Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע היה האירוע בדלתון.

אני הייתי באזור המרכז וקבעתי להפגש עם שיירה ב7 בבוקר בחדרה.

האדם שאיתו דיברתי הוא מנהל\ראש\פעיל באחד המועדונים.

שאלתי איזה סוג של נסיעה זה ויהיה והוא אמר "רגילה, מנהלתית".

בקיצור, הגעתי לנקודת המפגש בזמן, חיכיתי כמה דקות והיו שם עוד 6 רכבים.

היו שם שני רכבים שמתאימים לחובבי רכב וכל השאר היו משפחתומטיות 1.6 ישנות (ועוד אחת חדשה משופצרת שנראית כמו הצרות שלי).

באחד מהם הנהג ירד מהאוטו (אגב, באמצע הכביש, מחוץ לתחנת דלק, במקום בתוך התחנה) והתחיל לשים מים ברדיאטור מבקבוק

מים מינרלים ועם המנוע כבוי (מה שיכול לפוצץ את הבלוק אם המים מספיק קרים והמנוע חם).

כמה דברים שעצבנו אותי בדרך:

1) מנהיג השיירה לא היה אפילו לשנייה במסלול הימני. כל הזמן בשמאלי.

זה אומר שכל השיירה כל הזמן הייתה במסלול השמאלי.

2) הנסיעה הייתה ממש ממש לא עקבית. היו רגעים שהאיצו ל140 ואז ירדו בחזרה ל80 קמ"ש.

סביר להניח שזה היה בשביל שהעגלות שהצטרפו יוכלו גם לתפוס אותנו.

3) אחד הרכבים (יונדאי) עשה שטויות וברגע מסוים עקף מישהו מימין על השוליים. ראיתי את ההבעה של הנהג שעקפו אותו. הוא לא ידע מה רוצים ממנו ולמה הערס הזה תוקף אותו ככה.

4) הרכבים כל הזמן שיחקו תופסת.

אין לי בעיה עם זה, כל עוד זה לא מפריע לנהגים אחרים ועושים את זה בצורה בטוחה.

אבל לדחוף את כל הרכבים לשמאל, לנסוע אחורה ואז להאיץ ולעקוף את כל השיירה מצד ימין זה כבר באמת יותר מדי, במיוחד כשאותה שיירה שהוא עוקף נוסעת על 80 ומעכבת את התנועה.

וזה קרה בדיוק כשרציתי לעבור לימין כדי לא להיות מאלו מתנחלים בשמאל, אז אם הייתי פחות זהיר, היו נכנסים בי.

בשלב הזה החלטתי פשוט לנטוש אותם ולנסוע לבד. זה כבר הפך למסוכן, איטי ודבילי.

לאירוע הגעתי 25 דקות לפניהם, וזה עוד שהנסיעה שלי הייתה במהירות המותרת +- 10 קמ"ש.

אחרי כמה זמן התחלתי לשמוע אנשים מדברים על שיירה של ילדים מפגרים שהתפרעו, עשו שטויות ובאו עם פוזות.

הם סיפרו על כמה היתקלויות איתם בדרך ואז אנשים התחילו עם "אה, גם אתה ראית אותם? איזו חבורה של ילדים אידיוטים".

אני משער שהבחור שארגן את השיירה יודע על מה אני מדבר והוא קורא פה.

קח לתשומת לבך שאי אפשר לקחת ערסים וחובבי רכב אמיתיים באותה שיירה. במקום ליהנות מנסיעה רגועה במהירות נורמלית ולנהל שיחה עם הנוסעים שלי, הייתי צריך להאיץ למהירויות לחלוטין לא נורמליות ולדרוש מהאוטו יותר ממה שרציתי באותו יום (האוטו מסוגל לנסוע במהירויות האלו בנוחות אבל באמת שאין סיבה).

בזמן הנסיעה אמרתי לזוגתי "נראה לי שאני מתחיל להיות זקן מדי בשביל השטויות האלו".

אני מקווה שזה לא באמת משקף כל כך את המצב של תרות הספורט המוטורי, ושעדיין יש חובבי רכב נורמליים.

אני רגיל לשיירות מסודרות יותר, שבהן מתנהגים כמו חובבי נהיגה ולא כמו חבורה של ערסים מפגרים.

גם אם נוסעים במהירות מוגזמת לחלוטין, עושים את זה בצורה עקבית שלא מפריעה לאף אחד ולא מסכנת את שאר האנשים בכביש.

בתור מישהו שקורא לעצמו מנהל של מועדון רכבים, אתה צריך לדאוג שזה לא יקרה שוב.

בפעם הבאה סביר להניח שיהיו סרטונים ביוטיוב מההתפרעויות שלכם (אולי דווקא יש אבל לא שלי).

כמה עצות:

תעשה תדריך קטן עם הכללים של השיירה.

1) נוסעים במהירות ממוצעת של X

2) ראש השיירה הוא Y

3) נצמדים לימין תמיד

4) Z הוא המאסף.

