Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנצי,

אכן, ב.מ.וו מאז שנות התשעים מזדקנות רע. מי כמוך יודע כמה ניסיון יש לי איתן. אבל ויש כאן אבל, כמכונית חדשה, אל מול האינפיניטי, החומרים איכותיים יותר, אם למגע ואם בגימור.

אני לא יכול לחזות מה יהיה בעוד שנתיים-שלוש, ובינינו, אתם יודעים למי ניתנה הנבואה...

מאותה הסיבה אני לא אומר בשום מבחן ש"לא כדאי לכם לקנות, כי ירידת הערך תהיה הרת אסון" או "שהיא לא תהיה אמינה".

אני בוחן מכונית כחדשה.

אני גם הייתי לוקח את האינפיניטי ולא את הב.מ.וו, כי מבחינתי איכות החומרים המעט נחותה יותר לא ממש קריטית (היא מעל ומעבר למה שאני צריך), המרווח מאחור לא רלוונטי לי (אין לי ילדים ואני גם מעדיף לזיין בבית), החיסכון בדלק לא יגרום לי להיות בפלוס (עדיין אצטרך לתת את הדין והחשבון למנהלת הבנק), הנוחות הפחותה היא עדיין בהשוואה לצעצועים שלי - די נוחה, ובעיקר בגלל היתרונות: פחות קלסטרופובית, יותר פרועה, צליל מעולה, ממש כמו ב.מ.וו ישנה. כמו ההן שבנו את המוניטין של הדורות האחרונים.

ועדיין, כמכלול, ללקוח שתקיפת פניות אינה בראש מעייניו, הב.מ.וו תענה טוב יותר על הצרכים. כחדשה.

ודורקי, הכנתי חתיכת תגובה שנגנזה. כי אני יודע שאני חם מזג ואני גם יודע שזה לא יוציא אף אחד משנינו באור חיובי. אתה מוזמן לומר שאני מסונוור מהסמלים, שיונדאי תהיה טובה יותר משתיהן ושצריך למוטט את התעשייה הגרמנית, כולל מכונות כביסה של בוש - לגימלאות, אני מעדיף לא לשחק במשחק הזה. בכל זאת, בשרשור הזה אני מייצג את עבודתי.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מוכן בשביל הספורט לצלם את תא הנוסעים ברכב שלי ותא נוסעים של אודי מקבילה (A4 משנתון גבוה יותר), עוד תא נוסעים של מרצדס ואחד של אינפיניטי ונראה מי במצב טוב יותר.

הכלל מאוד פשוט- מי שמתחזק את הרכב שלו כמו שצריך הרכב שלו יזדקן כמו שצריך.

תא הנוסעים ברכב שלי נראה בדיוק באותו מצב שהוא יצא מהמפעל לפני 10 שנים.

לכל המתלהמים על הריפודים, ישנם גם ריפודי עור אמיתיים, הכל שאלה של תקציב.

דורקי,

אתה מודע לעניין שכבר בערך 20 שנה אין לב.מ.וו מנוע 6 צילינדר בנפח 2 ליטר?

(מתייחס לכך שכתבת שהיו בעיות בראשי מנוע של המנועים האלה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נראה שמשהו בסמל הכחול-לבן, כמו גם בכוכב משטוטגרט גורמים לכתבים להסתנוור ולאבד את שיקול הדעת - תופעה שבמבחן הזה נמצאת במינון נמוך מאוד.

ודורקי, הכנתי חתיכת תגובה שנגנזה. כי אני יודע שאני חם מזג ואני גם יודע שזה לא יוציא אף אחד משנינו באור חיובי. אתה מוזמן לומר שאני מסונוור מהסמלים, שיונדאי תהיה טובה יותר משתיהן ושצריך למוטט את התעשייה הגרמנית, כולל מכונות כביסה של בוש - לגימלאות, אני מעדיף לא לשחק במשחק הזה. בכל זאת, בשרשור הזה אני מייצג את עבודתי.

הכנת תגובה וגנזת - וטוב שכך, כי המזג החם שלך כבר הכשיל אותך כמה פעמים בשרשור הזה.

