רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
במוו סדרה 3 בכלל, ובמוו 328 בפרט, היא אמת המידה למכוניות סדאן ספורטיביות מזה למעלה מ-20 שנה. אינפיניטי G37 היא המתחרה שטוענת מזה כחמש שנים לכתר הסדאן הספורטיבית הטובה ביותר בקבוצה. אוהד אלגוב ממגזין הגה הפגיש בין ה-328 הצעירה ל-G37 הותיקה וחזר עם מסקנה - האינפיניטי היא יותר הרבה יותר במוו של פעם מאשר 328 של היום. הגה משווה - במוו 328 מול אינפיניטי G37
הודעה אחרונה מאת maxusha, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 921 צפיות
היום הבוקר שלי התחיל נהדר בזה שהרכב לא התניע.. בסוף רק כבלים עזרו. לא ניתן כ"כ להבין מהמצבר שקיים ברכב מה האמפר שלו (לדעתי 55). לפני שאני הולך לשלם מחר על מצבר, יש למישהו המלצה עניינית באשר לאיזה מצבר נדרש עבור הרכב? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bnsagi, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום לכולם ! ביום שישי האחרון "שיפשף" אותי רכב. הבחור שפגע בי מודה באשמה והוא רוצה שנסגור את העניין לא התערבות הביטוח שלו. הפגיעה היא אמנם קטנה אבל אין ספק שהתיקון ידרוש תיקון צבע. לכשארצה למכור את הרכב ברור שישימו לב (בבדיקה במכון הבדיקה) כי בוצע תיקון צבע ואז הקונה ידרוש שאוריד מחיר עקב כך. אם אני אתבע את הביטוח שלו אז ברור שיגיע שמאי מטעם חברת הביטוח שלו ואם יש ירידת ערך אז אקבל פיצוי על כך מחברת הביטוח שלו אבל אם אני ניגש למוסך מטעמו ללא התערבות הביטוח שלו אז אני מפסיד את העניין של ירידת הערך (במידה ויש כזו). השאלה שלי היא כזו - האם יש פגיעות שלא מורידות את ערך הרכב או שכל פגיעה מורידה את ערך הרכב?
הודעה אחרונה מאת ofir2000, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, מסתיימת לה שנה חינם של שירות איתוראן SAVE שקיבלתי בזמן שקניתי את הרכב ולא מתחשק לי להמשיך לשלם על שירות חודשי. האם אפשר להחליף את האיתוראן במשהו ללא דמי מנוי חודשיים ושעונה על דרישות המיגון המינימליות למטרות ביטוח מקיף? (יש גם קודנית ברכב) תודה
הודעה אחרונה מאת yaloner, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חשבתי שאם אני יזמין משהו שנראה ומתומחר איכותי אני לא יפול. http://www.miniinthebox.com/he/h7-7-5w-white-light-led-bulb-for-car-12v_p513565.html לא רואים כלום. זוועה. לא רואה מטר מהאוטו, הפלאש של הפלאפון שלי יאיר יותר רחוק ומהמנורה המגוחכת הזאת. תתגלחו על זקני ואל תזמינו את הדרעק הזה
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 656 צפיות
עומד לקנות אודי a3 ומפחד שעדיין בעיית הקלאצים והגיר .תהיה קיימת גם באודי כמו בגולף.מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, יש לי פולקסווגן פולו שנת 2001 ידני, 1400 סמ״ק, 75 כ״ס. אני נוהג להעביר את ההילוכים בדרך כלל ב2000 סל״ד לפעמים מעט יותר. יוצא לי שאני מעביר לשני ב15 קמ״ש, לשלישי ב30, לרביעי ב50, ולחמישי ב65. אבא שלי אומר לי להעביר את ההילוך יותר מאוחר שישמעו יותר את המנוע. כשאני מעביר ״מוקדם״ אז אני מרגיש שהאוטו סוחב מצויין. אז רציתי לדעת מה יותר טוב לאוטו, ליסוע כמו שאני אוהב או כמו שאבא שלי אוהב ומה יותר חסכני. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Galwise123, -
-
