Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צומת דרכים- ליסינג יד 2 או רכב יד 2?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, 1enzo כתב:

לצערי אמרו שלא ניתן ללא אשראי. האמת שגם לא הרחיבו מעבר ל-2 מילים כשפניתי, אז לא יודע אם אפילו קיים שם ליסינג בחברה..

פורסם

שוב, אין חיה כזו. כלומר, אתה יכול לעשות עיסקת ״ביטול דמי השבה לקדמות״ - פשוט יחייבו אותך מדי חודש תמורת מעין ביטוח, תשלם משך כל התקופה כדי למנוע תשלום אחד גדול בסיום העסקה. מבחינת התוחלת החברה תחשב עלות שכדאית לה, אבל ייתכן שמבחינתך ה״שקט הנפשי״ שנמנעת ממך הוצאה חד פעמית גדולה שווה את המחיר.

יש גם עניין של תשלום תמורת ״שבירת״ ההתחייבות, אתה צריך ללמוד את החוזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 47 דקות, sperial כתב:

שוב, אין חיה כזו. כלומר, אתה יכול לעשות עיסקת ״ביטול דמי השבה לקדמות״ - פשוט יחייבו אותך מדי חודש תמורת מעין ביטוח, תשלם משך כל התקופה כדי למנוע תשלום אחד גדול בסיום העסקה. מבחינת התוחלת החברה תחשב עלות שכדאית לה, אבל ייתכן שמבחינתך ה״שקט הנפשי״ שנמנעת ממך הוצאה חד פעמית גדולה שווה את המחיר.

יש גם עניין של תשלום תמורת ״שבירת״ ההתחייבות, אתה צריך ללמוד את החוזה.

אין לי בעיה עם זה, השקט הנפשי שלי חשוב לי. כאמור, הוא אמר שה-1600 כולל גם את זה וליטרלי הכל  לבד דלק וצמיגים..לכן זה עסקה שווה. לגבי קנס- אמרתי, חודשיים בשנה הראשונה או חודש בשנייה - זה ממש הוגן וסביל.

פורסם
לפני 10 שעות, tom26 כתב:

הטויוטה זולה מהעסקה הזו בכמה אלפים בודדים בשנה

מפתיחת השרשור התרשמתי שגם סכום כזה משמעותי לך - אבל אם אתה יכול לעמוד בו - מצויין.

האם בדקת את תנאי סיום ההתקשרות - למשל, האם, למרות כיסוי ״השבה לקדמות״, אין שם עיזים של ירידת ערך או נזקים שאינם מכוסים בחוזה, או בעיה נוספת? שיהיה ברור - איני פוסל את העיסקה מלכתחילה, אלא שבמצבך, בהעדר כרית ביטחון כלכלית, צריך לבחון הכל בשבע עיניים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

מפתיחת השרשור התרשמתי שגם סכום כזה משמעותי לך - אבל אם אתה יכול לעמוד בו - מצויין.

האם בדקת את תנאי סיום ההתקשרות - למשל, האם, למרות כיסוי ״השבה לקדמות״, אין שם עיזים של ירידת ערך או נזקים שאינם מכוסים בחוזה, או בעיה נוספת? שיהיה ברור - איני פוסל את העיסקה מלכתחילה, אלא שבמצבך, בהעדר כרית ביטחון כלכלית, צריך לבחון הכל בשבע עיניים.

ראשית תודה על האכפתיות. שנית - עוד לא קיבלתי מהם בכלל אישור לעסקה חח סביר שגם הם כמו היתר- לא יאפשרו עם BDI שלילי. לגבי הסכנה הכלכלית - אני לא מכוון לעסקה מחר בבוקר, יותר לכיוון תחילת 2027 שם מצבי הכלכלי כבר אמור להיות יותר וודאי ומאוזן בתקווה, עם הכנסה יציבה ואפשרות להציג לחברת הליסינג תלושים וחיסכון, לא אכנס לשום עסקה לפני התנאי הנ"ל.  לגבי החוזה- כאמור הכול עדיין תאורטי ואלו דברים שיבחנו במועד- לא אכנס לעסקאות בהן יכולים לחייב אותי על "נזק" בשום מצב. מבחינת עלויות כוללות - הצ'אט חישב לי שהפער (במצב אידאלי לחלוטין בו אין עכשיו תקלות כלל בטויוטה כל שנה) הוא כ-50% בין האפשרויות. היינו - להחזיק את הטויוטה באופן שמרני, עולה כ-1000 לחודש כולל כלל ההוצאות, להחזיק את הרכב ליסינג יעלה כ-2000 לחודש (-/+). והאופציה השלישית של לקנות יד 2- לא ישימה וגם אם הייתה- אני רוצה להיכנס למצב שאיני מתעסק ברכב מלבד למלא דלק. אני צריך איזון, נוחות ושקט נפשי. להיות בעל רכב, גם חדש יותר- לא ייתן לי את זה.

פורסם

!. אתה מדבר על עוד חצי שנה, במצב כלכלי שצפוי להיות שונה.

2. איני יודע מהם קבועי הזמן של BDI, דומני שהם הרבה יותר ארוכים מכמה חודשים, כלומר שיפור מעמדך יהיה איטי עם פיגור ניכר אחרי חשבון הבנק (בהנחה שמצבך אכן ישתפר).

3. מבחינתך מדובר בעליה של 100% בהוצאות, מ-1,000 ש״ח ל-2,000 ש״ח בחודש. לא 50%.

4. אין לדעת איזה הצעות יהיו על השולחן בעוד חצי שנה. הדברים האלה דינמיים מאוד.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

!. אתה מדבר על עוד חצי שנה, במצב כלכלי שצפוי להיות שונה.

2. איני יודע מהם קבועי הזמן של BDI, דומני שהם הרבה יותר ארוכים מכמה חודשים, כלומר שיפור מעמדך יהיה איטי עם פיגור ניכר אחרי חשבון הבנק (בהנחה שמצבך אכן ישתפר).

3. מבחינתך מדובר בעליה של 100% בהוצאות, מ-1,000 ש״ח ל-2,000 ש״ח בחודש. לא 50%.

4. אין לדעת איזה הצעות יהיו על השולחן בעוד חצי שנה. הדברים האלה דינמיים מאוד.

היום שוחחתי גם עם חברת באדג'ט, גם מציעים עסקה דומה אך מעט פחות טובה מאוויס. הבחור היה ממש חביב ואמר לי שלא רק שאי אפשר לבצע עסקאות כאלו כאשר אתה בהוצאה לפועל באף חברה, אלא גם 3-5 שנים אחרי שסיימת! יש חותמת אדומה. נשמע לי מטורלל לגמרי, יש מה לעשות עם זה? לא סביר שאדם ששילם את חובו, לצורך העניים כבר עובד ואולי אפילו חוסך, ייגזר דינו כך.

פורסם

תראה, איני עובד מערכת הכספים, אבל העניין הוא שהחברות, למעשה, מספקות תחזית להתנהלות הכלכלית, והן מבססות את התחזית הזו על המידע שצברו לא על אדם אחד אלא על אלפים. זה קצת דומה לחישוב הפרמיה על ידי חברות הביטוח, שמתבסס על ניסיונן עם אלפי כלי רכב ובעלים.

תחשוב על כך שאתה מעוניין בעיסקה שמישכה, נניח, 3 שנים. הבנק המממן אותה ירצה לדעת לא רק מה הסיכוי שתשלם את שלושת התשלומים הראשונים, אלא גם את שלושת האחרונים, בעוד 3 שנים, ועל כן חברת נתוני האשראי מספקת לו חישוב של התנהלותך לאורך זמן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...