תראה מה כתבתי (הודעה מס' 8 ) ועכשיו תנסה להבין למה התנפחת כל-כך, לי אין הסבר ענייני לתופעה הזו.

תראה אוהד, בחרתי שלא להכנס איתך לדיון על עיצוב הפנים בכלי הרכב וגם לא על איכות הגימור, כי זה גם עניין של טעם וגם תלוי במצבו של אקסמפלר יחודי.

אבל כשכתב בוחר להלל ולקלס את איכות ה"עור" שב.מ.וו ומספר חברי פורום - שמבינים דבר או שניים - מנסים להסביר לו שממדובר בתערובת סינטטית שאיננה נעימה למגע - ואתה עדיין בוחר להתעקש ולהגן על דעתך השגויה, אז יש לנו בעיה - כי מי יכול להבטיח שאינך שוגה בעוד עניינים חד משמעיים פחות?

תתפלא - אבל שנים הערכתי ורכשתי את מוצרי התעשיה הגרמנית, עד שהם התחילו לזייף ולמכור מוצרים עם אמינות ועמידות מסוג ז', שעומדות בניגוד מוחלט לפרמיה שנגבת בדמות תג המחיר בחנות - זה ה"אנטי" היחידי שיש לי למוצרים האלה.

עידן, הדיון איתך הוא מחוץ למישוואה הנוכחית, כי יתכן והיבואן בהונג-קונג מביא את המכוניות עם גימור עור אמיתי, הוויכוח הוא על המפרט הישראלי בלבד.

ולעניין המנועים - אתה צודק, השמטתי את המילה ו"מעלה" - צ"ל 6 צילנדרים בנפח 2 ליטר ומעלה.

פורסם

לגבי העור, שוב, יש לב.מ.וו (גם בהונג קונג) 2 סוגי עור, אחד שהוא באמת סינטטי וזה כנראה מה שאתה מדבר עליו ואחד שהוא עור אמיתי והינו בתוספת תשלום, גם בארץ.

לעניין בעיית ראשי מנוע במנועי ה-6 צילינדרים- באמת אין לי מושג על מה אתה מדבר, אני מכיר ה-ר-ב-ה רכבים עם המנועים המדוברים, חדשים כישנים, אף אחד מהם לא סבל מאיזושהי בעיה שקשורה לראש המנוע.

יש לסדרה 3 מחלות מוכרות אחרות שקשורות למערכת קירור, למיסבי זרועות קדמיות ולתושבת סרן אחורי.

אה כן ויש בעיה שהמנגנונים של חלונות החשמל שובקים אחרי איזה 8 שנים ויקרים יחסית להחלפה.

בכנות אומר שלא שמעתי מעולם על בעיית ראש מנוע נפוצה במנועי ה-6.

פורסם
אני מוכן בשביל הספורט לצלם את תא הנוסעים ברכב שלי ותא נוסעים של אודי מקבילה (A4 משנתון גבוה יותר), עוד תא נוסעים של מרצדס ואחד של אינפיניטי ונראה מי במצב טוב יותר.

הכלל מאוד פשוט- מי שמתחזק את הרכב שלו כמו שצריך הרכב שלו יזדקן כמו שצריך.

תא הנוסעים ברכב שלי נראה בדיוק באותו מצב שהוא יצא מהמפעל לפני 10 שנים.

לכל המתלהמים על הריפודים, ישנם גם ריפודי עור אמיתיים, הכל שאלה של תקציב.

דורקי,

אתה מודע לעניין שכבר בערך 20 שנה אין לב.מ.וו מנוע 6 צילינדר בנפח 2 ליטר?

(מתייחס לכך שכתבת שהיו בעיות בראשי מנוע של המנועים האלה).

זה כי אתה פדנט לא מהווה פונקציה, אצלי יש 4 חורים בשטיח של הנהג מסיגריות, יש אפילו נקודה בלוח השעונים מסיגריה שנפלה לשם, האוטו שלי מקבל יחס חרא ואין קרקוש אחד, הקיימן מתוחזקת בצורה פדנטית ושם יש המון קרקושים, מדובר על רכב בן 4, הכפתורים מתקלפים ויש עוד בעיות.

