Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

ביום שישי האחרון "שיפשף" אותי רכב. הבחור שפגע בי מודה באשמה והוא רוצה שנסגור את העניין לא התערבות הביטוח שלו.

הפגיעה היא אמנם קטנה אבל אין ספק שהתיקון ידרוש תיקון צבע. לכשארצה למכור את הרכב ברור שישימו לב (בבדיקה במכון הבדיקה) כי בוצע תיקון צבע ואז הקונה ידרוש שאוריד מחיר עקב כך.

אם אני אתבע את הביטוח שלו אז ברור שיגיע שמאי מטעם חברת הביטוח שלו ואם יש ירידת ערך אז אקבל פיצוי על כך מחברת הביטוח שלו אבל אם אני ניגש למוסך מטעמו ללא התערבות הביטוח שלו אז אני מפסיד את העניין של ירידת הערך (במידה ויש כזו).

השאלה שלי היא כזו - האם יש פגיעות שלא מורידות את ערך הרכב או שכל פגיעה מורידה את ערך הרכב?

פורסם

אני מצרף פה קישור לתמונה של הרכב לאחר הפגיעה

http://jpg.co.il/view/51cfe4986cd1d.jpg/

האם לדעתכם יש בפגיעה הזו ירידת ערך? האם כדאי לי לסגור איתו את העניין לא התערבות הביטוח שלו? או שבכל מצב אני צריך לתבוע את חברת הביטוח שלו?

פורסם

אם כל הנזק זה השפשופים בפגוש, מדובר רק בעבודת צבע שתעלה 500-1000 שח תלוי לכמה יקרן תלך, ואין שום טעם לערב את הביטוח.

אם הוא מוכן לשלם את הנזק תכניס את האוטו למוסך (כאשר הוא משלם את הצביעה מראש!) ותסגור ענין

אף אחד לא יאשר לך ירידת ערך על פגיעה כזו. בסכומים כאלו גם אין טעם לשלם על שמאי.

פורסם
אם כל הנזק זה השפשופים בפגוש, מדובר רק בעבודת צבע שתעלה 500-1000 שח תלוי לכמה יקרן תלך, ואין שום טעם לערב את הביטוח.

אם הוא מוכן לשלם את הנזק תכניס את האוטו למוסך (כאשר הוא משלם את הצביעה מראש!) ותסגור ענין

אף אחד לא יאשר לך ירידת ערך על פגיעה כזו. בסכומים כאלו גם אין טעם לשלם על שמאי.

אם תשים לב - הפגיעה היא לא רק בפגוש אלא גם בדלת וליד הדלת. לגבי הפגוש - האם אפשר לתקן שיפשוף בפגוש או שיצטרכו להחליף את כל הפגוש?
פורסם

זה תלוי בעיקר בגיל הרכב. רכב בן 10 או יותר תמיד יגיע עם פגיעות, ואם הן לא מהותיות אין לקונה יכולת להוריד במחיר.

ברכב חדש כל שריטה מורידה במחיר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

עבודת צבע של כמה מאות שקלים , ללא שום ירידת ערך.

הפגוש לא נשבר\יצא מהמקום או התרסק אז ממש אין צורך להחליף.

יש הרבה נהגים שגם היו משאירים את זה ככה בלי לתקן (מתוך עצלנות וחוסר זמן או רצון "להתעסק" עם דברים כאלו).

פורסם

לדעתי (האישית בלבד!) השאלה היא מה יצבע וכמה.

אם מדובר רק צביעת פגוש אז אין שום ירידת ערך, במיוחד אם העבודה נעשתה כמו שצריך.

אם מדובר בצביעת הכנף האחורית כולה אז בוודאי שתהייה ירידת ערך אם לא טכנית (לפי השמאי) אז בוודאי שמסחרית.

אם יצבע רק החלק שבכנף שנוגע בפגוש אז אין בכך שום בעיה.

בכל מקרה, תנסה להעביר פוליש ולראות מה יורד והיכן אין מנוס מתיקון צבע, כרגע ניתן להבין את התמונה בשני אופנים שונים:

1. שיפשוף לבן שמקורו בצבע של הרכב הפוגע, השפשוף יעלם לאחר פוליש.

2. שיפשוף שקילף את הצבע של הרכב שלך והגיע עד שכבת היסוד.

קשה מאוד לשפוט לפי התמונה.

פורסם

כרגע היתרון שיש לך מישהו שישלם עבורך על תיקון הצבע.

