Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מותג דאצ'יה עבר מאז הגיע לארץ התפתחות הדרגתית, התקדמות וצמצום פערים מול המתחרות. שנים רבות היה  ממותג ונתפס  לא רק  כרכב "לאו קוסט" אלא כרכב נחות בהיבטים רבים - בטיחות, איבזור, הנדסת אנוש ועוד. דווקא מבחינה מכנית ומהיבט אמינות היה בהחלט בסדר גמור - בין השאר כתוצאה משימוש במכלולים וותיקים ומוכחים של תאגיד רנו הצרפתי. 

בשנים האחרונות חלה השתפרות משמעותית בנקודות החולשה המסורתיות , ובמקביל , באופן די מצער, עלייה בתמחור כך שהיתרון היחסי של מחיר נמוך למול החלופות די נעלם.  לדוגמא, הביגסטר החדש מוצע ב- 170,000 ש"ח. בטח לא מחיר תחרותי מול מתחרות מקבילות. 

למה אני מספר את כל זה ?  פשוט התנסיתי שבוע בדגם האחרון של הדאצ'יה סנדרו סטוופי. לא בארץ אמנם , ולא בדיוק בדגם המשווק כאן. 

חזרתי עכשיו מחופשה בריביירה הצרפתית בקוט ד'אזור  - אזורי ניס - קאן. 
בצרפת דגמי דאצ'יה השונים (חדשים ברובם הגדול) מאוד נפוצים. 
מראש שכרתי רכב שיהיה  מספיק לזוג אך חיפשתי בעלות מינימלית. הכי זול בבוקינג היה לשכור בש"ת בניס מחברה בשם GOLDCAR.
זה מה שבחרתי באתר :  
image.png.632c4d0a63c22ba4bad08a699dfc6037.png
מחיר ל - 7 ימים מלאים כולל ביטוחים (עם השתתפות עצמית לא קטנה...) היה ממש זול : 

image.png.7dccd6770f87908fe56bddce25758b59.png

מניסיון העבר הכנתי עצמי לזה שחברת ההשכרה הזולה מכולם תתברר כלא נוחה ועם הפתעות לא סימפטיות -  בטח מיקום מחוץ לשדה, רכבים ישנים וחבוטים, תור ארוך בקליטה ועוד.
בהגיענו לשדה ולמרכז השכרות הרכב התברר להפתעתי כי  GOLDCAR ממוקמים באותו אולם עם כל הגדולים - אוויס, הרץ וכו'. בעוד שבדוכני החברות הגדולות היו תורים די משמעותיים הרי בחברה שלקחתי שום תור. פקידה חביבה ויעילה. כמובן הציעה תוספת 240 אירו לביטול כל ההשתתפויות בנזק, תאונה, גניבה. ויתרתי בנימוס. (בדיעבד - היה שווה...)
לאחר הפרוצדורות המהירות הושיטה לי כרטיס ואמרה - זה הרכב במיקום ....בחניון הצמוד. הסתבר שקיבלתי דאצ'יה סנדרו סטפיי חדשה דנשנה עם 400 ק"מ. ביקשה שאשמור עליו כי אין בו שריטה. 
אכן הרכב היה ללא רבב. 

באיזה דגם בדיוק מדובר ?  

דאצ'יה סנדרו סטפווי (Dacia Sandero Stepway) משתייכת לקטגוריית סופר-מיני קרוסאובר (B-SUV).

מדובר בגרסה מוגבהת בעלת מאפייני עיצוב של רכב פנאי-שטח, המבוססת על מכונית הסופר-מיני הרגילה של המותג (דאצ'יה סנדרו).

לרכב היה מנוע 3 צילינדר 999 סמ"ק טורבו עם 91 כ"ס / 16 קג"מ עם תיבת הילוכים ידנית 6 הילוכים. (נראה לי כרגיל מכלולי רנו , כמו בקליאו). 

