Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דור, דווקא המשפט האחרון שלך אינו מעיד על שום דבר. מכרזים נסגרים לפי תנאים כלכליים, ואם חברת ליסינג תציע הצעה שנמוכה ב-10 ש"ח מתחת להצעה המתחרה היא זו שתזכה.

הצבא לא לוקח רק רכבי ליסינג.

יש גם רכבים חומים כמו הDMAXים. פעם בתפקיד הזה היו היילקסים. מה קרה? ככל הנראה עשו חשבון והDMAX יותר משתלם וכלכלי, אולי גם לא פחות אמין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא התייחסתי לאמינותו, אלא לתפקודו.

ומה שאתה מתאר, לא משנה אם זה תקין או לא, זה עשה באזז שלילי על המוצר, מה שמשפיע על ה"שוק". נושא שחשוב לפותח השרשור.

הכותרת נפתחה במילה "אמינות", ולכך התיחסתי.

ישית הנסיון שלי עם תיבה רובוטית היה נסיעת מבחן על יאריס 2010 - אני די אהבתי, אשתי הילה וטו.

יש לי שכן שקנה קורולה 2008. כשדיברתי אתו כעבור כמה חודשים הוא ציין שהרכב מצויין. כאשר העליתי את נושא תיבת ההילוכים התשובה היתה "אל תדבר על דברים כאובים" בשיחה חוזרת כעבור שנתיים התשובה היתה "אל תספר לאף אחד, אבל היא מצויינת". בקיצור - עניין של הרגל.

הצבא לא לוקח רק רכבי ליסינג.

יש גם רכבים חומים כמו הDMAXים. פעם בתפקיד הזה היו היילקסים. מה קרה? ככל הנראה עשו חשבון והDMAX יותר משתלם וכלכלי, אולי גם לא פחות אמין.

אתה מחזק את דברי. מכרז אינו רק על ליסינג, גם על רכישה וגם על חוזי אחזקה כאלה ואחרים. זוכה מי שחבילה שלו נראת המתאימה ביותר, במסגרת תנאי המכרז (וכהערת אגב - יש גם מכרזים "תפורים", חלקם משיקולים לא ענייניים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עוד בעל מכונית יפנית בפורום שחושב שהיא שיא האמינות ושקוריאניות זה זבל.

בנתיים פורטה עולה על ה3 שלך ועל הקורולה. היא עולה כמו כל הרכבים בקטגורייה, אין שום סיבה שהיא תעלה פחות.

זה לא רכב סוג ב'. כמו שנאמר לך - לא טוב לך, אל תקנה.

אתה צריך לראות את הקוריאניות בצבא, מחזיקות לך 300-400 אלף ק"מ של קריעה. עוד יש גטסים ואקסנטים ישנים בצבא שעדיין נוסעים כמו גדולים. מעניין למה הצבא הפסיק לקחת רכבים יפניים. :roll:

מעבר לכך, יש אקסנטים בני 15-18 על הכביש ולא מעט כאלו. אלו רכבים שבעוד שנתיים יתחילו להגיע לגיל 20. ועדיין נוסעים יפה. שילוב מנוע וגיר עובד פיקס. איכות תא הנוסעים פחות טובה באותה התקופה, אבל היום איכות תא הנוסעים הרבה יותר גבוהה ותאי הנוסעים עמידים יותר.

דיברתי איתך בהודעה פרטית ואתה שוב מתדרדר לשטויות.

לא נראה לי שהצבא לקח אי פעם מכוניות יפניות ואת האמת אין מכוניות יפניות שמתאימות כל כך לצבא, בלי קשר לאמינות וביצועים.

אקסנט זה ליסיניג, גטס זה ליסיניג, אין מה לעשות.

קורולה לקחת לצבא?נשמע לי הזוי, מאזדה 3? נשמע לי עוד יותר הזוי.

פורסם

יונדאי וקיה הן רבות מכר כי הם "דוחפים" לשוק הליסינג כמות אדירה של רכבים במחירי זנות.

