונית?

שלומי.

פורסם
כן,

המספר הוא היתר להפעלת מונית, עולה לא מעט כסף ועובר מרכב לרכב (עם רישום כמובן)

אני חושב שהתבלבלת בין "מספר ירוק" (זה שמופיע על הכובע ועל הדלתות) לבין מספר רישוי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא שימוש חוזר, אבל הספירה כן החלה מחדש (מהספרה 10 ז"א).

עכשיו זה ברור, ראיתי אוקטביה חדשה עם מספר מתחיל ב-1X, ובכבישים מסתובבות מכוניות עם 96, 99.

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

למען הסר ספק:

סיומת 25 הגיעה לקיצה, והחל מחודש שעבר (תחילת מאי) עולות לכביש מוניות עם סיומת 26.

ההודעה של משרד הרישוי בנושא:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2646:dover-2013-05-01&catid=56:dover-c-1&Itemid=65

מהיום: סיומת 26 בלוחית רישוי של המוניות

רביעי, 01 מאי 2013 09:22

ועדה מקצועית המליצה לבטל בעתיד הקצאת סיומת ייחודית למוניות מאחר וניתן לזהות מונית לפי ה"כובע" ולפי הסימון על דלתות המונית

המוניות בישראל עוברות לסיומת 26. משרד התחבורה, התשתיות הלאומיות והבטיחות בדרכים החל היום (יום רביעי) להנפיק ליבואני רכב סדרות חדשות של מספרי רישוי למונית עם סיומת 26, במקום סיומת 25 עד כה.

ההחלטה על מעבר לסיומת של 26 בלוחית הרישוי התקבלה באגף הרישוי שבמשרד התחבורה לאחר שמלאי מספרי הרישוי עם סיומת 25 אזל ולא נותרו עוד סדרות של מספרים עבור מוניות.

אגף מערכות מידע שבמשרד התחבורה מנפיק מידי שנה כ-3500 מספרי רישוי בממוצע עבור מוניות. מלאי המספרים הנוכחי עם סיומת 26 שהוקצה צפוי להספיק לשלוש השנים הבאות.

ועדה מקצועית שדנה לאחרונה בנושא של שינוי שיטת הרישום ללוחיות הרישוי המליצה לבטל בעתיד הקצאת סיומת ייחודית למוניות מאחר וניתן לזהות מונית לפי ה"כובע" ולפי הסימון על דלתות המונית.

יתרה מכך, מרבית הגורמים הפרטיים, העסקים והציבורים ממוחשבים כיום ומחוברים למאגר הרכב של משרד התחבורה דבר שמיתר את הצורך להשתמש בסיומת כאמצעי זיהוי. יצויין כי משרד התחבורה החל להנפיק מספרי רישוי למוניות עם סיומת 25 עוד בשנת 1986. מלאי מספרים אלה איפשר להנפיק מספרי רישוי ל- 90 אלף כלי רכב חדשים.

משרד התחבורה שיגר היום חוזר לכל הגופים והגורמים, המנהלים מערכות מידע על בסיס מספרי הרישוי, המעדכן אותם על השינוי הצפוי. בחוזר מתבקשים הגופים להערך לשינוי הצפוי. מדובר בין השאר באיגוד יבואני הרכב, איגוד לשכות המסחר, איגוד המוסכים, רשויות מקומיות, משטרה, חברות הביטוח, בנקים, כביש 6, הנתיב המהיר ומנהרות הכרמל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה שאומר שיש 100000 מוניות על כבישי הארץ.

ובקרוב יהיו עוד יותר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
מה שאומר שיש 100000 מוניות על כבישי הארץ.

ובקרוב יהיו עוד יותר.

ממש לא, הבלאי של מוניות ממש גבוה ולכן קצב הירידה מהכביש שלהם גבוה מאוד.

סה"כ עלו על הכביש 90000 מוניות לפי ההודעה לתקשורת משנת 1986.

ולא אמרו כמה ירדו מהכביש.

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
ממש לא, הבלאי של מוניות ממש גבוה ולכן קצב הירידה מהכביש שלהם גבוה מאוד.

סה"כ עלו על הכביש 90000 מוניות לפי ההודעה לתקשורת משנת 1986.

ולא אמרו כמה ירדו מהכביש.

אבל המספרים עוברים מרכב לרכב.

זה מספר שהנהג קונה והוא לא נעלם עם האוטו כמו שמספר של האוטו שלי.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • אחראי פורום
פורסם

כאמור למעלה, הנהג/בעלים קונה את המס׳ הירוק והוא עובר איתו הלאה, לא את מס׳ הרישוי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...