כמה גרמניות עברו תחת ידי ב4 השנים האחרונות, אני לא מקשקש.

איכות הרכבה לא משהו.

haters will hate

פורסם

לקיימן בפרט יש איכות ח-ר-א, אני כל כך מסכים איתך!

כשלקחתי את הרכב מסוכנות פורשה פה בהונג קונג יצאנו לכביש והתחלתי לשמוע קירקושים מכיוון המגש האחורי (מכסה מנוע) ושאלתי את הסוכנת אם ככה אמורה להשמע פורשה עם 2000 ק"מ על השעון......

זה שאני פדנט, נכון, אני פדנט מאוד לגבי מראה הרכב שלי ואחד הדברים שהכי מציקים לי זה שיש לי קצת קרקושים מכיוון ריפוד הגג (דורקי תוסיף את זה לרשימת המחלות של סדרה 3 E46).

מצד שני הכרתי כמה גרמניות אחרות מאותו סדר גודל שנתון (תחילת 2000) שגם היו אצל בעלים סופר מזניחים ובדגמי ב.מ.וו הרכב היה מוצק ללא קירקושים, דגמי מרצדס היו על הפנים.

עם היפניות היוקרתיות אין לי נסיום בדגמים של תחילת שנות ה-2000 אלא רק עם רכבים חדשים כך שאני לא יכול להעיד על איכות ההרכבה.

פורסם

עידן, בב.מ.וו ששימשה את אחי הופיעו נימים בראש המנוע שגרמו לנזילה קלה ביותר אל תא השריפה.

התופעה גרמה לזיופים בהתנעה ואחרי חימום המנוע - ואידוי הנוזל - המנוע פעל עגול ותקין לגמרי וללא דליפת לחץ.

הוא לא היחידי שסבל מהתופעה הזו.

פורסם

שמע,

אני חבר בכמה וכמה פורומים שכל עיסוקם זה רכבי ב.מ.וו, באמת שמעולם לא שמעתי על הבעיה הזאת, יתרה מכך, אם תעשה חיפוש בגוגל לגבי בעיות נפוצות- כנראה שלא תראה תיעוד לבעיה כזאת (שוב, לא משהו שמוגדר כבעיה נפוצה).

זה מעבר לעובדה שמה שאתה מתאר לא בדיוק בעיה שכן אתה בעצמך אומר שהמנוע עובד עגול לגמרי.

פורסם

יש במשפחה אינפיניטי בת חצי שנה. כשמשווים את החבילה הכוללת במחיר של G37 GT מול 328 וגם מול הלקסוס, האינפיניטי עדיפה בהרבה. מה שכן מבחינה טכנולוגית הבמוו הרבה יותר מתקדמת ולניסאן יש עוד המון להשתפר. מבחינת מנוע וגיר אבל, אין מה להשוות. רק מול ה335, הבעיה שהתג מחיר רחוק מאוד מזה של האינפיניטי.

והסאונד של הרכב.... רק בשביל זה שווה את הכסף. גם כשלא מושכים הילוך ובעיקר כשכן.

אברה קדברה

פורסם

מבחן מעניין. נהנתי לקרוא.

מבחן באמת מעניין אבל אני חושב שהוא קצת "מפספס" כי באמת היה צריך לבחון כאן את ה-328 ברמת הגימור ספורט (או M PACKAGE) שכן היא אכן מכויילת אחרת- מונמכת, מוקשחת וכן הלאה.

בעניין אחד אני חולק על דעת הכתב, העור בגרמניה עבה, לא נעים ובמרקם של פלסטיק (גם לא אופתע אם יתברר שבאמת מדובר בתוצר סינטטי כלשהו), בעוד שהעור ביאפנית הוא רך ונעים, עור של כפפה - ואת התחושה הזו שום תמונה לא תצליח להעביר.

