Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מזדה הציגה 3 חדשה. אז בוא נחכה לה.

ה3 הנוכחית מוצעת כסטנדרט בגרסה המאובזרת עם סאנרוף, מגנזיום גדול, ועוד שלל פינוקים שאין בסובארו הזאת

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה של סובארו שלא משקיעה בעיצוב ובשיווק....חוץ מזה האוטו כייפי ברמות מטורפות, גם בנהיגה, גם רעש המנוע יפה להחריד, וגם זול לתחזוקה.

מה שכן עצוב זה שירידת הערך של סובארו היא קטסטרופה, לא משתלם לקנות אחת בתולה כזו ולקרוע לה את הניילונים. המרוויח העיקרי זה לקוחות יד שניה שיכולים לרכוש רכב יחסית חדש במחיר טוב אחרי שיבוא הפראייר ויקנה אותה ב 120 אלף.

פורסם
...חוץ מזה האוטו כייפי ברמות מטורפות, גם בנהיגה, גם רעש המנוע יפה להחריד.

אנחנו מדברים על אימפרזה 1600 אוטומטית, כן?:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
קודם כל מזדה הציגה 3 חדשה. אז בוא נחכה לה.

ה3 הנוכחית מוצעת כסטנדרט בגרסה המאובזרת עם סאנרוף, מגנזיום גדול, ועוד שלל פינוקים שאין בסובארו הזאת

אבל כבר לא שווה לקנות אותה כי אוטוטו דגם חדש חדש ולא רק מתיחת פנים.

פורסם

דלתות שנפתחות ל90 מעלות? אפשר לחשוב למה צריך את זה , תנו לי במקום זה טורבו ומנוע קטן יותר (כן, זה מיינסטרים ואבל זה נוח) , תנו לי עיצוב מעניין , או איזה אופציה שתגרום לי לבחור בה ולא באחרות. (נורא בא לי גם להגיד מילה רעה על הנהיגה עצמה אבל אני לא יודע איך היא בגרסא החדשה.)

מדי פעם אני נאלץ לנהוג באימפרזה (סליחה B3) הנוכחית וזה פשוט אסון. אני מרגיש מנותק לגמרי, דוושת הגז כאילו לא מחוברת לכלום, ההגה מוזר לי. אני מעדיף את הסוניק הנוכחית שלי (1.4) עם הלפרקון האירי השיכור שמעביר הילוכים מתי שבא לו בלי שום קשר למציאות , ההגה דווקא די בסדר.

אה כן, ונחש מה? הסוניק נמכרת במחיר נמוך מהמחיר המתוכנן של האימפרזה החדשה, לדעתי האישית נראת יותר טוב ובכלליות נראת לי תמורה יותר טובה למחיר.

מנוע טורבו קטן יותר?

למה זה טוב?

מה שחשוב יחס הספק/משקל טוב וצריכת דלק נמוכה.

טורבו? אלהים ישמור,אנשים לא מבינים כמה יעלה להחליף טורבו (יתחילו למות אחרי 150000-20000 ק"מ כשהמחיר כבר נמוך והחלפת טורבו תהיה שווה 25% מערך הרכב...)

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם
הבעיה של סובארו שלא משקיעה בעיצוב ובשיווק....חוץ מזה האוטו כייפי ברמות מטורפות

אל תנהג בפרארי בחיים שלך.

אם זה מה שאתה חווה ממשפחתומטית אלפששמאות, בפרארי תקבל שבץ והתקף לב משולבים, במקום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מנוע טורבו קטן יותר?

למה זה טוב?

טורבו? אלהים ישמור,אנשים לא מבינים כמה יעלה להחליף טורבו (יתחילו למות אחרי 150000-20000 ק"מ כשהמחיר כבר נמוך והחלפת טורבו תהיה שווה 25% מערך הרכב...)

מסכים, במיוחד שצריכת דלק המוצהרת היא מצויינת לקטגוריה. נחכה למבחנים ונראה. יהיה מבחן בקארספורום בקרוב? :)

תסתכלו על טבלאות המסירה של הדגמים שכן נמכרים כאן בגרסאות "חזקות", בקושי מוכרים את הדגמים החזקים יותר. תסתכלו מה קורה עכשיו עם מאזדה 3, היבואן נלחם כדי להעיף את דגמי ה-2 ליטר שאף אחד לא רוצה לקנות כחדשים.

לדעתי זה בעיקר בגלל שהיא בולעת דלק בכמויות לא שפויות יחסית למחיר הבנזין היום. זה יכול להשתנות אם יביאו בדגם החדש את סקייאקטיב. את הגולף החזקה (1.4 טורבו) כן קונים והיא חסכונית בדלק.

ואחרי כל החפירה הזאת, אחזור לאימפרזה.

הדגם החדש נראה פשוט ומאוד לא מזמין מבחינת רמת האבזור על הנייר. אני לא חושב שיש עוד משפחתיות בקבוצה הזאת שנמכרת ללא מערכת שמע מקורית או תפעול ידני לתיבת ההילוכים. אבל יש לי הרגשה מוזרה שבעוד 3 שנים יפתח בפורום הייעוץ שרשור בו יבקש מישהו המלצה למשפחתית אוטומטית, חסכונית ואמינה ב-60 אלף ש"ח אחת מההמלצות תהיה האימפרזה.

