Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל פה מגיעה הנקודה שניסיתי להעביר בפוסט הקודם- אני לא חושב שסובארו אמינה יותר מהקוראניות החדשות.

...

2. להביא מכונית טובה ומאובזרת מאוד כדי לקנות את ליבו של הלקוח או להביא אותה כמו שהיא הוצגה אבל במחיר זול משמעותית.

...

אבל הקשר בין אותה ליאונה לבין המכוניות שסובארו מוכרים היום מקרי לחלוטין.

+1

כל אותם יתרונות לכאורה, שאנחנו הישראלים הדבקנו לסובארו ("שים דלק וסע", טיפולים זולים, אמינות מופלגת, פשטות מכנית) לא קיימים מזה שנים.

הרבה מאוד דברים טובים אני יכול להגיד על סובארו. אמינות גבוהה מהממוצע באופן מוכח זה לא אחד מהם.

המכונית כמכונית היא מצוינת בכל מובן. מתעלה על מתחרות גדולות ממנה בחלק מהמקרים.

אבל, מפרט הדגמים שאותו בחר היבואן (או קיבל היבואן) להביא לארץ, הוא עלוב.

לכן, כל נסיון שמושתת על נוסטלגיה לחזות הצלחה למכונית, נועד לכשלון.

המכונית הראשונה שלי הייתה פג'ו 504. טובה ומדהימה ככל שאני זוכר, אני לא שוקל היום לקנות פג'ו. איזושהיא.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וזו בדיוק הסיבה שציינתי בפרוש שהשוק רווי סטיגמות.

לא שאני טוען שזו מכונית מוצלחת, לא שאני טוען שהמחיר טוב, ההפך הוא הנכון.

מה שאני כן טוען הוא שבשוק כ"כ רווי סטיגמות, לא תהייה ליבואן בעיה להעיף את ה3000 יח' שהוקצבו לו ע"י היבואן.

לאחר שזה נאמר, נשאלת השאלה, 3000 אימפרצות בליסינג ועוד איזה שלושה דגמים שכל דגם ימכור כ 300 יח' (שגם שם, חלקם בליסינג), מזה מתפרנסים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשיש לך שולי רווח כל כך גדולים אני משער שכן, מתפרנסים..

יחד עם זאת, אני לא פוסל מצב שהיצרן עלול להבין שמשהו מתפספס לו בשוק הישראלי והוא יבצע שינויים (למשל החלפת יבואן).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי,

אתמול נהגתי ברכב בפעם הראשונה, עד היום לא עלה לרשת מבחן "ישראלי" לאמפריזה - אז קבלו טעימה קלה. למען הגילוי נאות - הנסיעה היתה קצרה (10 דקות) כי לרכב לא היה עדיין ביטוח בגלל שמר יצחק לוי לא הכין לו קוד לחברת הביטוח!! עניין ידוע כשדגם חדש מגיע לארץ ואין אותו במחירון - קרה לי עם בריו בזמנו.

בעבר הוגדרתי כחולה (כרוני) סובארו, ואני עדיין כזה. אך מכמה סיבות לא היתה לי בבית סובארו מעולם.

ובכן, האמפריזה הזו יכולה להיות הסובארו הבאה שלי - משפחתית, מרווחת, מנוע חדש..

לכן, לנסיעה הזאת הגעתי עם מעט חששות בבטן - נתוני הפתיחה לא ממש טובים וגם ההתרשמות הסטטית לא היתה משהו (שלא להגיד קצת מאכזבת). נותר רק לנהוג ולגלות האם המנוע/נוחות/ניהוג יחזירו קצת מהנקודות האבודות או שהרכב הזה הוא ממש מיותר בנוף שלנו..

רכב ההדגמה היה בתול עם 8 ק"מ על השעון, ונעל צמיגים רחבים על חישוקי 16" (ז"א הדגם "המפואר").

