Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז רוכב קטנוע/אופנוע צריך לצפור כדי שתראה אותו? אמממ, מה דעתך פשוט להשתמש בזוג המראות שהיצרן הואיל בטובו להתקין במכונית שלך? זה גם רעיון שיכול לעבוד לא רע. בטוח יעבוד יותר טוב מהפטנט שלך.

מה מראות, אומרים לך זה כלי בלתי נראה.

ואני שם לב למלא מקרים, אם לא הייתי שם לב לרעש של המנוע או הצפירה, היה קטנוע.

ותאמין לי אני מסתכל כמו שצריך במראות, במיוחד שבשברולט יש לי מראות שגדוד שלם יכול להתגלח איתם.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שטויות. רוכב הוא לא בלתי נראה אלא לנהג שדעתו מוסחת. נהג שמקדיש תשומת לב בעת בחינת הראי, ישים לב לרוכב. כמובן שהרוכב מצדו לא יכול לסמוך על כך, אבל לא נכון לתאר זאת כך מצד הנהג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - לצערי אני חולק עליך. רוכבים הם בלתי נראים משתי סיבות:

1. רכב קטן - זו הבעיה היותר קטנה.

2. נהיגה בלתי צפויה - זו הבעיה העקרית. הקטנוע שראיתי במראה הימנית יופיע כעבור מספר שניות מצידי השמאלי. הקטנוע שירד במפתיע מהמדרכה או אי תנועה כאשר הוא נסתר מאחרוי עמיד\תמרור\כלי רכב אחר (בדיוק כמו הולך רגל). או האופנוען הכבד שמגיח במהירות גבוהה מעבר לפניה עיוורת.

עם כל הכבוד לתאוריית המראות שאתה מטיף לה בכל שרשור בטיחות בפורום גם שדה הראיה של המראות מוגבל, המבט צריך לעבור בין 3 מראות, ובינינו - צריך גם להביט קדימה, והרחק קדימה, ולהקדיש לכך את מרבית הזמן. ההצצה במראות לעולם תהיה חטופה. כמובן שבנסיעה ברברס המצב שונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין ויכוח פה, אני בטוח שיש לרוב המגיבים פה יותר שנות ניסיון נהיגה ממני (למרות שכל שנה שלי אני עובר מעל הממוצע של נהג רגיל, ואפילו הרבה מעל הממוצע של נהג בקטגוריה שלי).

מספיק שקרה מקרה אחד שאיזה רוכב צץ משום מקום, בין אם הוא עשה שטויות ובין אם הוא נהג זהיר, זה כבר מעיד על כך שלא רואים אותם.

ולי קרה מקרה כזה שהוא כאילו נפל מהשמיים, אני אומנם יחסתי לו חשיבות על אף שלא קרה כלום, אבל אני בטוח שאם זה היה רכב הייתי מבחין בו גם 100 מטר קודם.

המקרה הזה לדעתי מספיק כדי לומר שהם בילתי נראים.

פורסם
יש דבר כזה שנקרא התנהגות טבעית.

הטבע צודק בכל דבר.

לא יצא לי לרכב על אופנוע, אם כי הייתי רוכב אופניים אבל זה לא דומה כי רכבתי רק בשטחים.

רוכבי אופנועים וקטנועים הם אכן בילתי נראים.

צריך להמציא פטנט, שמ7 בבוקר עד 2 בצהריים ומ5 עד 11 בלילה, האגזוז של האופנוע יוציא רעש הרבה יותר חזק (ככה שנשמע אותם לפחות).

זה דווקא לא בעיה לייצר משהו כזה.

אני מכיר\שמעתי על כמה רוכבים\שליחים, שפשוט צופרים כל כמה מטרים, למען הסר ספק.

כל אופן, אם אני רואה קטנוע, וזה נגיד נתיב לפניה בכביש מהיר, שזה מסוכן כי אנשים טסים, אז אני מנסה כמה שיותר להגן עליו (נוסע בקצב שלו, שומר 20-30 מטר ממנו, שאף אחד לא יוכל לפגוע בו).

או בכיכרות לדוגמא, אם אני ממהר, יש מצב שאני ידחף כשיש רכבים, אם יש אופנוע אני מחכה כמו ילד טוב.

אני אחד השליחים שהכי הרבה עושה את זה 8)

Tuning:lol:

פורסם

1. רכב קטן - זו הבעיה היותר קטנה.

אכן, קשה יותר להבחין בו, אבל זה לא הופך אותו לבלתי נראה, ואפילו את ציינת שמדובר בבעיה הקטנה יותר.