זה לא מעיד על טיב הרכב,רק על ההנחה שניתנה לחברה.

מהתרשמות מיונדאי I35 הרכב מרגיש טוב,ממש לא אותה אקסנט עם דשבורד סדוק וכסאות מזעזעים.

יש התקדמות אדירה והיא מורגשת.

למה שהיא לא תשרוד הרבה זמן?מה כבר יקרה לה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מי אמר שזה בכלל טוב שיהיו רכבים בני 20 שנה על הכביש?

מה שבטיחותי כיום יהיה בדיחה בעוד 20 שנה מעכשיו.

חשוב להסתכל אולי 10 שנים קדימה.

אחרי זה, כבר מדובר גם ככה בירידה שעם עלות המתכת כיום,

כנראה כבר לגרוט יהיה יותר משתלם מאשר להחזיק.

פורסם

לא יכול להיות שקיה תעלה לעצמה את האף ותמכור מכוניות כמעט בשווי של מכוניות טובות ממנה. היום כשקונים רכב מהחנות, אין הבדלים משמעותיים במחיר.

המחיר הקטלוגי של קיה חדשה משנה רק לבודדים מאוד שקונים אותה בקניה פרטית. כמעט כל רכבי קאיה נמכרים לליסינג, כך שליבואן כדאי לתת אחוז הנחה גבוה לחברות הליסינג, וזאת ע"י מחיר התחלתי מוגזם.

אפילו מעט הלקוחות הפרטים נלכדים ברשתו של היבואן. כשירצו למכור את הרכב, היבואן יארגן להם טרייד אין בתנאים מצוינים, אם יקנו שוב רכב חדש שלו. בטרייד אין היבואן קונה חזרה את הרכב הישן במחיר גבוה מדי (שזה פיתוי גדול לבעל הרכב) ובעצם מוכר שוב רכב חדש שלו אך במחיר ריאלי שכולל גם הנחה מסוימת. לדוגמא:

נניח שהאיש קונה קיה חדשה ב 128000 ש"ח.

לאחר 3 שנים המחירון 70000 ש"ח אבל קונים פרטים מוכנים לשלם רק 65000 ש"ח.

האיש עושה טרייד אין אצל יבואן קיה. היבואן נותן לו 75000 ש"ח על הרכב הישן (מחיר מוגזם) בתנאי שיקנה שוב קיה חדשה במחיר של 128000 ש"ח.

כל המספרים הם היפותטים ורק לצורך הדגמה.

ליבואן זה כדאי כי המשמעות היא ל"הפסיד" בטרייד אין קצת מעל 10000 ש"ח אבל להצליח למכור רכב חדש, בהנחה קטנה ממחיר מאוד מוגזם ולא אמיתי. (בעוד שהיבואן נותן לליסינג הנחה ענקית).

מתברר שקניה של רכב קיה \ יונדאי חדש היא קניה רעה מהצד הכלכלי, וזאת ללא קשר האם הרכב עצמו טוב.

יהודה

פורסם
האם נראה דגמים מהעת הזאת בעוד כ 2 עשורים כפי שאפשר לראות דגמים של מיצובישי מתחילת שנות ה 90 או סובארו?

האם בישראל לא פזיזים מידי ומתלהבים מידי מהעיצובים ומהמיצוב שיצרו לעצמן החברות הקוריאניות? הרי עדיין אין הוכחה לאמינותן.

אלא אם כן שונה מפעם אנשים אוהבים להחליף מכוניות כל כמה שנים בודדות, למרות שירידת הערך גם לא משהו...

להזכירך , הקוריאניות לא מהיום בארץ , אתה עדיין יכול למצוא על הכבישים יונדאי אקסנט מהחצי הראשון של שנות התשעים.

אמינות אף לא הייתה הבעייה עם הרכבים הללו , למה שהיא תתחיל עכשיו?

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם
דיברתי איתך בהודעה פרטית ואתה שוב מתדרדר לשטויות.

לא נראה לי שהצבא לקח אי פעם מכוניות יפניות ואת האמת אין מכוניות יפניות שמתאימות כל כך לצבא, בלי קשר לאמינות וביצועים.

