Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רמזור מהבהב יש רק מ60 קמש ומעלה.

(יש מקומות בערים מסויימים שגם ב50 יש רמזור מהבהב, הכל תלוי, אתה תלמד להרגיש את זה (כביש רחב=סימן שאפשר להרביץ, הכוונה שנגיד וכתוב 50, אז ה50 ירגישו לך לאט.)

כל אופן סע לפי המותרת, לפי מה שאתה אומר אתה נהג חדש, וחרם כי מכסחים נהגים חדשים.

10 קמש יותר, רמזור פחות, לא יתנו לך כלום, תעשה ניסיון, תצא מנקודה A לB, חבר שלך לדוגמא ירביץ וישחט את הרכב, אתה סע לאט, אתה תגיע בידיוק 3 דקות אחריו.

ההבדל, צרכת פחות דלק, שמרת יותר על הרכב, סיכנת פחות את הרישיון.

אם אתה מאלה שלא יודעים ליסוע לאט, הכל בסדר, רק בשביל שהרישיון ישאר לך בכיס, בהתחלה תלמד ותשנן כל מטר בכביש, איפה מסוכן להרביץ איפה מותר, איפה יש שוטרים, אחר כך תשה מה שבראש שלך.

אני בעצמי יש תקופות שאני נוסע כמו צב, יש תקופות שאני מעל הממוצע, אבל תמיד, כבישים שאני לא מכיר ולא עובר בהם בתדירות קבועה, אני יסע בהם לאט וכמה שיותר לפי החוק. (זה קורה לי בדרך כלל בבינעירוני).

עוד דבר חשוב, בגלל שאתה נהג חדש, אתה עדיין רגיל לנהיגה של המורה נהיגה, שזה בסדר לתקופה הקרובה.

נהגים בכביש לא סובלים את זה, תקבל מלא צפירות ומלא עקיפות לא חוקיות.

בהתחלה תפקח את העיניים, תיהיה עירני ומרוכז, למה קל מאוד לעשות תאונה כאשר אתה נוהג בשפה שונה משאר הנהגים.

מוניות יעשו לך את זה הרבה.

(בידיוק אתמול החלטתי שאני נוסע לאט, בהתאם למה שכתוב בשלט, שם מוזיקה בווליום גבוה ונהנה מהדרך.

בקיצור אותתי לפנות לסמטה של חבר, במראה ראיתי נהג מונית שבא לעקוף אותי מימין: אני פונה מימין לשמאל, הוא עקף אותי בדיוק שהתחלתי לסובב את ההגה, עם כאלה אנשים אני משחק, מקפיץ להם את הלב, היה מהנה לשמוע את הצמיגים שלו חורקים, כמובן שלא סיכנתי אותו יותר מידי, אם היה בא רכב מלפנים לא הייתי משחק איתו).

פורסם
ומה קורה כאשר יש תנועה רגילה, נכנסים לצומת ופתאום רכב מקדימה (נגיד שמספרו 3 מקדימה) מחליט להאט ואו אפילו לעצור מכל מיני סיבות, הטור מאט ויוצא שהרכב שבצומת עדיין נשאר בצומת אך הרמזור כבר עבר לאדום. האם עדיין הפרעה לתנועה? למרות שהוא נכנס לצומת פנויה ולא ראה בעיה מסוימת.

בתור נהג אתה צריך להסתכל קדימה ולהבין את המצב.

במקרה כמו שתיארת אתה צריך להבין לפני כניסתך לצומת שאם תעבור זה יהיה בדוחק וזה לוטו אם תעבור או לא. במקרה כזה החוק אומר אל תכנס לצומת עד שאתה בטוח שאתה יכול לצאת ממנה.

יכול להיות מקרה שנכנסת לצומת לא עמוס ואתה רואה שתוכל להספיק לצאת אבל הרכב שלפניך נתקע, נכבה לו הרכב או אלוהים יודע מה, במקרה כזה הוא ההפרעה לתנועה ואתה רק חלק מהתנועה, אל תילחץ ואם המצב מאפשר לך לעבור לנתיב אחר באותו כיוון בבטחה עשה זאת. אם לא אז תרגע ותשמור על קור רוח, למי שנתקע יהיה קשה עוד יותר לשמור על קור רוח ולתפעל את הרכב לצאת מהמצב אם רכב מאחוריו יילחץ ויצפצף או ינסה לעשות מעקפים מסוכנים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...