2. נהיגה בלתי צפויה - זו הבעיה העקרית. הקטנוע שראיתי במראה הימנית יופיע כעבור מספר שניות מצידי השמאלי. הקטנוע שירד במפתיע מהמדרכה או אי תנועה כאשר הוא נסתר מאחרוי עמוד\תמרור\כלי רכב אחר (בדיוק כמו הולך רגל). או האופנוען הכבד שמגיח במהירות גבוהה מעבר לפניה עיוורת.

במצב שאתה מתאר לא ניתן לראות גם הולך רגל ולעתים גם מכונית. האם זה הופך אותם ל"בלתי נראים" בהגדרה? לאו דווקא. נהיגה היא דבר מאוד פשוט: אתה מייצר צפי על בסיס מה שאתה רואה, ואילו היכן שאתה אינך רואה - אתה מניח שהכל יכול לקרות.

גם שדה הראיה של המראות מוגבל, המבט צריך לעבור בין 3 מראות, ובינינו - צריך גם להביט קדימה, והרחק קדימה, ולהקדיש לכך את מרבית הזמן. ההצצה במראות לעולם תהיה חטופה. כמובן שבנסיעה ברברס המצב שונה.

כל מה שאתה אומר הוא נכון, אבל סדרת הצצות חטופות מאפשרת לראות תמונה די טובה של המתרחש מסביב. לא צריך הרבה, רק לבדוק מראות כל 8-6 שניות. זה לא הרבה, ובדרך כלל אין צורך לבדוק את כל השלושה אלא רק שתיים (בשל שמירת הימין). בנוסף, כשאתה סטטי ביחס לרוכב לא אכפת לך שיופיע מימינך או משמאלך.

רק בזמן סטיה שלך מנתיב נסיעתך מיקום האופנוע צריך להטריד אותך, ובמקרה זה הסטת ראש קלה, ובדיקה חוזרת של מראת הצד תוך כדי מעבר נתיב מאוד מדורג - ימנעו כל "קונפליקט" בינך לבין הרוכב. מעבר נתיב ממוצע שלי לוקח לפחות 6-5 שניות. מספיק זמן לבדוק את הראי לפחות פעמיים כדי לוודא ששום דבר לא התפספס/השתנה/נעלם וגם אם עדיין לא ראיתי - התמרון הדרגתי מספיק כדי שהוא יוכל לחמוק ממני או להתריע לי על נוכחותו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כל איזה תקופה יש דיון גדול על הדו גלגלים.

כמה דברים שיש לשנות בהתנהגות הדו גלגלים.

פקק - נוסעים רק בשול אך במהירות פחותה מהמהירות המותרת תוך תשומת לב לצד שמאל כאשר עוברים נתיב ו/או שלא תיכנס איזה מכונית שרוצה לעקוב את הפקק.

רמזור - בחיים אבל בחיים אף דו גלגלי לא יעבור על המעבר החצייה (לא יוצא לי הרבה לעבור מעברי חצייה מרומזרים כהולך רגל אבל אם אני אראה דו גלגלי עומד לי במעבר חצייה:twisted: ), רוצה להגיע ראשון? בכיף תעמוד על הקו העצירה או לפני המעבר חצייה.

זגזוג - ממש לא עושים במהירות גבוהה, יש נהגים שנבהלים ויכולים לגרום לתאונת שרשרת קטלנית, יש את האלה בכלל עוברים בין שני נתיבים במהירות על.

בחו"ל אגב רוב הדו הגלגלים הכבדים ממש לא מזגזגים גם לא ברמזורים (מצטער הקטנוע הכי קטן שראיתי זה מנהלים אם זה נקרא קטנוע), הם פשוט עומדים כמו מכונית גם כאשר יש להם אפשרות לעקוף. המשמעת שם חזקה ברזל.

עריכה: לרכב יש הרבה שטחים מתים, דו גלגלי חייב להכניס את זה ללקסיקון.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
מה מראות, אומרים לך זה כלי בלתי נראה.

ואני שם לב למלא מקרים, אם לא הייתי שם לב לרעש של המנוע או הצפירה, היה קטנוע.

ותאמין לי אני מסתכל כמו שצריך במראות, במיוחד שבשברולט יש לי מראות שגדוד שלם יכול להתגלח איתם.

תגיד עד מחר שזה כלי בלתי נראה, אתה רק מוכיח פה שאתה לא לוקח אחריות על הנהיגה שלך. עלאק בלתי נראה :lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
תגיד עד מחר שזה כלי בלתי נראה, אתה רק מוכיח פה שאתה לא לוקח אחריות על הנהיגה שלך. עלאק בלתי נראה :lol:

טוב אבא, אתה יודע.