* במידה וזה לא המקום , מנהלים העבירו את הנושא למקום הנכון . שבוע טוב לחברי הפורום . אני ממש אבוד עצות ולכן אני פונה אליכם . כבר יותר מחודשיים יש לי "בעיות חניה" עם השכן שלי , תופס 2 חניות / נצמד אלי בצורה מוגזמת . היום זה כבר עבר כל גבול, השכן הנחמד שלי נצמד אלי בצורה של ממש ואחר כך ביקש ממני מאמא שלי בקללות שאני יזיז את הרכב, בגלל הקללות אמא שלי סירבה ואחר כך הוא התחיל בצעקות קללות ומה לא. אני שמעתי את זה מהחדר ויצאתי אליו ושאלתי אותו "מה הבעיה שלך" הוא התחיל לדחוף אותי ולאיים במכות "אני אזיין אותך" "אני אפרק אותך מכות" וממש דחף אותי . בנוסף, אמא שלי וחברה שלי היו גם בחוץ, האישה שלו דחפה את החברה שלי וגם את אמא שלי וממש מקללים כמו ברברים . הזמנתי נ…
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למי שלא מכיר, מדובר בדמות מפורסמת ביוטיוב של נהג שלקח bmw m5 אל מעבר למגבלות תוך כדי נסיעה עירונית צפופה, זהו סרטון ההספד המעודן אבל יש המון סרטונים אגרסיבים יותר ביוטיוב הוא התרסק בתאונת דרכים כאשר הוא לא היה הנהג.
הודעה אחרונה מאת liron01, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1. למה דיזל יכול לנסוע הרבה יותר קילומטרים מבנזין, ועמיד יותר בקילומטראז' גבוה? 2. עד כמה יכול לנסוע מנוע 1300 בנזין? יכול לעבור את ה300,000 או שזה בגדר נס?
-
תוקף נהג חדש
מאת raiden- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, לפני כמאט שנתיים הוצאתי רישיון נהיגה. אני נהג חדש עד אמצע חודש יולי (כלומר חודש הבא). קיבלתי את התופס לחידוש רישיון, שילמתי וקיבלתי רישיון חדש. מה עלי לעשות כאט? האם אני עדיין נהג חדש? האם מותר לי לשאת את הרישיון החדש (שכמובן לא אומר שאני נהג חדש)? או שעלי לשאת את הרישיון הישן עד תום תקופת נהג חדש? מה עם השלט הצהוב והמזעזע של נהג חדש? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת raiden, -
- 0 תגובות
- 453 צפיות
http://www.redbull.com/en/motorsports/stories/1331598228295/watch-live-pikes-peak-international-hill-climb
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני עומד, לראשונה בחיי, להפוך משכיר לעצמאי וכנראה שאקח לי רכב ליסינג. התחלתי לחשוב בכיוון של רכב היברידי שלכאורה נראה עסקה די טובה. מצד שני, אם זה היה כל כך טוב אז כל ציי הרכב וחברות הליסינג היו מתנפלים עליו. אז השאלות שלי הן: 1. האם כדאי לקחת רכב היברידי בליסינג (האם המחיר הגבוה יותר מתקזז עם החיסכון בדלק) ? 2. למה ציי הרכב וחברות הליסינג ממשיכים לקנות בהמוניהם מזדות 3 / קורולות / פוקוס / פלואנס ומתעלמים כמעט לגמרי מהרכבים ההיברידיים ? מה לא בסדר בהם ? תודה
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
זה הסוף. יום ראשון בבוקר, כביש החוף מכיוון הרצליה לתל אביב. דיכאון קליני. נחיתה למציאות. "גרוטאה, זה מה שאת!" אני עולב בספרדייה הגמדה שלי. והיא ממשיכה בשלה. נוסעת בקצב שלה, לא רוטטת, לא מווברצת, מחכה שאזכר ביכולותיה ובסיבות שבחרתי בה להיות האיביזה האחת שלי. ואני ממשיך לעלוב בה, כאילו היתה אשמה בבגידתי בה, ברומן של סוף השבוע. ה-ATS החדשה של קאדילק נחתה בחיי כרעם ביום בהיר. תמונה שצילמתי לפני כשנתיים זכתה בתחרות בדף הפייסבוק המתעורר של קאדילק, ואחריו נקבע התאריך לבגידה המושלמת. *** 10:00, תל אביב - יום שישי בבוקר, הספרדייה הכחולה ואני מתעוררים ומתרוצצים בין רחובות תל אביב המהבילים לכיוון הסוכנות של קאדילק בהרצליה. לפני כמה שנים בטיול גדול בארצות הברית, היתה לי קא…
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 955 צפיות
הי, ברוב טפשותי הצלחתי לשבור את התפסן של המצלמה. מה שאני צריך זה החלק הזה: http://www.ebay.com/itm/280901543242?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 הבעיה היא שמשלוח מהמזרח יכול לקחת חודש, ובנתיים אני בלי מצלמה. אני מוכן לשלם עד 30-40 ש"ח בשביל תחליפי בישראל. מצאתי רק אחד באינטרנט אבל זה בחיפה. האם מישהו יודע היכן ניתן לרכוש באזור ת"א / יפו / ר"ג? תודה.
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
בחודשי הקיץ בעיקר ומאז ומתמיד יוצא לי לשים לב לאטימות ולעיתים גם לטמטום (לדעתי כמובן) של אנשים המתעקשים לנסוע במהירות בינעירונית עם חלונות פתוחים לרווחה (לצורך העיניין, שיוט בין 80 ל 120 קמש) ולספוג צריכת דלק גרועה, רעש מחריד באוזניים וזוהמה מבחוץ (פיח, ברחשים מתים ועוד מיני תופינים... ). לאור העובדה המחרידה שחלק נכבד ביותר מהאוכלוסיה (שימו לב לנהגים האחרים בדרך) מוותר על המזגן ונוסע עם חלונות פתוחים ביום חם ובדרך בינעירונית ארוכה מאוד, הסקר הזה בא לבדוק מה אתם, יושבי הפורום, עושים בעצמכם אי לכך ובהתאם לזאת, בתור אחר שנוסע תמיד עם חלונות סגורים ומזגן (ביום חם כמובן), נשמח אם תשתפו אותנו האם ביום חם אתם מהסוג המאזוכיסטי שאוהב את הרעש באוזניים (וכאב הראש) או מהסוג …
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שאלה תאורטית, נגיד והיה מותר לנסוע מ 6 בבוקר עד 9 במהירות של 160 קמ"ש, עד שכמובן מתחיל פקקים ואז כבר לא מתאפשר, האם היו פחות פקקים בשעות האלה ? הרי ברור שאנשים היו מגיעים ליעדים שלהם יותר מהר ממה שבד"כ היו רגילים, אז מן הסתם פחות רכבים היו על הכביש. בנוסף לשים שלטים עם המהירות המותרת בצידי הדרך ( כמו באיילון ) ...
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
בס"ד אחרי קריאה על הנושא במשך חדשיים+ רציתי לנסות אותו על הקסארה שלי... על אף כל מה שכתוב על הביו דיזל אין מידע באינטרנט איפה אפשר לקנות, רק איך להכין וכו'. איפה אפשר לקנות באופן חד פעמי? (על ציר בנימין - ירושלים - מרכז(חולון-ראשל"צ)) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת בני_ד, -
לרבים מאיתנו יש זכרונות טובים מהאימפרזה. עובדה, סקר שערכה יבואנית סובארו לישראל בחודש אפריל האחרון מראה שכ-80 אחוזים מהאנשים בגיל 25 ומעלה זוכרים לטובה את האימפרזה. על זה בדיוק בונה סובארו עם השקת הדגם החדש בישראל. כשנתיים לאחר שהפסיקה לשווק יפנאוטו את ה-B3 החדשה, השיקה החברה את סובארו אימפרזה החדשה בישראל. המכונית תושק בישראל בשלב זה בגרסת 1.6 ליטר אוטומטית ובתצורת סדאן 4 דלתות בלבד. גרסת ההאצ'בק וגרסאות ה-2 ליטר יגיעו ארצה, אולי, בהמשך. הבשורה הגדולה של סובארו היא בצריכת הדלק הנמוכה (כ-17.2 קילומטרים לליטר לפי נתוני היצרן) וברמת זיהום האוויר הנמוכה (קבוצה 3). והמחיר? 126,900 ש"ח לדגם הבסיס, 128,900 ש"ח לדגם המאובזר יותר. מפרט טכני להורדה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שבת שלום, היכן אני יכול למצוא מידע באילו רכבים מכל קונצרן פולקסוואגן מותקן הגיר הנ"ל? חדשים וישנים! (משנתון 2009 ומעלה, דגמי דיזל ובנזין ללא מסחריות) למיטב ידיעתי ממעקב בפורום גיר זה לא נזקק להחלפה, או עשה בעיות כלשהם..., נכון? בברכה, עידן.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! אני זקוק להמלצה לחניון בסביבת הרחובות הנ״ל. הדרישות: בטוח, ללא השארת מפתח (חשוב מאוד) ועם מחיר סביר, החנייה היא בשעות הערב (17:00-21:00). מבדיקה קצרה עלו לי כמה חניונים באיזור: -אוריו חניונים ירוקים ברח׳ המסגר -חניון בית אקו טאוור ברח׳ חומה ומגדל -חניון יצחק שדה אודה לכם על ביקורת על החניונים או על המלצות נוספות. תודה ויום טוב!
