Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נראה דגמים מהעת הזאת בעוד כ 2 עשורים כפי שאפשר לראות דגמים של מיצובישי מתחילת שנות ה 90 או סובארו?

האם בישראל לא פזיזים מידי ומתלהבים מידי מהעיצובים ומהמיצוב שיצרו לעצמן החברות הקוריאניות? הרי עדיין אין הוכחה לאמינותן.

אלא אם כן שונה מפעם אנשים אוהבים להחליף מכוניות כל כמה שנים בודדות, למרות שירידת הערך גם לא משהו...

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם נראה דגמים מהעת הזאת בעוד כ 2 עשורים כפי שאפשר לראות דגמים של מיצובישי מתחילת שנות ה 90 או סובארו?

האם בישראל לא פזיזים מידי ומתלהבים מידי מהעיצובים ומהמיצוב שיצרו לעצמן החברות הקוריאניות? הרי עדיין אין הוכחה לאמינותן.

אלא אם כן שונה מפעם אנשים אוהבים להחליף מכוניות כל כמה שנים בודדות, למרות שירידת הערך גם לא משהו...

למי אתה דואג בדיוק? לאלו שיירכשו את הרכב בעוד 10 שנים (נניח), או לאלו שקונים רכב ומחזיקים אותו 10 שנים (שוב נניח)?

ברור שככל שהרכבים יותר מתוחכמים ישרדו פחות או יתקלקלו יותר. כשערך הגרט של הרכבים יהיה אפסי לא יהיה טעם לתקנם כשעלות התיקון תהיה יקרה.

לא צריך לחכות לעוד 10 שנים כדי לדעת. העתיד כבר פה.. תראה מה קורה לתיבות הילוכים רציפות וכפולות מצמד של VAG = מה יקרה שלא תהיה אחריות? כל תקלה תעלה אלפי ועשרות אלפי ש"ח.

אז הבעיה היא אצל הקוריאניות, אלא בכלל - כן, גם אצל היפניות..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני רק אומר, שדבר טוב צריך להוכיח את עצמו

לא יכול להיות שקיה תעלה לעצמה את האף ותמכור מכוניות כמעט בשווי של מכוניות טובות ממנה. היום כשקונים רכב מהחנות, אין הבדלים משמעותיים במחיר.

אבל כידוע זה לא קשור לאוטו, זה הכל עניין של שיווק נכון, היום יונדאי מובילה את המכירות מתחילת השנה , פי 2 וחצי מהמאזדה, הקאיה נמצאת לא רחוק ממנה במקום השני. הכל טוב ויפה! אבל במחיר הזה ובירידת הערך הנוכחית בלי קשר לאמינות, היתי מעדיף רק לפי זה מכונית אחרת.

פורסם

למשל השברולט אופטרה..התחילה מאד יפה את דרכה ב 2004...לאותה תקופה היתה מאד מרשימה, ועברו רק כמה שנים בודדות, והיא נפלה, גם באמינות,גם במחיר (הדבר שהכי חשוב לי ברכב)

השברולט קרוז הגיעה לכאן להציל אותה....כולם התלהבו ממנה, עלתה גם לא מעט כסף, עשו בינה לבין המאזדה השוואות, היא אפילו ניצחה את מאזדה 3 החדשה (בזמנו)

והיום כל מי שרכש את הרכב הזה מתלונן.

פורסם

אם אתה חושב שצרכן שקונה מוצר חדש מסוגל לקבל תחזית אמינות מדוייקת על סמך דגמי עבר שונים, אתה טועה.

כאשר יצרן מוכר מוצר עם טכנולוגיה מוכרת ומספק אחריות סבירה עם רשת שירות סבירה, על פי רוב זה מספיק.

דווקא יצרנים שנמצאים בחזית, מרגישים חובה להפגין חלוציות טכנולוגית. לפעמים זה כרוך במוצרים לא אמינים.

ולא, לא קונים מכונית חדשה ומנסים לקבל תשובה ברורה על העמידות או השוק שלה בעוד דור. דווקא מכונית אספנות תצליח בתחזית הזו יותר טוב ממכונית חדשה. מוזר, לא?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי,לא כולם קונים מכוניות ל 5 שנים. לא כולם רוצים לשלם כל החיים שלהם כדי להתקדם לרכב חדש.

כמובן שהסיכויים של יפנית לשרוד משאר הצעצועים שבשוק,הם גדולים בהרבה יותר. אתה יכול להתווכח איתי,אבל לא עם עובדות.

אם יש לי חלופה הרבה יותר טובה במחיר זהה פחות או יותר, אלך לחלופה הטובה יותר, והכי טובה מכל המובנים. מה שכן נוכל להתווכח רק לגבי העיצוב.

פורסם

יש קוריאניות ויש קוריאניות.

שברולט קוריאה, זה זבל בהתגלמותו לדעתי.

אופטרה, כישלון של רכב.

קרוז, מאיצה כמו גמל עם עצירות.

איך אנשים קונים רכבים כאלה השם יודע.

אני לא מבין את GM, פשוט לעשות צחוק מעצמו, שהוא מרכיב סמל של שברולט על קופסאות טונה.