אקסנט זה ליסיניג, גטס זה ליסיניג, אין מה לעשות.

קורולה לקחת לצבא?נשמע לי הזוי, מאזדה 3? נשמע לי עוד יותר הזוי.

אז מה אם דיברת איתי? SO?

מתדרדר לשטויות? למה?

הצבא כן לקח מכוניות יפניות, יש אפילו עכשיו. יש מיצובישי פאג'רו, לתא"לים יש טויוטה אוונסיס, היו היילקסים.

גטס זה לא ליסינג! וגם חלק מהאקסנט לא! יש רכבים שהם מעל גיל 5 בצבא והם אינם ליסינג! האמן לי כי בדקתי את זה ואני לא אומר את זה סתם!

קורולה היו לנו בעמוד ענן שכורות. היו גם I30 וכאלה.

להזכירך , הקוריאניות לא מהיום בארץ , אתה עדיין יכול למצוא על הכבישים יונדאי אקסנט מהחצי הראשון של שנות התשעים.

אמינות אף לא הייתה הבעייה עם הרכבים הללו , למה שהיא תתחיל עכשיו?

זה בדיוק מה שאמרתי.

נכון, קיה פעם היו פחות טובים. היום הם סבבה.

ביונדאי מההתחלה לא היו בעיות אמינות. אי אפשר להגיד שיש להם רכב דפוק מבחינת אמינות. כן, יש רכבים יותר רגישים ויש פחות. יש כאלו שהתפוצץ להם הדשבורד וכו', אבל זה דורות ישנים. היום זה לא קורה!

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מיתוס מטופש,אני באמת לא מבין למה הישראלים חושבים שהרכבים הקוראנים שווים פחות משל יצרן אחר ''והרימו את האף'' כמו שכתבו פה .

אם כבר יונדאי וקיה מציידות את הרכבים שלהם בטכנולוגיה מאוד מתקדמת שבמכוניות אחרות למשל תצטרך לשלם מחיר של רכב ''מנהלים'' .

אין שום הבדל ממאדה ליונדאי/קיה .

צאו מהסרט .

ולי יש יונדאי מהתקופה ''הרעה'' שלהם 2005 , אז אתם חושבים שהרכב על הפנים? , נוסע חלק כמו ביואיק ושום דבר לא מצייץ ולא מרעיש .

לעומת המאזדה 323 המזעזעת שהייתה לנו שכל דבר שם משמיע קולות ואמינות שאני באמת לא יודע מהי .

ואושריקו , יש מאזדה 2 סדאן בצבא ,מאזדה 6 לתתי אלופים ,וזה כרגע מה שעולה לי לראש .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

החופש הגדול הקדים השנה ולא הודיעו לי??

מציע לנעול ולעבור הלאה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אז מה אם דיברת איתי? SO?

מתדרדר לשטויות? למה?

הצבא כן לקח מכוניות יפניות, יש אפילו עכשיו. יש מיצובישי פאג'רו, לתא"לים יש טויוטה אוונסיס, היו היילקסים.

גטס זה לא ליסינג! וגם חלק מהאקסנט לא! יש רכבים שהם מעל גיל 5 בצבא והם אינם ליסינג! האמן לי כי בדקתי את זה ואני לא אומר את זה סתם!

קורולה היו לנו בעמוד ענן שכורות. היו גם I30 וכאלה.

זה בדיוק מה שאמרתי.

נכון, קיה פעם היו פחות טובים. היום הם סבבה.

ביונדאי מההתחלה לא היו בעיות אמינות. אי אפשר להגיד שיש להם רכב דפוק מבחינת אמינות. כן, יש רכבים יותר רגישים ויש פחות. יש כאלו שהתפוצץ להם הדשבורד וכו', אבל זה דורות ישנים. היום זה לא קורה!

נו, אז כן יש רכבים יפניים, אבל לדרגות בכירות מה שנקרא.

אתה טענת שאין.

