רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברים. הייתי מעוניין לדעת, אם יש הבדל בין ה0 I30 עם פנסי החזית הרגילים, שונים מאלה עם פנסי החזית המושחרים בגירסאות הבסיס או שמא מדובר רק בעידכון קל של פנסי החזית בלבד. הכוונה רק בגירסאות הבסיס של הרכב. אשמח לכל פיסת מידע, שינויים מכנים, שינויים באבזור וכדומה. לגבי שינויים חזותיים אני רואה הבדלים בפגושים. זאת עם פנסי החזית המושחרים נראית יותר ספורטיבית ומלוטשת. אני מבין שכנראה זו מתיחת פנים או משהו השאלה היא אם מעבר לזה ישנם עוד הבדלים. פנסי חזית רגילים: פנסי חזית מושחרים:
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
תופעה מוזרה אחריי תדלוק בתחנה מסויימת [שינוי בצריכת דלק]
מאת Guest Goliathus- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אכן תופעה מוזרה. מזה שנה כמעט שהרכב אצלי, תדלקתי רק בתחנה אחת. עקב קרבה לבית ועקב המלצות של אנשים. לפני כשבועיים כשחרשתי את חיפה בחיפוש אחריי חלק מסויים לרכב. ומכיוון שלא ידעתי שהחיפוש יערך כ''כ הרבה ק''מ המחוג הגיע כמעט לרבע טנק(!!!) שאצלי זה כבר קן אדום, נכנסתי לתחנת דלק מזדמנת. על פניו הכל אותו דבר (מעניין לציין שמודובר באותה רשת) רק מה? הרכב גמעט כמעט חצי יותר מכמות הק''מ אלייה אני רגיל. מוזר אבל אולי זה היה שבוע בלי לחיצות או בלי פרויידים למינהם (כביש בעלייה) אבל לא, גם בניסיות השני והשלישי בתחנות אחרות מזו שאלייה אני רגיל הרכב הספיק לנסוע הרבה יותר ק''מ. יש לציין שכשהייתי מתדלק בתחנה אלייה אני רגיל הרכב לא גמגם או משהו שירמוז על דלק מהול, פשוט כמשמעו התעריף זהה א…
-
הכיס העליון על כיסוי הרכב, למה?
מאת Guest Goliathus- 7 תגובות
- 650 צפיות
רכשתי כיסוי רכב חדש, לאחר שהקודם של אמריקן איגל נחצה כמו ים סוף לשני חלקים (ויכל לשמש כשני כיסויי אופנוע ) רכשתי כיסוי חדש של חברה לא מוכרת ושמרגיש קצת יותר איכותי ואפילו יותר זול. בחלק העליון של הכיסוי יש מאין כיס כזה שבתוכו יש שלושה חורים. חוץ מזה שנכנסת לי רוח משם וזה יוצר מאין כיס אויר, מה המטרה של הכיס הזה?
-
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז כמו שכתוב בכותרת יש לי רכב מסחרי סיטרואן ג'מפי ואתמול חבר שלי נתקע בכביש גהה השאלה שלי האם מותר לי להכניס את האופנוע לרכב ולקחת אותו למוסך או שצריך איזה רישיון מיוחד. תודה מראש ניסים.
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 0 תגובות
- 664 צפיות
הי, בשעה טובה רכשתי לאמא שלי ניסן טידה שנת 2008 שמורה ונחמדה, זה דגם די מוזר כי אין לו מחשב דלק, אין שעון חום מנוע, ואין אפילו שעון שמראה את השעה מבקש המלצה לשעון (שמראה את השעה) כזה שאפשר להדביק עם דבק דו צדדי או משהו, ועדיף שיהיה מחובר ישירות ל-12V של הרכב ולא על בטריות, צריך גם תאורה אחורית לנהיגת לילה כמובן. כמו כן המלצה לדיבורית שן כחולה מומלצת, יש לי NOKIA CK-100 מהרכב הקודם (שעבר טוטאל לוסט) אבל אין לי את האנטנה, אז אולי אפשר לרכוש רק אנטנה בנפרד? את ההתקנות אני מבצע בעצמי כך שהנושא הזה מכוסה. תודה.
הודעה אחרונה מאת afna, -
- 0 תגובות
- 564 צפיות
רשום בכל האתרים שהעדכון באוגוסט , אבל לא מזמן קראתי שזה נדחה לספטמבר חח מי צודק?
הודעה אחרונה מאת holonia, -
- 3 תגובות
- 765 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4403178,00.html
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 617 צפיות
כתבה בגלובס "80% מהקילומטראז' של רכבי הליסינג - לנסיעות פרטיות" מניסיון עבר, דוחות חסויים של משרד האוצר שדולפים לעיתונות נועדו להכין את הקרקע למיסים חדשים.
הודעה אחרונה מאת Apple, -
- עוקב אחד
- 35 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
מעוניין לקנות מגאן קופה 1200 טורבו חדשה . היכן ניתן להשיג מידע {מדויק} לגבי הדגם שנמכר בישראל ? בעיקר תמונות מבחוץ ומבפנים , דיפוני דלתות , קונסולה , צבע וצורת המושבים , צורת הגינטים וצבעם וגם אבזור לפרטי פרטים .{בניגוד לפרוספקט של הפיאסטה ששם מופיעה ה"טיטניום"} דיברתי בטלפון עם המכירות ואמרו שזה בדיוק כמו ה-2 ליטר רק עם הבדלים מינוריים שהם ? בנוסף , לאחר שיחות עם חבר טוב שעובד ב"קרסו אילת" נאמר לי שהאמינות השתפרה פלאים , וחוץ מטיפולים שוטפים הרכב באמת ש"לא רואה מוסך" . בינתיים ביצעתי את ההזמנה היום , כדי לשמור צבע {לבן מיטאלי} ושוב לנושא ה"כואב" של הפיאסטה שלי . לאחר שהשלמתי עם השקרים שהיו במהלך מכירת הרכב , ההבטחות לגבי קיום האחריות , שבינתיים לא מתקיימת , בעיית רי…
הודעה אחרונה מאת מוסך תלפיות, -
היום כשחזרתי הביתה החלטתי קצת לבדוק את ההתנהגות של המאזדה 2. באחד הכיכרות החלטתי שאני נכנס במהירות -+40 קמ"ש, כשיצאתי מהכיכר כדי להתיישר עם הכביש הרגשתי את הרכב מאבד אחיזה..אם היא חמורה או לא אני לא יודע.. אבל היא הייתה מרוגשת וזה היה קצת מפחיד. אני לא יודע אם 40 קמ"ש זה כזה נורא בתוך כיכר אבל השאלה שלי האם זה נורמלי ברכב זה? לא נראה לי שעשיתי איזושהי טעות תכנית בנהיגה.. נכנסתי לכיכר בדיוק רב וגם יצאתי ממנו בדיוק רב. מאוד התאכזבתי מהמקרה הזה.. אני יודע שזאת לא מכונית ספורט עם אחיזה מופתית אך זה עדיין אכזב אותי וגורם לי לא להרגיש חופשי עם הרכב ולנהוג בו בצורה יותר מתונה. האם איבוד האחיזה במקרה הספציפי הזה נראה לכם סביר? יש מכונית מתחרה ל-2 שזה לא היה קורה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן חברים, היום להפתעתי אני חוזר לרכב ומגלה שהוא בדיוק מתגלגל לו מאחורי גרר קטן שהחליט שהוא מזיז לי את הרכב לרחוב אחר כי הוא רצה לעשות שם עבודות, עד כאן בסדר. הבעיה היא (או שלא) - הוא גרר את הרכב כך שהגלגלים הקדמיים מורמים והגלגלים האחוריים מסתובבים - למרות שבלם היד היה מורם. הנזק מועט עד אפסי - לא כך? מה שמטריד אותי יותר, היא העובדה שהרכב היה נעול (בעזרת מנעול הילוכים) על הילוך חמישי. האם צורת הגרירה הנ"ל יכולה לפגוע בגיר? חשוב לציין שהרכב הוא הנעה קדמית כך שאם אני לא טועה - הסיבוב של הגלגלים האחוריים לא אמור להשפיע. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הערוץ של Motortrend ביוטיוב מכיל כמה תכניות רכב נחמדות, אך ללא ספק זו הטובה מכולן. ֿשווה לראות לפי הסדר - תראו את הפרק הראשון, נראה אם לא תתמכרו: http://www.youtube.com/watch?v=NOYlloxcRZA&list=PL12C0C916CECEA3BC דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת madriver, -
- 0 תגובות
- 594 צפיות
שלום לכם בכוונתי להזמין את המעמד הזה מהאי ביי הבנתי שהוא ממש טוב ונדבק לדש בורד ולפלסטיק אפילו הוא עולה 25 דולר, שזה יוצא 86 שקל מוכן להשקיע כזה סכום רק שיהיה חזק יש אחרים שמוכרים ב4-5 דולר יותר אז החלטתי לקנות את ההכי זול מביניהם לא רוצה להיתקל בחיקויים שאלתי את המוכר אם זה המקורי הוא ענה לי: "the item is from a third-party manufacturer." מה זה אומר? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת pumas, -
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי כשאני חוזר לחיפה עולה ההתלבטות : להיכנס למנהרה , לצאת אחרי 3 דקות בגרנד קניון +2 דקות ואני בבית (גר בחניתה) או לטפס את פרויד , חורב וכו'.. ולא מדובר על שעות העומס . שווה לנסוע במנהרה או שזה בזבוז משווע והתפנקות נטו ? (פעם עלה 5 שקל , עכשיו 7.40) . כמה אתם מעריכים אני משלם "באמת" על המנהרה , אם מחסירים את עלות הדלק שאני חוסך ? (רכב סופר מיני חסכוני , מזגן , אדם אחד עד שלושה באוטו) ומה הבחירה שלכם , חיפאים וצפונים יקרים ??
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי שעברתי פה על עשרות שרשורים של נסיעה לאילת יש לי שאלות בפן של נהג חדש, ברשותי רנו מגאן 2001 אוטומטית , ואני אכן נהג חדש , בזמן שיש לי רישיון עשיתי עשרות פעמים את הנסיעה מכביש 31 (ערד-באר שבע-באר שבע ערד) וגם בכבישים דרך דימונה , זוהי בערך התנסותי בדרכים בין עירוניות, הייתי רוצה את המלצתכם לגבי עצות בנוגע לנסיעה לאילת , במיוחד עם דגשים לנהג חדש , יש לציין שאני נוהג לפי החוק , לא מתפרע, שומר על המהירות המותרת וכו'. בנוסף , הבנתי שבדרך לאילת יש ירידות , כיצד יש להתנהג עם הבלמים ברכב אוטומטי כדי לא לחמם אותם יותר מדי בירידות? תודה,
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
"אובדן בלימה זמני" 1 2
מאת blackice-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4401791,00.html מישהו מכיר את עורך הדין שלו? אני חייב את הטלפון שלי במידה ואני אדרוס מישהו...
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי הרצתי חיפוש בזאפ וב EBAY לדיבורית bluethooth לרכב . יש המון .. וגם במחירים יחסית זולים אבל אני לא רוצה ליפול על משהו גרוע.. אז אם מישהו קנה דיבורית סבירה ובמחיר טוב אני אשמח להמלצה . תודה
הודעה אחרונה מאת amba28, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הייתי אמור להתחיל לעבוד בHOT. היום ניגש אליי האחראי שלי ואמר לי ששום חברה גדולה לא מוכנה לשכור לו רכב לנהג צעיר מתחת לגיל 21. מישהו מכם מכיר חברה שתסכים לשכור לי רכב? הרישיון שלי נקי בלי תאונות/דוחות וניגמר לי הנהג חדש. אשמח אם תעזרו לי, העבודה שלי תלויה בזה.
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
-
נסיעה לאילת
מאת trip_88- 1 תגובות
- 649 צפיות
אחרי הרבה התלבטויות (ומחירי טיסות שערורייתיים) החלטתי לנסוע לאילת לסופ"ש עם הרכב. מבחינה מכנית אני לא מודאג, הייתי כבר פעמיים בשנה שעברה עם הרכב באילת. שאלה שמסקרנת אותי, מבעלי ניסיון איזו דרך עדיפה? מבחינת זמן, ק"מ, צריכת דלק - כלומר איזו דרך יותר "קלה", עוד גורמים שאני לא חושב עליהם כרגע. מצפה רמון - עובדה, או ערבה? (בפעמים הקודמות נסעתי דרך הערבה)
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קצת מציק כל פעם לעשות את הקוד, במיוחד במחשבה שזה לא באמת ימנע \ יעכב גנב פוטנציאלי. האם כדאי לנטרל אותה וזהו? אם זה משנה - הרכב הוא קורולה 2003.
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאחרונה היונים השכונתיות התחרפנו לחלוטין. כל בוקר אני מגלה גושים בפח וזה מתחיל להרגיז. על הפיאט אף יונה לא העזה לחרבן ופתאום כשהגיעה הרנו כולם מטילים את שאריותיהם ומשאירים לי מתנות. מדובר ב2 רכבים בצבע לבן שחונים בדיוק באותה חניה ובדיוק באותן שעות. מישהו מכיר פתרון? אין לי הרבה זמן לנקות את זה כל פעם מחדש ולא רחוק היום שיהיה נזק לצבע
הודעה אחרונה מאת YaKaR178, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי יונדאי I20, ויש לי אפשרות להתקין מהעבודה או דיבורית בלוטוס או ספיריט M930. שניהם ללא עלות. על מה אתם ממליצים? הבנתי שאין כרית לI20 בכלל, וצריך לעשות עם מסגרת כזאת מסביב לרדיו דיסק או לקדוח חורים בשביל הספיריט. על מה אתם ממליצים ? אשמח לעזרתכם, אני צריך לבצע הזמנה כבר. תודה.
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
המשטרה מתעקשת על עמימות אבל לפחות לפי מצגת פנימית של משטרת התנועה שקיבלתי במייל, העמימות מתפוגגת מעט. מאחר והקובץ הוא בערך 4 מגה, אני לא יכול להעלות אותו לכאן אבל אל תדאגו, 99 אחוז מהמצגת הם תשבוחות והילולים לפרוייקט האדיר הזה. מגובות בתמונות אימה ופחד של מכוניות שנתפסו על 150 קמ"ש בצומת. רצ"ב תמונה של רף האכיפה. מה שכן, כ-ל מצלמות הרמזור, מצלמות גם מהירות.
הודעה אחרונה מאת shaymi, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול עברתי במנהרות הכרמל. ראיתי שהתשלום לקטע הוא 7.40 שח למיטב זיכרוני לפני כשבוע או שבועיים המחיר היה 7 שח. למייטב זיכרוני הם מקפיצים כל פעם בשלושים ארבעים אגורות כל שלושה ארבעה חודשים... האם זיכרוני מדוייק או שהוא מתעתע בי? האם אני צריך לקחת כדורים לשיפור הזיכרון? אם לא, אני מתכוון לבטל את המנוי שלי!