מנקודת מבט שלי, GM בעצמם היו מקובעים ותפסו טכנולוגיה עם הV8 והV6 ואולי כמה מנועים טוריים של 2L, וגם הגירים האוטומטיים היו אותו דבר כולם אולי הילוך אחד יותר\פחות, וככה הרכיבו את אותם המכלולים על כל עשרות הרכבים שלהם.

הבעיה שתנאי הטבע כבשו אותם, ומחיר הדלק עלה, ובאו אלטרנטיבות כמו הTSI למיניהם וכל או גרמו לGM המקובעים לקרוס.

(ביותר פשוט- בזמן שכולם רצו קדימה, GM נשארו מאחור).

לגבי יונדאי וקיה.

אני רואה אותם מחזיקות עוד הרבה מאוד שנים.

הם אמינות אין מה לומר, אבל גם לא מציעות הרבה מעבר לאמינות.

נסעתי בכמה יונדאי מהשנים האחרונות, רכבים מצועצעים, אבל יש כאלה שאוהבים את זה.

לגבי הג'יפים והקרוסאוברים של יונדאי, נגיד את הטוסון לא אהבתי כל כך כי שוב זה צעצוע.

אבל את הסנטה-פה לדוגמא, לדעתי יש בו תמורה טובה, אם הייתי מחפש ג'יפון יכול ליהיות שהייתי הולך על אחד כזה. (אם לא היה לי כסף לגרמני\אמריקאי).

פורסם

קובי - איני יודע מה מקור הסטיגמה שלך לגבי אמינות הקוריאניות. בינתיים יונדאי וקאיה מראות אמינות נאה מאוד. גם למלכת האמינות מזה קרוב ל-50 שנה - הקורולה לדורותיה - היו נפילות (בוצע בדגם 2003?), אבל ככלל כנראה שגם בעידן של מכוניות מתוחכמות יש מהנדסים שיודעים לבנות מכוניות יותר עמידות לפגעי השנים.

אבל, כמובן, רק ימים יגידו מה אמינותו של דגם זה או אחר, וגם הסטיגמה של יצרנים משתנה בהדרגה. אם הפיג'ו 404 ו-504 והפולקסואגן שעד שנות ה-80 שירתו את בעליהן שנים רבות הרי ששיטוט קל בפורום זה יעלה הרבה מאוד קיטורים על אמינות רכבים מודרניים של יצרנים אלה.

ומעבר לכך, קובי - אם אתה חושק ברכב חדש אין לך ברירות אלא לרכוש אחד חדיש. אחד כזה שבו מחשבים וחיישנים מתוחכמים מאפשרים סחיטת ביצועים וחסכון ובטיחות מוגברים, גם אם זה במחיר שחיקה מואצת. האם תהיה מוכן לחזור לדיסקיות בלימה או מצמדים המכילים אסבסט מסרטן? אני בטוח שלא, למרות שמצמדים ובלמים מבוססי אסבסט נשחקו בקצב איטי בהרבה ממקביליהם החדשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קובי777 - מה המטרה של השרשור? הוצאת קיטור? אם אתה לו חושב שהן שוות את המחיר - אני לא רואה שמחזיקים לך אקדח ליד הרקה ומכריחים לקנות. אם הן לא אמינות, הרי לא תקנה גם אם יעלו פחות לא? אם הן כן אמינות אך לא "טובות", לא תקנה גם כן, סביר להניח. כל ההודעה שלך רצופת דעות קדומות שבגדול, חצי שעה של חיפוש בשרשורים קודמים הייתה צריכה להעלים.

יונדאי יש מספיק גם משנות ה-90, באמינות טובה מאד. קיהמ ויונדאי חולקות מכלולים מכאניים מזה שנים רבות כך שהאמינות דומה כדי זהות. לומר עליהן שלא הוכיחו את אמינותן זה פשוט לא נכון.

לגבי אופטרה - אני רוצה לראות את מי בדיוק היא הרשימה בזמנו, באמת מעניין אותי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שי,לא כולם קונים מכוניות ל 5 שנים. לא כולם רוצים לשלם כל החיים שלהם כדי להתקדם לרכב חדש.

כמובן שהסיכויים של יפנית לשרוד משאר הצעצועים שבשוק,הם גדולים בהרבה יותר. אתה יכול להתווכח איתי,אבל לא עם עובדות.

אם יש לי חלופה הרבה יותר טובה במחיר זהה פחות או יותר, אלך לחלופה הטובה יותר, והכי טובה מכל המובנים. מה שכן נוכל להתווכח רק לגבי העיצוב.

איזה עובדות? על העבר? אני לא אתווכח.

ראיתי שרשור עם תמונות של הקורולה החדשה (2014). אתה יודע בלי ניסיון שהיא תחזיק עשור ללא תקלות משמעותיות?

שהיא תהיה ראויה לנהיגה? שהשוק שלה יהיה טוב בעוד עשור?

יהיה לה גיר רציף לראשונה. מובטח שהוא יהיה מוצלח?