5) נוסעים דרך D,E,F, עוצרים בA,B וC.

(השרשור הזה היה אמור להיות הרבה יותר אגרסיבי וממש רציתי לחשוף את הזהויות של מי שהשתתף שם אבל החלטתי פשוט להביא את זה למודעות שלהם במקום לתקוף ישירות).

פורסם

זה לא עניין של גיל, זה עניין של גישה.

טיולי נהיגה עשיתי גם כצעיר מאוד ועם חברים. תמיד הקפדנו לא להפריע למשתמשי דרך אחרים, והיה לנו כלל אחד ברור: לא עוקפים חאד את השני. נקודה.

היום, כשיש סלולרי, אין תירוצים לנהיגה של פלגמטים, תמיד אפשר לתאם בדרך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כדאי לבחור בקפידה את חבריך לשיירה, מראש.

ברגע שאתה מבין שזו לא השיירה שהיית רוצה להשתייך אליך - באמת פורשים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למעט עניין העקיפות- קשה לי להבין על מה אתה מתלונן.

חדש לך ששיירות ״מנהלתיות״ בדרך לאירועים מוטוריים תופסות תאוצה מדי פעם?

חדש לך שלעיתים יש איזורים שצריך להוריד מהירות ומקומות אחרים בהם אפשר ״להרביץ״?

הרי גם אם תקבע שהמהירות הממוצעת תיהיה 100 קמ״ש זה אומר שיהיו מקומות שתתנהל ב-50 קמ״ש ומקומות אחרים בהם תתנהל על 150 קמ״ש.

כל עוד יש מוביל ומאסף מוגדרים מראש ויש גם סדר הגיוני לרכבים בשיירה (לא היוני לשים אימפרזה טורבו מאחורי יונדאי גטס) לא יהיו עקיפות מטופשות ובכל אופן לא צריכות להיות עקיפות בשיירה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יוסי :mm_yeah::mm_yeah:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חדש לך ששיירות ״מנהלתיות״ בדרך לאירועים מוטוריים תופסות תאוצה מדי פעם?

חדש לך שלעיתים יש איזורים שצריך להוריד מהירות ומקומות אחרים בהם אפשר ״להרביץ״?

כל עוד יש מוביל ומאסף מוגדרים מראש ויש גם סדר הגיוני לרכבים בשיירה (לא היוני לשים אימפרזה טורבו מאחורי יונדאי גטס) לא יהיו עקיפות מטופשות ובכל אופן לא צריכות להיות עקיפות בשיירה.

היה יונדאי (לא משנה מאיזה סוג, אבל לא קופה ולא וולסטר) לפני אימפרזה טורבו ולפניהם ברגעים מסוימים היה מיצובישי סופר לאנסר "סטייל שטחים" שכל הזמן גם השתוללה.

אין לי בעיה שאנשים יאיצו כמה שהם רוצים אבל אין סיבה לנסוע על 140 בכביש החוף כשאתה בשיירה ועושה זיגזגים, ואז במחלף של זכרון יעקב לרדת ל80 ולהשאר על 80 עד קצת לפני יקנעם (חוץ מכמה שניות שהאיצו ל140 וחזרו ל80).

פורסם

תלמד לקח ותבין שלאירועים כאלה בדרך כלל נוסעים לבד! מספיק שאיזה מישהו יביא חבר שיביא חבר ערסוואת עם מאזדה 3 שינסה להראות את הביצועים לשלל המשתתפים וזה כבר הורס את כל החוויה! או שתארגן כמה בודדים שהם בראש שלך!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
1) מנהיג השיירה לא היה אפילו לשנייה במסלול הימני. כל הזמן בשמאלי.

זה אומר שכל השיירה כל הזמן הייתה במסלול השמאלי.

3) אחד הרכבים (יונדאי) עשה שטויות וברגע מסוים עקף מישהו מימין על השוליים

4) הרכבים כל הזמן שיחקו תופסת. אבל לדחוף את כל הרכבים לשמאל, לנסוע אחורה ואז להאיץ ולעקוף את כל השיירה מצד ימין זה כבר באמת יותר מדי, במיוחד כשאותה שיירה שהוא עוקף נוסעת על 80 ומעכבת את התנועה.

אחרי כמה זמן התחלתי לשמוע אנשים מדברים על שיירה של ילדים מפגרים שהתפרעו, עשו שטויות ובאו עם פוזות.

כשכותבים "למעט" הכוונה היא שהעניין אותו מחריגים הוא מיעוט מהמכלול, חלק קטן מהבעיה, לא מהותי. אתה אולי מתכוון לזה שדווקא הנקודה הקטנה, הספיציפית, של שינוי מהירות נסיעה, היא לא בעייתית.

אם כך: כל מה שכתב פרנקוס אכן מצדיק תלונה, למעט עניין שינוי המהירות.

כן?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
חבל ש-99% מחובבי הנהיגה מוציאים שם רע לכל השאר.

למה המשפט הזה לא מסתדר לי?

פעם הבאה, סע לבד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...