לחיצה ראשונה הצליחה להפתיע אותי - תגובת הדוושה חדה יחסית והציפייה מזינוק מהוסס באדיבות ת"ה רציפה התגלה כלא נכון, יש לזכור שמדובר בדור II של ת"ה רציפה של סובארו אותו פגשנו ב XV ובפורסטר החדש. בכל מקרה לחיצה בחצי מהלך מקפיצה את הסל"ד לאיזור ה 3000 להרכב מתחיל לצבור תאוצה יפה ובעיקר שקטה. הגברת הלחץ על הדוושה תביא לעליה הדרגתית של הסל"ד תוך והתחזקות התאוצה. הדבקת הדוושה לרצפה מניבה מעין קיק דאון, אך הסל"ד נשאר אי שם באיזור ה 6000 ושאון עולה בהתאם.

הביצועים היו טובים בסה"כ בהתחשב בזה שהמנוע היה בתול, ושלא היה ממש מול מה להשוות. אבל נדמה שביצועי הרכב לא נופלים באופן משמעותי משאר רכבי הקטגוריה למעט האוקטביה 1.2 TSI.

נוחות הנסיעה מצויינת, הרכב גיהץ מפגעי כביש בצורה משביעת רצון ובשקט מופתי מצד המתלים. נדמה כאילו מהלך המתלה ארוך וגם עליה על באמפים גבוהים נספגת ברכות. הנסיעה שקטה יחסית, אך צמיגי הדנלופ לא היו הכי שקטים והזכירו לי את צמיגי ההנקוק של הריו שלי..

למרות שבאיזור מעלות יש מלא סיבובים שאפשר לתקוף לא עשיתי את זה, שוב בגלל הביטוח..

"טוב שהשאירו את ההגה ההידראולי באמפריזה.." מלמלתי עם הסוכן שנסע איתי. לא, ההגה חשמלי למהדרין!! משקל ההגה היה טוב מאוד מכדי שאנחש שמדובר בהגה חשמלי - ובטוח לא זהה לזה הזוועתי שיש בדגמי קיה למשל! גם רמת התקשורת שמעביר סבירה.

הרכב יציב מאוד ואחיזת הדנלופים מצויינת והאמפריזה נשארה נטועה גם לאחר פרובוקציות מכוונות מצידי, ומערכת בקרת היציבות נשארה במנוחה עד שבאמת הגזמתי..

בגדול הרכב הצליח להפתיע אותי - העיצוב לא כזה זוועתי (כי הלבן של רכב התצוגה לא כזה מחמיא לו), פנים הרכב ממש מרווח ואיכות החומרים טובה בד"כ, המנוע בסדר גמור, וגם הגיר שאני הכי שונא לא היה כזה נוראי.

בצד השליליה אציין את האיבזור הדל - אין ציפוי עור להגה, אין בקרת שיוט, יש רק 6 כריות אוויר, אין ביטול לכרוית אוויר בצד הנוסע, ומע' המולטימדיה הזוועתית אותה מספק היבואן לא לעניין (אני ממש לא מבין ממה מתלהבים הלקוחות).

בלי לעשות מבחן ראש בראש קשה לדעת עד כמה היא טובה/גרועה ביחס לשאר הרכבים, אך לי זה לא מפריע - בכיף הייתי קונה רק אם : תהיה תיבת ידנית (6 הילוכים) ורמת אבזור גבוהה יותר.. לטיפולכם יפנאוטו!!

* תודה ענקית לבוטרוס מסובארו מעלות על מסירת הרכב להתרשמות ראשונית.

עריכה : יש תמונות, אבל אני לא מצליח להעלות, אשמח לעזרה. תודה..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

סליחה שלא קראתי את כל הפוסט שפתח את השרשור. הפסקתי לקרוא אחרי המשפט השני בו כתב "הבוחן" כי נהג רק 10 דקות על האוטו. שם לעניות דעתי גם הכותב היה צריך להפסיק, אבל כנראה שזה מה שקורה לתרבות העיתונות המוטורית במדינה - כולם רוצים להיות ראשונים, אז לעזאזל המקצוענות יחי העיתונות השטחית והרדודה. עשר דקות נהיגה הספיקו לבוחן למלא עמוד שלם. ואחרי זה מתפלאים שעיתוני הרכב כאן נסגרים אחד אחרי השני. יכול להיות שכל מה שהוא כתב, מדויק וקולע בול, אבל אי אפשר להגיע למסקנות על רכב מנהיגה של עשר דקות מסביב לאולם התצוגה או איפה שזה לא נערך המבחן המקיף הזה. סליחה אם אני תקיף ובוטה אבל באמת שזה מרגיז.

