Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מאיפה התחיל המיתוס הזה, אבל אף ניידת לא תבוא לחסום את הכביש בשביל שתוכלי להחליף גלגל, ובצדק.

ביימינו הם לא באים כשאנשים אשכרה נרצחים, אז תרדו מהעץ ואל תצחיקו את המוקדנית שתענה לכם במוקד 100.

מגיעים ועוד איך מגיעים,בנוסף לכך אם רואים שהנהג/ת חסרי אונים גם מחליפים את הגלגל לחדש או מאבטחים את הרכב בנסיעה למקום בטוח.

משום מה קל לחבוט במשטרה גם כשמגיע ועם זה אין לי בעיה,וגם כשלא.

דרך אגב אומנם זהו פורום רכב אבל לא נפתח כל שרשור בנושא התנהגות השוטרים שלטעמי הייתה טובה מאד בזירת הרצח בבאר שבע,אני בטוח שאם המצב היה הפוך היו כאן חגיגות של מס אנשים..

חומר למחשבה. . .

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אסור בשום אופן ובשום פנים ובשום פרצוף לתקן תקלה כלשהי ברכב בשולי הכביש, בטח שלא להחליף גלגל! לא משנה אם השול רחב, לא משנה אם התקר בצד שלא פונה לכיוון הכביש - לא עושים את זה.

האמת שעדיף אפילו לא להיעצר. כן, קראתם נכון: עדיף להמשיך לנסוע עוד קצת על החישוק עד למקום שמופרד מן הכביש בצורה קשיחה על ידי גדר (לא ב"מפרצים" שהם פשוט רק שוליים קצת יותר רחבים). אם אין מקום כזה בקילומטר הקרוב, עוצרים במקום הכי בטוח שיש, יוצאים מהרכב, עוברים את גדר הבטיחות ומזמינים משטרה וגרר.

כל ניידת משטרה שנמצאת בסביבה שלא בפעילות מבצעית, מחויבת להגיש לכם סיוע באבטחת הרכב ובמידת הצורך אף בהחלפת הגלגל עצמו!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בצע חיפוש בפורום על השם ג'קי לוגסי ז"ל, ותבין שיותר בטוח לזחול במהירות 10 קמ"ש למשך 30 ק"מ בצד ימין עם מאותתי חירום, מאשר לעצור ולהחליף גלגל באמצע הכביש, כפרה על הג'אנט וכפרה על הצמיג- שייהרסו שניהם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אני לא יודע מאיפה התחיל המיתוס הזה, אבל אף ניידת לא תבוא לחסום את הכביש בשביל שתוכלי להחליף גלגל, ובצדק.

ביימינו הם לא באים כשאנשים אשכרה נרצחים, אז תרדו מהעץ ואל תצחיקו את המוקדנית שתענה לכם במוקד 100.

חבר, לא פעם אני סייעתי לרכבים במצוקה. הם לא צריכים לקרוא, פשוט הייתי עוצר עם הניידת במרחק בטוח מהם, מפעיל אמצעי סימון ואם יש צורך פורס פנסים מהבהבים או אוהל. קל וחומר אם היו קוראים לנו...

שואל למה? כי ניידת משטרה נראית למרחוק בזכות גשר התאורה על הגג, יש לנו אמצעים להבליט את עצמנו כמו קונוסים, פנסים מהבהבים, אבוקות, אוהלים ושאר דברים מגניבים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לי זה נשמע ממש מופרך שניידת תגיע ע"מ לעזור לך להחליף גלגל, אבל אם זה אכן קורה, אני חוזר בי מדבריי, אני עדיין לא מבין למה הפנצ'ר שלך זה מעניינה של משטרת ישראל (פנסים מהבהבים ואוהלים?, למה שלא תרימו מסוק לאוויר...) אבל כנראה שטעיתי.

פורסם
הוא שפשף לך את הרכב וריסק את המראה ולא נפל מהאופנוע?:shock:

הוא כתב במפורש שמה ששיפשף את כל הרכב זה ארגז מתכת על אחורי האופנוע.

כבר קרה לי ואפילו עם רכב ליסינג והעדפתי לנסוע על הצמיג הגמור ולא לעצור

הצמיג כבר גמור למה לסכן גם את החיים?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לי זה נשמע ממש מופרך שניידת תגיע ע"מ לעזור לך להחליף גלגל, אבל אם זה אכן קורה, אני חוזר בי מדבריי, אני עדיין לא מבין למה הפנצ'ר שלך זה מעניינה של משטרת ישראל (פנסים מהבהבים ואוהלים?, למה שלא תרימו מסוק לאוויר...) אבל כנראה שטעיתי.