זוכר את הרובוטי של הקורולה והיאריס? האם מראש חשבת שבטוח שהוא יתפקד טוב ושיהיה לו ביקוש גבוה כמשומש?

יש לי מכונית בת שנה ומכונית בת 6+. אז אל תשייך אותי לאלו שרוכשים לפחות מ 5 שנים. סיכונים תמיד יהיו.

פורסם

הכל שאלה של גישה לא? לכמה זמן אתה קונה רכב?

מה התוכניות שלך? על פניו נראה שהם מציעים רכבים עם התכונות הנכונות

ורבים חושבים על טרייד אין בעתיד הלא רחוק ולכן לא מתעסקים בשאלת העמידות (אני חושב)

פורסם

עוד בעל מכונית יפנית בפורום שחושב שהיא שיא האמינות ושקוריאניות זה זבל.

בנתיים פורטה עולה על ה3 שלך ועל הקורולה. היא עולה כמו כל הרכבים בקטגורייה, אין שום סיבה שהיא תעלה פחות.

זה לא רכב סוג ב'. כמו שנאמר לך - לא טוב לך, אל תקנה.

אתה צריך לראות את הקוריאניות בצבא, מחזיקות לך 300-400 אלף ק"מ של קריעה. עוד יש גטסים ואקסנטים ישנים בצבא שעדיין נוסעים כמו גדולים. מעניין למה הצבא הפסיק לקחת רכבים יפניים. :roll:

מעבר לכך, יש אקסנטים בני 15-18 על הכביש ולא מעט כאלו. אלו רכבים שבעוד שנתיים יתחילו להגיע לגיל 20. ועדיין נוסעים יפה. שילוב מנוע וגיר עובד פיקס. איכות תא הנוסעים פחות טובה באותה התקופה, אבל היום איכות תא הנוסעים הרבה יותר גבוהה ותאי הנוסעים עמידים יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור, דווקא המשפט האחרון שלך אינו מעיד על שום דבר. מכרזים נסגרים לפי תנאים כלכליים, ואם חברת ליסינג תציע הצעה שנמוכה ב-10 ש"ח מתחת להצעה המתחרה היא זו שתזכה.

שי - ההערה שלך לגבי הגיר הרובוטי של טויוטה לא בדיוק ענינית. דומני שלגיר הזה לא היתה בעיית אמינות. הבעיה היתה שהנהג הישראלי מורגל באוטומטי פלנטרי חלק ולא מוכן לסבול איזה זעזוע קל בגיר הרובוטי - למרות שבגיר ידני גם זריקת קלאצ' לא תפריע לו כל עוד המנוע אינו מדומם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הודעה רצופת דעות קדומות עתיקות וחסרות כול בסיס.

כניראה ילד שנוהג על המאזדה של אבא וזה הרכב היחיד שראה מימיו, כי אם לא אז אני לא מבין את שרשרת השטויות שנרשמו פה.

תסתכל על ציי הרכב, תבין כמה הקוריאנית סובלות שם ונוסעות ללא ציוץ, כנ״ל בצבא.

גם היונדאי גטס הארורה שצורכת דלק כמו משאית, אוטו גרוע לכול הדעות, אבל נוסע ללא הפסקה, ובאמת שלחברה של אחי הקטן יש כזו, 2005/6 ניראה לי.לא מקבל שום טיפול מלבד אחד לפני הטסט ונוסעת 15 אלף קילומטר בשנה ללא שום בעיה.

יונדאי/קיה אמינות בצורה מוכחת ביותר.

אני גם לא מצליח להבין מה בדיוק אתה רוצה להשיג? שננבא את העתיד?

שנגיד לך ״כן אתה צודק״?

שנחרוט על גופנו ״רק יפניות״?

בקיצור, שחרר אותנו מהסטיגמות שלך, תפתח את הראש לעולם חדש, ברוך הבא ל2013.

אגב - זה גם לא השרשור היחיד שרשמת בו את השטויות האלה, כמו שכבר נרשם: אף אחד לא מחזיק לך אקדח לראש ומכריח את לקנות יונדאי.

עריכה: החזקתי מאזדה וגם טויוטה - לא רכב האלים הקדושים, נוסעים ופשוטים מבחינת אבזור ומכניקה. שום דבר מיוחד ושום דבר שהפיל אותי מהרגליים, לא מאובזרות ולא נוחות במיוחד.

פורסם
שי - ההערה שלך לגבי הגיר הרובוטי של טויוטה לא בדיוק ענינית. דומני שלגיר הזה לא היתה בעיית אמינות. הבעיה היתה שהנהג הישראלי מורגל באוטומטי פלנטרי חלק ולא מוכן לסבול איזה זעזוע קל בגיר הרובוטי - למרות שבגיר ידני גם זריקת קלאצ' לא תפריע לו כל עוד המנוע אינו מדומם.

לא התייחסתי לאמינותו, אלא לתפקודו.

ומה שאתה מתאר, לא משנה אם זה תקין או לא, זה עשה באזז שלילי על המוצר, מה שמשפיע על ה"שוק". נושא שחשוב לפותח השרשור.

• תוכן חדש...