פורסם

ג'וני בוי לכתוב חוות דעת לאחר נהיגה של עשר דקות טוב אלף מונים מהחוות דעת הקודמות של כאלה שלא נהגו ברכב אבל כותבים עליו חוות דעת.

פורסם
סליחה שלא קראתי את כל הפוסט שפתח את השרשור. הפסקתי לקרוא אחרי המשפט השני בו כתב "הבוחן" כי נהג רק 10 דקות על האוטו. שם לעניות דעתי גם הכותב היה צריך להפסיק' date=' אבל כנראה שזה מה שקורה לתרבות העיתונות המוטורית במדינה - כולם רוצים להיות ראשונים, אז לעזאזל המקצוענות יחי העיתונות השטחית והרדודה. עשר דקות נהיגה הספיקו לבוחן למלא עמוד שלם. ואחרי זה מתפלאים שעיתוני הרכב כאן נסגרים אחד אחרי השני. יכול להיות שכל מה שהוא כתב, מדויק וקולע בול, אבל אי אפשר להגיע למסקנות על רכב מנהיגה של עשר דקות מסביב לאולם התצוגה או איפה שזה לא נערך המבחן המקיף הזה. סליחה אם אני תקיף ובוטה אבל באמת שזה מרגיז.[/quote']

אל תתרגז ידידי, אני לא בא להחליף שום עיתונות..

אני גם לא בא מהתחום.. זו כולה חוות דעת אישית. והסברתי גם למה נהגתי רק 10 דקות..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אותי הצחיקו היתרונות - העיצוב לא כזה זוועתי, הגיר לא היה כזה נורא, נשמע ממש חיובי. :lol:

פורסם

כסובארואיד בעל 4 רכבי סובארו בעשור האחרון, (2 פורסטרים, בי-3 ובי-4) שנהנה מכל רגע בנהיגתם (קצת אכזבה מהבי-3),

חייב לציין שהיבואן איבד כיוון לדעתי.

כשהתעניינתי לגבי הxv, נמסר לי כי עלי להמתין בסבלנות, עד שוך הסערה באולצות התצוגה ולא אוכל להגיע ללא תיאום (להתרשמות בלבד, לא לנסיעת מבחן).

אח"כ לראות את יחסי הציבור והרעש 0המוגזם לטעמי) סביב האימפרזה החדשה.(רכב אפור, עיצוב מיושן, לדעתי) והמחיר.......

כנראה ישבו אנשי המכירות עם יח"ציהם ואמרו: "יהיה בסדר"

תודה רבה יפנאוטו נהניתי מאוד.

עובר למיצובישי בקרוב. אאוטלנדר ולנסר ספורטבק.

בהצלחה לאימפרזה החדשה.

פורסם

האם תיבת ההילוכים, בדומה לפורסטר ול XV, היא ללא כל יכולת שליטה לא עם פדלים מאחורי ההגה, לא עם "טיפטרוניק" ע"י הסטת הידית הצידה ואפילו לא בעזרת הזזת ידית ההילוכים בין 1-2-3 פשוט כי אין את המצבים האלה?

יש שם מצב L שהוא לא ממש עוזר וזה קצת עיצבן בנהיגה ממושכת במורד בה הייתי חייב לשבת כל הזמן על הברקסים ועוד יותר עיצבן בעליה ממושכת ותלולה שם התיבה רצתה להעלות הילוך כל הזמן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אותי הצחיקו היתרונות - העיצוב לא כזה זוועתי, הגיר לא היה כזה נורא, נשמע ממש חיובי. :lol:

בתור אחד שמעדיף רק ידני, גיר אוטומטי פלאנטרי מעצבן אותי, וגיר רציף עוד יותר..