חוץ מזה שבינינו האקסנט והגטס אמינות, אבל אני בטוח שהמכרזים עליהן היו די זולים ולכן הצבא מעדיף רכבים כאלו.

(אתה לא באמת חושב שעושים מבחן ביצועים 0-100 או מבחן איכות דאשבורד:-D)

בסך הכחל פותח האשכול נזכר בתקופות של פעם שיונדאי וקיה היה פח אשפה מבחינת ההמון, ולכן קשה לו בטח להאמין ליצרן גם היום כשאנחנו בשנה מתקדמת, טבעי.

קיה ויונדאי טובות בסך הכל, להגיד שהן מעל כולן זה לא ממש נכון.

מבחן הזמן הוא זה קובע ולא בגלל שטויוטה קורולה נראית כמו סבתא ויונדאי I30 נראית צעירה.

פורסם

מנסיון עם קיה ריו ויונדאי I20 האמינות לא מוטלת בספק , יש לנו בצי הרכב עשרות של רכבים מהסוגים האלו שגמעו מאות אלפי קילומטרים (ממוצע של 75K לשנה כאשר צי הרכב מוחלף כל 4 שנים) לא ניתקלתי בתקלות אמינות ברכבים ,כאשר החלפת מצבר או צמיגים ובלמים לא כלולים באמינות .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם

הייתי מראשוני רוכשי האקסנט בישראל בסוף 1994 - היתה לי השניה בחיפה - ולא התאכזבתי. התחילה לעשות בעיות (התקלקל מנוע מניפת הרדיאטור ובעקבות זאת גם משאבת המים) לאחר כ-6 שנים וכ-90,000 ק"מ, תוקנה ונמכרה בקלות מספר חודשים אח"כ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה לא רק עניין סטיגמטי, יש לנו במשפחה 2 רכבים(שמטופלים באותה הקפדה, אחד מהם רכב חברה) - יונדאי I30CW 2010 וסקודה אוקטביה 2011, שני הרכבים נוסעים כ-50-70 אלף בשנה.

היונדאי הוא רכב חברה וגם על כל פיפס שאינו באחריות הוא יגיע למוסך ויטופל, הסקודה עדיין באחריות ומטופלת כראוי.

כל מי שיושב בשני הרכבים(ולא רק הנהג), יגיד לכם שיש הבדל תהומי, היונדאי פשוט נותנת תחושה של "לא סוחבת" מבלי לדבר על נוחות וללא השוואת ביצועים מול הסקודה(כי כמו שיגידו כאן הרבה אנשים, זה לא רציני להשוות רכבים שמצוידים אחרת).

ככה שאמינות זה לא רק כמה פעמים הרכב היה במוסך ואם הוא נוסע אחרי 10 שנים, כי ראיתי לא מעט מכוניות "גמורות" שעדיין נוסעות, בכוחותיהם האחרונים עדיין מביאות את הבעלים מראש העין לפתח תקווה וחזרה.

פורסם

אם תצאו קצת מהביצה הישראלית ותסתכלו מה קורה בשאר העולם, תראו שהקוריאנים במצב מעולה מבחינה מוטורית.

כיום הרכבים שלהם יותר איכותיים מאי פעם (כן, הייתי מעדיף פורטה על פני מאזדה 3 תוך רבע שניה), חלק מאוד נוחים, והאמינות מעולם לא הייתה בעיה אצלם.

אני לא מתחבר אליהם, בין השאר בגלל הסטיגמות האלו, אבל קיה עושים רכבים שלא נחותים מחלק מהתחרות היפנית וגם (רחמנא ליצלן) גם מהתוצרת האירופאית.

מישהו ראה את הג'נסיס?

מדובר ברכבים לא נחותים בכלל.

בארץ אולי ממשיכה הסטיגמה כי היבואנים ממשיכים להביא הנה את הזבל של הזבל, למרות שלאותם יצרנים יש המון דגמים אחרים שלא היו מתביישים לעמוד מול יפניות מאותו סגמנט.

Hyundai-Centennial-Image-3-614x408.jpg

• תוכן חדש...