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 15.1 אלף צפיות
אני מובטל כבר תקופה ארוכה ומאחר ויש לי 3 ילדים לפרנס, הוצאתי רשיון לרכב ציבורי. לא הלכתי לכיוון של אוטובוס מאחר ועלות השיעורים היא כ-10,000 ש"ח. לפי מה שהבנתי, שכר נהגי האוטובוס לא גבוה משאר נהגי ההסעות, אז למה בכלל להשקיע ברשיון? אני לא טיפוס עצלן, אבל מתלבט בין להיות שכיר או עצמאי ושיקול השכר בסוף החודש הוא שיקול חשוב מאוד. אם שכיר אז: 1. רכב הסעות בחברה (יש המלצות?) - מה השכר הנהוג בשוק? 2. מונית - מונית שרות? מונית רגילה? עלות השכרה של מספר ירוק או מונית? בקיצור - מה האופציות? אם עצמאי אז: 1. רכב הסעות פרטי? מה מומלץ? אני יודע שצריך להחליט על שוק שאליו אפנה, אבל מנסיון - היכן הסיכוי להרוויח יותר? 2. מונית - איזה רכב? עלות מספר ירוק או השכרתו? כמה…
הודעה אחרונה מאת shahar75, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 9 אלף צפיות
ערב טוב - לאור השינויים התכופים במחירי הדלק, האם למישהו ידוע האם מחירי הגפ"מ מתנהגים במקביל? ומה לגבי עליית המחירי הגז בחורף בשל העלייה בצריכה הביתית - האם יש השפעה על הגפ"מ לתדלוק רכב? תודה מראש, מיקי
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
דליפה מהמעבה?
מאת haji- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 460 צפיות
היי חברים, אשמח אם תעזרו בענייני מיזוג בימים חמים אלה (!!!איך אפשר לנהוג בחום הזה בלי מיזוג נורמלי?!) בקיצור, פנדה 2005 ידנית, לא מזמן נרכשה, אבל בעוונותיי חמקה מתשומת לבי חשבונית של הבעלים הקודמים, בעניין "מילוי גז - דליפה מהמעבה, לקוח לא מעוניין לתקן". אבוי. ואכן, המזגן לא הכי מקרר ויש לפעמים רעשי ייאוש קלים שבוקעים ממנו, (רעשי "אווווווףףףףףףף") מוסך מורשה הציעו לי סביבות 3,500 ש"ח על "מעבה מקורי" וכ-2,000 ש"ח על חליפי... יש דרך להימנע מהמכה הזאת? האם מילוי המערכת בחומר סותם (מופיע באתר "מירקל") יכול לעזור? אני תל אביבי, אז אם אתם מכירים מישהו שיכול לעזור באזור אשמח לשמוע! תודה לכל העונים חגי
הודעה אחרונה מאת haji, -
http://www.streetfire.net/video/wheeler-dealers-porsche-boxster-s_part-1_2421732.htm אז נכון שהיא עמדה הרבה זמן ושיש בעיה בגיר אבל 6000 שקל?!?!, FML
הודעה אחרונה מאת Lamboudi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=CCoWi_wU-oM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. לעזאזל המרסדס הזו מדליקה! כל כך הרבה כוח ממנוע T2.0 מהחברה, מעניין עד כמה אמין כל העסק הזה?