לגבי העיצוב - הרכב במציאות לא היה כזה נוראי כמו בתמונות.. וכן, ההפתעה לטובה. זה לא אומר שהיא היפה מסוגה.

האם תיבת ההילוכים, בדומה לפורסטר ול XV, היא ללא כל יכולת שליטה לא עם פדלים מאחורי ההגה, לא עם "טיפטרוניק" ע"י הסטת הידית הצידה ואפילו לא בעזרת הזזת ידית ההילוכים בין 1-2-3 פשוט כי אין את המצבים האלה?

לצערי אין פדלים, ושליטה כלשהי על ההילוכים. שכחתי לציין.

יש שם מצב L שהוא לא ממש עוזר וזה קצת עיצבן בנהיגה ממושכת במורד בה הייתי חייב לשבת כל הזמן על הברקסים ועוד יותר עיצבן בעליה ממושכת ותלולה שם התיבה רצתה להעלות הילוך כל הזמן.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
בתור אחד שמעדיף רק ידני, גיר אוטומטי פלאנטרי מעצבן אותי, וגיר רציף עוד יותר..

אני רוצה להבין מה יש להעדיף בידני? אני יכול להבין את הצורך בשליטה על תזמון העברת ההילוכים ואולם כבר מזמן יש אפשרות במרבית הרכבים האוטומטיים לתפעול ידני. אבל מה ההנאה מהלחיצה על דוושת המצמד?? עשרות או מאות פעמים בכל נסיעה ובין היתר בעצירות להחזיק את דוושת המצמד לחוצה והפיינלה זינוקים מסורבלים בעליות, במקום לזנק בקלי קלות ברכב אוטמטי?

אפילו בחלק מהרכבים הספורטיביים הטהורים כמו פורשה טורבו כבר אין אפילו את האופציה לגיר ידני. אפילו בפורמולה כבר מזמן אין גיר ידני. לי זה נראה כאילו אתה וקומץ אחרים פשוט תקועים בעבר ומסרבים להתקדם (אני כן מסכים שעל טעם וריח אין להתווכח ואני לא יכול להחליט בשבילך מה תאהב יותר, אני פשוט לא מבין למה ובטח כשמדובר ברכב משפחתי).

מלבד זאת בגירים החדשים כדוגמת הגירים הרובטיים חד המצמדים או כפולי המצמד או הגירים הרציפים או גירים אוטומטיים פלנטריים ״משופרים״ כדוגמת הגירים בטכנולוגיית סקיי אקטיב של מאזדה, גם צריכת הדלק דומה לגיר ידני ואפילו הביצועים טובים יותר בחלק מהמקרים מזה של גיר ידני.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אמנון:

זה עניין של העדפה אישית. מצידי רגל שמאל יכולה לעבוד כל הזמן בדיוק כמו רגל ימין.

אני גר באיזור הררי, ולדעתי ת"ה ידנית תתן שליטה הרבה יותר טובה בתנאים אלו בין אם זה קשור לזמינות הכוח, וגם לבלימה בירידה.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
אני רוצה להבין מה יש להעדיף בידני?

בעיקרון אתה צודק אבל הגיר האוטומטי עדיין לא הגיע ל"הבשלה" , במובן שבחלק מהמצבים האוטומט לא יחליף להילוך הנכון. לכן הפתרון לעכשיו הוא טיפטרוניק (אפשרות להעברת הילוכים ידנית) בנוסף לאוטומטי המלא.

מי שרוצה לשלם פחות על הרכב, ואינו נוהג בפקקים, יכול לקנות רכב ידני ול"סבול" את הקלאצ' .

יהודה

פורסם

התמונות של לגאסי:

20130628_135724.jpg

20130628_135758.jpg

20130628_135831.jpg

20130628_135902.jpg

20130628_140132.jpg

20130628_140228.jpg

20130628_140604.jpg

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy