Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממוצע של 7 ליטרים נשמע איום, אבל אני מאמין שעם כזו צריכה, הנהיגה שלך מאוד כוחנית ודוושת הגז לא זוכה לעלות ולנשום אוויר, אלא טבועה בקרקעית המון זמן, כמו ספינה נטושה :)

זה לא כבר הפחיד אותך?

אסור לפחד מחלומות :).

פורסם

ג'וקר, בוא ונניח שהרכב הזה עלה לך רק 300 א' ש"ח וירידת הערך השנתית היא בגובה של 15%.

זה נותן לנו אבדן ערך של לפחות 45 א' ש"ח בשנה הראשונה.

עלויות הדלק זה מה שמפחיד אותך? :shock:

פורסם

ממוצע של 7 ק"מ/ל' למנוע 3.5 ליטר זה טוב, איום זה בטוח לא. אני הוצאתי ממוצע דומה (7.3~) מרכב עם מנוע 2.5 ותיבה ידנית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
ג'וקר, בוא ונניח שהרכב הזה עלה לך רק 300 א' ש"ח וירידת הערך השנתית היא בגובה של 15%.

:mm_yeah:

מי שקונה רכבים כאלה, ממש לא יסבול אם היא תעשה 1-7 ולא 1-10.. זה הכסף הקטן בקניית רכבים שכאלה.

פורסם

מי שקונה רכבים כאלה, ממש לא יסבול אם היא תעשה 1-7 ולא 1-10.. זה הכסף הקטן בקניית רכבים שכאלה.

בואו נעשה חשבון, נניח שהרכב נוסע 15 א' ק"מ לשנה בממוצע.

לפי צריכת דלק מצויינת של 1/10 נידרש ל- 1,500 ליטר בנזין לשנה.

צריכת דלק ריאלית של 1/7.5 תדרוש מאיתנו 2,000 ליטר בנזין לשנה.

כל ההפרש כולו הוא בסדר גודל של 500 ליטר בנזין ששויו כ- 4,000 ש"ח לשנה.

לא מעט, אבל זה כסף קטן יחסית לירידת הערך, אגרת רישוי קבוצה 7, עלויות ביטוח ושאר ירקות.

משמעותית לא פחות היא השאלה האם הרכב מסתפק בבנזין 95 אוקטן או דורש אספרסו קצר של 98 (כמו רוב המוגדשות).

גם לפי צריכת דלק של 1,500 ליטר לשנה ההפרש במחיר יהיה בסדר גודל של 1500-2000 ש"ח לשנה.

פורסם

לפני זמן מה פגשתי מכר שרכש לא מכבר 328i חדשה. הוא הציע סיבוב - לא יכלתי לסרב.

יצאתי מהמכונית עם תחושת אכזבה קלה. תיאורטית ועל הנייר, הכל מרשים. בפועל, אותן איכויות שמייתרות ב.מ.וו סדרה 3 ממתחרותיה, קצת חסרו לי.

-ההגה החשמלי מדויק ומשקלו נכון ב-90% מהמקרים. באותם מקרים בהם הנהג יודע לחוש את הניואנסים הקטנים וצריך אותם - הם לא שם. בסה"כ, התחושה מלאכותית מדי.

-המנוע חזק ואפקטיבי לאורך קשת הסל"ד, אך אין לו את תגובת הדוושה שתמיד ייחדה את מנועי ה-6 האטמוספריים. גם אין לו את הצליל ואת האופי.

-איכשהו, התחושה ברכב הרגישה מעט זולה. עדיפה כמובן על E90 אך פחות "מוצקה" מדורות קודמים.

-נוחות הנסיעה היתה פחות טובה מדורות קודמים - לטעמי אפילו ביחס ל-E90.

-כל תחושת הניהוג היתה מצויינת, אך חסרת WOW שגורם לך להאריך את הדרך הביתה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תמיד כשמדברים על כך שצריכת דלק לא מעניינת אנשים שקונים רכבים יוקרתיים, אני לא מבין למה זה לא יכול להיות פקטור בנוסף.

אני מבין את הקטע של ירידת הערך והעלות הגבוהה שלה לעומת עלות הדלק, אבל לדעתי, לא צריך לשלול את העניין מהיסוד.

האם כאשר אדם רוכש מטוס סילון פרטי בעלות עשרות מיליוני דולרים, הוא לא משווה צריכת דלק ?

בכל מקרה, השאלה מעניינת אותי מסקרנות נטו ובכלל, צריכת דלק זה עניין שאני מאוד אוהב להיות מודע אליו. אם אזכה להיות בעל פרארי (וכנראה שלא והסיבות הן לא יהיו בהכרח כספיות), אני עדיין אבדוק את צריכת הדלק, כיוון שזה מעניין אותי. הכוונה שלי היא לא לבדוק כל מילוי טנק, אלא פעם בכמה חודשים.

פורסם
תמיד כשמדברים על כך שצריכת דלק לא מעניינת אנשים שקונים רכבים יוקרתיים, אני לא מבין למה זה לא יכול להיות פקטור בנוסף.

אני מבין את הקטע של ירידת הערך והעלות הגבוהה שלה לעומת עלות הדלק, אבל לדעתי, לא צריך לשלול את העניין מהיסוד.

תראה, אני יכול לשתף אותך רק בנסיוני האישי:

כשקונים רכב שעולה מעל 200 א' ש"ח אתה כבר מתחיל לצאת מטווח המחירים ההגיוני שבו ככול שתשלם יותר תקבל יותר בגודל, במנוע ובאבזור - ונכנסים לתחום מכוניות היוקרה שם משלמים עבור איכות שרואים בעין וגם בעבור כזו שלא.

היציאה מתחום המחירים ההגיוני עושה דבר נוסף, הקונה רוכש מכונית שעושה לו משהו בבטן, שאלמלא כן הוא היה מוצא משהו הגיוני שמתאים לצרכיו במחיר נמוך בהרבה.

בהנתן כך, שזו קניה שאינה רציונליות, אזי שיקול רציונלי כמו צריכת דלק (אלא אם היא ממש קיצונית) איננו במשוואה.

פורסם

כפי שהסברתי, השאלה שלי נבעה מסקרנות נטו ולא כדי לחשב עלויות, בין אם הן קטנות ובין אם הן גדולות. אני מאמין שקיימים אנשים בעלי מכוניות יקרות/יוקרתיות/whatever, שעדיין בודקים צריכת דלק בשביל הכייף, לא בשביל לבכות מהתבוננות בחשבונית.

פורסם

כולם בודקים, אבל מסבות שונות.

אבא של אשתי נוסע היום בדיזל, אחרי שעבר אליו מV8 בנזין.

לא כי הוא לא יכול להרשות לעצמו, אלא כי נמאס לו כל יומיים לחפש איפה לתדלק ולבזבז על זה זמן.

• תוכן חדש...