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מהו התקן למעבר טסט לאור נסיעה אחורי ? כרגע דולקת אצלי נורה אחת מתוך 3 קיימות. (שהיא גם אור בלימה) האם יש חובה שכולן ידלקו או מספיק שיש אור כלשהו בזמן הנסיעה? תודה
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 3 תגובות
- 747 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2658879 פשוט חבל. לא משנה כרגע שמדובר בדגם אחד מתוך כל קשת הדגמים, וביבואן אחד מיני רבים בארץ, אבל מאחורי הצעד הזה של צ'מפיון, לדעתי, עומד בעצם סופו של מנוע הדיזל בארץ ישראל. המיסוי הירוק הזה פשוט רצח אותו. לא יאומן כמה המדינה יכולה להיות מפגרת. ממש כואב העניין הזה... פעם חשבתי שהמדינה שונאת את הדיזל בגלל שהוא חסכוני יותר ועמיד יותר אז אנשים צריכים להוציא פחות כסף על דלק וקונים פחות מכוניות חדשות, ואז המדינה מרוויחה פחות ממיסים. אבל לאט לאט הבנתי שזה פשוט פיגור. טמטום של ממשלה. פשוט האנשים שיושבים שם למעלה ומקבלים החלטות, לא מבינים דבר וחצי דבר. אפילו יותר מטומטם שהם כל כך מנסים להיות אירופה, אבל את זה הם שכחו. למיטב זכ…
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 911 צפיות
היום אופל פירסמה תמונה לאופל מונזה קונספט שתוצג בתערוכת פרנקפורט, למי שלא יודע אופל מונזה היא מכונית שנמכרה בסוף שנות ה-70 וה-80: וידיאו: http://www.youtube.com/watch?v=sx6_921nEZ8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. נקווה רק שתיוצר ותמלא את מקומה של הקאליברה !
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
נהיגה בפאריז 1 2
מאת sronis-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני מספר ימים היה לי העונג לנהוג במרכז פאריז עם רכב. אם חשבתם שהפקקים והתנועה באמצע ת"א גרועים, יש לי חדשות בשבילכם. פאריז היא משהו אחר לגמרי. נכון, כנראה שיותר מסוכן בהודו או בערים הגדולות בסין, אבל בשביל עיר מערבית כזו, זה היה די שוק לגלות עד כמה הבלגן שם חוגג. הנה רק כמה דוגמאות ל"הפתעות" שטומנת בחובה העיר לנהג המזדמן: 1. כמות אדירה של תנועה בשעות הבוקר ואחה"צ. 2. כמות אדירה של רמזורים (עכשיו אני מבין למה קוראים לה "עיר האורות"). רמזור בכניסה לכיכר, רמזור באמצע הכיכר, רמזור ביציאה מהכיכר. רחוב בלי יציאות ימינה ושמאלה – רמזור להולכי רגל... 3. כשלך יש אור ירוק לפנייה שמאלה, לבאים מולך הממשיכים ישר יש גם רמזור ירוק – וזכות הקדימה היא להם. 4. בכיכרות רבות …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
דו"ח מצלמת רמזור 1 2
מאת Ariel242-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני חודשיים וחצי עברתי ברמזור ירוק שהציבו שם מצלמת מהירות שמי שעובר מעל מהירות של 70 קמ"ש מקבל דו"ח, ולפני חודשיים עברתי באותו מקום ברמזור ירוק ונסעתי מעל 70 קמ"ש (מצויין בדן"ח שנסעתי על מהירות של 82 קמ"ש בשתי הפעמים), קיבלתי לבית שלי לאחר חודשיים שתי מכתבים בהפרש של שבוע שכל אחד מהמכתבים נותן לי 10 נקודות ברשיון סך הכל 20 נקודות, (אגב אין לי שום עבירת תנועה ויש לי רשיון 3 וחצי שנים) יש לציין שאני עובר במקום הזה כמה שנים וזה מצלמה חדשה ששמו שם ולא ידעתי שאסור לי לעבור את ה 70 קמ"ש, התקשרתי היום לברר אם אני צריך לשלם דו"ח כספי על הנושא הזה (כי אתמול אחי אמר לי שיש מצב שאני צריך לשלם איזה 1000 שקל לכל דו"ח) אז היום אמרו לי שאני לא צריך לשלם כסף ושאני ממתין להישפט. יש לצי…
הודעה אחרונה מאת Ariel242, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
היי, אתמול יצאתי לחניה וראיתי מכה מאחורה, כנראה מאיזה ג'יפ, השאלה שלי האם אני יכול לסדר את זה לבד או כמה אמור לעלות תיקון כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 325 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- david3692
- zaf
- וולברין
- sperial
- לירון .ה.
- asix
- pooh-bear
- Itzik-b
- שום מאכר
- Avia
- Dan___
- פול-טנק