איך הייתה ההתרשמות ממנו ?  האם הרכב מיישר קו עם המתחרים בקטגוריה או עדיין נחות ומשתרך מאחור ?  

בארץ הוא משווק (ולא נראה לי בהצלחה רבה) במחיר גבוה של 121,990 ש"ח.  בארץ יש רק את הדגם עם תיבת הילוכים רציפה CVT. לא מביאים את הידני. 

https://www.dacia.co.il/cars/sandero-stepway/overview.html

כמו שהרבה מתחרות בארץ החלו להוריד לאחרונה מחיר (ראה דגמי סיטרואן) נתקלתי מעבר למחיר הגבוה שמופיע באתר הרשמי של היבואן בפרסום בפייסבוק שמציין מחיר הרבה יותר סביר של 107,990 ש"ח. 
WhatsAppImage2026-07-09at21_25_28.thumb.jpeg.b1b2a09e6f077e880fc62fad8f56be5c.jpeg

נהגתי בו שבוע כ- 450 ק"מ, שליש עירוני והיתר בבינעירוני. 

הסתבר לאחר שחזרתי ובחנתי היטב את אתר היבואן שהרכב החדש שקיבלתי בצרפת הוא עם מתיחת פנים די משמעותית לעומת הדגם (הקודם) שנמכר בישראל. רק לדוגמא, לוח מחוונים דיגיטלי מלא משוכלל לעומת אנלוגי ישן הנמכר בארץ, פנסים לד מלאים קדימה אחורה ועוד ועוד. 

ומה המסקנות : רכב סביר בהחלט שלא מצטיין בכלום, בינוני עד טוב במרבית הדברים אבל עם מספר היבטים שהפריעו לא מעט. 

הטוב: 
* עיצוב חיצוני בהחלט מודרני ונאה.
* עיצוב פנים מוצלח ללא פאולים של הנדסת אנוש.
*  איבזור בטיחות מודרני מלא. בלם יד חשמלי. בקרת שיוט. הגה מתכוונן מלא. 
* מושבים נוחים, מתכווננים היטב, מרווח יחסית.
*  מסך מולטימדיה מקורי מוצלח. לוח מחוונים דיגיטלי מתוחכם עם מגוון תצוגות ופטנטים. 
*  מזגן מדהים - הרכב שעות בשמש ב- 32 מעלות ותוך 15 שניות משב עוצמתי מקפיא מהפתחים. (רנו למדו משהו מאז הקליאו שלא אהבה מזג אוויר חם...) 

הבינוני: 
* נוחות נסיעה סבירה בהחלט. לא בולטת לרעה אך גם לא לטובה כמו צרפתיות / דאצ'יות של פעם. 
* אחיזה והתנהגות - בסדר.   לא בולטת לרעה אך גם לא לטובה. 
* גימור ואיכות חומרים - בסדר גמור. רכב אמנם חדש  אבל נטול פגמים כלשהם. לא מרגיש זול או פשוט יחסית למקובל. 
* START/STOP די מעצבן - אבל ניתן לניתוק בקלות. 

הרע : 
* מנוע אמנם חזק יחסית אבל מרעיש די הרבה בהתאם לעליית הסל"ד. כנראה לא השקיעו יותר מדי בבידוד רעשים. גם לא מדובר ברעש נעים או ספורטיבי....
* גיר ידני מאכזב חלקית - ההילוך השישי מרגיז  ומיותר - גם במהירות גבוהה חסר כל תגובה ומייד מרגישים צורך לחזור לחמישי. גם צריכת הדלק הרגעית בהילוך שישי לא עדיפה כמעט על החמישי. 
צריכת דלק מפתיעה לא לטובה יחסית לציפיות (אולי מנוע חדש שלא נפתח?) . נסיעה של 450 ק"מ, שני שליש בבינעירוני במהירות ממוצעת 100 קמ"ש - נתנה צריכה ממוצעת של 1:13 . ציפיתי יותר ממנוע קטן מודרני עם גיר ידני. (ולא, לא קרעתי את הרכב. נסעתי באופן מתון לפי התנועה). 

קו תחתון - רכב ממוצע  שמיישר קו  במרבית התחומים עם המקובל.   אם יוצע במחיר זול ממקבילותיו עשוי להוות קנייה טובה. 

וכמובן שלא צילומים להתרשמותכם זה לא זה : 

20260629_085852.jpg

20260629_085906.jpg

20260629_085916.jpg

20260629_085923.jpg

20260629_085938.jpg

20260629_085943.jpg

ועוד תמונות : 

20260628_214401.jpg

20260629_090020.jpg

20260629_090047.jpg

20260629_090313.jpg

20260629_090319.jpg

20260703_104224.jpg

20260703_104239.jpg

ועוד כמה

20260703_104251.jpg

20260703_104457.jpg

20260703_104706.jpg

20260703_104711.jpg

20260703_104828.jpg

20260704_184406.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני 27 דקות, orankohn כתב:

בארץ הוא משווק (ולא נראה לי בהצלחה רבה) במחיר גבוה של 121,990 ש"ח.  בארץ יש רק את הדגם עם תיבת הילוכים רציפה CVT. לא מביאים את הידני. 

כש-12 אחוז מכול הסנדרו שנמכרו, נמכרו לפרטיים, אתה מבין בדיוק למה התמחור הזה ולמי יעדו את הרכב הזה. 

פורסם

דאציה אמורה להיות רכב זול ונגיש. לצערי הם איבדו את הקלף הזה. ואם היה סיכוי למכירות טובות זה נגמר. חבל.

המזגן אכן טוב, הייתה לי קליאו 5,  אם כי הבידוד לפי מה שאתה  מתאר, ברנו טוב יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 31 דקות, davemustaine87 כתב:

כש-12 אחוז מכול הסנדרו שנמכרו, נמכרו לפרטיים, אתה מבין בדיוק למה התמחור הזה ולמי יעדו את הרכב הזה. 

מאז השקת הדגם החדש נמכרו פה בסה"כ 400 יחידות.

נכון, המחיר גבוה - אבל יש לזה סיבה.

הסנדרו סטפווי הוא הדגם הנמכר ביותר באירופה מזה כשנתיים, ולכן ההקצאות לישראל מוגבלות. אין טעם לתת מחיר תחרותי  לדגם שאין לך מלאי זמין ממנו.

12% לפרטיים אומר ש-88% "קנתה" חברת הליסינג/השכרה של פריזבי. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אחת המכוניות הנמכרות בספרד, עם מחיר הגיוני ומינימום טכנולוגיה חדישה והרפתקנית. התוצאה היא רכב סלחן יחסית להזנחה שעושה את העבודה ולא דורש ביקורים תדירים במוסך לעדכוני תוכנה או ריקולים.

צופים שהבעיות הטיפוסיות יתחילו בעתיד הקרוב, עם הצגת מנוע היברידי חדש בעל 155 כ"ס וגיר אוטומטי. אישית, אני מודאג יותר מעזרי ה'בטיחות' הזולים שנוספו למפרט ע"מ לעמוד בקריטריונים החדשים של האיחוד האירופי. בסטלנטיס זה עבד כ"כ גרוע שהדגמים החדשים כבר יוצאים עם כפתור נטרול פיזי כדי לחסוך לנהג את כאב הראש הנלווה. 

גולדקאר היא חברת בת של יורופקאר, שעיקר מטרתה היא לרמות תיירים באמצעות סעיפים נסתרים ואותיות קטנות מבלי להכתים את המוניטין של התאגיד. סטטיסטית, הסיכון להיעקץ שם גבוה משמעותית מאשר בחברת השכרה רגילה, גם אם השוכר מחזיק מעצמו מומחה שמצלם את האוטו מכל הכיוונים וכו'. שמח שהפעם זה עבר בשלום. 