לא הייתי דואג לגבי הבדיקה לפני קניה - אתה יודע כמה רכבים יש היום על הכביש שעברו תיקון צבע פחחות קל? במיוחד עם כל רכבי הליסינג לשעבר שיש על הכבישים.. כבר לא נותנים לזה תשומת לב כמו פעם.

אם אתה עדיין חושש, אז בגדול - אם אתה מתכנן למכור את הרכב בחודש הקרוב, תעשה צבע.

אם אתה מתכון למכור רק עוד כמה שנים, חבל על המאמץ.

פורסם
אני מצרף פה קישור לתמונה של הרכב לאחר הפגיעה

http://jpg.co.il/view/51cfe4986cd1d.jpg/

האם לדעתכם יש בפגיעה הזו ירידת ערך? האם כדאי לי לסגור איתו את העניין לא התערבות הביטוח שלו? או שבכל מצב אני צריך לתבוע את חברת הביטוח שלו?

קרה לי בדיוק אותו דבר ביום שיש.

רק שהבחור לא היה מוכן למסור פרטים.

פורסם
לדעתי (האישית בלבד!) השאלה היא מה יצבע וכמה.

אם מדובר רק צביעת פגוש אז אין שום ירידת ערך, במיוחד אם העבודה נעשתה כמו שצריך.

אם מדובר בצביעת הכנף האחורית כולה אז בוודאי שתהייה ירידת ערך אם לא טכנית (לפי השמאי) אז בוודאי שמסחרית.

אם יצבע רק החלק שבכנף שנוגע בפגוש אז אין בכך שום בעיה.

בכל מקרה, תנסה להעביר פוליש ולראות מה יורד והיכן אין מנוס מתיקון צבע, כרגע ניתן להבין את התמונה בשני אופנים שונים:

1. שיפשוף לבן שמקורו בצבע של הרכב הפוגע, השפשוף יעלם לאחר פוליש.

2. שיפשוף שקילף את הצבע של הרכב שלך והגיע עד שכבת היסוד.

קשה מאוד לשפוט לפי התמונה.

הפגוש השתפשף אז מה תעזור צביעה? יש צורך להחליף את כל הפגוש. את הכנף האחורית יש לצבוע כי הצבע ירד לגמרי כך שפוליש בלבד לא יעזור.
פורסם
כרגע היתרון שיש לך מישהו שישלם עבורך על תיקון הצבע.

לא הייתי דואג לגבי הבדיקה לפני קניה - אתה יודע כמה רכבים יש היום על הכביש שעברו תיקון צבע פחחות קל? במיוחד עם כל רכבי הליסינג לשעבר שיש על הכבישים.. כבר לא נותנים לזה תשומת לב כמו פעם.

אם אתה עדיין חושש, אז בגדול - אם אתה מתכנן למכור את הרכב בחודש הקרוב, תעשה צבע.

אם אתה מתכון למכור רק עוד כמה שנים, חבל על המאמץ.

אם בן אדם פגע בך והוא אשם בוודאי שהוא צריך לשלם על התיקון ולא אתה אז למה זה יתרון? זה מה שאמור להיות עפ"י כל כללי ההיגיון וכמובן עפ"י החוק. זה שהרבה רכבים עוברים תיקונים זה ממש לא מנחם אותי. הרכב הוא רכב חדש (שנה על הכביש) ובטח ובטח שאני לא מתכוון להשאיר אותו ככה.
פורסם

איזה הגיון בראש שלך??? אנחנו במדינת ישראל ובעולם מטורף! אנשים פגעו בי ועוד טענו שאני אשם ותבעו אותי, מה תגיד על כך? האוטו שלך לא מוצג במוזיאון ויהיו לך עוד הרבה

שפשופים ופתיחת דלתות וסימנים שונים שלא תבין מאיפה הגיעו לך, גש

למוסך פחחות תבקש הצעת מחיר ונגמר הסיפור. ותאמין לי שהקונה בעתיד יעדיף רכב אחרי תיקון פחחות מאשר בלי תיקון בכלל! וחא

חסרים כאלה, אין שום ירידת ערך! תתקן את זה כל עוד הבחור מציע על חשבונו ותגיד לו גם תודה רבה שהוא אדיב ונדיב ולא רמאי כמו הרוב בארץ.

פורסם
הפגוש השתפשף אז מה תעזור צביעה? יש צורך להחליף את כל הפגוש. את הכנף האחורית יש לצבוע כי הצבע ירד לגמרי כך שפוליש בלבד לא יעזור.

לא הבנתי למה להחליף פגוש - גם פגוש חדש מהשקית מגיע בצבע אחיד לבן/שחור וצובעים אותו בעת ההרכבה

• תוכן חדש...