Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועכשיו מחקר שערכה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מאשר את מה שכל אופנוען הבין מזמן

שמה שנראה כחוליגניות וסיכון עצמי בעיני נהג הקופסה הוא בעצם הדרך הנכונה לרכב בכבישי ארצנו

קישור לכתבה שהתפרסמה במוסף הרכב של ynet

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידוע ממזמן. רוכבים הם אכן משתמשי דרך טובים יותר. נערך מחקר בארה״ב ובו שמו רוכבי אופנוע בעלי רשיון על רכב ונהגים בעלי רשיון על רכב בלבד שמעולםלא רכבו

את הנהגים הציבו במתקן סימולטור ובו קורים תרחישים יומיומיים וסכנות כביש מוכרות.

תוצאות המחקר היה חד משמעי- קבוצת הרוכבים הגיבה טוב יותר לסכנות ועירנותם למתן תשומת לב לפרטים בדרך היתה מעל קבוצת הנהגים.

עדיין יש רוכבים מופרעים שלא מוכרחים מסיבות בטיחותיות להרים גלגל בזמן רכיבה.

( הכותב רוכב לשעבר)

פורסם

בתור רוכב אופנוע, אתה בלתי נראה, אתה צריך לצפות פשוט לה-כ-ל! שניה אחת של חוסר עירנות ומישהו עובר עליך נתיב מבלי לראות אותך וסיימת את הקריירה.

ללא ספק זה הופך אותך גם לנהג טוב יותר, אתה מתחיל ללמוד לקרוא את הדרך ולראות מה עומד לקרות, כי באופנוע זה פשוט חובה, אם לא, אתה לא תשרוד הרבה זמן.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

לדעתי המחקר צודק, אבל עדיין יש את האופנוענים שלא יודעים לקחת את כל החישובים האלו ומשתוללים על הכביש כאילו הם סופרמן ולא יקרה להם כלום

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לצערי חראות יש בשתי הצדדים.

בתור רוכב משנת 2009 עברתי 2 תאונות קטנות בגלל חוסר ריכוז של הנהגים,

אבל מה לעשות זאת התרבות נהיגה בארץ, גם תודות לשליחים שעושים בלגן לא רק לרכבים אלה גם לרוכבים

פורסם

קראתי את הכתבה 3 או 4 פעמים. לא הצלחתי להבין על מה מבוססות הטענות. שתי הפסקאות העקריות בנושא הבטיחות מדברות על כך שהביקורת מצד הנהגים היא "לא בטוח מוצדקת", כי הרוכבים טוענים שמה שהם עושים זה טוב ובטוח.

במילים אחרות, המחקר מציג את מה שהרוכבים עושים כ-"בטוח" כי הרוכבים טוענים שזה המצב. אוקיי, כן, זה הגיוני. חבל שלא עושים מחקר דומה בקרב נהגים כדי לבטל את הגבלת המהירות בישראל, יכולה להיות אחלה שיטה.

אני מסכים עם זה שרוב רוכבי הדו"ג נוהגים בצורה יותר פעולה, אבל כפועל יוצא הם גם לוקחים הרבה יותר סיכונים, ולזה המחקר לא מתייחס. צר לי, אבל אני לא מסוגל להבין מה יותר "בטוח" בלעקוף אותי מימין בפניה ימינה, או בכניסה לכיכר (כדי לחסוך משולש), או מה "בטיחותי" ו-"תורם לנראות" בזה שבכל פקק ממוצע בישראל, לעולם יהיה איזה רוכב דו"ג שידחף לפניי (רצוי מימין), בזמן שאני בולם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההתנהגות שאתה מתאר אינה בטיחותית, ולצערנו מאפיינת לא מעט רוכבי דו"ג. אין ספק שכמות הרוכבים שמסכנים את עצמם יתר על המידה היא גדולה ואפילו מאוד.

אבל המחקר מתאר תופעות אחרות, שהן נחלתו של כל רוכב. הראשונה היא הזגזוג בין המכוניות בפקק שמטרתו היא להקטין את הסכנה הנשקפת לרוכב מהתנועה שמאחוריו, עליה שליטתו פחותה. במצב כזה עדיף לרוכב לרכוב במהירות גבוהה עד כ-10% יותר מקצב התנועה, כדי שהסכנה תהיה מלפניו בלבד.

הרכיבה בשול הימני במצב כזה היא בכלל עדיפה, ולכן עוברת בשתיקה מצד גורמי האכיפה, וזאת בתנאי שהרכיבה היא אטית ורחוקה מהתנועה בנתיבים. באופן דומה, ההתקדמות אל מעבר לטור המכוניות העומד ברמזור נחוצה להישרדות הרוכב כי אחרת בזמן הזינוק מישהו יעלה עליו או ידחוק או הצדה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ידוע ממזמן. רוכבים הם אכן משתמשי דרך טובים יותר.

במיוחד רוכבים של קטנועי שליחויות. אתמול מישהו כזה עקף אותי מימין (נתיב אחד ואין שוליים!) כאשר עמדתי במעבר חצייה והולך רגל חצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בתור נהג רכב 3 שנים ורוכב אופנוע 4 שנים אני יכול להגיד שכמה הנהיגה שלי באופנוע בעבודה (שליחויות) היא טובה ואני שם 200 עינים , זה הורס לי תנהיגה שאני עולה על הרכב בדרך הבית , מחפש לזגזג עם האוטו וזה קשה לנהוג ברכב עם אופי של אופנוען

Tuning:lol:

פורסם

בדיוק פרסמתי סרטון בשרשור ה-DVR על זגזגן מהיום.

אני תמיד מכבד אופנועים בכביש ואפילו זז הצידה בכל פעם שמישהו מהם נתקע ביני לבין רכב אחר בניסיון לעבור בינינו בפקק/רמזור. עם זאת, יש הרבה שמתנהגים בצורה מחפירה ואני מאחל להם ללמוד בדרך הקשה שהם נוהגים בצורה מסוכנת. מילא אם הם היו מסכנים רק את עצמם, אבל הפחד הכי גדול שלי זה להוריד איזה אופנוען ושיאשימו אותי שלא בצדק. לא צריך הרבה בשביל לגרום לו נזק כבד ותשלום פיצויים כבדים בהתאם זה עוד במקרה הטוב.

פורסם

פושה! אני מכבד ואתה לא מבין עד כמה אנשים כמוך שזזים ברמזור ונותנים לי לעבור,

גם אם לא חוסמים לי מעבר ומישהו בכל מקרה זז תעמיד אני מפרגן בלייק עם היד:-D

פורסם

יש דבר כזה שנקרא התנהגות טבעית.

הטבע צודק בכל דבר.

לא יצא לי לרכב על אופנוע, אם כי הייתי רוכב אופניים אבל זה לא דומה כי רכבתי רק בשטחים.

רוכבי אופנועים וקטנועים הם אכן בילתי נראים.

צריך להמציא פטנט, שמ7 בבוקר עד 2 בצהריים ומ5 עד 11 בלילה, האגזוז של האופנוע יוציא רעש הרבה יותר חזק (ככה שנשמע אותם לפחות).

זה דווקא לא בעיה לייצר משהו כזה.

אני מכיר\שמעתי על כמה רוכבים\שליחים, שפשוט צופרים כל כמה מטרים, למען הסר ספק.

כל אופן, אם אני רואה קטנוע, וזה נגיד נתיב לפניה בכביש מהיר, שזה מסוכן כי אנשים טסים, אז אני מנסה כמה שיותר להגן עליו (נוסע בקצב שלו, שומר 20-30 מטר ממנו, שאף אחד לא יוכל לפגוע בו).

או בכיכרות לדוגמא, אם אני ממהר, יש מצב שאני ידחף כשיש רכבים, אם יש אופנוע אני מחכה כמו ילד טוב.

פורסם

אז רוכב קטנוע/אופנוע צריך לצפור כדי שתראה אותו? אמממ, מה דעתך פשוט להשתמש בזוג המראות שהיצרן הואיל בטובו להתקין במכונית שלך? זה גם רעיון שיכול לעבוד לא רע. בטוח יעבוד יותר טוב מהפטנט שלך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
ההתנהגות שאתה מתאר אינה בטיחותית, ולצערנו מאפיינת לא מעט רוכבי דו"ג. אין ספק שכמות הרוכבים שמסכנים את עצמם יתר על המידה היא גדולה ואפילו מאוד.

אבל המחקר מתאר תופעות אחרות, שהן נחלתו של כל רוכב. הראשונה היא הזגזוג בין המכוניות בפקק שמטרתו היא להקטין את הסכנה הנשקפת לרוכב מהתנועה שמאחוריו, עליה שליטתו פחותה. במצב כזה עדיף לרוכב לרכוב במהירות גבוהה עד כ-10% יותר מקצב התנועה, כדי שהסכנה תהיה מלפניו בלבד.

הרכיבה בשול הימני במצב כזה היא בכלל עדיפה, ולכן עוברת בשתיקה מצד גורמי האכיפה, וזאת בתנאי שהרכיבה היא אטית ורחוקה מהתנועה בנתיבים. באופן דומה, ההתקדמות אל מעבר לטור המכוניות העומד ברמזור נחוצה להישרדות הרוכב כי אחרת בזמן הזינוק מישהו יעלה עליו או ידחוק או הצדה.

חן, העניין הוא שהגבול בין לעבור בין מכוניות בפקק במהירות סבירה, לבין לטוס במאה באיילון, כשמכוניות סביבך עומדות, הוא מאוד דק ונחצה ביותר מדי מקרים. חוץ מזה, בשנים האחרונות אני גם לא בטוח שרוכבים באמת כ"כ מרוכזים כמו פעם, כי בדיוק כמו שנהג ממוצע התקין דיבורית ברכב, רוכב ממוצע התקין דיבורית בקסדה.

האמת אני חושב שזה בכלל קצת מוזר לדבר על סגמנט כ"כ גדול כקבוצה יותר בטוחה או יותר טובה. הרי אופנוענים, בדיוק כמו נהגים, ובדיוק כמו רוכבי האופניים בכבישים הבינעירוניים באים מאותו המקום בדיוק. בכל קבוצה יש את היותר והפחות טובים, אבל הרוכב הממוצע, בדיוק כמו הנהג הממוצע רואה רק את עצמו, ומוכן להתאבד על חסכון של 5 שניות בפקק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...