פורסם
לפני 4 שעות, orankohn כתב:

פקידה חביבה ויעילה. כמובן הציעה תוספת 240 אירו לביטול כל ההשתתפויות בנזק, תאונה, גניבה. ויתרתי בנימוס. (בדיעבד - היה שווה...)

לפני 3 שעות, Derish כתב:

הסיכון להיעקץ שם גבוה משמעותית מאשר בחברת השכרה רגילה, גם אם השוכר מחזיק מעצמו מומחה שמצלם את האוטו מכל הכיוונים וכו'. שמח שהפעם זה עבר בשלום. 

עבר בשלום ?

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

בהחלט עבר בשלום. 
לא הזיק שתרבות הנהיגה בדרום צרפת שונה בתכלית השינוי ממה שאני רגיל בארץ. החל בכבישים מצויינים, דרך נהגים אדיבים, שומרי חוק ויודעים איך לנהוג. ההתנהגות בכיכרות המרובות ללא רבב. 
שלא לדבר על זה שאתה לא מבין איך אין אף רכב מלוכלך ובאף רכב אין מכות ושפשופים. רכבים ישנים (מאוד) נראים חדשים. בחניות די צפופות בחניונים תת קרקעיים אתה רואה איך פותחים דלתות בשיא תשומת הלב. 
היות ולקחתי מראש השכרה זולה עם ביטוח חלקי (השתתפות עצמית גבוהה במקרה של נזק, גניבה ותאונה) בזמן שעשיתי לפני הנסיעה ביטוח בריאות/נסיעה בהראל הוספתי תמורת 20 ש"ח ליום ביטול השתתפות עצמית בהשכרת רכב. (כאמור, חוק מרפי עבד ולא הייתי זקוק לזה...). 

ובלי קשר...פעם ראשונה נתקלתי ברכב מעניין/מוזר שלא זיהיתי בכלל. (אני מומחה בהכרת רכבים. רק גוגל LENS פתר לי את התעלומה...) 
20260704_205758.thumb.jpg.fa1d938098091ee0861174905a501be2.jpg

20260704_205808.thumb.jpg.4290161ab1a836d98182204b31bb3e75.jpg

20260704_205840.thumb.jpg.17e3d5b25b65cbf4d97bcd770fc0a315.jpg

פורסם
לפני 51 דקות, orankohn כתב:

שתרבות הנהיגה בדרום צרפת

הניסיון שלי עם נהגים צרפתיים שלילי, ואני מתכוון לכך שבפריפריק של פריז התגעגעתי לאיילון בשעות העומס. וגם בפרובאנס לא חסרו נהגים חסרי מודעות, כאלה שחצו קו הפרדה רצוף או סתם נסעו מולי בלי להתחשב בזכות הקדימה.

לגבי ביטול השתתפות עצמית מלא - אחרי שבנסיעה אחת היו לי שני אירועים ביטוחיים אני לא מוותר על כיסוי מלא של חברת ההשכרה, כי הכיסוי של ביטוח חיצוני מוגבל מאוד. החוכמה היא לרכוש את הביטוח בזמן ביצוע ההזמנה בארץ (דרך הנציגות בישראל של חברה בינלאומית) - זה הרבה יותר זול מאשר בדלפק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי.

מותג הזה בישראל מת מבחינתי , לצערי זה המצב אמיתי. התחלה הייתה יפה עוגנת אבל מאז חשבו שהם עשו קפיצה טכנולוגית בישראל גם יש מספיק לקוחות וגם שהיה זול בחירה היה די יקר בטיפולים ותיקונים ,לא שונה מאף רכב רכב.

דגם אחרון שקיים היום היה צריך להיות ב2018 אולי אז היו צריכים להיות מכירות טובות , היום במחיר של רכב סיני הכי מפואר הם מנסים למכור משהו,ברור שאין להם סיכוי,כי מותג  הרבה רמות למטה מכל הבחינות.

אני בעל דאציה עד היום ,שלא אחזור לא למותג הזה ולא לרנו.

פורסם

@orankohn תודה! אני אוהב את הסקירות שלך...