מסכים לגמרי

פורסם

המכוניות המשפחתיות של סובארו מעולם לא הציעו שום דבר ששבר את השוק. האם בשנת 1992 הציעה סובארו DL משהו שמיצובישי לאנסר לא הציעה? זה לא הפריע לה לשלוט בשוק ביד רמה, כשהיא מוכרת כמויות שהיבואן היום יכול רק לחלום עליהן. סובארו צברה את המוניטין שלה בארץ לא בזכות ראשי תיבות של שלוש אותיות באנגלית או בזכות עיצוב יוצא דופן. היא צברה לעצמה מוניטין בגלל שהייתה מכונית פשוטה ו... אמינה.

אני לא בא להצדיק פה את היבואן אבל אני יכול להבין למה מגיעה ארצה דווקא הגרסה הזאת. XV ופורסטר מוכרים 300-400 יחידות בשנה כל אחד. כמות כזאת, אין בעיה לשריין מהיום למחר. אבל מכונית כמו סובארו אימפרזה, אם לא מכרת ממנה 300-400 מכוניות בחודש - לא עשית כלום. לשריין כזאת כמות מול היצרן זה כבר הרבה יותר קשה, בטח כשאתה יבואן עם משענת קנה רצוף כגב כלכלי ובטח כשאתה מתחרה מול שווקים בהם האימפרזה מצליחה יותר כמותית (וגם ריווחית יותר ליצרן, בגלל פערי מיסוי). אז אם כבר הצלחת לשריין לעצמך X רכבים, תזמין רכבים שאתה יודע שאתה יכול למכור כמו לחמניות - 1,600 סמ"ק אוטומט 4 דלתות.

תסתכלו על רוב המתחרות בקטגוריה - לא מעט מהן הפסיקו לשווק בארץ את הגרסאות החזקות יותר כי אין להן קונים. יונדאי, קיה, שברולט, טויוטה - כולן מוכרת פה רק את גרסת ה-1,600 אוטומט. תסתכלו על טבלאות המסירה של הדגמים שכן נמכרים כאן בגרסאות "חזקות", בקושי מוכרים את הדגמים החזקים יותר. תסתכלו מה קורה עכשיו עם מאזדה 3, היבואן נלחם כדי להעיף את דגמי ה-2 ליטר שאף אחד לא רוצה לקנות כחדשים.

ואחרי כל החפירה הזאת, אחזור לאימפרזה.

הדגם החדש נראה פשוט ומאוד לא מזמין מבחינת רמת האבזור על הנייר. אני לא חושב שיש עוד משפחתיות בקבוצה הזאת שנמכרת ללא מערכת שמע מקורית או תפעול ידני לתיבת ההילוכים. אבל יש לי הרגשה מוזרה שבעוד 3 שנים יפתח בפורום הייעוץ שרשור בו יבקש מישהו המלצה למשפחתית אוטומטית, חסכונית ואמינה ב-60 אלף ש"ח אחת מההמלצות תהיה האימפרזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
המכוניות המשפחתיות של סובארו מעולם לא הציעו שום דבר ששבר את השוק. האם בשנת 1992 הציעה סובארו DL מ

אתה מתבלבל.

ה-DL הוצעה ב-84'. ב-92 כבר לא היתה DL.

לזמנה הציעה הסובארו אמינות, אחזקה זולה, תא נוסעים מרווח וגיר אוטומטי, גם בדגמים מיעוטי סמ"ק (אז המיסוי היה לפי נפח מנוע), וכל זה בשוק מאוד מצומצם יחסית להיצע של היום.

עם הגעת מיצובישי, טויוטא ושות', ההגמוניה נשברה מהר מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מתבלבל. בשנת 1992 סובארו עדיין מכרה כאן את ה-DL ה"מרובעת", בזמן שלשוק כבר הגיעו רוב המתחרות שאתה מזכיר.

תיבה אוטומטית הייתה גם בדגמים אחרים. להורים שלי הייתה בסוף שנות ה-80 פורד פרנדה אוטומטית. סיטרואן BX נמכרה לא רע עם תיבה אוטומטית בסוף שנות ה-80.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מנוע טורבו קטן יותר?

למה זה טוב?

למה זה טוב?

בוא נראה את ה1.6 הזה:

114 כוחות סוס ב 5.6K

15.3 קג"מ ב4K

לצערי אני לא מצליח למצוא את העקומת מומנט שלו , אבל לא נראה לי שזה 13 קג"מ ב2K סל"ד והעקומה פשוט משתטחת עד 4K.

לעומת מנוע קטן עם טורבו , שנותן אחלה תפוקה מהתחלה.

וצביקה פיק, אני מסכים - אתה רוצה למכור הרבה? רוצה להיכנס לשוק הליסינג חזק יותר? בבקשה חבר , אין בעיה. תן משהו כדוגמת איבזור במחיר שלך 127K , או שתוריד את המחיר שלך ל100K.

אני מבטיח לך שאף עובד לא רוצה לשלם לליסינג שלו יותר כסף סתם. אם השאלה היא לשלם 500+ שקל בחודש בשביל פוקוס , או לחסוך אותם ולקחת רכב טיפה פחות מאובזר אבל טוב ואמין , אני חושב שיהיו לא מעט עובדים שיקחו אותה במקום איזה פוקוס או i30. אבל שוב מה העיניין , ממה שאני רואה יש הרבה פוקוסים שהם בגרסת סטיישן (או וואגון או טורר או איך שהם רוצים לקרוא לו), אבל מה? לא קיים! ואת הגרסאת חמש דלתות לא מביאים בינתיים. אני מאחל להם בהצלחה, אני במחיר כזה לוקח פוקוס.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

עיצוב משעמם, אינטיריור משעמם - חבילה אמינה ומשעממת.

לסובאריסטים המתמידים.

• תוכן חדש...