Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה תאורטית, נגיד והיה מותר לנסוע מ 6 בבוקר עד 9 במהירות של 160 קמ"ש, עד שכמובן מתחיל פקקים ואז כבר לא מתאפשר, האם היו פחות פקקים בשעות האלה ?

הרי ברור שאנשים היו מגיעים ליעדים שלהם יותר מהר ממה שבד"כ היו רגילים, אז מן הסתם פחות רכבים היו על הכביש.

בנוסף לשים שלטים עם המהירות המותרת בצידי הדרך ( כמו באיילון ) ...

אוטו-מאניה :-)

פורסם

התשובה שלילית - כיון שהפקקים נגרמים במקומות עם הצרת הכביש, צמתים, מחלפים ותאונות - וברקע שמתחיל פקק הוא מקרין על כל מי שמאחוריו. הדבר היחיד שהיה קורה יותר מהר הוא הצטברות המכוניות בפקקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שהיה קורה: היו יותר הרוגים על כבישים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התשובה שלילית - כיון שהפקקים נגרמים במקומות עם הצרת הכביש, צמתים, מחלפים ותאונות - וברקע שמתחיל פקק הוא מקרין על כל מי שמאחוריו. הדבר היחיד שהיה קורה יותר מהר הוא הצטברות המכוניות בפקקים.

לא הבנתי, לפי מה שאתה אומר אין קשר בין המהירות לבין הווצרות הפקק ?

ניקח לדוגמא מישהו שגר בפריפריה ועובד בת'א , לוקח לו 40 דקות להגיע לת'א. הוא יוצא ב 7:10 מהבית ומגיע לאיילון בסביבות 7:30 שם הפקקים כבר מתחילים ואז נתקע עוד חצי שעה עד שמגיע ליעודו. עכשו נגיד הוא נוסע במהירות גבוהה יותר והוא מגיע

לפני הפקקים, אז מה שקורה זה שעוד מכונית לא תקועה בפקק וכך הפקק יהיה קטן יותר ויותר מכוניות יגיעו למקום עבודתם מבלי להיתקע בפקק.

מה שהיה קורה: היו יותר הרוגים על כבישים.

מדברים תאורטית, לשם הדיון .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

חלק גדול מהנהגים היה ממשיך לנסוע בקצב איטי כמו היום כך שהשיפור היה זניח אם בכלל.

ההבדל במהירויות בין נהג איטי למהיר היה גדל מה שמוביל ליותר תאונות ויותר פקקים.

אם כל המכוניות היו נהוגות בידי מחשבים, זה כבר סיפור אחר...

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מדברים תאורטית, לשם הדיון .

תיאורטית זה מה שהיה קורה כי כבישים שלנו לא מיועדים למהירויות כאלה. ופקקים ישארו אותם פקקים כי גם כאשר מותר לנסוע 100 בסופו של דבר כולם נוסעים 10קמ"ש בגלל הפקק, בגלל מחלפים ורמזורים זה מה שיהיה. כאשר יש מעבר מ5 נתיבים ל3 - תמיד יש פקק כי יש הרבה רכבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תיאורטית זה מה שהיה קורה כי כבישים שלנו לא מיועדים למהירויות כאלה. ופקקים ישארו אותם פקקים כי גם כאשר מותר לנסוע 100 בסופו של דבר כולם נוסעים 10קמ"ש בגלל הפקק, בגלל מחלפים ורמזורים זה מה שיהיה. כאשר יש מעבר מ5 נתיבים ל3 - תמיד יש פקק כי יש הרבה רכבים.

לא מיועדים למהירות הזו כשהתנועה זורמת,בפועל אפשר לסוע על רוב הכבישים 150-160 בלי איבוד אחיזה או בעיות נוחות קשות.

מעשית פקקים לא נוצרים בגלל מהירות נמוכה ולכן תיאורטית גם אם תעלה את המהירות ל200 עדיין יהיו פקקים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לידיעתך - פקקים יש גם באוטובאהן הגרמני, כולל בקטעים בהם אין הגבלת מהירות. הפקקים נוצרים ונעלמים ללא כל סיבה נראית לעין. מספיק נהג שעצר לחליף גלגל, ובודאי עומס ביציאה לעיר גדולה.

באופן כללי - התנהגות נהגים בכבישים בכלל ובצמתים בפרט קשה מאד לחיזוי, ולעתים דווקא צומת שתכנונו נראה מושלם מתברר כבעייתי ומצריך תיקון .

ומעבר לכך - כפי שכתב צביפר - כבישי ישראל אינם בנויים למהירויות כאלה, ואם יש כבישים שכן - הרי הנהגים אינם מיומנים והמכוניות אינן מתוחזקות כראוי. לכן היחידים שירויחו מהגדלת המהירות המותרת יהיו המוסכים, הפירוקיות וחברא קדישא.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לידיעתך - פקקים יש גם באוטובאהן הגרמני, כולל בקטעים בהם אין הגבלת מהירות. הפקקים נוצרים ונעלמים ללא כל סיבה נראית לעין. מספיק נהג שעצר לחליף גלגל, ובודאי עומס ביציאה לעיר גדולה.

באופן כללי - התנהגות נהגים בכבישים בכלל ובצמתים בפרט קשה מאד לחיזוי, ולעתים דווקא צומת שתכנונו נראה מושלם מתברר כבעייתי ומצריך תיקון .

ומעבר לכך - כפי שכתב צביפר - כבישי ישראל אינם בנויים למהירויות כאלה, ואם יש כבישים שכן - הרי הנהגים אינם מיומנים והמכוניות אינן מתוחזקות כראוי. לכן היחידים שירויחו מהגדלת המהירות המותרת יהיו המוסכים, הפירוקיות וחברא קדישא.

הפקקים המדוברים בארץ הם פקקים הנוצרים עקב כניסה לערים לרוב.

איילון צפון/דרום לא עמוס כל בוקר בגלל איש שעצר להחליף גלגל.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
לא מיועדים למהירות הזו כשהתנועה זורמת,בפועל אפשר לסוע על רוב הכבישים 150-160 בלי איבוד אחיזה או בעיות נוחות קשות.

לא כל הרכבים מיועדים לנסוע במהירות כזו. על תשפוט רכבים אחרים לפי רכב שברשותך. בשביל מרבית משפחתומטים 140 זה מעל ומעבר, שלא לדבר על רכבי מיני וסופר מיני ש130 בשבילם זה יותר ממספיק.

160 זו מהירות שיוט עבור רכבים עם מנועים חזקים ומרכב שיכול להתמודד עם זה, בארץ יש מאט רכבים כאלה ולכן אי אפשר לקבוע חוקי תנוע על פי האלפיון העליון ( ריקי מחדרה עם קורולה 98 חבוטה עם צמיגים סיניים לא מאוזנים בני 5, עם כיוון פרונט לקוי לא יכולה לנסוע על אפילו 140 בצורה בטוחה, 110 לכל היותר).

כל שמגבלת מהירות בכבישים שלנו די הגיוניות, אולי יש מקום בחלק מהכבישים להוסיף עוד 10 קמש מותרים.

פורסם
לא כל הרכבים מיועדים לנסוע במהירות כזו. על תשפוט רכבים אחרים לפי רכב שברשותך. בשביל מרבית משפחתומטים 140 זה מעל ומעבר, שלא לדבר על רכבי מיני וסופר מיני ש130 בשבילם זה יותר ממספיק.

160 זו מהירות שיוט עבור רכבים עם מנועים חזקים ומרכב שיכול להתמודד עם זה, בארץ יש מאט רכבים כאלה ולכן אי אפשר לקבוע חוקי תנוע על פי האלפיון העליון ( ריקי מחדרה עם קורולה 98 חבוטה עם צמיגים סיניים לא מאוזנים בני 5, עם כיוון פרונט לקוי לא יכולה לנסוע על אפילו 140 בצורה בטוחה, 110 לכל היותר).

כל שמגבלת מהירות בכבישים שלנו די הגיוניות, אולי יש מקום בחלק מהכבישים להוסיף עוד 10 קמש מותרים.

ושוב,

דיברתי על הכביש ולא על הרכב.

בהודו עם אף רכב לא תוכל לסוע מהר,גם לא ברוסיה-הכבישים פשוט זוועה בלי קשר אם יש לך ריקשה/לאדה/למבורגיני

פורסם
הפקקים המדוברים בארץ הם פקקים הנוצרים עקב כניסה לערים לרוב.

איילון צפון/דרום לא עמוס כל בוקר בגלל איש שעצר להחליף גלגל.

איילון פקוק כיון שמדובר בכביש המהיר העמס ביותר בעולם. + תרבות נהיגה ישראלית.

וכתבתי קודם - הרבה פקקים נוצרים מסיבה לא ברורה, וגם משתחררים ללא הסבר ברור.

הזכרתי את האוטובאהנים בגרמניה - יש בהם פקקים לא צפויים, אבל מערכת הבקרה מתריעה עליהם מראש: מכשירי הבידור ברכב מאזינים דרך קבע למערכת התראות מיוחדת אשר פורצת את הערוץ הנקלט (או המושמע) ומתריעה על פקקים, וכן יש התראה על ידי תמרורים אלקטרונים, ואפילו פרישה של פוסטרים ייעודיים על גשרים, מספר קילומטרים לפני הפקק, כך שהנהגים מאטים ואינם מופתעים מהפקק.

כל מ שכתבתי נועד להדגיש שגם בכבישים שבהם מותרת מהירות גבוהה אינם חסינים מפני פקקים.

פורסם
בכל מקרה, אני בעד :-)

נמאס לך לחיות?

פורסם

אני חושב שרוב המכוניות כיום מסוגלות לנסוע מעל 130 קמ"ש. הייתי בגרמניה וראיתי גרוטאות נוסעות באוטוסטרדות. הייתי בשוק.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...