כביש מס' 1 מצומת אלמוג לצומת הלידו. מכיר? יופי. הכביש חשוך כמו מצריים. עכשיו אתה מבין למה צריך פנסים מהבהבים ואוהלים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

זה עיניינה כי ברגע שאתה תקוע בכביש את כבר לא רכב אלא מפגע, וחלק מתפקיד משטרת התנועה זה לסמן מפגעים עד הטיפול של מע"צ, או כל אחד אחר.

לזכותם יאמר שלפחות ממה שאני רואה בשנים האחרונות הם עושים את זה בהחלט.

לפני חודש בערך שתי ניידות עצרו את התנועה באיילון, השוטר בעצמו עזר לדחוף רכב מהשול השמאלי לימני כדי הרכב התקוע יעמוד במקום בטוח יותר, ושיחרר את התנועה.

לפי איך שהם ביצעו את זה, נראה שהם מתורגלים וזו לא פעם ראשונה שלהם.

כשמגיע פרגון אז מגיע!

לגבי פנצ'ר בשול, לפני שנתיים-שלוש נתקעתי עם החיפושית מתחת לגשר יבנה לכיוון צפון במקום שהשול הוא ברוחב החיפושית, מנוע לא מניע (בעיית מגעים), שילבתי לראשון וע"י הסטארטר התקדמתי עד לשול נורמאלי. (שם בפחות מדקה מצאתי את החוט הסורר קיבעתי אותו והמשכתי בדרכי).

אין מצב שבשביל פנצ'ר הייתי יוצא מהרכב במקום כזה.

(ל', מבחינת עיברית שול הוא הצד הקיצוני של משהו, שולי הדף שולי הדרך וכו', לכן השול השמאלי הוא שול, אולי מבחינה חוקית השול השמאלי שונה מהשול הימני בכך שלשול הימני מותר לי לסור במיקרים מסויימים ולשמאלי במיקרים אחרים, אבל עדיין השמאלי הוא שול).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אבל נחזיר אתכם זרה לשרשור המקורי...

בשוליים סבירים - ראה דוגמא כביש 6 - יש מקום לרכב שיעמוד ולא יפריע לתנועה - עם זאת בטוח לא כדאי להחליף גלגל שמאלי.

אזי - האם נוסעים מרחק שיכול להגיע עד ל 10 ק"מ (תאורטי נטו) על צמיג ריק, או לחילופין קוראים לשגריר שיגיעו להחליף?

פורסם

ממש לא מיתוס ומשטרת התנועה מתייחסת לנושא זה בשיא הרצינות. תתחיל מהעובדה שהעצירה בשוליים של כביש מהיר אסורה אז כבר מתפקידו של השוטר לבחון את הסיבה לכך. בנוסף לכך, רכב שעומד בצד הכביש הוא מפגע לכל דבר ועניין.

פורסם
תראי לי מקרה אחד כזה.

בכניסה הדרומית של חיפה (כביש החוף, מכיוון ת"א) יש עיקול. באמצע העיקול עומד רכב עם מצבר מת (גם הוינקרים אינם עובדים), המשולש כבר הועף.

כאשר הגעתי לשם לפנייי נסע רכב. לפתע אני הבחנתי כי הרכב סטה בחדות (נסיון התחמקות), בנוסף פגוש קדמי (לא קשור) מתעופף לו באוויר. לאחר שהצלחתי להתחמק עצרתי בצד על מנת לסייע לאיש הזקן (בעל הרכב התקוע).

שמתי את המשולש שלי, הזמנתי לו גרר וביקשתי מהמשטרה להגיע למקום. מכיוון שנוסעים בכביש זה במהירות גבוהה ורכבו של האיש נגלה לעין בשלב די מאוחר לבאים מדרום, לא הייתה ברירה אלא להמתין איתו עד להגעת המשטרה (היה צורך להזהיר את הנהגים המגיעים כדי למנוע תאונה).

כעבור 15 דקות, למיטב זכרוני, הגיעה ניידת והמשיכה את הטיפול משם.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
זה עיניינה כי ברגע שאתה תקוע בכביש את כבר לא רכב אלא מפגע, וחלק מתפקיד משטרת התנועה זה לסמן מפגעים עד הטיפול של מע"צ, או כל אחד אחר.

לפני חודש בערך שתי ניידות עצרו את התנועה באיילון, השוטר בעצמו עזר לדחוף רכב מהשול השמאלי לימני כדי הרכב התקוע יעמוד במקום בטוח יותר, ושיחרר את התנועה.

כשמגיע פרגון אז מגיע!