מעניין שאתה די בודד במערכה הזאת.

פורסם

רוכבי הדו"ג היחידים שמצליחים להפתיע אותי הם כל אלו שצצים בין רכבים חונים/מדרכות ומתפרצים לכביש כאילו באפשרותם להאיץ ל 100 תוך פחות משניה. אלו שמגיחים מאחורי בתנועה שוטפת/פקק, לרבות הזגזגנים, אני קולט בלי שום בעיה. מי שכן יש לו את הבעיה, שווה שישקול כיוון מראות מחדש, או לפחות ילמד לעשות בהן שימוש לפני שהוא מחליט להסיט את ההגה מס' מעלות לכל כיוון.

פורסם

אלפא - תוסיף אל אלה שעוקפים אותך מימין (וצמודים אליך, בגלל המדרכה) כאשר אתה פונה ימינה ונותן הצצה אחרונה לשמאל לפני הכניסה לדרך החוצה. או את אלה שראית במראה הימנית ופתאום נמצאים משמאלך (זגזוג). או אלה שחותכים עיקול עיוור משמאל לקו ההפרדה. או את אלה שמפתיעים אותך מימין מאחורי עיקול עיוור כאשר אתה חוזר ימינה מעקיפה 0 שני הסוגים האחרונים הם דוקא אופנועים כבדים ומהירים.

חן - אני לא מבין לאיזה שתי מראות כוונתך. OK - ברור שהמרכזית. אבל גם כאשר אתה מקפיד על נהיגה בנתיב הימני הדו"ג יעקפו מימין, וגם כאשר תבדוק את המראה שמאלית יצוץ איזה דו"ג שזגזג בשניות שבין הצצה במראות למבט לפנים.

שיהיה לך ברור - יש לי בעיה כללית עם תרבות הנהיגה בישראל, וזה כולל את כל סוגי הרכב. הדו"ג מחמירים זאת על ידי תרבות הזגזוג, ההצמדות למכוניות והנהיגה במקומות אסורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שיהיה לך ברור - יש לי בעיה כללית עם תרבות הנהיגה בישראל, וזה כולל את כל סוגי הרכב. הדו"ג מחמירים זאת על ידי תרבות הזגזוג, ההצמדות למכוניות והנהיגה במקומות אסורים.

מסכם את הדעה שלי בדיוק. רוכב דו"ג, שעוקף מימין, בנתיב הכי ימני שיש (או בפניה) הוא ממש לא "מבין יותר טוב מה קורה בכביש", כמו שטוענת הכתבה. למעשה, אם היו מבינים את מה שקורה, לא היו מזגזגים מלכתחילה, כי היו גם מבינים שהנהגים לא רואים אותם. יכול להיות שהנהגים בישראל יותר גרועים ופחות מרוכזים מרוכבי הדו"ג. זה שרוכבי הדו"ג לא מוכנים להשלים עם זה, אלא עושים מה שניתן על מנת להחמיר, זה גם לא כ"כ מדבר לטובתם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
טוב אבא, אתה יודע.

טוב, אז אתה ילד קטן, שכשאין לו מה להגיד בוחר להדביק כינויים, הבנתי עם מי יש פה עסק.

ולא, אני לא בודד במערכה הזאת, המגיבים בשרשור הנ''ל אינם מהווים מדגם מייצג עבור אוכלוסייה שלמה.

קח אחריות על הנהיגה שלך ואל תאשים אחרים בחוסר היכולת שלך להבחין באלה שחולקים איתך את הכבישים.

מעניין אם שופט יקבל את הטענה שלך ''לא ראיתי אותו כי הוא לא צפר כשהתקדם לעברי''.

יבגניפ-רק במקומות כאלה ניפגש? מה עם הפקק? :-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

יבגניפ-רק במקומות כאלה ניפגש? מה עם הפקק? :-P

או הסמטה החשוכה ;)

אבל האמת, שלאחר שהתווכחנו פה אני כבר לא מתעצבן מרוכבי דו"ג שעוקפים אותי לתחליתו של הפקק, כל עוד הם עושים את זה במהירות סבירה :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
טוב אבא, אתה יודע.

ממש לא בודד. ציבור הנהגים מתחלק לשניים - בעלי מודעות לכיוון מראות ושימוש בהן (נדיר שיפספסו רוכב שמגיע בצורה שפויה מאחוריהם) ואלה שלא. לצערי הקבוצה השניה נפוצה הרבה יותר.

לומר על אופנוע שהוא בלתי נראה בלי שזה יגרור תגובה שלילית מרוב הגולשים כאן - מאוד מפתיע אותי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...