הרכב הזה הוא דור שלישי לפשפחת לוגאן  שהוצגה ב 2005 (תכלס זו גרסת הצ'בק של רנו לוגאן) ולמעשה הקימה את דאצ'יה בגלגול הנוכחי שלה תחת בעלות רנו.

על לוגאן דור ראשון אפילו הופיע כיתוב Logan by Renault, בדורות הבאים איזכור של רנו ירד. 

הרכב הזה לא "סוגר את הפער" כי הוא לא אמור.

באירופה הוא מתומחר כמה אלפי יורו פחות מהתחרות (C3, 208, קליאו וכו'), מציע קצת פחות איבזור, קצת פחות טכנולוגיה וקצת פחות עיצוב. 

אם כי הוויתור בסעיפים האלו הוא לא כזה גדול ועובדתית זה הרכב הכי נמכר באירופה כבר כמה שנים ברצף אז לא מעט אנשים חושבים שזה שווה. 

אומנם אין יותר מנועים אטמוספריים פשוטים ואין דיזל אבל מנוע 1.0 ליטר טורבו הנוכחי בגרסאות הספק הנמוכות כמו כאן הוא עדיין עם הזרקה רב נקודתית רגילה ולא הזרקה ישירה, לטובת פשטות והורדת עלויות. אני לא מכיר עוד מנוע טורבו מודרני בלי הזרקה ישירה. 

בניגוד לדורות הקודמים עצוב של דור 3 נעים לעין  ולא נראה זול או מיושן במופגן. 

אני לא רוצה לחזור על המשפט השחוק -חבל שלא מייבאים אז זה ב"דיזל סטיישן ידני" - שבנתיים הפך לסוג של בדיחת אינטרנט...

אבל באמת חבל שלא מייבאים לכאן את הגרסאות הידניות הנמוכות שלפני עשור פלוס מינוס מצאו בארץ לא מעט קונים...

לגבי Holden, החטיבה האוסטרלית של GM - החטיבה נסגרה לפני כמה שנים ואין יותר יצרן כזה.

לא מפתיע שלא זהית את הרכב כי הם יצרו כמעט  הכל עם RHD ונדיר מאוד לראות אותן במדינות עם נהיגה בצד ימין.

• אהבתי 2

פורסם

יש לנו בבית סנדרו 1.2 שנת 2016 ידנית שהיא האוטו של הילד הבכור (בן 18) והגיעה בירושה מסבתא.

תכל'ס זה רנו קליאו דור 3. בזמנו זה היה האוטו הכי זול בישראל לדעתי, 55 אלף שקל אם אני זוכר נכון כחדשה.

במחירים ההם זה עשה שכל. הרכב בסך הכל פשוט ואמין, המזגן דווקא עובד סבבה לגמרי, מרווחת, מתלים רכים ונוחים והכל פשוט ובסיסי.
החסרון זה בטיחות מעפנה ואיכות גימור.... נו - רומנית למדי, אם כי פחות גרוע ממה שחשבתי.
במחירים של היום אין לרכב שום סיכוי בארץ, בטח לא בגיד ידני.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Buki כתב:

לגבי Holden, החטיבה האוסטרלית של GM - החטיבה נסגרה לפני כמה שנים ואין יותר יצרן כזה.

לא מפתיע שלא זהית את הרכב כי הם יצרו כמעט  הכל עם RHD ונדיר מאוד לראות אותן במדינות עם נהיגה בצד ימין.

במקרה הזה וגם לפי הדגלים הבריטים על הצד, זו ווקסהול VXR8, הגרסה הבריטית של ההולדן. 

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 דקות, yoav911gt2 כתב:

הגרסה הבריטית של ההולדן. 

נכון, גם הרבה יותר הגיוני שהיא הגיעה לצרפת מבריטניה ולא מאוסטרליה וגם לוחיות רישוי (לבן מקדימה, צהוב מאחורה) מחזקות את זה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...