לגבי פנצ'ר בשול, לפני שנתיים-שלוש נתקעתי עם החיפושית מתחת לגשר יבנה לכיוון צפון במקום שהשול הוא ברוחב החיפושית, מנוע לא מניע (בעיית מגעים), שילבתי לראשון וע"י הסטארטר התקדמתי עד לשול נורמאלי. (שם בפחות מדקה מצאתי את החוט הסורר קיבעתי אותו והמשכתי בדרכי).

(ל', מבחינת עיברית שול הוא הצד הקיצוני של משהו, שולי הדף שולי הדרך וכו', לכן השול השמאלי הוא שול, אולי מבחינה חוקית השול השמאלי שונה מהשול הימני בכך שלשול הימני מותר לי לסור במיקרים מסויימים ולשמאלי במיקרים אחרים, אבל עדיין השמאלי הוא שול).

סתם להשכלה כללית.מבחינת אכיפה יש הבדל בין נסיעה בשול שמאל לשול ימין(בזמן פקק תנועה).על נהיגה בשול ימין תקבלו 750+ 6נק על נהיגה בשול שמאל(משמאל לקו הפרדה רצוף) מכיוון ששול שמאל תמיד יסומן בקו לבן לעומת קו צהוב בשול ימין ,תקבלו 500+ 6נק על נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מדובר על טעות נפוצה מאוד,

כתבתי על הפן התעבורתי, רבים קוראים לקו הלבן בצד שמאל שול זו טעות.

מבחינת תעבורתית זה קו הפרדה רצוף.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אבל נחזיר אתכם זרה לשרשור המקורי...בשוליים סבירים - ראה דוגמא כביש 6 - יש מקום לרכב שיעמוד ולא יפריע לתנועה - עם זאת בטוח לא כדאי להחליף גלגל שמאלי.אזי - האם נוסעים מרחק שיכול להגיע עד ל 10 ק"מ (תאורטי נטו) על צמיג ריק, או לחילופין קוראים לשגריר שיגיעו להחליף?

בשוליים סבירים? אין כזה דבר שוליים סבירים. השאלה היא לא האם אתה מפריע לתנועה אלא האם ישנה אפשרות שרכב יסטה מזרם התנועה ויפגע בך. כיון שבכל דרך בינעירונית (לאו דווקא דרך מהירה) המהירות היא כזאת שגם סטיה קלה מאוד של ההגה תביא רכב לקצה השול תוך שניה - לא לוקחים את הסיכון.

אפילו ה"מפרצים" שנמצאים בכבישים מספר 6 ו-431 ובחלק מכבישי אירופה - הם שום דבר מלבד שול קצת יותר רחב ובפירוש לא הייתי סומך עליהם. נהגים שכן סמכו עליהם, כמו הנהג הזה - שילמו ביוקר.

אני מודה שהסיבה המדויקת לשכיחות ההתנגשויות הללו אינה נהירה לי, אך מהתייעצות עם הרבה אנשי מקצוע הבנתי שיש לזה קשר לתשומת לב ולמשיכת מבטם של הנוסעים בנתיבים לעבר הרכב העומד, ונטית הגוף לכוון את הרכב לעבר הנקודה בה ממוקד מבטו של הנוהג, בעיקר כאשר חושיו מעורפלים בשל עייפות וכיוצא בכך.

רכב לא תוכנן לספוג מכה כה חזקה מאחור. חישובי הקריסה של החלק האחורי (שהינו קטן יותר מתא המנוע) בנויים לספוג מכות בנסיעה עירונית ולהפחית את "צליפת השוט" בפגיעות פגושים שכאלו. הם לא תוכננו למכה מאחור ב-70-90 קמ"ש, בטח שלא על ידי רכב כבד.

זה קטלני ליושבים בתוך הרכב החונה, וגם מאוד מסוכן לרכב שפוגע בהם, ולכן במידה וניתן לדחות את העצירה ולהגיע לדרך צדדית, שטח פתוח או כל מקום שמופרד מהכביש באופן קשיח - מוטב כך. אם לא אפשר, עוצרים ויוצאים מהרכב ועוברים את הגדר ומתרחקים ממנה ומזמינים גרר ומשטרה.

אגב, לגבי "השול" השמאלי: הוא לא קיים. מבחינה תעבורתית, קיים רק שול ימני. השול השמאלי הינו חלק משטח ההפרדה ומסומן על ידי קו לבן. הוא גם נחשב למסוכן יותר (בין השאר הוא כמעט תמיד צר יותר משמעותית) ואסור לעצור בו בשום צורה ואופן. סיכון דומה חל על מי שעוצר על אי תנועה משורטט במזלגות ומחלפים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כשמגיע פרגון אז מגיע!

לא ידעתי שסטרטר מפסיק חזק בשביל להניע רכב, אתה הפכת את החיפושית שלך לרכב חשמלי!!

• תוכן חדש...