עידן, אל מול הב.מ.וו 328 בגירסת ספורט ניתן להעמיד את ה- G37 בגירסת S, עם חישוקים מוגדלים, דיסקים ענקיים, קאליפרים 6 בוכנות, היגוי אחורי אקטיבי, דיפרנציאל מוגבל החלקה והאמן לי שהגירסה הזו היא רכב שונה לחלוטין מה- G37 ה"רגילה", זו המכונית המהנה ביותר שנמצאת היום על הכביש ברמת מחיר גבוהה אך לא מטורפת.

דורקי - זה לא מדוייק. שכן ה-G37S עולה 80K יותר בעוד חבילת הספורט בסדרה 3 מוצעת ללא תופסת תשלום כלל וכלל.

אינני יודע כמה היא באמת תשפיע - אבל לדעתי המבחן היה צריך להיות -

סדרה 3 עם חבילת הספורט VS אינפינטי G37.

אבל וצריך לשים לב לזה הBMW מגיע בלי בקרת אקלים דיגיטלית והכי חמור עם ריפודי פלסטיק (בכאילו דמוי עור) שנקראים "סנסטק"

שצריך לראות אותם במציאות ולשבת עליהם ולראות כמה שזה נראה זול ומרגיש ככה.

באשר לדיון שהתפתח בקשר לאיכות האינטיריור בב.מ.וו בכלל ובסדרה 3 בפרט.

ניתן להוסיף בתוספת תשלום בקרת אקלים דיגיטלית (כולל פתחי אוורור אחוריים) בסדרה 3.

לגבי מושבי העור,

יש לנו בבית סדרה 3 (מנוע 2,000 :/ מהדור היוצא, 2010) ברמת האבזור הגבוהה ביותר - בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת, פתחי אוורור מאחור, מסך מגע 9' עם GPS, מצלמת רוורס ומקלט טלוויזיה, חיישנים אחוריים וקדמיים כולל קרוז קונרטול אקטיבי מושבי עור חשמליים.

אעצור ואתייחס למושבי העור, הם הוזמנו במיוחד (נכון...) אבל הם מדהימים ונראים ומרגישים כחדשים גם אחרי שנתיים.

אל תבלבלו לי את המוח לגבי איכות החומרים או ההרכבה בב.מ.וו.

לאחי פחות אכפת מהכוח או פניות - הדינרוס הושקעו באבזור במקום במנוע חזק. :roll:

הרכב מושלם - 60KM ואין קרקושים, קילופים רעשים או כל דבר אחר.

בקיצור - בפנים - מושלם והרבה יותר נוח ונעים מהיפנית.

לסיכום,

כמו שצויין במבחן - כנראה שהאינפינטי תהיה טובה יותר בפניות אבל כחבילה - הסדרה 3 עדיפה.

(גילוי נאות - לא נהגתי ב-G37).

אגב,

המומנט והתאוצה ל-100 כמעט זהה בשתיהן למרות תוספת הכוח (66 כ"ס במספר) באינפינטי - כנראה הודות לתוספת המשקל הנדיבה ביפנית... אז חוץ מלתקוף פניות טוב יותר - אני לא רואה סיבה לקחת את האינפינטי.

תארזו לי 328 עם חבילת ספורט בבקשה.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

אעצור ואתייחס למושבי העור, הם הוזמנו במיוחד (נכון...) אבל הם מדהימים ונראים ומרגישים כחדשים גם אחרי שנתיים.

אל תבלבלו לי את המוח לגבי איכות החומרים או ההרכבה בב.מ.וו.

לאחי פחות אכפת מהכוח או פניות - הדינרוס הושקעו באבזור במקום במנוע חזק. :roll:

אבל במבחן הועלתה הטענה שאיכות החומר במושבי ה"עור" הסטנדרטיים של הגרמניה טובים ממושבי העור של היפאנית.

מלפפון משווים למלפפון ולא לעגבניה למרות ששניהם ירקות.

פורסם
דורקי,

נהגת או ישבת ב-3 החדשה?

מה ניראה לך? ברור שכן (אחרת לא הייתי מתעקש כל כך על הנקודה הזו שממש צורמת את העין).

• תוכן חדש...