Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש לאבא

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

לאבא שלי יש אופל קורסה 2020 פיורטק 1.2. הוא שוקל להפטר ממנו והציעו לו טרייד אין באופל ולקבל את האופל קורסה החדשה GS Mhev 145hp At6.

הבנתי שהחליפו את הרצועה הידועה לשמצה בשרשרת טיימינג אך את תיבת ההילוכין האייסין 8 הילוכים הפלנטרי החליפו בתיבת 6 הילוכים כפולת מצמדים.  אני אומר לאבא שלי שזה מסוכן כי אין מספיק מידע אך הוא נוטה לעשות זה כי קשה למכור את האופל ומציעים לו שם טרייד אין במחיר מחירון+ אחריות ל5 שנים. אשמח לדעת אם אתם תמליצו על הרכב הזה בתנאים הנוכחיים או אם יש המלצות לרכב בקטגוריה הזו שהוא קטן ולא יקר מדיי ונחשב אמין ומאובזר. אמרתי לו לקחת טויוטה יאריס אבל הוא אומר שהוא לא אוהב איך שהיא נראית והתמורה למחיר קטנה (חוץ מאמינות). הפיורטק הביא לי טראומה לכל החיים. המזל שלו שהוא נוסע מעט אז עשינו החלפת טיימינג בזמן.

עריכה אחרונה על ידי Carboy1
פורסם
לפני 4 שעות, Carboy1 כתב:

הפיורטק הביא לי טראומה לכל החיים. המזל שלו שהוא נוסע מעט אז עשינו החלפת טיימינג בזמן.

טראומה זה כאשר נגרמה לך תקלה חמורה.

להבנתי ממה שרשמת לא נגרמה לכם שום תקלה.

החלפת רצועה לפי הוראות ייצרן זו לא תקלה זה תחזוקה. (גם אם מדובר בטיפול שגרה יקר יחסית).

אולי כוונתך הייתה שנגרמה לך טראומה מלשמוע כל כך הרבה על הבעיה הזאת והחשש והחרדה שזה יקרה גם לכם.

על פניו ההצעה שאביך קיבל נשמעת טובה למדי.

ודרך קלה ומכובדת להפטר מהרכב. (אתה רשמת את הביטוי "להפטר", אני חושב שהשימוש בו היה מוצדק). 

פורסם

לי יש c3חדשה עם אותה המערכת, קשה לדעת מה יהיה בעוד כמה שנים. אך יש אחריות ארוכה.

האם יש הרבה פקקים במסלול שלו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, IsraCar כתב:

החלפת רצועה לפי הוראות ייצרן זו לא תקלה זה תחזוקה. (גם אם מדובר בטיפול שגרה יקר יחסית).

אולי כוונתך הייתה שנגרמה לך טראומה מלשמוע כל כך הרבה על הבעיה הזאת והחשש והחרדה שזה יקרה גם לכם.

ודרך קלה ומכובדת להפטר מהרכב. (אתה רשמת את הביטוי "להפטר", אני חושב שהשימוש בו היה מוצדק). 

לפני 4 שעות, IsraCar כתב:

אני קיבלתי טראומה כן חחח. אצלו לא היו בעיות כי אני דאגתי לטפל ברכב כמו שצריך גם שיצאנו מהמורשה (שדרך אגב יקרנים ומרגישים נוכלים). הוא גם נוסע ממש קצת, ב6 שנים לא עבר את ה50k אז בגלל שעושים החלפת שמן תדירה כל 8 אלף אז הרכב מחזיק. הוא אוכל קצת שמן כי זה טורבו אבל עדייין לא בכמות גבוהה. הטראומה מגיעה מהרכב של אמא שלי, פג'ו 2008 שנת 2017, גם פיורטק (כן הם קנו אותו מנוע בהפרש של 3 שנים).

ב57 אלף אחרי 3 שנים הרכב נעצר על הכביש ונדלקה נורת מנוע בעקבות התפוררות הרצועה. הרכב היה באחריות אז עשו החלפת רצועה בתור ריקול בחינם .באותה תקופה לא הבנתי כלום ברכבים ולא התעסקתי בזה ואחרי זה התחלתי.לקרוא יותר ולהבין מה קורה עם המנוע הזה לאנשיפ. אחר כך גם דאגתי לעשות החלפה יזומה בעצמינו כולל ניקוי אגן שמן. הבעיה שכרגע הרכב ב120 אלף והוא כבר תקופה ארוכה אוכל שמן, כנראה בגלל הרינגים. 2000 קילומטר לליטר שמן. עכשיו תבין למה יש לי חרדה מהמנוע הזה, ואני ממש לא היחיד.

לפני כשעה, yulianx כתב:

לי יש c3חדשה עם אותה המערכת, קשה לדעת מה יהיה בעוד כמה שנים. אך יש אחריות ארוכה.

האם יש הרבה פקקים במסלול שלו?

אין פקקים כמעט. נסיעות רק לעבודה ולקניות בדרך כלל. נסיעות של רבע שעה לכיוון.

עריכה אחרונה על ידי Carboy1
פורסם

מנוע חדש, עדיין אין איתו ניסיון בארץ, אין לדעת איך יתנהג בעתיד. אין גם שום דרך להעריך את ירידת הערך העתידית של הקורסה החדשה.

הבעיה היא שנראה שאבא קונה רכב לפי הרגש (״לא אוהב איך שהיא נראית״), ואכן קשה לחזות את העתיד.

אגב - תיבות הילוכים פלנטריות הופכות בהדרגה למשהו של העבר, הרובוטיות הדו מצמדיות (והרציפות) הופכות למיינסטרים, צריך להתרגל לכך. אבל גם אלה לא נוצרו בתבנית אחת, יש פחות ויש יותר אמינות, ויש יותר זולות ויותר יקרות לאחזקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איביזה לא מדברת אליו? אמנם הגיר לא שיא האמינות אבל יש נסיון עם המנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...