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חברים שבת שלום לכולם ! לידיעתכם הותקנה מצלמת גאטסו חדשה בצומת הרחובות אחוזה וירושלים ברעננה. המצלמה מצלמת את הנוסעים מכיוון צפון (שכונת קריית שרת) לכיוון דרום (כיוון הרצליה). מיקומה האסטרטגי של המצלמה מעיד על הכוונה להשתמש בה גם כמצלמת מהירות, זאת בנוסף למצלמת רמזור אדום. להלן תמונות המחשה עם מיקומה של המצלמה:
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן, השבוע גיסי חנה את הרכב באחד הרחובות בראשון והלך להביא את הילדות שלו מהגן, בזמן שיצא עם הילדות מהגן שם לב שאחד הרכבים פגע בצידו השמאלי של הרכב שלו. בעל הרכב הפוגע עצר, יצא מהרכב על מנת לבדוק עם רכבו האישי נפגע, בזמן הזה גיסי סימן לו לעצור , הנהג הפוגע ראה את גיסי ובלי לחשוב פעמיים ניכנס לרכב וברח ! התוצאות: פגיעה בפרונט בצד שמאל של הרכב, מכה בפח ,שפשופים ושריטות. הוא לא יכל לרדוף אחרי הנהג הפוגע כי הוא היה עם 2 ילדות קטנות בכל מקרה הוא הספיק לשים לב שהרכב הוא רכב חברה (כנראה בגלל מדבקה שהייתה בצד) זהו רכב סטיישן (הוא לא שם לב לסוג) והפרט העיקרי שהוא שם לב אליו הוא שהמספר מתחיל ככה 61-744- כלומר חסרות 2 ספרות אחרונות (אני יודע ש-2 ספרות אחרונות מייצגות …
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 966 צפיות
השבוע היה האירוע בדלתון. אני הייתי באזור המרכז וקבעתי להפגש עם שיירה ב7 בבוקר בחדרה. האדם שאיתו דיברתי הוא מנהל\ראש\פעיל באחד המועדונים. שאלתי איזה סוג של נסיעה זה ויהיה והוא אמר "רגילה, מנהלתית". בקיצור, הגעתי לנקודת המפגש בזמן, חיכיתי כמה דקות והיו שם עוד 6 רכבים. היו שם שני רכבים שמתאימים לחובבי רכב וכל השאר היו משפחתומטיות 1.6 ישנות (ועוד אחת חדשה משופצרת שנראית כמו הצרות שלי). באחד מהם הנהג ירד מהאוטו (אגב, באמצע הכביש, מחוץ לתחנת דלק, במקום בתוך התחנה) והתחיל לשים מים ברדיאטור מבקבוק מים מינרלים ועם המנוע כבוי (מה שיכול לפוצץ את הבלוק אם המים מספיק קרים והמנוע חם). כמה דברים שעצבנו אותי בדרך: 1) מנהיג השיירה לא היה אפילו לשנייה במ…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 692 צפיות
ברשותי רכב מאזדה 3 2008 במצב באמת מעולה , מטופל טיפ טופ עם מוסכניק צמוד חבר של המשפחה .. הבעיה היחידה שהבעלות הקודמת של הרכב היא השכרה . הרכב כרגע על 115,000 יד שנייה, נקנה מהשכרה ב60,000 . כמה זה ישפיע על המחירון לפי דעתכם? תודה .
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- פינדר
- Shmelov
- גולדן191
- yor2
- RK
- amosbmw
- ניקו פ.
- farkash7
- אורי מ.
- Avia
- NEW10